Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam TRIO GOLD PREMIUM paket i Ubee modem, kupio sam TP LINK router sa 3 antene kako bi proširio signal WiFi u celoj kući pa imam pitanje za nekog ko se razume, da li to mogu da uradim bežično ili moram raj router da povezujem žično sa modemom. Router sam kupio jer su mi serviseri SBB rekli da tako uradim jer je velika kuća da ga samo povežem kablom i usmeri antene i imaće svuda signal, međutim i dalje je u prizemlju u kontra strani totalno slab signal i ne znam šta da radim. Dao sam 8 hiljada za taj router i nije problem da platim i kabl ako ću onda i u prizemlju odraditi jer plaćam više od 5000rsd mesečni račun?
Hvala unapred...

Poslato sa CLT-L09 uz pomoć Tapatoka

Potraži na netu kako za taj tvoj ruter da namestiš da bude wifi repeater.. Ja sam moj tp link koji sam kupio (2300 bio) povezao žično sa ubee.. Baš sam. Zadovoljan kako radi..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Imam TRIO GOLD PREMIUM paket i Ubee modem, kupio sam TP LINK router sa 3 antene kako bi proširio signal WiFi u celoj kući pa imam pitanje za nekog ko se razume, da li to mogu da uradim bežično ili moram raj router da povezujem žično sa modemom. Router sam kupio jer su mi serviseri SBB rekli da tako uradim jer je velika kuća da ga samo povežem kablom i usmeri antene i imaće svuda signal, međutim i dalje je u prizemlju u kontra strani totalno slab signal i ne znam šta da radim. Dao sam 8 hiljada za taj router i nije problem da platim i kabl ako ću onda i u prizemlju odraditi jer plaćam više od 5000rsd mesečni račun?
Hvala unapred...

Ja sam prvo vezivao preko wifi-a ali mi se desavalo cesto da ubbe prolupa.. dok nisam stavio utp cat6 nit sam imao stabilnu vezu niti max brzinu...

Imaš na YouTube uputstvo sigurno.
Samo obrati pažnju, možda imaš u softveru opciju za repeater

Ja sam uzeo ruter pre svega zato što mi se zaglupljivao wifi na ubee dosta puta.. E kad sam uzeo ruter i povezao sa cat 6 kablom radi kako sam i zamislio [emoji16] WiFi daje bolju brzinu nego na ubee i nema zaglupljivanja..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Samo obrati pažnju, možda imaš u softveru opciju za repeater

U softveru za TP LINK ili za SBB-ov modem koji ima jako, jako uprošćeni settings na 192.168.0.1?!
Hvala svakako i naći ću na YT klip, tj već sam našao neke, ali razmišljam da pozovem servisere I platim I'm da sprovedu kabl iz krova do prizemlja, jer na svu sreću imam onu široku cev u zidu za antenu, tv i sl... I tu ne bi trebalo više od 12m kabla i dva priključka UTP, i to je to, biće mnogo jači signal i u prizemlju, jer I tamo imam smart TV i svašta nešto I trokira, guši ako nije dobar net. A koristim i EON, Netflix, DLNA share i svašta nešto... Filmofil sam veliki...

moj uslov za bilo kakvu UO je Anex sa javnom dinamičkom IP adresom koja isključuje bilo koju adresu definisanu u RFC 6890

Nema šanse da se obavežem na 2 godine, a da mogu da me prebace na CG-NAT bukvalno sledeći dan.

rfc je 6589 ;)

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

U softveru za TP LINK ili za SBB-ov modem koji ima jako, jako uprošćeni settings na 192.168.0.1?!
Hvala svakako i naći ću na YT klip, tj već sam našao neke, ali razmišljam da pozovem servisere I platim I'm da sprovedu kabl iz krova do prizemlja, jer na svu sreću imam onu široku cev u zidu za antenu, tv i sl... I tu ne bi trebalo više od 12m kabla i dva priključka UTP, i to je to, biće mnogo jači signal i u prizemlju, jer I tamo imam smart TV i svašta nešto I trokira, guši ako nije dobar net. A koristim i EON, Netflix, DLNA share i svašta nešto... Filmofil sam veliki...

Mislio sam za TP link, Ja sam se razvalio pokusavajucu da namestim to sto si pitao sa mojim Xiaomi ruterom i nikako nije radilo (slabo se razumem u materiju pa sam radio po univerzalnim uputstvima sa YT), kad ono Xiaomi ima u softveru opciju za repeater mod i kablovi se drugacije kace... lan, wan...

Ne verujem, vec su prilicno jaki sa cenama.

Pre neki dan dolazili iz Telekoma, traze potpise u zgradi da bi uveli optiku. Bice za god dana, pa ce mo videti sta je bolje...SBB / Telekom

Moze li mi neko reci sta znaci SBBov standard paket? Vidim da je pod postpaid-om ali ne pise koliko mjeseci, da li je na godinu ili bez ogranicenja pa kad raskinete?

Trenutno imam studentski paket, ali posto su cigani (ne daju ljeti da se pauzira ako ste prosle godinje ljeti pauzirali nego je fora tek nakon 12 mjeseci od proslog pauziranja, pa posto sam prosle god pauzirao jul, avgust, septembar, sada tek mogu od oktobra ili tako nesto) raskinuo bih ugovor zato sto mnogo putujem zbog posla i nisam stalno u stanu, ali bice sestra tamo par mjeseci a nakon toga ne znam ja kad cu zbog posla pa da li da uvodim ovaj standard ako nije to na 12 mjeseci ugovor, ili prepaid koji je jako spor, i skup.. Mobilni su ograniceni jako nisko i nedovoljno pouzdani pa ne znam...

Radi li nekom kako treba 5.1 zvuk na RTS HD kada su programu utakmice? Meni je D3 uređaj 3121 optičkim kablom spojen na kućni bioskop, HBO kanali rade ok kad je Dolby Digital 5.1 ali RTS ne, tj. komentator se čuje na svim zvučnicima, a to nije 5.1 onako kako treba da bude. Naravno, mene preko twitera ubeđuju kako je sve ok, i da RTS šalje 5.1. U OPT meniju za RTS HD za Jezik zvuka kao izbor imam samo SRPSKI, nema SRPSKI DOLBY...

Standardni paket cega? U NS ima silver i gold. Kablovska TV je obavezna kao kod Telekoma fiksna linija, sve drugo je opciono. Ako se usluga sklapa bez ugovorne obaveze placa se prikljucenje par hiljada dinara ali mozes da raskines kad zelis. Postoji neka fora da se stopira druga usluga iz paketa ali usluga KTV se placa i dalje 1400din. Ako imas internet i TV, moze da se stopira par meseci internet ali se i dalje placa odrzavanje KTV koje je 1400din.

A pitanje za vas iz Novog sada posto ste digitalizovani,kada prestaju da naplacuju dodatne d3 uredjaje jel odma posle digitalizacije ili kasnije,mislim na taksu od 290 din po uredjaju

Standard internet, ne pise tamo u ponudi tacno nikakav detalj. Ne znam da li mi se vise isplati platit sad 2 mjeseca dok nisam tu pa onda kasnije raskinut i koristiti mobilni net/prepaid jer odrzavanje kablovske 1300 400 koliko je mnogo.
Samo sam htio sad vidjet sta mi je najbolje, taj standard potpisati i ugasiti ako nema ugovora u januaru ili platit ovaj 2 mjeseca no to dodje 6000..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ово ми не делује логично, не може да исплати нешто што није ни заведено нити има рачун за то. Да не дугује још нешто?

Koliko me secanje sluzi, pre par meseci sam bio do njihove poslovnice na dorcolu da platim racun. Devojka koja radi na onom pultu mi je rekla da oni obracunavaju 20tog u mesecu. Sto donekle ima logike jer dok posalju racun na kucnu adresu bude oko 25tog.

@almoust

Naravno da to sto su uradili tvom matorom nema nikakvog smisla. Mada ja mislim da u SBB 80% njih i ne zna ko sta radi, koje su im akcije trenutno, kome mogu da daju popust a kome ne i ostale pogodnosti.

A kako sam ja dobio besplatno pds 3121.nisam platio 5000?izgoreo mi resiver i dali mi 3121i nisu mi naplatili nista

Napisi prigovor :D

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Vredi, ja ga imam, omogucava ti snimanje jednog kanala dok istovremeno mozes da gledas drugi.Mislim da to ne podrzavaju drugi uredjaji.

4682 je za klasu bolji od 3121. I ja sam uzeo polovan (izgledao kao nov) nakon tri zamene 3121, nikad nisam zažalio.

Uzimaj.. Nemas bolji..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno