Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

@shamanNS Pravo da ti kažem, nemam pojma koji sistem ima. Znam da je smart viera. I odličan je... Ima gomilu aplikacija itd

Ne vidim razlog zasto na ovom drugom ne bi radila...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Da li bi trebalo da radi eon smart tv aplikacija na bilo kom smart modelu samsung ili lg iz 2017-2018 godine? Mislim, da li bi aplikacija radila bez seckanja i na entry smart jeftinije modele?Uzeo bih neki manji 32“ za zatvorenu terasu i da preko wifi hvatam net i tako izbegnem kablove.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam posle 2m na lg webos 3 uglavnom nezadovoljan. Aplikacija baguje samo tako. Zakucava,vracanje unazad nikad ne odradi kako treba iz prvog puta. Da imam los internet pa i da pomislim da je do toga. Ovako mislim da je ovo za mene daleko od savrsenog.

• Like
Reagovanja: M J
Da li bi trebalo da radi eon smart tv aplikacija na bilo kom smart modelu samsung ili lg iz 2017-2018 godine? Mislim, da li bi aplikacija radila bez seckanja i na entry smart jeftinije modele?Uzeo bih neki manji 32“ za zatvorenu terasu i da preko wifi hvatam net i tako izbegnem kablove.

Lepo običan tv i android box... imam istu situaciju i isto sam hteo smart da uzmem, al sam odustao

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Lepo običan tv i android box... imam istu situaciju i isto sam hteo smart da uzmem, al sam odustao

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Imam android box za tv u dnevnoj sobi ali je cimanje za daljinac. Čak imam i mele air mouse ali mi se ne sviđa kako to radi. Svidela mi se ideja da daljinac od tv kontroliše i eon aplikaciju. Sestra ima lg smart tv star 3 godine i magic daljinac koji radi odlično. Mana tom daljuncu je što koristi punjive obične baterije ali osećaj pri korišćenju je baš dobar. Računam da kod novijih serija sistem radi bolje pa sam zato pitao da li neko ima iskustvo sa eon smart aplikacijom na nivijim entry modelima.

Pitanje je koji je entry, da li postoji uopšte Samsung 32" podržan.

Mislio sam da dam oko 300 evra i ima lg i samsung smart modela oko te cene ali ti modeli nisu na listi preporucenih modela sa sajta eon sbb. Vec od 380 evra imaju vece dijagonale ali bi onda to bilo bolje od televizora u dnevnoj (samsung 40es6710) i bilo bi glupo da to stavim u predsoblju. Taj tv je vise za zenu i sad preko leta kad dodje neko da se baci pogled.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+64+X2+Dual+Core+4800+&id=82

grafička ATI radeon 4350HD
https://www.ncix.com/detail/sapphire-radeon-hd-4350-512mb-b8-41933.htm

4gb DDR2 memorije na 800Mhz

1080p na youtubu secka kao i EON na N1 i SK HD. da li je ovo preslaba grafička i procesor za FULL HD materijal? kad pustim automatski EON nemoguće je gledati HD, kad stavim visok normalno ide ali nije to to.
opterećenje procesora šta god da pustim na 1080p je 100%.

kakve vi konfiguracije imate kad se niko ne zali? :)

došlo vreme za novo kućište ili....?

na poslu radi normalno,doduse isto 100% opterecenje procesora ali nista ne secka.
još je grafička integrisana.....2GB DDR2 memorije, procesor je Field Value
CPU Type Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (9.5 x 263)

https://imgur.com/SyOgwUE

ATI HD 4350 podržava hardverski dekoding za H264 kodek, do main profila level 4.1.

Moguće da grafička nije na "whitelist" browser-a pa da zato ne koristi hardverski dekoding... ili eventualno da je neko u podešavanjima browser- deaktivirao tu opciju.

A YouTube preferira da koristi njihov VP9 kodek ako korisnik koristi browser koji ima podršku za isti (Chrome i ostali Chromium derivati pre svega) za koji iole starije komponente ne podržavaju hardverski dekoding već siluje procesor i bateriju na laptopovima.

Zato su pametni ljudi napravili "h264ify" extenziju/addon koji "natera" YouTube da koristi h264 umesto VP8/VP9 kodeka.

https://chrome.google.com/webstore/detail/h264ify/aleakchihdccplidncghkekgioiakgal

Tako da za YouTube problem probaj to da testiraš.

A za proveru da li ti Chrome koristi hardverske akceleraciju unesi ovu adresu :

chrome://gpu

Tj baci pogled na https://www.lifewire.com/hardware-acceleration-in-chrome-4125122

Poslednja izmena:
Ja sam probao sa Hola VPN, ali ne rade SK ni Cinestar ni preko srpskih ni bosanskih ni hrvatskih proksija. Može li neko da mi preporuči VPN preko kojeg radi? Naravno, privatnu poruku. Da se ovi iz SBB ne bi uzbunili.

Ako neko zna VPN (plaćeni) koji se konektuje na SBB mrežu neka javi u PP.

100% cpu usage je obicno znak da graficka ne podrzava hardversko dekodiranje za taj video codec. Mozes da probas da pustis ovaj 1080p h264 video http://distribution.bbb3d.renderfarming.net/video/mp4/bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4

otvara bez problema.

@shamanNS
instalirao h264ify radi youtube k'o sat na 1080p
sto se eona tice na mozzili mi najlosije radi u smislu da HD kanali koce.
operu nece ni da otvori, samo bela stranica kao da se zabagovao na eon.tv.

na chromu najbolje radi slika je odlicna ali desava se to da ekran samo pocrni i to je tokada ukucam chrome://gpu dobijem sledece

Graphics Feature Status
Canvas: Hardware accelerated
CheckerImaging: Disabled
Flash: Hardware accelerated
Flash Stage3D: Hardware accelerated
Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
Compositing: Hardware accelerated
Multiple Raster Threads: Disabled
Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled
Rasterization: Hardware accelerated
Surface Synchronization: Enabled
Video Decode: Hardware accelerated
Viz Service Display Compositor: Disabled
WebGL: Hardware accelerated
WebGL2: Unavailable

opterecenje procesora je palo i to znatno nije vise na 100%.
za sada je slika odlicna ali crn ekran izludjuje.

Video Decode: Hardware accelerated

Znači da bi trebalo da primarno koristi grafičku za dekoding i da opterećenje procesora bude manje.

Zašto brljavi tj imaš crn ekran nemam pojma. Proveri na AMD sajtu da li postoje noviji drajveri za tu tvoju grafičku, ako imaju noviji instaliraj ih. Uradi isto i za audio (verovatno je Realtek?) i za drajver za mrežne kartice (LAN i WiFi).

Skokni na https://time.is i vidi šta ti kaže koliko ti kasni ili žuri sat na kompu. Ako je značajno odstupanje (i po nekoliko sekundi) moraćeš da menjaš u Windows podešavanjima koji server koristi za sinhronizaciju vremena.

Neko je ovde ranije pisao da je "crn ekran" problem imao zbog kašnjenja sata. Probaj sa Search da nađeš taj post u ovoj temi.

(čini mi se da je ta osoba isto spominjali time.is sajt, probaj to kao search kriterijum)

Ako ti se relativno često dešava taj crn ekran ne bi bilo loše da pre nego što startuješ steam stisneš F12 da otvori Debug prozor, prebaciš na "Network tab" i tako da gledaš stream pa kad se desi "crn ekran" verovatno ćeš tu u Network u gomiletini zahteva imati neki kojem je text crvene boje (i status code 403)....ako bude tako da selektuješ taj zahtev i napraviš screenshot na kom se vidi "response headers" i da okačim ovde da vidim(o) šta je problem.

Tu obično piše i razlog zašto je odbijen zahtev, i u slučaju da je taj problem sa "satom" mislim da piše nešto u stilu "link expired" ili "to old"... Kao što kad probaš da pustiš SportKlub sa Telekom IP adrese tu piše "Geoblocking for RS"...

Poslednja izmena:
Resenje za crni ekran na pc-u: manuelno podesite vreme u win-u na vreme sa time.is i refresh.
Na time. Is vreme mi nije ažurirano tj sat žuri po 10-15 sekundi. Kada uđem u podešavanja sata i pod opcijom synchronize with an internet time server u polje server upišem https://time.is dobijem gresku sa sledecom porukom
An error occurred while windows was synchronizing with time. Is. This operation returned because the timeout period expired.
U čemu može biti problem?
Kada isključim opciju synchronize with an internet time server i hoću ručno da ukucam vreme sat se pomera sam od sebe i opet imam razliku po 5-6 sekundi. Svaka pomoć je dobrodošla

kada stavim drugi server iz liste posle 10-og puta uradi sinhronizaciju i kada u tom trenutku proverim vreme na time.is pise vase vreme je tačno da bi posle 10 sekundi opet krenuo sat da kasni. da nije problem u CMOS bateriji koja je stara?

Poslednja izmena:
Probaj time.google.com. Dakle bez http, https (pošto se i ne koristi HTTP protokol nego NTP)

probao, uradio update ali kad kucam time.is
Ваш сат жури 32.8 секунди.
inače stavio novu bateriju...

Čudna stvar mi se dešava na eon sajtu na računaru. Naime pri pokušaju da gledam sedam dana unazad ili uživo SK i Top kanal dobijam sledeću poruku:

sbb.jpg

Istovremeno, moj D3i uređaj se ponaša sasvim normalno, naravno uz ograničenje da je moguće vratiti program samo 72 sata. Ovo se ranije nije dešavalo.:mad::smash:

Ima li još neko taj problem?
Ako je to bitno moj internet provajder je Jotel.

Poslednja izmena:
To što ti se dešava je sasvim normalna pojava. Na EON nećeš moći da gledaš:

-SportKlub HD, SK 1-6 (valjda su zaboravili da SK 7-10 stave "geoblocking")
- sve Cinestar kanale
- Cinemania
- Comedy Central Extra

To su kanali koji su "samo za SBB mrežu", kao... za većinu drugih internet provajdera (sa par izuzetaka uz Telenor i VIP mobilni net) blokira gledanje tih kanala na EON. D3i risiver ima pristup svim kanalima pošto je on eto kao magično "deo SBB mreže"...

@shamanNS Do sada sam mogao da gledam sve kanale na EON-u kao i na D3i.

Nemam pojma kakva je situacija sa Jotel, da li njihove IP adrese blokira ili ne. Pošto i na još nekim internet provajderima (Radijus Vektor ??) ne blokiraju te "ekskluzivne kanale". U tvom kraju znam da blokiraju za ExeNet. Mooožda ranije nisu blokirali Jotel a sad su počeli? Probaj da resetuješ ruter tj da promeniš IP adresu. A možda i opet baguje EON server... kao što je meni 2-3 puta izbacivao tu "geoblocking" poruku za RTS kanale :wall:

"kao što je meni 2-3 puta izbacivao tu "geoblocking" poruku za RTS kanale "- e, to i jeste za:wall:
Ono što je interesantno, zvanična SBB porška na twitter-u ( @SBBsupport ) ignoriše moj upit na ovu temu. Ne znaju ni oni, izgleda.

Je li pocelo da se primjenjuje u praksi ogranicenje brisanja dva uredjaja mesecno?

Jeste odavno. Ali na fb na stranici uvek im možeš poslati poruku da ti obrišu sve uređaje

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno