Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nemam nešto vremena sad da instaliram neki custom, ali probaću. Ti imaš isti telefon i nemaš problem? Ili češće pomeraš ikonice po ekranu? [emoji3]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Koristim nova launcher i ne diram ikonice... Neki su imali isti problem na RN4 sa tianma displejima, a mnogi ne. Recimo ja sam imao boe ekrane i na RN3 Pro (kenzo) i RN4x (mido), a tianma na RN3 SE (kate) i nikada sa slicnim nisam imao problem + ni na jednom RN mrtvi pikseli, ali ni jedan bukvalno.... Na kenzo se jedino posle ~pola godine koriscenja pojavilo zutilo na ekranu u gornjem desnom uglu, ali vrlo malo...

Tasoti zameni telefon. Ne smeš imati image retention posle par dana.

I ja isto koristim novu i ne pomeram ikonice.... Koji si custom rom instalirao? Kako proveriti koji je ekran u telefonu?

Nisam znao da tianma ima tih problema. Makar ih nije imala na full hd rezoluciji.
Samo zbog toga razloga je nekada bolje uzeti flagship xiaomija iako na prvu loptu na papiru(uloženo/dobijeno) deluje slabije od redmi serije. MI6, mi note3 furaju sharp ili jdi a mix serija jdi ekrane.

Kako drzis podesavanja za boje pod Display - contrast & color ?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Standard i automatic contrast. Inače bench ikonica se više ne vidi!? Kao što kidence preporuči, pomerih je na drugu lokaciju, a i startovah na desetak minuta program screen burn fix na najjačem osvetljenju, koji na svakih par sekundi menja boje na ekranu. Sad nema, e do kada će tako, to me zanima....

Ma to nije burn in kao kod amoleda da se "sprzi" ekran.Ovde se ikonica, posto je nepomicna , "ucrta " u ekran, najblaze receno...Od toga pati LG dosta, kod njih se to javlja cesto... Resice to Xiaomi, ne sumnjam kroz neki od sledecih update-ova...

Poslednja izmena:
Ja sam imao mi5s koji spada u flagship i imao je takav neki burn in,promenio sam contrast na cool i vise se nije pojavljivao,najvise mi se videlo na TT koji je black delovi facebook messengera kad se dopisujem duze od 10 minuta,sav se iscrta kao da je preslikan...

a da li je moguce da se ovaj donji deo ekrana(kako se zove?), koji je bele boje sa tri tastera, da mu se promeni boja sa bele na neku tamniju, posto mi to izgleda kao potencijalnih problem za urezivanje u ekran... Ili mora custom rom?

Ukljuci full screen gestures i nema da brines oko toga, po meni mnogo funkcionalnija opcija nego tasteri...A tasteri menjaju boju, traka je bela samo u aplikacijama...Na full screen gestures se naviknes veoma brzo :)

uf teško.... ne ide mi....Samsung korisnik [emoji3] ostavilo traga *mjau**mjau**mjau*[emoji3] da li je moguće promeniti boju lajsne sa tasterima ili mora custom?

uf teško.... ne ide mi....Samsung korisnik [emoji3] ostavilo traga *mjau**mjau**mjau*[emoji3] da li je moguće promeniti boju lajsne sa tasterima ili mora custom?

Napati se covek sa telefonom,a niko da mu objasni da je to u stvari bio image retention efekat,koji se posle kratkog vremena izgubi...nije to burn in pa da se trajno ureze,nista ne brini. Imao sam ja povremeno istu situaciju na RN3 Mtk,posle par minuta bukvalno ghost efekat nestane,ali se retko i pojavljivao....tako da,no frks,lcd rules! ;)

Napati se covek sa telefonom,a niko da mu objasni da je to u stvari bio image retention efekat,koji se posle kratkog vremena izgubi...nije to burn in pa da se trajno ureze,nista ne brini. Imao sam ja povremeno istu situaciju na RN3 Mtk,posle par minuta bukvalno ghost efekat nestane,ali se retko i pojavljivao....tako da,no frks,lcd rules! ;)

odlično ako je tako, baš se smorih sinoć kad videh...

Pozdrav svima, uzeo sam RN5 4/64 preko Kida, sve ok hvala mu. Dobio sam ota update 9.5.13.0 oko 413mb težak. Da skinem to? Jel neko instalirao već? Hvala.

a da li je moguce da se ovaj donji deo ekrana(kako se zove?), koji je bele boje sa tri tastera, da mu se promeni boja sa bele na neku tamniju, posto mi to izgleda kao potencijalnih problem za urezivanje u ekran... Ili mora custom rom?

Ukljuci full screen gestures i nema da brines oko toga, po meni mnogo funkcionalnija opcija nego tasteri...A tasteri menjaju boju, traka je bela samo u aplikacijama...Na full screen gestures se naviknes veoma brzo :)

mene zanima ima li neka opcija kao na lumijama da se softvetrski tasteri sakriju i otkriju povlačenjem prsta preko donjeg dela ekrana? meni je to najbolja opcija.

mene zanima ima li neka opcija kao na lumijama da se softvetrski tasteri sakriju i otkriju povlačenjem prsta preko donjeg dela ekrana? meni je to najbolja opcija.
Moze samo automatski da se sakriju sa navigation bar hider na play store. Samo moras da obelezis sve sto zelis i samo ce se sakrivati, a onda prstom na gore i pojavi se transparentan navbar.
13e954d9b6d00fdc4e0afdbe4430d24d.jpg
3a8731671a34e10e22e86e5638c19e63.jpg

Pozdrav ljudi.. Uzimam jos malo Note 5 4/64, sve izgleda dobro na papiru pa bih da se oprobam sa njim( vatreno krstenje, prvi Xiaomi ce mi biti u zivotu) Moje pitanje jel treba da brinem za taj ,,image retention "?? Kapiram da nije nista strasno i da vrtno nestaje posle par min ali eto, moze li jos neko da kaze da li je naisao na taj problem sa Note 5?? Mozda je samo stvar koji komad telefona ti zapadne, posto citam i po stranim forumima neki imaju taj problem neki prvi put cuju za to... Hvala unapred!

Ja nisam primetio neku falinku za sada.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Pozdrav ljudi.. Uzimam jos malo Note 5 4/64, sve izgleda dobro na papiru pa bih da se oprobam sa njim( vatreno krstenje, prvi Xiaomi ce mi biti u zivotu) Moje pitanje jel treba da brinem za taj ,,image retention "?? Kapiram da nije nista strasno i da vrtno nestaje posle par min ali eto, moze li jos neko da kaze da li je naisao na taj problem sa Note 5?? Mozda je samo stvar koji komad telefona ti zapadne, posto citam i po stranim forumima neki imaju taj problem neki prvi put cuju za to... Hvala unapred!
To je retkost, a i da se desi nije neki veliki problem, ne brini....

Poslednja izmena:
Ne treba da brines, jer takve stvari mogu da se dese bez obzira koji telefon uzmes.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kakav je mikrofon na telefonu? Konkretno zanima me recimo diktafon, je li jasan zvuk snimka i kada se malo udalji telefon? Na trenutnom G4 mi super radi snimanje i razume se.
Inace sad videh pada im brzo cena, evo sad 64/4 kosta 225e na dosta oglasa.

Kakav je mikrofon na telefonu? Konkretno zanima me recimo diktafon, je li jasan zvuk snimka i kada se malo udalji telefon? Na trenutnom G4 mi super radi snimanje i razume se.
Inace sad videh pada im brzo cena, evo sad 64/4 kosta 225e na dosta oglasa.
Dobar je mikrofon, jasno, glasno i kristalno se cuje iako se udalji malo vise....

Ja ga uzeo danas. Odlican telefon, jedino mi je nekako slabo osvetljenje ekrana. Mozda sam naviko da bude na oko 70% na RN3 pa zato

Vrh Dno