Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
VAR nije los, samo ga treba malo unaprediti. Ali ide se u tom pravcu ja bih rekao da odluke budu brze i da prekidi ne traju dugo. Zato se i zove pomocni video sudija u prevodu. Oni gledaju snimak i javljaju sudiji. To ce se ispeglati jos malo vremena da se uhoda.

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Pa kao bivši sportista (odbojka) mogu da vam kažem da je najmanja draž kad te sudija ubije greškama. Tačno smo znali na osnovu toga ko sudi kakva će utakmica biti. Toliko loše dosuđenih auta, pecanja itd u karijeri (doduše kratkoj) da me za nekih desetak godina ukupnog bavljenja tim sportom smorilo za svagda. A bilo je i u našu i u protivnicku korist. Kad se desi greška za nas, baš je bio glup osećaj. Nikad radost kao kad skuvam loptu a blok na pogrešnoj strani.
A onda zamisli sportistu kog greška sudije košta plasmana na SP/EP/OI ili medalje/pobede/šta god. Primera koliko hoćeš. Nema oporavka od toga. Nema nikakve draži. Samo gorak ukus (osim ako nisi ti imao koristi ili ako te nije unakazilo) i bes.
To što smo navikli da utakmica traje praktično bez zadrške 45 minuta (x2) je jedna stvar i ne treba mešati sa sportom. Greške su sastavni deo ali sve se radi, u svim sportovima, da ih je što manje sudijskih. De Gea juče napravi klasičnu golmansku ali niko ne kaže da je CR dao nepravedno gol. On je sutnuo a ovaj nije odbranio. Niko nije besan, agresivan. Al zato Irci ili Englezi treba da budu srećni što je očuvana draž fudbala dok ih Henry ili svabe **bu uz pomoć sudija?
Pustite vi to.

Čuj ovog komentatora: "Grupa smrti - Argentina, Hrvatska, Island i Nigerija". [emoji23]

Radonjic se sasvim zasluženo našao na spisku..

Po čemu je zaslužio? Čovek igra ofanzivno krilo u timu koji je u šampionatu, postigao 96 golova, a on je je od tih 96 učestvovao u 7 (5 golova i 2 asistencije). Klasična štela je u pitanju. Bitno da nema Mijata koji je srušio Bajern u finalu kupa.;)

Čuj ovog komentatora: "Grupa smrti - Argentina, Hrvatska, Island i Nigerija". [emoji23]

Realno i jeste. Koje su grupe po tebi izjednačenije od te, kad se u pet od osam grupa se praktično od starta zna koje će ekipe proći dalje? :)

Poslednja izmena:

Biće ako im Najdžirijci bace juju... nije to bezazleno kao oni mejlovi.:d

Adebayor-main.jpg

Slažem se. Ovaj var sam par puta gledao u Portugaliji i smorio sam se jako. Bilo bi mnogo bolje rešenje da svaki tim ima po 1 challenge po poluvremenu i to je to.

Hocu da kažem da je bila jača tekma ovaj VAR bi je prekidao 4 puta na po 2,3min i to bi tek bilo užasno.

Ne prekida se uvek već u zavisnosti od situacije.

Gledao sam zabare I u Serie A seckanje igre je bilo u početku ali kasnije su se prilagodili tako da je dosta utakmica bilo odlično vođenje tj dobro upotrebljivan. Naravno sudija u nekim slučajevima može da ne traži podršku VARa.

@rAMA
Klasično taljenje sa menadžerima. Gacinovic i Fejsa (ako nije povređen) su komotno mogli da budu medju 23. Verovatno i štoper Maksimović... Ali dobro verujem da ćemo po zasluzi da ostvarimo rezultat "bitno je je učestvovati" i "pojavljivanja na SP". A posle novi ciklus po običaju

Fudbal nisu milimetri i dlaka u jajetu, na žalost Kolina, Infantino, Busaka i ta Italijanska bratija koja se pita u FIFA to ne kapira, a nije zanemarljiv ni finansijski interes provajdera-monopolista koji debelo guraju celu VAR priču.
Nikad jače Prvenstvo, svi najjači su tu i rade posao (Ronaldo, Aguero), a mali se tradicionalno ne daju, Argentina-Island 1-1.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

According to Icelandic naming tradition, second names end in -son :D

Radonjić ima "menadžere" koje ne bih voleo ni danju da vidim na ulici. On bi u ekipi Španije morao da bude u 23 da kojim slučajem ima njihovo drzavljanstvo. I to bi igrao...

Kakva crna draz kad te sudija unakazi svojom odlukom. Slazem se da ne valja ni razvlacenje dok se ceka ili vracanje tekme, al ispeglace se to vremenom.

Inace francuska bas i nije zasluzila pobedu, bar po onom sto sam video. Island se fino drzi za sad.

Inace francuska bas i nije zasluzila pobedu, bar po onom sto sam video. Island se fino drzi za sad.

Pa tako oni igraju i u domaćim ligama. Kako sam slatko nabo Caen-PSG under i još neke lepe kvote bez neizvesnosti. Ali proći će grupu kao i Portugalci, na ništa...

Gledam sad ovu tekmu Arg - Isl i ne verujem kako je lose reseno osvetljenje na stadionu, nisu uopste ukljucili reflektore.

Slika se konstantno menja, kad zumiraju podeksponirana, kad odzumiraju preeksponirana, publika gore izgorela.

Sramota za dogadjaj ovakvog kalibra

Zato mrzim utakmice po danu da gledam..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018.

Ima pravde!

Žao mi zbog Mesia ali ...

Messi.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Evo zašto nikad neće moći da bude GOAT... Prvo nešto da uradi sa Argentinom pa tek onda može da se pokrene priča o tome ko je najbolji...

Loša formacija kod Argentine, trebao je Mesija staviti u vezni red jer nema ko da kreira igru.
Iguain je trebao igrati prije Aguera.

Koliko ovaj nesretni komentator navija za Argentinu to je prosto odvratno!

Red bi bio da mu neko kaže da skine dres Argentine...

Kako bi naši klonuli kada bi nam Aguero dao onakav gol, oni odma sledeći napad izjednacise. Mentalitet je čudo.

Nije da oni imaju neki poseban pobednički mentalitet, problem je što naši nemaju nikakav...

Bravo Island. :happy:

Mesija bije maler još od prvog gola kojeg je dao nam na debiju za repku. :D

Nije dobro "kačiti" se sa nama. :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno