Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@virke

Ako posle deset dana od dana koji je naznacen kao datum slanja paketa nema validnih podataka i vidljivog pracenja , otvoris dispute.....

https://chinapost-track.com/
http://track-chinapost.com/
Problem je u tome sto sam primio paket i potvrdio da sam ga primio. Sutradan sam video neku gresku tj naprslinu. Otvorio dispute i nakon mesec dana lik mi salje gorepomenuti tracking number. 30 dana mu je trebalo da mi da tracking number mamicu mu prevarantsku. Al *mjau**mjau**mjau*, sta cu, cutim kad nisam dobro zagledao robu i rekao da sam dobio paket.
Od pre neki dan imam slican problem. Narucim neko cebe za bebe i kinez mi posalje slican proizvod. Sav srecan sto je uopste stigao za te pare potvrdim da sam ga dobio i krenem da slikam cebe kako bi postavio slike. U medjuvremenu skontam da mi nije poslato to sto sam kupio vec vrlo slican proizvod ali vec sam potvrdio da mi je paket stigao i *mjau**mjau**mjau*. Otvorio dispute i javio se kinez i kaze sta da radimo? Ja mu rekao da mi vrati pare a on meni danas salje poruku ,,okay,resend one for you''.
Sad ce da me z@jebava ko onaj od gore i ne mogu mu nista.

Poslednja izmena:
Neka preporuka za ženske sunčane naočare?

Послато са D2303 уз помоћ Тапатока

Udjes u sekciju women sunglasses i daš devojci da bira. Tako sam ja.

Mislio sam više na neke pouzdane prodavce (adekvatna uv zaštita, kvalitet generalno).
Kad smo već kod uv zaštite, naočare kupljene u prodavnici (oko 4000 rsd) su imale manji stepen zaštite u odnosu na naočare za 1$ sa Aliekspresa. Testirano u optičarskoj radnji.

Veithdia su provereno dobre, ali ne znam koliki izbor ženskih modela imaju.

Mislio sam više na neke pouzdane prodavce (adekvatna uv zaštita, kvalitet generalno).
Kad smo već kod uv zaštite, naočare kupljene u prodavnici (oko 4000 rsd) su imale manji stepen zaštite u odnosu na naočare za 1$ sa Aliekspresa. Testirano u optičarskoj radnji.

Izvinjavam se za off ali kako si testirao naocare? Poznanik/prijatelj drzi tu radnju ili je neka standardna ponuda?

Ako hoćeš "ne kineske" a da su povoljne, onda Polaroid marku gledaj.
Ako imaš nekog spolja, tamo su još jeftinije (npr. aviator model sa polarizovanim staklima je kod nas 50€ a u Rusiji ~30€).

Ja sam iz ove prodavnice naručivao par puta, kvalitet za cenu i više od očekivanog, zaštita odlična. U pitanju su bile klasične lenonke. Što se ženskih modela tiče nisam siguran.

Poslednja izmena:
Čekam jedan paket od aprila, poslat prvog aprila za venecuelu i stoji tako do dana današnjeg, otvorio sam diapute i kinez mi prosipa priču sa zatvorim dispute sačekam još 15 dana, ako zatvorim sad dispute i ne stigne paket hoću li moći da otvorim opet dispute?

Sent from my E5823 using Tapatalk

Ako hoćeš "ne kineske" a da su povoljne, onda Polaroid marku gledaj.
Ako imaš nekog spolja, tamo su još jeftinije (npr. aviator model sa polarizovanim staklima je kod nas 50€ a u Rusiji ~30€).

Aviator ili "Aviator"?

Aviator je oblik naočara, kao šorc/pantalone/bermude, tako da ne znam čemu služe navodnici.

Kupio sam jedne od najprodavanijih muskih vethedia naocara bas zbog preporuke sa foruma i sta znam mozda mi zapale bezveze. Ram je aluminijumski koji se lako grebe, jedva se otvaraju tacnije levi je ok desni jako tesko. Nema nikakvog lufta ali kao sto sam rekao jako tesko se otvaraju. Dobija se kutija i krpa za 10ak E, sto je ok cena.
https://www.aliexpress.com/item/VEI...461.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.58904c4dvkMXzw

Poslednja izmena:
Aviator je oblik naočara, kao šorc/pantalone/bermude, tako da ne znam čemu služe navodnici.
Mislio sam da je (tm) i da ne smeju ostali da koriste taj naziv, pa da su replike ciste...
Ovo je bas cool, znaci mogu jeftino da kupim RAM za naocare za vid, tnx. (cudan oblik za naocare za vid, ali mnogo fino zatvara celo vidno polje, sto meni puno znaci)

Mislio sam da je (tm) i da ne smeju ostali da koriste taj naziv, pa da su replike ciste...
Ovo je bas cool, znaci mogu jeftino da kupim RAM za naocare za vid, tnx. (cudan oblik za naocare za vid, ali mnogo fino zatvara celo vidno polje, sto meni puno znaci)

To je oblik rama, pa "replika" ne znači ništa. Nisu replika Ray-Ban naočara, nego je samo oblik rama isti.
Ne znam za naočare za vid, ali nijedan Aviator ne zatvara celo vidno polje. Iako su velike, čim usmeriš pogled spolja ima dosta lufta.

Nisam znao da Aviator nije (tm), nego samo Ray-ban Aviator kao celina.

Sto se tice vidnog polja, vecina okvira koje sam gledao, a da mogu na cilindar+sfera stakla, mnoooogo malo pokrivaju. Aviator mogu i pokrivaju skoro 5x vise od ostalih, a od nekih, bukvalno, 10x vise.
Meni su skroz OK. Vidim po tome sto mi ne smetaju za sunce sa strane, dok npr. sa Sillouette ne vidim nista :) One tacno pokriju malo deo, ali toliko mi svetla pridje sa strana, odozgo, odozdo... i fotosenzitivnost ucini da tamo gde su stakla nista ne vidim :D

Hvala, gledam znaci aviator okvir samo! Izvinjavam se za offtopic.

Da li je neko mozfa nasao dobre čičak trake? Da napravim nesto slicno rajfesluzu na sorcevima.

Kakva tacno cicak traka te zanima obicna ili samolepljiva, sirina isto koja posto u oba slucaja imas da pazaris ovde kod nas, ne vidim zasto bi to narucivao a i cena ti nije povoljnija.

Kupio sam jedne od najprodavanijih muskih vethedia naocara bas zbog preporuke sa foruma i sta znam mozda mi zapale bezveze. Ram je aluminijumski koji se lako grebe, jedva se otvaraju tacnije levi je ok desni jako tesko. Nema nikakvog lufta ali kao sto sam rekao jako tesko se otvaraju. Dobija se kutija i krpa za 10ak E, sto je ok cena.
https://www.aliexpress.com/item/VEI...461.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.58904c4dvkMXzw
Ovo je provereno, uzimao sam ja bas odavde pre godinu ipo dana..Fenomenalne su

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ja 3- 4 komada uzimao, eve su bile ekstra. Alu verzija wayfarer im je odlična

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Problem je u tome sto sam primio paket i potvrdio da sam ga primio. Sutradan sam video neku gresku tj naprslinu. Otvorio dispute i nakon mesec dana lik mi salje gorepomenuti tracking number. 30 dana mu je trebalo da mi da tracking number mamicu mu prevarantsku. Al *mjau**mjau**mjau*, sta cu, cutim kad nisam dobro zagledao robu i rekao da sam dobio paket.
Od pre neki dan imam slican problem. Narucim neko cebe za bebe i kinez mi posalje slican proizvod. Sav srecan sto je uopste stigao za te pare potvrdim da sam ga dobio i krenem da slikam cebe kako bi postavio slike. U medjuvremenu skontam da mi nije poslato to sto sam kupio vec vrlo slican proizvod ali vec sam potvrdio da mi je paket stigao i *mjau**mjau**mjau*. Otvorio dispute i javio se kinez i kaze sta da radimo? Ja mu rekao da mi vrati pare a on meni danas salje poruku ,,okay,resend one for you''.
Sad ce da me z@jebava ko onaj od gore i ne mogu mu nista.
r
Kinezi su odlicni prevaranti i mi svi koji kupujemo od njih, treba da smo svesni ! Ne kazem direktno za Ali, ali mnogi oni su mandovi sto su ih sakupii unutar sajta. Sam Ali se okruzio programski, tako da do zivog coveka nemozes da dodjes ! Najcesce automatika te salje na prodavca koji laze i maze. Par puta sam se zaintacio i zahtevao robu, a svaki put su mi odgovorili da ne brinem jer roba stize kolko sutra. Negde su prosle godine, a dispute, kako kad ! Najcesce prevare su da nude jeftino robu, recimo za par dolara, a koja kosta 15-20. I normalno uvaljaju ti nesto deseto koje kosta sicu, cak ni nalik na trazeno. Jednom sam porucio laser i bateriju za oruzje, a dobio sam zvonce za pecarose, koje svetluca i cvrkuce. Najbezobraznije je kad ti automat trazi da postavis sliku, a ti reklamiras da nisi dobio artikal, itd. mogu da napisem roman.

Poslednja izmena:
Kakva tacno cicak traka te zanima obicna ili samolepljiva, sirina isto koja posto u oba slucaja imas da pazaris ovde kod nas, ne vidim zasto bi to narucivao a i cena ti nije povoljnija.
Obicna valjda, ja cu je sam ushiti na sorc.
Mislim da je 1cm dovoljno skroz, do 2-3cm max. sirine... fora je da napravim zatvor za dzep, da mi ne izleti telefon/novcanik kada sednem :) Ne ocekujem neku posebnu zastitu od kradje, nego samo da smem sesti :)

Imas li neki predlog za kod nas? Ja sam uzeo 2 razlicite, ali to se raspada posle 2 pranja :( Ta traka treba barem 20x dnevno da se odlepi/zalepi (uzimanje/vracanje telefona), ako ne i mnogo vise, i BAREM jednom nedeljno se pere.
Doduse, nije za jedan nego povise sorceva, ali svejedno..

A šta misliš o nitnama/drikerima?
Staviš jednu po džepu i telefon sigurno neće ispadati, one će trajati više nego šortc i neće ispasti.

U pitanju su primarno Everlast Basketball sorcevi... rajfesluz, nitne i drikeri bi ih rasparcali pri prvom otvaranju :D
Drikere bi najradije postavio, bez pitanja, ali nece opstati.

Pitao sam i tetku i komsiju (koji su snajderi) i komercijalne snajdere, niko nije hteo ni da proba ista sem cicka.

Poslednja izmena:
> 90% rajsferšlusa i traka na odeci koju posedujem je marke YKK. i kod tebe verovatno :-devil-:

ako oni ne znaju da naprave onda nece ni biti bolje :d

^mislio sam da li su stvarno YKK kod nas ili "QKK" :D

Nazad
Vrh Dno