Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzrok je trebao da rezultira padu i penalu, a ne da obojcu laktovima po vratu i licu, tako da je odluka sudije ispravna, i zato nije bilo VAR-a, i žalbena komisija će potvrditi ovo što sam napisao.

Problem je što Mitrović nije pao nego je uspeo da šutne na gol uz pomoć laktova tj oslanjanja na lice i vrat protivnika. Inače ko je i malo se bavio sportom zna kakvu laktovi prestavljaju opasnost naročito u predelu vrata, tako dosta već o tome sudije su uvek krive.

Poslednja izmena:
Pih bre, na ovom forumu niko ne daje verovatnoci mesto koje zasluzuje.

Ne moze se unapred pricati kako bi Srbija mogla da razbije Brazil kada bi se trudila, jer Brazil ima prednost u kvalitetu, a i od rezultata mu zavisi prolaz.

Kada Kolarov da onakav gol iz slobodnjaka, to nije zato sto se narocito trudio, nego zato sto se zalomilo da jedan uspesan iz npr. trideset pokusaja sa takve pozicije bude bas na toj utakmici.

Da neko od nas sa foruma sutira sa te pozicije ne bi bilo 3%, nego 0%. A da je sutirao najbolji izvodjac slobodnjaka svih vremena, bilo bi mozda izmedju 5 i 10% uspesnih (brojevi su proizvoljni).

I to nije tako samo za slobodnjake, nego za sve, i upravo to je razlog zasto su za kladjenje popularni pravi sportovi, a sah npr. nije.

U svakoj pojedinacnoj utakmici se desava bezbroj situacija koje nekada prodju, a nekada ne, ukljucujuci tu cak i dodavanja, driblinge, odbitke, simuliranja, itd.

Naravno, to ne znaci da je fudbal igra na srecu, niti "na volju" (iako volja moze da izmeni procente), vec upravo ekipe koje imaju prednost u kvalitetu (i uigranosti) cesce pobedjuju, jer njima cesce prolaze zeljeni potezi.

A sa druge strane, ni boranija nikada nije potpuno bez sansi, jer moze da ima srece da njihovi, losiji, procenti bas na toj utakmici ipak nadvladaju.

Procenti, naravno nisu fiksni, jer neke ekipe imaju odgovarujuce mogucnosti da npr. demoliraju prednosti jednog protivnika , a nekog drugog ne, ali poenta je tu.

Volja i trud mogu solidno da poprave stvari, ali ne mogu od babe napraviti devojku koja ce biti najpozeljnija u nekom gradu.

Nije nemoguce da mi pobedimo taj Brazil, ali nije to iskljucivo (ni izbliza) stvar volje i truda, jer prosto imaju prednost u vecini znacajnih stavki. Prosto receno, moramo imati mnogo srece, cak i ako sve sto je do nas uradimo kako treba.

Naravno, ako nasi ne budu kidali iz sve snage, imace sanse od par procenata, ako budu kidali, mozda stignu i do iznad 20.

Zato mene i nerviraju one novinarske gluposti u koje se ukljuci i vecina stanovnistva, jer su u najvecoj meri posledica rezultata, koji je, opet, u velikoj meri posledica verovatnoce i varijacije.

Nije sport narocito poseban po tom pitanju. Ljudi tesko prihvataju haos, i na osnovu toga imamo razne bele magove, vracare, proroke, pa i popove, itd.

Svemu se mora naci neko objasnjenje, taman to bila i atmosfera izmedju igraca koji nosi majicu sa sisama pred kamerama, sa njegovim kolegama, kao i medju njima medjusobno.
Ne znam da li je neki kupio tramvaj u skorije vreme, pa da u njemu podignu drugarstvo na visi nivo, i poosvajaju sve.

Sada je vec drvlje i kamenje, a sudija i penal su kisobrani koji samo ublazavaju kamenovanje.

A da su u gol upale one lopte, tipa Tadiceva, ili ono sto je bese Tosicu proslo par cm od glave, ili Mitrovicu ispred noge, ispevali bi se hvalospevi o mocnom drugarstvu i milijardama za Sergeja, koji eto nije briljirao, ali je imao ko da ga zameni, plus Ljajic uzima Kostica za kuma.
Ovako su se mozda i pobili u svlacionici.

Znaci, o istoj ovoj utakmici, isti ljudi, samo razliciti centimetri.

Pritom se potpuno ignorise cinjenica da tamo ima 23 igraca, od kojih oko 10 odustane od letovanja, pa onda tamo sapunja macora po klupi svaki sekund prvenstva, a svaki misli da je bolji od onog ko mu uzima mesto.

Resenje je u smeni celnih ljudi FSS posle svakog neuspeha nacionalnog tima, treba uvesti takvu praksu i ne bi bilo muljanja!

O čemu li vi pričate i kakvo pamćenje imate kada to pišete :)
Vi kao da ne znate u kakvoj zemlji živimo i ko je predsednik FSS i da je Terzić iz Zvezde do skoro bio u begu i na interpolovoj listi :D

O čemu li vi pričate i kakvo pamćenje imate kada to pišete :)
Vi kao da ne znate u kakvoj zemlji živimo i ko je predsednik FSS i da je Terzić iz Zvezde do skoro bio u begu i na interpolovoj listi :D
Nema dobre atmosfere, nema hemije, kolektiva. Ne moras imati sve pojedinacno vrhunske igrace da bi dobro timski igrali.

Gledam ostale ekipe na SP, kao na papiru losije od Srbije, ima tu zivosti, preciznih pasova, tehnike...

Napredovali su svi, danas svi igraju fudbal.

Hehe nisam te htjeo citirati, nije ovo odgovor tebi, vec konstatacija, nisam gledao. Brat danilo. [emoji23]
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Lopta je okrugla, a danas svi igraju fudbal :wc:
Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice :D

@rick
Da, trebali su da ga jos dvojica zaskoce i onda bi mozda bio zuti karton za Mitrovica. Dal si ti realan, zapitaj se. Nema veze o kome se radi, ovo da su uradili Rusima na primer, dal bi bilo isto?
Ja sam malo stariji i nekad za ovo sto su dva siptara uradila bi dobili najmanje po zuti karton ako ne i crveni a penal bi bio 101%.
Ovo danas nema veze sa fudbalom, vise lici na ragbi (sto slike ove bruke i dokazuju).

@Rio, nemoj svaku rečenicu u poseban red, nečitljivo je ovako.

Eto savez je kriv što fudbaleri nemaju motiv i želju. Naravno postoji problem i u savezu, ali to da stanje u savezu određuje koliko će se ko zalagati nema veze sa životom. Bilo je par situacija u kojoj jedan fudbaler drži loptu i čeka da mu se neki od saigrača otvori, ali od toga nema ništa jer svi stoje i svi su pokriveni. Niko se ne kreće i ne trudi da se otkrije. Takve stvari su nedopustive u amaterskom fudbalu, a ne na najvišem nivou takmičenja.

@mrtavker
I ja sam to primetio, bilo je u fazonu joj nemoj samo meni da dodajes vidis da me cuvaju, sutni nekom drugom.
O trcanju da ne govorim, a savez je kriv sto salje manekene na SP a ne one koji bi da se dokazu i bukvalno bi grizli teren za jednu sansu da odigraju.

Belgija jedina od ovih favorita igra kako se i očekivalo ...
Pobeđuju ubedljivo i to sa lakoćom!

Sve rečeno
9b4fa94537c05db937ebb6086a3ec620.jpg

@mrtavker
Kucam na telefonu dok (kao) gledam utakmicu, i na tapatalku je ovako citljivije, a ne bih se ni snasao drugacije jer kucam po par reci pa gledam u tv.

I prvi put cujem da nesto moze da bude necitljivo zato sto ima visak redova (dokle god nije skajpoliki nacin pisanja, gde je svaka rec u novom redu).

Lako mozes videti kako je post formatiran, i preskociti ga, a ja cu svakako pisati onako kako mi se vise svidja.
Ako je sa tapatalka, imace visak redova, a ako je sa desktopa bice normalno formatirano.

Ovaj broj 3 iz Tunisa je potpuno pogubljen... uopšte nije svestan koga markira i gde mu se nalazi igrač lol

Ovi Tunizani umesto da su odustali na poluvremenu oni se tu nesto trude :smajli-koji-prevrce-ocima:

Misliš li to i za ekipu koja je peta na listi i da li su Hrvati trebali da se obaziru na to?
Ili je Senegal trebao da skine gaće pred osmom ekipom sa liste?
Uvek ima izuzetaka, ali nisu te reprezentacije tu gde jesu tek tako. Od ovih deset, neko će osvojiti mundijal.

Tunižani su barem dali 2 gola a mi protiv Brazila teško da ćemo dati neki utešni gol.

Rick, nije Mitrovic uputio sut, vec je lopta pogodila nihovog igraca u glavu. Obzirom na polozaj sudije on je to procenio kao lakat u glavu, pod uslovom da je to bio razlog za njegovu dosudu.

@Rio, bez uvrede, samo kažem. Kad praviš razmake između redova, a post mi zauzima cio ekran po vertikali počne mi se mantati zbog praznina između redova.

Milivojević: Ne mogu da kažem na koga sam ljut
https://www.b92.net/sport/rusija2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1409025

Sve jasno...
Tako je to kad ekipu vodi selektor koji je tu došao samo zato što ima člansku kartu odgovarajuće političke partije!
Ajde što su pogrešne izmene, nego nije napravio ni 3, a videlo se da je pojedinim igračima duša u nosu 20 minuta pre kraja!

Selektor kome igrači sa terena posle našeg prvog gola pričaju šta da menja :)

Poslednja izmena:
Slazem se ali moguce da je mislio i na bivseg kapitena koji je kod prvog gola markirao Stojketa i u 90-om minutu povukao ''kontru'' koja je prakticno bila asistencija mikro-semenkaru za gol koji nas je sahranio :d

Tu je već trebao Karleuša da prekine kontru kao šimunić...
Ostalo bi bar 1:1 kao i na toj utakmici!

EDIT: Slučajno napisah šimunić velikim početnim slovom :)

Poslednja izmena:
Pa ako je Brih za ovo dao crveni šimuniću, Tošića bi poslao u zatvor na najmanje dve godine...

Mene od sinoć prati utisak da se Bane uplašio lopte kod prvog gola i da se instinktivno pognuo...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno