Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Jedno pitanje, a da li može nekako lg tv da se nadogradi na web os 3.0 iako je tv na 2.0 i za njega ne postoji ažuriranje? Kao što za npr s3 može da se stavi custom android 7, i to radi. Mada me ne bi čudilo da je lg to nekako zaštitio ili tako nešto.

Ne može jer nije android.

Skini sa apkpure aplikaciju eon tv pa instaliraj.
Ako ne možeš preko tv da skineš, skini na komp pa sa flešom prebaci na tv.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ma probao sam I jedan i drugi i nista.Obican eon sam instalirao I nece da ga pokrene a eon tv ne moze da instalira,pise ne podrzava tv ovaj program.Moj tv je android 4.4 a treba da bude najmanje 5.0.
Ja nemam resenje ako neko ovo resio molio bih da kaze.

Kupis Android TV box, recimo Xiaomi Mibox 3, ili neki obican Android sa s912 procesorom... cena do 60€.

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Kupio sam GT1 Ultimate nadajuci se da je jednostavnije koriscenje EON-a sa daljinskim koji dolazi uz njega, ali mi je bas komplikovano, mislio dam da ce moci da se nameste kanali po rednim brojevima, a ne da moram da skrolujem da bih otisao na neki kanal, imam wireless Logitech MK220 komplet i Microsoft All-in-One Media Keyboard i to je za mene pacenje. A da ne govorim da sam GT1 kupio i pored Raspbbery pi3 koji mi je sluzio za Kodi, ono sto mi je prevagnulo da kupim GT1 je EON, a na njemu na primer ne rade Fox i jos dosta kanala zbog neke zastite, kako to da zaobidjem, instalirana mi je EON android aplikacija, znaci nije TV aplikacija, citao sam ovde da je tu razlika jer je rutovan TV box, a sa druge strane na iPadu mi rade i HBO kanali ...

Nego imam pitanje i u vezi daljinca, da li postoji neki iOS daljinski za GT1 (nisam nikad koristio android, pa mi je sve konfuzno), trazio sam, ali nisam pronasao, znaci da mi iPad bude kao daljinski, da ne moram da se saltam na tastaturu, iPad vec koristim kao tastaturu za Kodi i super funkcionise, pa sam mislio da objedinim oba daljinska na tabletu.

Hehe daj meni RPi 3 ako ti više ne treba :d
A za iPad si probao onu Google aplikaciju? https://itunes.apple.com/us/app/android-tv/id1078761166

Da bi zaobišao tu root zaštitu treba da "rootuješ do kraja" tj root-uješ kako treba pa instaliraš ili Magick Hide ili Xposed framework + RootCloak modul pa da sakriješ root od Eon aplikacije.

Poslednja izmena:
Ma kako stvari stoje pre ce GT1 otici nego Raspbbery pi3 b :)

Probao sam tu aplikaciju, ali nije mogao da pronadje box, ili ja nisam nesto uradio kako treba ...

Jel ima negde uputsvo kako se radi root do kraja? Moze i link na private ako znas, da mu ne ubacim nesto pogresno pa da ga ne brikujem ...

Google it :d Proveri sa Root Checker da li možda već dolazi sa "full root"... I aktiviraj Developer sekciju u Settings-u pa vidi da li ima u ponudi da se radi enable/disable root-a.
Kod mene na custom ROM-u ima ta opcija mada konkretno za EON ne pravi razliku... žali se na root i kad je "disabled".

Ja sam na moj matori "box" pre 3 godine samo flešnuo SuperSU.zip iz custom recovery (kopirao recovery.img na memorijsku karticu) i to je to. Nakon toga instalirao Xposed.
Magics još uvek nisam koristio ni na jednom svom Android uređaju...

Ja sam na GT1 ultimate probao običnu eon aplikaciju i nisu mi svi kanali radili, i ako sam na sbb mreži, jer je boks rutovan. Ali sa eon za tv aplikacijom svi kanali rade normalno.
Što se aplikacije za daljinski tiče, ja koristim cetus i postoji verzija za ios.

Poslednja izmena:
AndroidTV aplikacije ne proverava pristustvo root-a, pa zato i rade svi kanali (ako si u SBB mreži, ako nisi naravno ima "geoblocking", nema root check & block kanale). Valjda su se vodili logikom da TV-ove niko ne rootuje, a oni zvanično podržavaju TV-ove a ne ove naše 'opameti dumbTV kutijice'... koje naravno rootuju na sve strane :d :d

Ima li neko informaciju na kojim subnetima se nalaze EON serveri? Da li SBB koristi svoju infrastrukturu ili neki CDN?
Treba da uvedem drugog provajdera koga bih koristio kao glavni link, a SBB samo za njihove mreže i EON (i bekap ako bolji link padne).

Kupio sam GT1 Ultimate nadajuci se da je jednostavnije koriscenje EON-a sa daljinskim koji dolazi uz njega, ali mi je bas komplikovano, mislio dam da ce moci da se nameste kanali po rednim brojevima, a ne da moram da skrolujem da bih otisao na neki kanal, imam wireless Logitech MK220 komplet i Microsoft All-in-One Media Keyboard i to je za mene pacenje. A da ne govorim da sam GT1 kupio i pored Raspbbery pi3 koji mi je sluzio za Kodi, ono sto mi je prevagnulo da kupim GT1 je EON, a na njemu na primer ne rade Fox i jos dosta kanala zbog neke zastite, kako to da zaobidjem, instalirana mi je EON android aplikacija, znaci nije TV aplikacija, citao sam ovde da je tu razlika jer je rutovan TV box, a sa druge strane na iPadu mi rade i HBO kanali ...

Nego imam pitanje i u vezi daljinca, da li postoji neki iOS daljinski za GT1 (nisam nikad koristio android, pa mi je sve konfuzno), trazio sam, ali nisam pronasao, znaci da mi iPad bude kao daljinski, da ne moram da se saltam na tastaturu, iPad vec koristim kao tastaturu za Kodi i super funkcionise, pa sam mislio da objedinim oba daljinska na tabletu.

Ne znam zašto neke jednostavne stvari moraju da zakomplikuju. Samo kad bi moglo da se podesi da po pokretanju krene poslednji kanal u fullscreen, da se kanali menjaju sa ch+- i da može redosled kanala da se podesi, ovako je baš mučenje u odnosu na običan TV.

Zahvaljujem!

Proverite kako vam radi verzija 2.16 za AndroidTV aplikaciju koja je izašla juče: https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.android.tv

Pogotovo oni koji to koriste na "android box" kinezima na kojima je običan Android OS i kojima uređaj nema IR daljinac.

Na mom čudu (koje kontrolišem sa WiFi/RF mini tastaturicom) sa Android 5.0.1 kao i na emulatoru na PC-u nova verzija je totalno neupotrebljiva jer posle EON logoao prvo stoji samo crn ekran (verovatno bi trebalo da prikazuje ono sa "odricanje od odgovornosti" sa napomenom da je aplikacija namenjenja samo za Sony TV-ove) sve dok ne stisnem Enter/OK/centralno dugme na D-pad nakon čega startuje N1 stream ali to je to, dalje ne reaguje na na jedan tastater tako da nema ni promene kanala niti bilo kakve dalje interakcije sa interfejsom aplikacije.

Na v1.14 sve radi ok.

Dakle, da ne proveravamo :)
Digli su verziju, 2.16, a pise: WHAT'S NEW Minor bug fix and stability improvements ...

Verovatno neko omašio kad je krenuo da napiše 1.16 (pošto su prethodile 1.12 i 1.14) :d

Proveri, možda kod tebe radi sve :d Na mom boxu brljavi i kontrola obične EON aplikacije ...

^

Na Mi Box-u sve radi normalno. A Video klub će "uskoro".

Da li neko koristi stariji Firefox npr. 48.0.2. Primetio sam danas da stream uopste ne radi (Eon sajt se otvara ali stream ne radi), dok na novijem browseru radi.

Ovo je stvarno dno dna, znaci svi servisi mi rade na starom Foxu od pre dve godine, cak i home banking itd - ali EON ne moze da radi!? Dno dna...

*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* sam sto nisam odmah u decembru raskinuo ugovor ali ajde dobro.

Da li neko koristi stariji Firefox npr. 48.0.2. Primetio sam danas da stream uopste ne radi (Eon sajt se otvara ali stream ne radi), dok na novijem browseru radi.

Ovo je stvarno dno dna, znaci svi servisi mi rade na starom Foxu od pre dve godine, cak i home banking itd - ali EON ne moze da radi!? Dno dna...

*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* sam sto nisam odmah u decembru raskinuo ugovor ali ajde dobro.

Na sajtu lepo pise da je podrzan FF od v42
https://eon.sbb.rs/pc-mac
Ne verujem da cak ni to ne umeju da odrade kako treba.

Na sajtu lepo pise da je podrzan FF od v42
https://eon.sbb.rs/pc-mac
Ne verujem da cak ni to ne umeju da odrade kako treba.
Ja koristim ff v47.0 na telefonu zato sto je to ubedljivo najfluidniji browser sto se tice skrolovanja i gladak je kao npr. wp nekada i recimo opera mini stara. Bez problema radi stream tj. eon, probao sam....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

pozdrav,
Od februara 2018 me zavlace iz sbb a za EON,izbacuje mi gresku#1000 prilikom stream-a.
Nisam korisnik sbb interneta ali mi ostali streaming serveri rade bez problema (orion tv,mts tv itd)
Iz sbb a se vade "tehnickim problemima" bla bla...uglavnom vrte me u krug mada mi eon po ugovoru pripada a ne radi.
U pitanju je "besplatno" koriscenje eon usluge posto sam uzeo super total tv paket.
Elem,presavio sam tabak pa cu pravno da ih ganjam,ako neko ima isti problem moze da mi se pridruzi pa da uputimo kolektivnu tuzbu.
Ja kao dokaze imam email prepisku sa njima i odgovor RATEL-u gde su se nalupetali gluposti.
Jos jedna stvar,testirali smo na mom internetu (20mbit download/2 mbit upload) eon koji se placa i ovaj "besplatni" razlika je nebo i zemlja.
Znaci na ovome sto se placa nema te greske #1000,razlika u rezoluciji stream-a je vise nego ocigledna,da ne govorim o razlici u broju kanala.
Toliko od mene,ko je zainteresovan neka se javi.

Na EON-u preko PC sam primetio da mogu da gledam neke filmove frree dok preko D3 na TV nema takve ponude ni u pickboxu ni među free filmovima.

pozdrav,
Od februara 2018 me zavlace iz sbb a za EON,izbacuje mi gresku#1000 prilikom stream-a.
Nisam korisnik sbb interneta ali mi ostali streaming serveri rade bez problema (orion tv,mts tv itd)
Iz sbb a se vade "tehnickim problemima" bla bla...uglavnom vrte me u krug mada mi eon po ugovoru pripada a ne radi.
U pitanju je "besplatno" koriscenje eon usluge posto sam uzeo super total tv paket.
Elem,presavio sam tabak pa cu pravno da ih ganjam,ako neko ima isti problem moze da mi se pridruzi pa da uputimo kolektivnu tuzbu.
Ja kao dokaze imam email prepisku sa njima i odgovor RATEL-u gde su se nalupetali gluposti.
Jos jedna stvar,testirali smo na mom internetu (20mbit download/2 mbit upload) eon koji se placa i ovaj "besplatni" razlika je nebo i zemlja.
Znaci na ovome sto se placa nema te greske #1000,razlika u rezoluciji stream-a je vise nego ocigledna,da ne govorim o razlici u broju kanala.
Toliko od mene,ko je zainteresovan neka se javi.

Jel tebi izbacuje ovo na sve kanale ?

Probaj na svim browserima, meni na chromeu izbacivalo 1000 grešku kao i crn ekran odjednom. Instalirao iz zezanja operu da probam jer je neko pisao da mu normalno radi i evo i kod mene normalno radi, chrome više ni ne koristim

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Da li je moguće da ima razlike u kvalitetu slike na eon-u koji je u paketu i onaj koji se kupuje preko naloga? Kakav je sport na kupljenom eon-u tj lopta na hd programima jel ''secka''?

Послато са Lenovo A2010-a уз помоћ Тапатока

Mozda ima razlike u bitrate-u (7 umesto 4mbit) ali framerate je verovatno isti, "besplatni" eon stream izgleda kao da je 25hz (fps) ili manje, umesto 50hz koji se emituje na dvb-c kablovskoj.

Poslednja izmena:
A kakve veze imaju herci i frejmovi???
Herci označavaju brzinu osvežavanja monitora / ekrana, a frejmovi broj sličica u kadru u sekundi (kod videa).

Nazad
Vrh Dno