Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Hello, jel moze neko upustvo kako instalirati gcam?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Da li je neko imao displej sa image retention?

Sent from my E6653 using Tapatalk

Je l sređen problem sa gcam na prednjoj kameri? Čitao sam da ima problema oko toga. Planiram da ga pazarim u skorije vreme. Mislio sam da idem na mi mix 2 ali smatram da će i ovaj zadovoljiti moje potrebe.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Jel zna neko nesto o kupovini ovog telefona u Kini? Da li moze da se nadje global verzija u radnjama? I kako ide sa carinom? Da li moze jedna osoba da prenesa dva telefona kao svoja?

U Kini nema global verzije , eventualno u HK.

Može li mi neko reći u čemu je prednost Redmi Note 5 u odnosu na Redmi 5 plus? Takođe u obzir se uzima i A1
Telefon bi koristio ne zahtevan korisnik koji je do sad imao LG G3.
Voleo bi da telefon ima infra red kao i double tap za buđenje ekrana.
Da li se isplati uzeti model 3/32 ili ići na 4/64?

samo da potvrdim da double tap screen to wake, imaju i redmi note 5 i note 5 plus.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

@Hector Ruiz

Redmi 5 Plus ne bih razmatrao pored ova dva. U sustini to je prilicno losija/slabija verzija RN5.

RN5 ima prilicno bolji chipset i kameru od oba, od A1 ima i bolju bateriju. Ako volis 18:9 ekrane, kao i vece ekrane, to je dodatan plus za RN5. Pogledaj moju poruku na A1 temi, neko je pisao svasta, pa sam morao da iznesem misljenje :d

A1 bih ramatrao iskljucivo ako su kvalitet izrade, Android One i zvuk na slusalicama/zvucniku na prvom mestu. Moj izbor bi bio RN5, kao sto sam i za sebe izabrao(6gb verziju doduse, mada je i 4gb odlicna), a izbor je bio mnogo veci jer dobijam direktno iz CN.

4/64 verzija za 20e vise, po meni nema smisla ici na 3/32.

Poslednja izmena:
Redmi 5 Plus rootovan i ubačen TWRP. Nakon automatskog update-a, obrisan TWRP i upadne u bootloop. Sve dok ne uradim factory reset i obrišem internu memoriju, ne bootuje. I to je slučaj već neko vreme. Postoji li neko rešenje?

Na Note 4x update uvek prođe, samo uradim fleš TWRP-a, uradim root i sve je kao pre.
Promašio si temu [emoji12] ovo je za note 5, a ima za Redmi 5 i plus verziju.

Inače što guras twrp na telefon ako devojka koristi stock? Kontam da se ne razume kao ni moja, pa nisam hteo da joj svaki mesec kad dodje security petljam oko telefona [emoji16]

Sto im ne isključite automatski update pre svega :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Inače što guras twrp na telefon ako devojka koristi stock? Kontam da se ne razume kao ni moja, pa nisam hteo da joj svaki mesec kad dodje security petljam oko telefona [emoji16]
Zna covek gde ce naci pravi odgovor, na to je ciljao ;) Verovatno mu devojka koristi gcam pa zbog toga?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zna covek gde ce naci pravi odgovor, na to je ciljao ;) Verovatno mu devojka koristi gcam pa zbog toga?

Pardon. ;)

Treba joj zbog root-a, najviše zbog blokiranja reklama.

citam ovo oko twrp i bootloop i update-a i slicno, pa me zanima jel ovo karakteristicno samo za oficijelne romove, i da li ako se ubaci twrp i posle neki custom rom, posto na xda ima lepa podrska, da li ubtom slucaju nece biti problema, tj sve ce biti bezbedno sto se tice bootloop-a itd ... takodje, ako neko ima linkove za provereno dobre maske na AE, da se poruci na vreme :)

Sent from my SM-A320F using Tapatalk

Ja i dalje pokusavam da provalim koji telefon imam :d:d

Note 5, 5plus, pet pro, redmi pet pro fak det
Hehe, a znas li mozda jos koji Miui rom imas global, china, india, stable, developer, beta? Miui 9 ili Miui 10? A gde su Miui custom romovi, xiaomi.eu, mi-globe, miuipro, multirom, miui.su, itd... LoL stvarno ga preterase, ali dobro je sto je to tako, sladje je i zanimljivije...

