Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Stigao mi upravo još jedan apdejt, od nekih 50ak MB. Isto je naveden kao security update.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

^^ Meni takodje

c2c0daaf6349adea974018d18146b986.jpg

Isto i meni sad kad sam proverio, vidim na xda pominju da je krenuo i 8.1, ne znam koliko je tačno

Posle ovog apdejta izlaz na 3.5mm je slabiji i to baš primetno, obično sam slušao muziku na 40-50%, sad moram preko 80% da pojačam kako bih imao istu jačinu zvuka, bezveze...Ali se autonomija baterije poboljšala, to me je prijatno iznenadilo. Svakim novim apdejtom sam sve više razočaran šta rade sa ovim telefonom, odličan komad hardvera upropastiše glupostima, prvo problem oko instalacije Gcam-a, sad i ovo sa 3.5mm izlazom, 2 stvari koje su mi bile presudne prilikom kupovine ovog telefona su upropastili...

Poslednja izmena:
Ja sam bio ubedjen da su mi sluske crkrle sad je na 100% kao nekad 50%.

Ja još nisam ažurirao a po ovome što pričate ni neću

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ni nemoj :D Ja se vraćam na april + Franco kernel i ne radim više nikakva ažuriranja, mogli su bar da daju neku opciju za ovo sa 3.5mm. Kontam da se određen broj ljudi žalio na te šumove u sluškama, ali ovo nije rešenje jer ima i nas koji nisu imali tih problema

Zavisi i od slušalica. Meni su ove mrtve Apple Earpods jedva čujne na 100% ali kad nakačim AKG over the ear i KZ ZS6, one tutnjaju.

Ebiga Indijci, glavno trziste, milioni i milioni zalbi, eto smanjili sredili su sustanje, na ustrb pojacanog zvuka.

Ne mogu da se žalim. Ubija mi uši i dalje sa jačinom zvuka. :d

Poslednja izmena:
jel moze neko u inbox da mi posalje neki najlaksi guide za rutovanje, treba mi na brzinu da probam nesto
hvala u napred

Pa imaš ovde pisano u temi, udari search, imaš na xda, imaš na YT, samo rokni u google root Mi A1.

Pazi ako rootujes, gube se podaci otkljucavanjem bootloadera.
Evo da kazem za ovaj poslednji update od pre dan dva:
Svaka cast Xiaomi na jos jednoj gluposti. Ja nisam imao nikakvih sumova, ko ima, neka kupi normalne slusalice.
Sada sam samo dobio d mi neke pesme zvuce tise.p

Trebalo bi da ide, Oreo je stigao 1.januara 2018.god, tom analogijom bi trebao i Android P tada da stigne, mada mislim da ce to biti produzeno na februar/mart 2019.god jer ce sigurno primat imati buduci Mi A2.

Kad ste pomenuli jačinu zvuka.. Ja sam primetio šuštanje u zvučniku za razgovor i to sasvim slučajno. Prekinuo sam razgovor i zadržao telefon na uhu, a i dalje se čuo neki šum. Potom sam proveravao stalno i šum je uvek prisutan kada je ekran uključen. Sasvim je tiho i mora biti apsolutna tišina okolo da bi se čuo, ali ga ima konstantno.

Pazi ako rootujes, gube se podaci otkljucavanjem bootloadera.
Evo da kazem za ovaj poslednji update od pre dan dva:
Svaka cast Xiaomi na jos jednoj gluposti. Ja nisam imao nikakvih sumova, ko ima, neka kupi normalne slusalice.
Sada sam samo dobio d mi neke pesme zvuce tise.p

Nemoj da dajes oprecne informacije, jer on mozda ima i dalje april gde nece izgubiti podatke ako otkljuca bootloader. Od majskog security patch-a se gube podaci otkljucavanjem bootloader-a.

Ja baš sad probao slušalice i isto se čuje kao i pre majskog . Ostalo sve ok kao i prvog dana .
Ne znam da li ima veze,meni je uključen onaj mi sound enhancer -Mi in ear-pro .

Poslednja izmena:
Vjerovatno ima veze. Meni je uvijek sve off, EQ na Flat.

Nemoj da dajes oprecne informacije, jer on mozda ima i dalje april gde nece izgubiti podatke ako otkljuca bootloader. Od majskog security patch-a se gube podaci otkljucavanjem bootloader-a.

sve najnovije updateove imam, hteo sam nesto na brzinu da probam, ali imam nekog posla pa nisam mogao da trazim

u glavnom me zanima da promenim device id i da li ima neka aplikacija koja automatski radi to ili moram rucno da ulazim u fajlove i menjam kao ranije na nekim uredjajima sto sam radio

Imam malo pitanje da mi pojasni neko od iskusnijih. Koja je razlika izmedju factory reset i hard reset-a? Factory reset u podesavanjima, vraca na fabricka podesavanja to znam :) ali vidim da se dosta preporucuje i hard reset, pa kako se on radi, i da li je uopste drugacije ili samo drugo ime?
Ps. Znam da treba da postoji reset prilikom drzanja power i dugmeta za pojacavanje.

Ja sam moj OPRAVIO :D

Ima neko hint gde moze da se zameni samo staklo kod nas? Posto fon funkcionise normalno sem "estetike" :D

Ne isplati se, uzmi ekran komplet sa linkova na posljednjih par strana teme i nađi na YT kako se mijenja, nije uopšte problem sam to da uradiš.

Taj na oglase za delove, sebi uzmi novi

Pozdrav, zadovoljan sma mobom ali razmišljam pošto za ženu treba da kupim neki za rodjendan da li da joj uzmem red mi a1 ili za sebe neki bolji a njoj prosledim ovaj. Gledam i dalje do 200e kolko bi max izdvojio nema boljeg od mi A1. Ali najveći problem nigde ne mogu da nadjem RED sa 64gb. Po netu i prodavnicama ga ima ali u Srbiji jednostavno samo 32gb RED donose.
Da li znate nekog ko može da nabavi 64gb RED? za pristojne pare? Ili da joj uzmem neki note4 rose :p al se ne isplati razlika premala a velika u kvalitetu. Nisam pametan. Rodjus je 11.06. tako da nema puno vremena.

Uzmi lepo od 32GB i memorijsku karticu, njoj ce trebati pretezno za slike verujem, a tu ce i memorijska zavrsiti posao skroz. Bolju kameru dosta ima Mi A1 od Note 4x, a kupiti zeni telefon sa losom kamerom je teska greska po meni. Ili probaj da nakupis jos 30-40e pa idi na Redmi Note 5 koji ima osetno bolju prednju kameru i malo bolju zadnju kameru.

Jao meni se note 5 ne dopada uopšte mislim da je a1 bolji od njega osim malo slabijeg procesora. Ali one plastike gore i dole me odbijaju. Kad bi znao koja ce cena biti A2 pa njega da uzmem a ovaj predam :) Al ne verujem da će stići na vreme :(

pa ako ti je i roze ok za note 4 pogledaj i ovaj u toj varijanti, ne znam kako sad stoje stvari na oglasima, ali pre nekih mesec dana malo jace je bilo pink 64gb

Imam malo pitanje da mi pojasni neko od iskusnijih. Koja je razlika izmedju factory reset i hard reset-a? Factory reset u podesavanjima, vraca na fabricka podesavanja to znam :) ali vidim da se dosta preporucuje i hard reset, pa kako se on radi, i da li je uopste drugacije ili samo drugo ime?
Ps. Znam da treba da postoji reset prilikom drzanja power i dugmeta za pojacavanje.

Factory reset je kroz settings, hard reset kroz recovery mode.Oba imaju isti rezultat,s tim sto je u teoriji moguce da kroz factory reset mozda moze neki rep da ostane.Licno, nisam nikakvu razliku osetio, ali preferiram kroz recovery da radim hard reset.

I da dodam da posle factory ne mora da se loguje sa starim Google nalogom, dok posle hard reseta mora

Nazad
Vrh Dno