Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

pa da, posle registracije. ja nisam uspeo preko weba da se registrijem pa sam preko maila.

Sent from Galaxy S8

danas stigoh u nemacku, jedva mi je proradio bonbon posle par cetova sa podrskom.. te ukljucena zabrana poziva, te apn, pa neka ogranicnja.. posle par restarta telefona, resetovanja usluge na kartici i uklanjanja jos nekih zabrana koje nisam ni postavljao, jedva je proradilo. sad radi super, izbor operatera na automatski, tip mreze na 4g 3g 2g automatski. telefon je povezan na telekom.de na 4g mrezi. (u pitanju je internet sim)

brzina 27/27. thethering sa j5 2015 na s8.

manhajm..

popust na prvu aktivaciju vazi valjda za onaj veliki mesecni paket od 6gb.
za ovaj dnevni od 5gb ne vazi

Sent from Galaxy S8
ab690c4c85596ce83ae59afc3f342646.jpg
Nema jeftinijeg neta (i paketa sa minutima) od bombona u nemackoj... :)

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Meni nisu za prvi broj trazili, ali za ostale jesu.
No tnx :(

Nema popusta za prvu aktivaciju mesečnog interneta od 6GB. Tek nakon registracije broja, (naravno ukoliko uspeš da ga registruješ, što je maltene nemoguće), dobija se 50% popusta na prvu sledeću aktivaciju paketa od 6 giga neta.

nije nemoguce, moras da das broj pasosa ja nisam hteo

Meni su jedanput tražili sken pasoša i ja im nisam dao. A još 100 puta sam probao da registrujem preko weba i uvek bezuspešno. Iako popunim sve podatke koje traže, i broj putovnice, sve.. I na kraju mi piše da sam sve uspešno odradio i da će me obavestiti SMS-om kad bude gotova registracija, i to u roku od 24h, i ništa. Bitno da mi svaki put kad se ulogujem preko weba iskače poruka da moj broj nije registriran i da se registrišem odma', pa da mi daju taj popust. I ja svaki put poverujem da je to taj put... i pogrešim.

Poslednja izmena:
Nije neki bonus, da bi se cimali, ali je i privacy overrated ovih dana.
Nedavno sam bio u Maroku i Envy, mobilni operater, na aerodromu ima devojke koje dele kartice za dž. Imaju neke prastare digitalne fotoaparat, izvadis pasoš, ona stavi karticu preko pasoša i to fotografiše, onako, otprilike. "Proveri" fotografiju na onom displeju od cirka 1.03", zahvali ti se i poželi dobrodošlicu u Maroko. Sve se mislim da sa tim fotografijama rade nešto posle. Zabole ih. Ja sam se tu zadržao nekoliko minuta, a one su za to vreme podelile gomilu kartica.

Ja nemam problem oko anonimnosti, ali ne zelim da imaju moj pasos, bas zato sto niko ne proverava posle da li sam to ja... tako da oni mogu da registruju jos 20 kartica na moj pasos, puste ga kao "dokaz" da jesam ja vlasnik kreditnih i sl. Ja sam na dosta mesta morao dati pasos kao dokaz, nema nista protiv toga da neko i upise te podatke (ionako ih kucam tamo..), nego sto neko ima sliku pasosa, koja moze da se iskoristi za mnogo vise onda.
Meni se ne svidja bas to sto ima anonimnosti u tome :D Ne proveravaju da sam ja ja ;)

Vidiš, kad malo bolje razmislim, lako zabrađena dama jeste pogledala pasoš i mene, kao da je uradila vizuelnu proveru da li sam to ja. U sledećoj takvoj prilici tražim da pasoš držim pored lica, da se zna da sam to bio ja :d

Ja sam morao da zahtevam u bankama da proveravaju moju LK kada dodjem (u centru BGa mi ponegde ne traze LK uopste, ajde da je neka varosica...), cak i za isplate novca (a ne zelim da to ne rade i za bilo sta drugo, osim uplata mozda :)).
eni to nije smesno ;)

Vidiš, kad malo bolje razmislim, lako zabrađena dama jeste pogledala pasoš i mene, kao da je uradila vizuelnu proveru da li sam to ja. U sledećoj takvoj prilici tražim da pasoš držim pored lica, da se zna da sam to bio ja :d
Šta si tačno time dobio!? Pa šta ih sprečava da dele tu fotku? Jedino da si se slikao sa Politikom sa druge strane

Šta si tačno time dobio!? Pa šta ih sprečava da dele tu fotku? Jedino da si se slikao sa Politikom sa druge strane

Moja poruka je bila šala na račun Alfine poruke "da li sam ja ja".
Nemam paranoju oko bezbednosti podataka....kad prvi put nadrljam, verovatno ću da počenem da brinem...

Koliko "traje" prepaid kartica? Nadjoh kod njih 90 dana, pa onda jos 90 dana u okviru kojih mozes uplatom da sacuvas kredit. Tacno?
Nisam je aktivirao. Mada, ako ti treba u vecim vremenskim intervalima, porucis novu ...

Koliko "traje" prepaid kartica? Nadjoh kod njih 90 dana, pa onda jos 90 dana u okviru kojih mozes uplatom da sacuvas kredit. Tacno?
Nisam je aktivirao. Mada, ako ti treba u vecim vremenskim intervalima, porucis novu ...

nova kartica ako nije aktivirana, mislim da traje 3godine

Da, da, nego nakon aktivacije naravno. Jel ovo 90+90 dana da sacuvas kredit dobro tumacim?

Na sajtu mi stoji: "Vrijeme valjanosti SIM kartice do: 28.08.2018", a dopunjena je ~30.05.2018.
Sto bi znacilo da i SIM ne vazi nakon 90 dana.

Znači, ako još nisam aktivirao svoju, miran sam? Ne počinje da teče taj rok?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Tako je. Barem godinu dana, mozda i 3 godine, ali niko nije proveravao :)

U sustini se isplati i da porucis novu, samo na vreme da ti stigne... jer kada kupis novu za 10/20kn, dobijas i 10/20kn na racunu, nema onih +10% sto naplate za "spektar" :)

Inace, od vas koji ste porucili od 25.5. pa nadalje, kome su stigle, a kome nisu? Jos mi ih nema od 2.6. Nisu mi neophodne do jula, tako da ne zurim, ali don't tell them that ;)

Hvala. Znaci moja ce stici pocetkom jula, cim je nema jos ;)

Stigla posle 16 dana. Od 28. maja (sad gledam kad je placena). Prekjuce zatekao u sanducetu.

Nisam naravno ni probao registraciju, ali mi je bila interesantna ta info o kopiji pasosa.
Da li se neko pozvao na GDPR nakon 25.05.? Nisam imao vremena, ali evo uz cigaretu na sajtu nista nisam video o zastiti podataka. Cak za domicilne traze poreski broj ili sta vec. Tu apsolutno nedostaje opsi procedure sta rade sa tim podacima i koja su prava korisnika, kad, kako moze traziti brisanje i sl.

Kazu da ne moze registracija stranih drzavljana. Kontaktirao sam u vezi toga, rade na tome da otklone to da stalno iskace poruka, slanke kopije pasosa nisu ni nudili, cakni odbacili kao opciju.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Kazu da ne moze registracija stranih drzavljana. Kontaktirao sam u vezi toga, rade na tome da otklone to da stalno iskace poruka, slanke kopije pasosa nisu ni nudili, cakni odbacili kao opciju.

Ili taj ko to tvrdi nema pojma, ili im je web stranica u banani..
Ranije su prolazile registracije i bez kopije pasoša.
696b702712657d59285b5a216db8e27e.jpg
7a83525a439344d88cddb500ca0cf68e.jpg

Ja porucio 18 maja a jos nije stiglo. Morao sam preko oglasa da nabavljam karticu. U Nei Pori-ju sam i sljaka net bez problema, doduse 3g, 4g nisam podesavao.
67b35bcd3b72c3602eb3086b2bc24fb5.jpg

Ili taj ko to tvrdi nema pojma, ili im je web stranica u banani..
Ranije su prolazile registracije i bez kopije pasoša.
696b702712657d59285b5a216db8e27e.jpg
7a83525a439344d88cddb500ca0cf68e.jpg
I ja sam to tako odradio sa prvom karticom, ali taj sms nikad nije stigao i stalno iskace poruka, nudi se registracija.

Vrh Dno