Ne stigoh preko vikenda da napisem pa rekoh ajde sada....
* Sto se tice dizajna, dimenzija i kvaliteta izrade tu ne bih previse da trosim reci, stvarno telefon ostavlja utisak kvalitenog kada ga koristite, nije cak ni prevelik ni pretezak za koriscenje jednom rukom, navikao sam se brzo, a mislio sam da ce biti problem iskreno....staje u dzep sto rece neko od vlasnika pre mene
* Sto se tice zvuka na zvucniku, solidno je glasan, nista spektakularno, meni je dovoljno sto mogu jasno da ga cujem kada ga ostavim u sobi pa se odvojim od njega jedno 5-10m kada odem u drugu prostoriju ili izadjem na terasu. Kada se pojaca do kraja dok se gleda YT ili slusa muzika oseti se da zvuk nije jasan i cist skroz, ali na malo telefona jeste kada su pojaca do kraja....sto se tice slusalica koje se dobijaju uz njega i zvuka na njima (koliko ima veze do njih, a koliko do jack-a ne znam) tu sam mozda i malo razocaran, ne znam ni sam da li sam zeleo/ocekivao bolji izlaz, nije lose , ali jednostavno voleo bih da je za nijansu to glasnije i cistije....
* ekran je meni skroz prihvatljiv i prijatan na oko, uzivanje je zaista gledanje snimaka i pregled web-a jer se otvara dosta veca povrsina nego na proslom telefonu koji je bio 5.2" dijaganole ekrana....osvetljenje drzim na oko 30 % recimo i uglavnom je dovoljno, vidljivost pri jakom suncu napolju je dobra, ne najbolja, ali vidi se ono sto treba
*baterija - ovo je stvar koja me odusevljava iz dana u dan, samo sam prvo punjenje imao problem jer ga je punio bas dugo iz ne znam kog razloga , recimo da je punio od 25 do 75 procenata nekih 3h , mozda malo manje i tu sam pomislio da sam dobio felerican punjac/telefon i ko zna sta, ali posle sledeceg punjenja svaka sumnja je nestala....telefon se i dosta brzo puni i baterija traje toliko da zaboravljam kad je bio na punjacu, nisam jos izvlacio sot jer se ne opterecujem trenutno time, znaci bukvalno zaboravljam kad je bio na punjacu....
*kameru ste i sami videli i ne bih previse da trosim reci , zavrsava posao , nisam ocekivao nikakav spektakl, kao sto sam i napisao , nit' smrdi - nit' mirise....
* same performanse i softver - e sad , ovo je ono sto mene cak po malo i iritira, kapiram da je stock android i da je to sve kao kul, fluidno, brzo , lepo i korisno , ali meni jos treba vremena da se naviknem.....Jos uvek pokusavam da predjem preko glupog alert-a koji svaki put pri iskljucenju mobilnih podataka pita "Da li ste sigurni....." , to je prva stvar koja mi je mnogo iritanta , druga stvar je ono sto sam takodje pisao , nemogucnost brisanja vise poruka odjednom sa stock aplikacijom ( textra radi i vise od toga hvala Bogu

)....iako je stock android nije da se ne desi da stucne telefon, imam ga recimo 10 dana i desilo se sigurno bar 3,4x i to bar 2x u subotu (vikenda koji je za nama...) , nista previse zakucavanja nego jednostavno sekunda bukvalno...sto se tice gaminga instalirao sam jednu igricu samo da bih probao, neki nfs je u pitanju, tu nije stucnuo bukvalno ni jednom, ali imam osecaj da bi se sama igrica i stvari u njoj brze ucitavale na nekom boljem telefonu sto i jeste realno verovatno, ne moze bas sve da bude optimizovano....telefon ume minimalno da se zagreje dok se igrate na njemu, znaci recimo da sam sinoc igrao taj nfs 20 minuta i osetio sam pod prstima nesto blizu mlakog, znaci oseti se neka toplina, ali daleko od toga da je to nesto ozbiljno ili slicno, ne znam sa cime bih vam uporedio da ne uplasim nekoga slucajno, znaci bukvalno nista strasno, jedva da se oseti, ali recimo kao prvih par sekundi kada ukljucite grejanje u kolima, tako se oseti ispod samog kucista telefona, blaga toplota...
* otisak prsta nije bas najprecizniji, face unlock je valjda dosao sa poslednjim update-om, ali ga ne koristim ( ne vidim poentu ), solidno je brz, ali desi mi se da ne ocita bas iz prve, verovatno i ja ne prislonim prst kako treba u tim situacijama, ali racunam da nije uvek do mene, ne moze ni da prismrdi Huawei/Honor-u po tome, to sam 1000% siguran....
* Nisam neki zahtevan korisnik, koristim telefon najvise za poruke i browsing, jednom ga koristio i kao navigaciju, tad se odlicno pokazao bas kako zbog velikog ekrana tako i zbog glasnoce tog zvucnika, od aplikacija sto imam na telefonu, eto ta jedna igrica, whatsapp, sve moguce google-ove koje su dosle uz telefon uz jos recimo nba app, flashscore, tapatalk, 3 mejla ukupno i aplikacije banke i aplikacija poput blic-a recimo, ali je vezana za neke vesti drugog tipa....to je u sustini to...
Moji utisci su generalno ok, ne zalim novac koji sam dao za ovaj telefon, naprotiv, mozda je za nijansu, bukvalno 5% ispod mojih ocekivanja, ali kada pomislim da ne moram da ga punim svako vece i da je mnogo lepsi ugodjaj za browsing i gledanje videa onda mi je drago kad mi je u blizini da tako kazem....
Jos jedna sitnica koja me malo iritira je sto mozete da udjete u app drawer povlacenjem prsta na sred ekrana ka gore, a notification bar mora da se spusta sa vrha, ne moze sa pola ekrana....ovo mogu da isprave nekim update-om i nadam se da hoce....
Ako nekoga zanima jos nesto tu sam da odgovorim, neka pita slobodno...moja neka finalna ocena za ceo uredjaj je recimo 8.5/10