Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 8

Pozdrav ljudi, imam jedan problem. Kupio sam telefon nov u februaru, i posle Note 5 ovaj Note 8 je super. Međutim pojavio se jedan problem, ranije sa nekim update-om kada se pokvasi usb konektor, telefon se restartuje, zatim opet to isto uradi kada se telefon osuši. Stigla su mi dva update-a prošle i ove nedelje i tog problema više nema, međutim sada se pojavio novi problem a to je reset telefona samog od sebe. Nekada je to nakon dva dana, nekada nakon 7, a opet desi se 2x na dan... Uslovi su različiti, priključenje na punjac npr, zatim u toku sutra netom, gledanja yt klipa, razgovora na viber... Ako ima nešto drugo sem fabričkog reseta da probam, ili neki program da instaliram koji čita log file šta se tačno desilo u trenutku restarta. Hvala.
factory reset. ako ne pomogne, moguce da je hardwerski problem. Nista pametnije ne mogu da ti napisem osim tih klasicnih koraka. Pa ako prodje factory reset super.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nema u podesavanjima, pa mobile networks?
7dd23c3dc154bb00b685ec4f9f5c9f3e.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Nema tu, ima na totalno drugom mestu ( u romingu sam,zato nema,a zato mi je i trebalo), ali objasnio mi covke na s9 temi...na totalno drugom mestu

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

factory reset. ako ne pomogne, moguce da je hardwerski problem. Nista pametnije ne mogu da ti napisem osim tih klasicnih koraka. Pa ako prodje factory reset super.

Znam da to skoro uvek pomogne, nego me mrzi da radim backup svega sada, pa posle opet da vraćam na fon itd. Čitao sam malo i po inostranim forumima, npr to sa restartom kada je mokar usb konektor i opet kada se osuši je globalniji problem, i svi su rekli da je do nekog update-a. I zaista posle ova dva update-a se to više ne dešava, samo me obavesti da je vlaga u usb konektoru. Ali mi se pojavio ovaj novi problem. Hvala u svakom slučaju.

Pa ti čekaj novi update koji će da ti reši novi problem

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kod operatera snizili cene, slicne su cene Nota 8 kao M10P. Po meni svako ima svoje prednosti, licno misljenje da je kamera i baterija bolja na M10P.

Jedva skapirah sta je M10p... ma kakav Huawei m10? .. gde to može da se poredi sa Notom? da ne budemo smešni, bolje da ne pišemo nonsense.

^+1

auuuuu.... qq lele... ajd za pocetak uporedi ekran i procesor, sto je krucijalno kod telefona.. Pa da idemo dalje...

Poslednja izmena:
Kod operatera snizili cene, slicne su cene Nota 8 kao M10P. Po meni svako ima svoje prednosti, licno misljenje da je kamera i baterija bolja na M10P.
M10P kamera nema sta da trazi pored Note 8.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Nema mesta tolikoj drami, oba imaju svoje pluseve i minuse, kako kome šta odgovara. Po meni su barem u klasi, a ovde reakcija kao da je neko stavio Fiću pored Lamba.

Pa dobro, imamo apsolutno pravo na sopstveno mišljenje i da se ne složimo sa suprotnim mišljenjem da su barem u istoj klasi...

Oba odlična, oba imaju prednosti i mana...rame uz rame po meni i samo nijanse i lične preferencije mogu da prevagnu u korist jednog ili drugog.

Jesi siguran? Probao?

S9+
Probao. Uporedjivao, pixel peep-ovao ako tako hoces :-D Daylight fotke su tu negde, ja preferiram samsung zasicene boje. Kad se udje u prostoriju, situacija postaje smesna. Samsung snima senzorom, Huawei vodenim bojicama. Ne sumnjam u hardware kod Huawei ali nekako previse procesiraju sliku, ljudi stvarno izgledaju kao naslikani vodenim bojicama. Video snimak takodje slabiji kod M10P.

Probao. Uporedjivao, pixel peep-ovao ako tako hoces :-D Daylight fotke su tu negde, ja preferiram samsung zasicene boje. Kad se udje u prostoriju, situacija postaje smesna. Samsung snima senzorom, Huawei vodenim bojicama. Ne sumnjam u hardware kod Huawei ali nekako previse procesiraju sliku, ljudi stvarno izgledaju kao naslikani vodenim bojicama. Video snimak takodje slabiji kod M10P.

Ok ako ti više preferiraš... Činjenica je da su kamere slične. Ko šta voli...

S9+

Note je prosto klasa za sebe i svako može da piše bolji ovaj ili onaj meni tu nema poređenja, jednostavno najkompletniji telefon i to su činjenice koje se mogu nekome sviđati ili ne

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Činjenica i da ima slabu bateriju za svoju klasu i cenu. Za te pare mora 4000mAh. Želim da se opustim i uživam ukorišćenju telefona napolju leti, bez da robujem bateriji i štekeru. Ako ne ubace bar 4000mAh na nov Note, od mene lovu neće videti, nadam se da će im se to obiti o glavu i kupci napustiti.

Kao što rekosmo to je sve stvar percepcije - ja sam recimo sasvim zadovoljan sa baterijiom jer mi redovno sa uključenim 4G dok sam na poslu i WiFi kući i nekim normalnim korišćenjem izdrži bar 24h što je za mene sasvim dovoljno, a često i dosta duže.

Činjenica i da ima slabu bateriju za svoju klasu i cenu. Za te pare mora 4000mAh. Želim da se opustim i uživam ukorišćenju telefona napolju leti, bez da robujem bateriji i štekeru. Ako ne ubace bar 4000mAh na nov Note, od mene lovu neće videti, nadam se da će im se to obiti o glavu i kupci napustiti.
Sto ima losu bateriju, koriscenje ekrana na auto osvetljenju, 60% wifi a 40% 4G.
5ba3d844192010e54e1a906e898fd5f3.jpg

Napolju sa automatikom, leti? Nema šanse. U kućnim uslovima sada za vikend gde nema mnogo svetla, to da, taj rezultat je moguć. Tako Mate 10 Pro ide na 10 sati.

Napolju sa automatikom, leti? Nema šanse. U kućnim uslovima sada za vikend gde nema mnogo svetla, to da, taj rezultat je moguć. Tako Mate 10 Pro ide na 10 sati.
Evo jos jedan rezultat
1c35e969a40e0846fc4d5fe5bc62434b.jpg

Gde su aplikacije? Isto korišćenje napolju leti i taj SoT? Teško zaista da u to poverujem. Kućno ili kancelarijski korišćenje da.

Lemaja mogu i ja sad da ti okačim isto tako 5 sshotova sa 5:30-6h sot gde je telefon pre 14h išao na punjač (u 7 ujutro skidan sa istog). Sve je to od osobe do osobe ali činjenica je da je baterija na N mala tj slaba.

Sta znaci koriscenje leti? Ne stojim ceo dan na suncu i koristim telefon. Prikazujem ti normalno koriscenje telefona u toku 1.5-2 dana. Sto se tice prikazivanja aplikacija ne pokazuje, zasto iskreno ne znam. Evo ti od danas baterija na slici sta pokazuje. Koristim tapatalk uglavnom za forume i ne pokazuje da sam ga koristio ni 1min. Ako ne verujes to je ok a govorim iz mog iskustva posto koristim note8 bukvalno od samog izlaska na trziste
3561518139bd40b68d7aa01ea368c6f1.jpg

Ima note svojih nedostataka ali nisam siguran da bih žrtvovao sve prednosti koje ima za sat-dva dužeg ekrana.
Nisam u pustinji i mogu da ga nabodem na punjac gde god stignem.
Druga stvar je to što mi koristimo telefon DNEVNO po 5-6 sati.....

Kirin čak postiže bolje rezultate u testovima, ekran nije bolji ali nije ni edge a pritom solidan, stereo zvučnici, IRC, jača baterija a lakši ukupno, PC mode putem USB - HDMI, vrlo uporedivu kameru + monochrome...
A još se javljaju ljudi sa iskustvom da su i njima ova dva modela uporediva. A cela polemika je da nisu uporedivi. Uporedivi su još kako i svako ko kupuje u ovom rangu treba da ih uporedi sa svojim potrebama.

Poslednja izmena:
Dugo je vremena prošlo otkad se zarad ova dva modela merila patka, ali eto dočekasmo da je pojedinci ponovo isuču...

Ne kolega, nije priča čiji je veći, samo da li su u istoj kategoriji. Činimo uslugu nekom ko čita ovu temu i koji bi zbog loše informacije odbacio dobar telefon koji bi mu možda baš odgovarao.

Nazad
Vrh Dno