Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Neka skine ovu app i neka testira sa njom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2

Ovo za zatvoreno je ok, normalno da nema signal, tj.da ne moze da nadje satelite... ali na otvorenom nesto ne štima.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

javlja mi da je uradio factory reset, i interesatno je da su mu sad i vreme i mape našle lokaciju preko battery saver opcije. čak mu je i gps našao u zatvorenom, ali kaže čim menja poziciju ili izađe iz neke od aplikacija koje traže gps zna se desiti isto ono kao na gornjim slikama.

sad ću mu poslati i za ovu aplikaciju što si stavio. šta tačno s njom da testira, isto da li će uhvatiti fix na otvorenom ili?

EDIT: evo poslao mi je SS i kaže da je preko ove aplikacije jedva uvatio lock, još duže nego preko one gps test:

RuLyLCl.png

šta da radimo? ja se sad glupo osećam jer sam mu predložio xiaomi i moram da pokušam na sve načine da mu probam rešiti problem :/

Poslednja izmena:
Po meni ovde sve radi ok, 14 satelita...sa 7 ima vec fix... ne znam sta ga muci.

E on hoće GPS signal i preciznost, ali neće da drži na high accuracy. [emoji23][emoji23]

Ja ne razumem zasto su neki ljudi toliki mrsomudi kada vec moram da kazem. U zivotu nisam isao na save mod za lokaciju i slicno i baterija sije 2 dana. Ne razumem tog vise sta hoce? Ajde neka ugasi telefon pa neka pokusa na nadje satelite. Mislim malo ga preteruje lik. Hoce da koristi aplikacije onako kako on zeli a ne kako app mogu.

Pitaj druze ti njega: kada zatvori laptop jel vidi dal monitor svetli?

Bez neta za par sekundi nadje fix kod mene

Screenshot_2018-07-10-16-04-01-332_com.chartcross.gpstest.jpeg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Jel ovo znaci da moram ponovo da cekam 360 sati, jer sam probao pre mesec dana i odustao ali sada bi da otkljucam bl

Untitled.png

Da, nisi ostavio Mi nalog na telefonu. Moras biti ulogovan sve vreme dok cekas.

O boze dragi. Sta je tu je. Posle nexusa ovo je uzas, ali ipak bolje od drugih. Sacekacu ponovo tih 15 dana

Poslednja izmena:
:)
fastboot flashing lock
ili
fastboot flashing unlock

Nexus 2 sekunde posla :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

*mjau**mjau**mjau* ali ja sam ovaj fon platio skoro pa duplo manje od nexusa 5X, sta je tu je. Nedam pare za piksele, jer smatram da su telefoni trebali da idu na jeftinije a ne da kupujem midrange za 500 a high end za 800 eura. Ja te pare ne dam na telefon

evo sada cu probati

Edit:A gde je to upgrade account

Poslednja izmena:
Izgleda vise ne radi tako, citam tamo a ni meni nije uspelo. Nebitno, sacekacu. hteo sam miui 10 da probam, taman ce dotle jos beta da izadje

Radi se o redmi 5A telefonu na poslednjem apdejtu je. pošto čitam po netu da problem nije vezan za model telefona nego za MIUI da pitam ovde.
Problem je što telefon automatski ode u silent mod, nema pravila kada i kako. Nema ikonice da je u silentu, samo restart pomaže. Vidim da se dosta ljudi žali ali nisam našao rešenje.

Mozes spakujes sve u jedan folder i onda ga pritisnes i prebacis u donji red u sredinu i imas to sto zelis.
Kao na slici kod mene.
0cbf0b498a281aca6c681595c91164f7.jpg

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Imaš betu 8.1 miui10

Po meni ovde sve radi ok, 14 satelita...sa 7 ima vec fix... ne znam sta ga muci.

nije me bilo dva dana, zdravstveni problemi.

uglavnom, rođak je opet odradio factory reset, nakon prvog paljenja google mape i maps.me očitaju lokaciju preko wifi, kasnije više ne. here mape uvek, bez problema.

što se gps tiče, kaže da mu se posle ovog drugog fabričkog restarta sve tri aplikacije (here, google mape, meps.me) na otvorenom u roku od nekoliko sekundi zakače na satelit.

po mom nekom sudu, mislim da je problem u softveru, vezano za sve probleme koje je imao. ne vidim drugo objašnjenje.

I dalje ne kontam koji problem imaš tj on.

I dalje ne kontam koji problem imaš tj on.

dva problema su bila u pitanju:

1. google mape i maps.me mu nisu čitale lokaciju preko wifi. kada odradi factory reset i prvi puta upali te dve aplikacije, onda čitaju lokaciju samo taj put i više ne. znači kasnije kada upali ponovo jednu od te dve aplikacije, ne čitaju više preko wifi lokaciju. here mape mu uvek čitaju.

2. imao je problem s gps, nije hteo ni vani da mu se zakači dok je hodao ulicom, tek kada stane nekako je uspevao da se zakači. ali sa groznim rezultatima (vidi postove na prethodnim stranicama). nakon factory reseta, kači se bez problema.

jedini problem, dakle, koji je ostao je to što mu google mape i maps.me ne čitaju lokaciju preko wifi. s obzirom da here mape čitaju, jedino logično se nameće da je problem do miui-a.

Koja je smisao koristiti lokaciju bez GPS-a?

Burazeru ne radi mobilni net na custom romovima. Tacnije, upali net normalno i pise 4G kao da radi, ali mu je sve "can't be reached" gde god pokusa da udje. Trenutno je na AOSP EX official 8.1... Ni ranije mu nisu radili na LOSu i na RR, na Miui-u radi normalno. Neki predlog kako srediti?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Neka podesi rucno APN za njegovu mrezu.

Podesio je, ali ne vredi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel ukljucio podatke za mobilnu mrezu , obicno kada izbacuje tu poruku podacu su ugaseni... neka proba da podesi mrezu na 3g, ako se pojavi h+ umesto 3g ,trebalo bi da mu radi net.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno