Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja ga uzeo danas. Odlican telefon, jedino mi je nekako slabo osvetljenje ekrana. Mozda sam naviko da bude na oko 70% na RN3 pa zato
Mora da se rucno nasteluje skala za bright posle restarta telefona na recimo pola, naravno ako je ukljuceno automatsko osvetljenje....

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kakva cena [emoji848]

38655402dd118010a1c043e55feb7b2f.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Meni ovo liči na one Štrumfove što lažnim oglasima pokušavaju da obaraju cenu.

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Pa normalno da je to. Najbolje da ga prodaje po ceni po kojoj ga ni kinezi ne prodaju.

Citao sam od ranije postove na ovoj temi i video da je u pitanju 18:9 ekran... Posto nigde ne mogu da ga testiram da pogledam kako radi, moze li neko da mi kaze da li otvara youtube klipove sve u fullscreenu( od ivice do ivice telefona) ili ima black borders sa leve i desne strane zbog visak rezolucije ? Posto znam da vecinu klipova i filmova je snimano maks u 16:9 pa bih bio zahvalan da mi odgovori na pitanje i ako ima ,,black borders" da li moze da se smanji u 16:9 u opcijama kako bi se gledalo od ivice od ivice? Hvala unapred

u youtube aplikaciji imas pinc to zoom out da je postavis u full screen

Bilo je pitanje vec, moze slika da se rasiri od ivice do ivice... samo zadrzis prste na krajevima videa i uradis zoom... i klip bude full screen.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pitao je neko vec, ali ne mogu sad da trazim. Jel moze da se ugasi onaj ekran levo od home screena? Kada odzumiram ekran, opste ne vidim taj levo. Inace svidja mi se mnogo ovaj case sto je dosao uz njega. Nisam morao da narucujem sa alija, ali nema veze, videcemo kad dodju kakvi su.

Citao sam od ranije postove na ovoj temi i video da je u pitanju 18:9 ekran... Posto nigde ne mogu da ga testiram da pogledam kako radi, moze li neko da mi kaze da li otvara youtube klipove sve u fullscreenu( od ivice do ivice telefona) ili ima black borders sa leve i desne strane zbog visak rezolucije ? Posto znam da vecinu klipova i filmova je snimano maks u 16:9 pa bih bio zahvalan da mi odgovori na pitanje i ako ima ,,black borders" da li moze da se smanji u 16:9 u opcijama kako bi se gledalo od ivice od ivice? Hvala unapred
OP 5t je veoma slican RN5.. evo videa pinch to zoom YT (fit to screen) i tu opciju imaju svi telefoni sa 18:9 odnosom ekrana: https://youtu.be/Rf2fo8lhISk

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovorima! Jeste da malko crop-uje i krati sadrzaj videa ali necu da cepidlacim :D

Hvala puno na odgovorima! Jeste da malko crop-uje i krati sadrzaj videa ali necu da cepidlacim :D
Da, nazalost mora da cropuje... Jos nisu usavrsili ni mnoge filmove na tv-u ili comp-u da mozes da gledas u full screen-u i moraju da postoje gore i dole crni frejmovi, a filmove 4:3 sa strana black bars. Bas me cudi da jos nisu to uspeli da odrade i omoguce gledanje istih celom povrsinom ekrana bez crop-a ili razvlacenja slike, a 2018 je god.... Edit, u stvari koliko se secam da sam davno pre nabasao na CyberLink PowerDVD koji je mogao nesto slicno da odradi nekom svojom tehnologijom, ali nije to to, ne znam kakvo je sad stanje sto se tice istog programa za komp...

Poslednja izmena:
Pa sta mogu da urade sa postojecim snimcima, osim da razvuku ili cropuju?

Ne mogu s neba da padnu dodatni delovi slike koji bi trebalo da idu s leve i desne strane..

Pa sta mogu da urade sa postojecim snimcima, osim da razvuku ili cropuju?

Ne mogu s neba da padnu dodatni delovi slike koji bi trebalo da idu s leve i desne strane..
Kazem da je to PowerDVD mogao pre par godina, bez razvlacenja (u stvari koristi neki algoritam minimalnog i neprimetnog razvlacenja (koji se opet ipak malo video)) i crop-a slike u full screen-u (fit to screen) da gledas film (trip), ali koliko se secam taj procesing iliti obrada videa u realnom vremenu je lose radila (nisam imao dovoljno jak procesor i gpu)... Ipak tehnologija napreduje, mislis da to nece moci u buducnosti da se odradi tj. da je nemoguce?

Poslednja izmena:
Nemoguce. Blagi zoom(cropovanje) je svakako, po meni, bolje resenje od razvlacenja slike jer se u slucaju razvlacenja gubi proporcija, barem za ovo gledanje YT videa.

U principu, najbolje je gledati u snimljenom formatu :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zumirana slika, vidi se iz aviona. Da bi se 4:3(iliti 16:12) prikazao na 16:9 gubi se 1/4 prikaza u vertikali, sto je mnogo. 16:9(iliti 18:10.125) na 18:9 se gubi 1/8 slike, sto je primetno manje, ali opet nije malo.
ccc03b4d0e8503ce7b02bbc010e385d1.jpg
Screenshot_20180607-012336.png

Poslednja izmena:
U kom formatu je snimljeno to je to, ne mozes od njega napraviti neki drugi odnos stranica osim cropovanjem ili razvlacenjem, fizicki je nemoguce tako nesto uraditi.

@spaxon
U pravu si.
Kada bude postojao vremeplov, pa se vrate unazad u vreme i naprave da aparati slikaju/snimaju u 18:9(tj. 2:1) formatu, tada ce to sto si zamislio biti moguce. U sustini, nista nije nemoguce ;)
On topic:

Vi koji imate telefon, moze li neka slika "kesiranja" posle duzeg koriscenja? :)

Poslednja izmena:
@spaxon
U pravu si.
Kad bude postojao vremeplov, pa se vrate unazad u vreme i naprave da aparati slikaju/snimaju u 18:9(tj. 2:1) formatu, tada ce to sto si zamislio biti moguce. U sustini, nista nije nemoguce ;)
On topic:

Vi sto imate telefon, moze li neka slika "kesiranja" posle duzeg koriscenja? :)
Hehe sjajno, ali vrh odgovor, svaka cast! :) Mada ja i dalje mislim da ce tehnologija dovoljno napredovati i taj problem izmedjuostalog resiti. Da li za 20 ili 100god. ali bice moguce...

Sve može. Jeste gledali Kazablanku? Kao da je snimana najnovijom kamerom samo crno belom.

Da li postoji mogucnost instaliranja gcam bez ruta i tih slicnih *******cija?

E to i mene zanima pošto nikad nisam rutovao telefon...ali pretpostavljam da mora ako neko želi gcam :D

Ne, zbog apija

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Dosta bolja prednja kamera posle update-a.

Bolja je u svakom slucaju. Nisu toliko svetle slike.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Nece sliku da upload-je. 9.5.13.0
9cf349570feeb89e9c4e444e4126f83f.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno