Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nece sliku da upload-je. 9.5.13.0
9cf349570feeb89e9c4e444e4126f83f.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
E super, sad jos samo malo da sacekam xiaomi.eu, mi-globe i miuipro pa da vidimo sta je ispravljeno. Vidim na xda, da na custom RR najnovijoj verziji roma, na gcam radi i frontalna kamera sa hdr+, to je ova verzija gcam: https://androidfilehost.com/?fid=962339331458991591

Poslednja izmena:
Jel nije tisi zvuk na slucalicama, ili sporije punjenje telefona (preko 2 i po sata) posle update na 9.5.13.0? :)

Jel nije tisi zvuk na slucalicama, ili sporije punjenje telefona (preko 2 i po sata) posle update na 9.5.13.0? :)
Tisi zvuk na slusalicama se resava tako sto u settings nadjes region i odaberes neki koji je van eu, tipa albanija, restartujes telefon i proveris da li je jak zvuk u sluskama, pa onda ponovo vratis na srbiju, opet proveris da li je jak zvuk i to je to.... Ps, ne radi upload fotki nesto...
52776b4abab45668314cce9bb6fbf288.jpg
7674f6f6be276a24c622380e03430a5c.jpg

Slusalice ne koristim. A nisam ga punio jos, tako da ne znam.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Slusalice ne koristim. A nisam ga punio jos, tako da ne znam.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

ajde javi posle punjenja onda molim te, ne apdejtuje mi se ako nece biti nesto bolje nego sto je sad, jer mi top radi haha :D

@spaxon
gde ne radi upload slika?
bas im je glupa fora sa regionom, ali hvala na savetu :D jel to jedini 'bag' onda? ili je to s regionom bilo i pre update pa se tako namestalo, osim ako je neko imao srece da mu od pocetka lepo rade slusalice?

ajde javi posle punjenja onda molim te, ne apdejtuje mi se ako nece biti nesto bolje nego sto je sad, jer mi top radi haha :D

@spaxon
gde ne radi upload slika?
bas im je glupa fora sa regionom, ali hvala na savetu :D jel to jedini 'bag' onda? ili je to s regionom bilo i pre update pa se tako namestalo, osim ako je neko imao srece da mu od pocetka lepo rade slusalice?
To sam skoro saznao za region, ali mislim da je fora od pre.... Takodje zezaju me moje slusalice i kada ih do kraja odmah stavim, nece da mi prepozna sluske, vec moram do pola da "turim" pa mi prepozna sluske i drzim tako 5-6 sekundi, e onda gurnem do kraja i sve je ok prepozna ih...

To sam skoro saznao za region, ali mislim da je fora od pre.... Takodje zezaju me moje slusalice i kada ih do kraja odmah stavim, nece da mi prepozna sluske, vec moram do pola da "turim" pa mi prepozna sluske i drzim tako 5-6 sekundi, e onda gurnem do kraja i sve je ok prepozna ih...

I kod mene ista stvar sa slusalicama, haha onda nije do slusalica.

Što se kamere tiče, drugar poredio ovaj moj sa njegovim ajfon 8 i oduševio se, kaže bolja na note 5. Samo kažem šta reče čovek, da ne bude da ja pričam da je bolja [emoji14]

Kamera je bruka kako je dobra, masala. A za izgled svi misle da je huawei posto imam masku, pa se ne vidi ono "mi"... :)

^normalno kad pola Srbije fura Huawei :)

Meni slab zvuk u slusalicama na PUBG, cak i bez slusalica je slab zvuk na toj igrici. Inace ovako je odlican

Meni slab zvuk u slusalicama na PUBG, cak i bez slusalica je slab zvuk na toj igrici. Inace ovako je odlican

Verovatno si proverio ali proeri opet da ti tamo u igri nije smanjen zvuk, stvarno ne znam ako je zvucnik dovoljno jak zasto bi bio slab zvuk iz igre.
Kako radi igra na njemu? Greje li se?

Verovatno si proverio ali proeri opet da ti tamo u igri nije smanjen zvuk, stvarno ne znam ako je zvucnik dovoljno jak zasto bi bio slab zvuk iz igre.
Kako radi igra na njemu? Greje li se?
Priča za slušalice...

I dalje slabija od nexus 5x. Danas uzela sestra note 5, i poredio sa 5x.
Kamera je bruka kako je dobra, masala. A za izgled svi misle da je huawei posto imam masku, pa se ne vidi ono "mi"... :)

Poredio sam njen note 5 sa mojim 5plus, i iskreno jedino sto je bolje je kamera. Proc jaci na papiru, u radu se nista ne oseti, mozda koji frejm vise ima ali brzina skoro neprimetna. Tel je malo tanji i laksi od 5 plus. Zvucnik malo glasniji ali i vise distorzije ima kada je pojacan do kraja. To bi bilo to sve ostalo identicno. I miui mi nesto kao da je dropovo frejmove na petici dok na 5plus to nema kod mene, odradio sam apdejt na 9.5.13

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Chipset je dosta jaci.

To ce se osetiti pri nekom vecem opterecenju, neki veci multi-tasking, gaming, post-processing slika, mora da se oseti razlika.

Ima oni da peglaju jos dosta ovaj sd636 da bi bio kao sd625 :) i dalje je 625 najbolje ispeglan...radi kao Švajcarac :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Rekao je da mu je i bez slusalica slab zvuk iz igre...
Sto znaci da mu je nesto do igre problem verovatno, ako je zvuk normalna na ostalim stvarima tip YT itd.
Evo sad videh... Izvini, prolupa čovek :D

Što se tiče frejm dropova na miui-u, imam ih i ja i nadam se da će srediti to. Ništa strašno ali opet bi se trebalo srediti ofc

U gejmingu verujem da se oseti ko igra igrice. Ja igram clash royal i tako to jednostavne. U multiju nema nikakve razlike bukvalno identicne brzine. Kazem jedino de sam ja primetio je da UI klizi u kojem frejmu vise. Ali i miui deluje manje ispeglan za taj cipset

I dalje slabija od nexus 5x. Danas uzela sestra note 5, i poredio sa 5x.

Poredio sam njen note 5 sa mojim 5plus, i iskreno jedino sto je bolje je kamera. Proc jaci na papiru, u radu se nista ne oseti, mozda koji frejm vise ima ali brzina skoro neprimetna. Tel je malo tanji i laksi od 5 plus. Zvucnik malo glasniji ali i vise distorzije ima kada je pojacan do kraja. To bi bilo to sve ostalo identicno. I miui mi nesto kao da je dropovo frejmove na petici dok na 5plus to nema kod mene, odradio sam apdejt na 9.5.13

Ja pricam drugar o gcam hdr+ kameri, da vidis samo kakve slike pravi i vidno bolje daje od miui stock kamere...

Aha g cam na xiaomiju je za vecinu naucna fantastika. Nisam skontao. Moja greska.

I da kamera aplikacija je malo drugacija na note 5 u odnosu na 5plus. Eto koga zanima nesto neka pita, ako se dvoumi izmedju note 5 i redmi 5plus.

Vezano za root, da li je ovde isto kao i na Samsungu, da ako rutujem telefon da nema više ota apdejta?

Ima, ali posle svakog updeta moras ponovo root.

Inače ovaj retention na ekranu je stvarno čudan. Čas se pojavi, čas nestane. Juče sam odradio apdejt, i dok ga je radio sve vreme je bilo ono "mi" na ekranu. Posle apdejta, u tapatalku se videlo to "mi", a posle nekog vremena je i to nestalo.....

Ima, ali posle svakog updeta moras ponovo root.

Axa, pa i to je bolje/jednostavnije nego na Samsungu. A vidim da pre ruta mora da se otključa bootloader. Da li posle ota apdejta treba samo rut, ili opet i otkljucavanje bootloadera? I vidim da ima neka one click root varijanta sa compa, da li to funkcioniše?

Inače baterija, baš dobra, sad sam na 42%, 1dan i 3 sata od punjenja, 4 sata ekrana, i oko 50 minuta razgovora. Dve mts kartice u telefonu, mts signal uglavnom slab. Ne znam kako da vidim u settings, koliko je vremena telefon bio na wifi a koliko na mobilnom internet? Ali baterija je odlična.

Mora i bootloader ponovo. Nek me neko ispravi ako gresim. Nisam ga jos otkljucao. Kod mene nema duhova na ekranu. Koji ti je ekran?

kod mene je tianma.... danas na brzinu nešto gledah na netu, masa ljudi sa problemom, doduše ne samo sa xiaomi, već i sa dosta drugih modela. Kako ovde neko reče na temi, izgleda da je rešenje u custom romu i podešavanju ekrana.... samo što trenutno nemam vremena za to. Danas sam postavio setovanje za boje na cool, pa ću baš da vidim da li se šta menja. Mada je trenutno ok, ali koliko sam do sada video, često se pojavi pa nestane....

Promeni telefon, zameni za novi RN5. Nemoj da se cimaš nisi lud. Te pare ti niko nije poklonio, bilo to i 20e i 200e, traži novi telefon.

Nazad
Vrh Dno