Poslednja izmena:
Znam, ja koristio miui jos dok je vecina bila na simbijanu. Samo se malo zezam

citam ovo oko twrp i bootloop i update-a i slicno, pa me zanima jel ovo karakteristicno samo za oficijelne romove, i da li ako se ubaci twrp i posle neki custom rom, posto na xda ima lepa podrska, da li ubtom slucaju nece biti problema, tj sve ce biti bezbedno sto se tice bootloop-a itd ... takodje, ako neko ima linkove za provereno dobre maske na AE, da se poruci na vreme :)

Ti rece da neces uzimati RN5 i da te ne interesuje, secas se neo geo?
@telep ma znam, samo se malo svi salimo koliko je raznoraznih modela redmija i sve slicna imena i brojke, a romove ne mogu ni ja da po'vatam... :)

Poslednja izmena:
ja to nisam nikad rekao, mozda si me pomesao sa korisnikom vrlo slicnog imena ... u svakom slucaju i da sam to rekao (a nisam), nema razloga za osporavanje mog pitanja ako nemas odgovor, jer mimo svega pitanje je verujem korisno za dosta korisnika, da znaju sta mogu da ocekuju

Eh to su bili dani :)

Spaxon je tada bio na 3310 :d

Miui4 je bio bum kod mene na S2.
Ne, tad sam bio na htc magic (cini mi se da sam koristio neku stariju verziju miuija), posle na droid razr motoroli, a na njoj sam koristio miui v4 cini mi se... Posle sam koristio miui v5 na Xiaomi Mi2s legendarnom telefonu koji koriste i dalje milioni ljudi sirom sveta:
Xiaomi Mi 2 and Mi 2S are still used by almost 5 million people https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_2_and_mi_2s_are_still_used_by_almost_5_million_people-amp-26290.php

ja to nisam nikad rekao, mozda si me pomesao sa korisnikom vrlo slicnog imena ... u svakom slucaju i da sam to rekao (a nisam), nema razloga za osporavanje mog pitanja ako nemas odgovor, jer mimo svega pitanje je verujem korisno za dosta korisnika, da znaju sta mogu da ocekuju

Joooj, izvinjavam se, pomesao sam te sa @neogeo spojeno dakle :) odgovorice ti neko vec, bez brige...
Edit: ako ubacis twrp i custom rom bilo koji, neces imati problema, naravno ako pazljivo citas uputstvo i postupak korak po korak na xda..

Poslednja izmena:
Neces imati problema ako si na custom rom-u i custom recovery-ju... Problem nastaje kada se mesaju official i custom stvari...

Kod Xiaomi-ja da bi offical rom radio na custom recovery-ju (twrp) mora da se patch-uje boot.img da bi prosao boot inace zaglavi , tj. upadne u bootloop.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Eh to su bili dani :)

Spaxon je tada bio na 3310 :d

Miui4 je bio bum kod mene na S2.
Eh, da, sad sam se setio da sam v4 takodje koristio i na Jiayu G4 Advanced, sto je to bio dobar telefon u to vreme, setice se vec neko :D a i dan danas ga koristi jedan moj stariji prijatelj, ali on ga je kupio jos davno novog, a moj je u delovima kao i Mi 2s negde u nekoj fioci od stola... :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa problem je sto prodje OTA ponekad i kada imas TWRP i pregazi ga sa stock recovery.
Ali mislim da na novim modelima(2018) kada se prilikom uspesnog OTA vrati stock recovery umesto TWRP , da se time promeni i kljuc za enkripciju i zato upadne u bootloop kao sto se desava kod @Corvux Corax jer podaci postanu necitljivi...

Sto se tice Flashfire, ja nisam uspevao na A1 da flesujem preko njega jer mislim da on trazi ceo rom u zip-u , dok na A1 je bio samo update od 100-ak MB, dok ceo ROM je u tgz formatu.

E sada, MIUI ima update u zip-u, moguce da prodje.
Laksa varijanta je da boot-ujes twrp i iz njega odradis update i onda root-ujes i to je to... jer i SuperSu i Magisk patch-uju BL.
Tako imas i root i ostaje to stock recovery.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
OK iskreno mi se nista ni ne dira. Jedino zbog par aplikacija sa reklamama. Za sada cu ostaviti sve stock. Pa cu videti posle

Hah,zna @spaxon cesto da trci pred rudu.Cekaj da pocne prosipati oko romova na RN5,Xposed mu je specijalka.. :))

Hah,zna @spaxon cesto da trci pred rudu.Cekaj da pocne prosipati oko romova na RN5,Xposed mu je specijalka.. :))
neo geo vs neogeo :)
A romovi su mi umetnost :D, posebno bih izdvojio meni drage, mi-globe (modovani miui) i MoKee (kinezi developeri) koji sam uvek koristio i gotivio, jos od Mi 2s mi je daily driver, izdvojio bih i crDroid. Za sad moramo da cekamo na te romove jer jos nisu ispeglani i tek nas ceka prava poplava romova. A xposed (sapat), pazi da te ne cuju jer ovde na bench-u je to svetogrdje kod vecine korisnika androida. :D
Iskoristio bih priliku da ti se izvinim jer sam i ja preterano i burno reagovao, a nisam trebao i posle mi je bilo veoma zao jer si donekle bio i u pravu, nazalost... Samo spusti malo loptu i ne napadaj bezrazlozno i preterano bilo koga ovde na forumu (prepoznace se), a pogotovo ne bi trebalo da vredjas socijalno ugrozenu vecinu (na veliku zalost) ovde u Srbiji jer to ume bas da povredi te jadne ljude sa kojima i ti zivis i znas ih sigurno ko zna koliko. Ispadam kao neki drveni advokat i kao da ja branim nekoga, ali veruj mi da si bio preterao, a ti si i sam rekao da sam poznat sto trcim pred rudu, a to je jedan od razloga sto sam olako i zestoko opleo po tebi. :) jos jednom sry.. Dakle, tema treba da su iskljucivo mobilni telefoni i treba da se drzimo toga, zanimljivo je.... Izvinjavam se za off
@coavasic96 jos nije sredjen gcam hdr+ na prednjoj kameri, ali bice uskoro ne treba sumnjati u to...

Poslednja izmena:
@Hector Ruiz

Redmi 5 Plus ne bih razmatrao pored ova dva. U sustini to je prilicno losija/slabija verzija RN5.

RN5 ima prilicno bolji chipset i kameru od oba, od A1 ima i bolju bateriju. Ako volis 18:9 ekrane, kao i vece ekrane, to je dodatan plus za RN5. Pogledaj moju poruku na A1 temi, neko je pisao svasta, pa sam morao da iznesem misljenje :d

A1 bih ramatrao iskljucivo ako su kvalitet izrade, Android One i zvuk na slusalicama/zvucniku na prvom mestu. Moj izbor bi bio RN5, kao sto sam i za sebe izabrao(6gb verziju doduse, mada je i 4gb odlicna), a izbor je bio mnogo veci jer dobijam direktno iz CN.

4/64 verzija za 20e vise, po meni nema smisla ici na 3/32.

mislim da ljude ipak zanima zašto uzeti a1 pored r5+... dobijaju samo bolju zadnju kameru, sve ostalo isto ili bolje na r5+ (baterija, prednja kamera s blicem i subjektivna prednost većeg ekrana).

Vrh Dno