Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

@Ivan I.

Pitam zato što na 3 giga možeš da imaš problem sa gcam (tokom korišćenja i obrade hdr-a uzima mnogo RAM-a), pa će ti pucati aplikacije.
Istina, posle koristenja gcam sve pocisti, ponovo ucitava, doduse stavio sam hdr na high pa i to doprinosi, ali svejedno, kod mene je 3/32, nisam imao strpljenja cekati na 4/64, ne sjecam ze vise kako je bilo na A1 on je bio 4/64, u svakom slucaju jos jedan razlog za uzeti 4/64.

Istina, posle koristenja gcam sve pocisti, ponovo ucitava, doduse stavio sam hdr na high pa i to doprinosi, ali svejedno, kod mene je 3/32, nisam imao strpljenja cekati na 4/64, ne sjecam ze vise kako je bilo na A1 on je bio 4/64, u svakom slucaju jos jedan razlog za uzeti 4/64.
Na A1 čak i na very high nema problema. Oko 2 giga uzima. Inače na medium je ~1300...

@Ivan I.

Sto mislis da je plavi bojanka? Ja cu bas plavi da uzmem :D

Nije problem ta plava, koliko ova bela napred u kombinaciji sa plavom... crni je najlepsi i dalje... nema tu price.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Verovatno zato sto je iza plav, a napred beo...iskreno, ta paleta boja mi se ne svidja, mogli su malo da eksperimentisu...ta svetlo plava mi nije nesto, lepsa mi je ona tamno plava na honor 7x, tipa bordo kao na smartisanu bi bila super...ali da je i napred bordo, ima jos boja koje mogu da iskoriste...tipa tamno zelena bi bila vrh...steta sto izbacuju samo u par nijansi... :D

E*mjau**mjau**mjau* stavih i Mokee, sve radi odlicno sem prednje kamere, nece uopste da se aktivira koju god gcam stavio i koja god podesavanja. Default camera prednja radi... Kao i sa miui mada tamo prednja radi, ali kada se uslika sa hdr+ bude crna fotka, bez hdr+ uslika lepo. Ove dole gcam sam sve probao i svakakva podesavanja, serjo takodje. Edit probao i viber i nce da se ukljuci video. Nista, moram da se vratim na MiuiPro
0754fd3f66b3579e0be243347042604c.jpg
028c53106d391ced37cbe602d74d63c3.jpg
1cd0816fab342a280870dc5cbb93cf4a.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@spaxon meni je proradila prednja na gcam kada sam striklirao disable front camera fix na MGC_5.2.022_FINAL_1.0, isto je bilo sve crno

Ima li na Mokee u LiveDisplay podesavanje za contrast, saturation itd, kao sto je bilo na Mokee Nougat?

Meni na Los sve radi zasad i video na viberu.

Fotkaj sa HDR ukljucenim, a ne auto i stavi na very high :)

Ako prodje to, onda je odlicno, mada 20e razlike je nista za dodatni giga rama i 32 giga interne.

Zanimljiv ovaj note 5 pro, da li vredi doplatiti za mi mix 2 ili ne?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

doplatiti od čega?

Pogldeaj stranu ili dve. I ja sam pitao za note5 pro, kazu to je samo za indijsko trziste.
mislim da vredi doplatiti za mi mix 2

od note 5 doplata do mix 2?

ako ti je baterija najbitnija nemoj a nije onda da

ja još vagam između ovog i mi note 3. imao sam prekjučer priliku da ga malo čačkam i primetio sam da ima problem sa osvetljenjem na auto postavkama, jednostavno preagresivno obara svetlinu ekrana. u istoj prostoriji rn 4x slider preko pola, kod rn 5 tek malo od samog kraja. baš sam dugo to čačkao i vidim nema pomoći osim manualnog osvetljenja. global verzija je bila btw, 3/32, samsung senzori i tianma ekran kao i kod vas.

šta je problem s tim osvetljenjem i kako se uključi bokeh efekat (tražio u postavkama kamere i nisam našao)?

Imaš to i na MN3 zavisi doduše od Roma ispravili su ga na zadnjem global updateu ali na China I China based I dalje ide do kraja.
ja još vagam između ovog i mi note 3. imao sam prekjučer priliku da ga malo čačkam i primetio sam da ima problem sa osvetljenjem na auto postavkama, jednostavno preagresivno obara svetlinu ekrana. u istoj prostoriji rn 4x slider preko pola, kod rn 5 tek malo od samog kraja. baš sam dugo to čačkao i vidim nema pomoći osim manualnog osvetljenja. global verzija je bila btw, 3/32, samsung senzori i tianma ekran kao i kod vas.

šta je problem s tim osvetljenjem i kako se uključi bokeh efekat (tražio u postavkama kamere i nisam našao)?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Flagship nikad nije bio "isplativ" u smislu odnosa ulozenog/dobijenog.

Glupo je uopste porediti Mi i Redmi klasu...Daleko da je RN5 los, odlican je za cenu koliko kosta, ali nema sta da trazi pored Mix 2.

meni vredi. ali ja sam sa mi 5s prešao na mix 2 i vredi.

po meni note 5 samo ako je nekom bitna baterija a sve ostalo na strani mix 2.

ne znam kolika je razlika u ceni na KP ali ovo su telefoni iz različitih kategorija tj mix 2 je za klasu bolji telefon

@spaxon meni je proradila prednja na gcam kada sam striklirao disable front camera fix na MGC_5.2.022_FINAL_1.0, isto je bilo sve crno

Ima li na Mokee u LiveDisplay podesavanje za contrast, saturation itd, kao sto je bilo na Mokee Nougat?

Meni na Los sve radi zasad i video na viberu.

Evo me ponovo na MiuiPro. Proradila je i meni prednja na gcam jos pre, isto tako kao tebi, ali ne radi hdr+ (ne obradjuje sliku u hdr). Na Mokee je jos gora stvar, ne radi uopste prednja kamera... Za livedisplay stvarno nisam gledao, ali mislim da nema jos te opcije. Mi Mix 2 koji sam cvakao i bio odusevljen vs RN5 koji sada imam ehhh Mi premium i Redmi budzet. Ne bih da ulazim u raspravu jer su ta dva telefona bili moja opcija i bio bih sada pristrasan, ali reci cu samo jedno. Redmi telefoni definitivno iz godine u godinu idu uzlaznom putanjom prema Mi klasi telefona. Pazite nisu to bas mala poboljsanja, ekran, kamera, zvuk, malo li je...

RN5 u odnosu na Mi Mix 2 ima bolje:
-Bateriju
-Prednju kameru
-Stabilizaciju
-Bolji fokus
-Bolji zvuk u videu
-Koliko znam i zvuk na sluskama je bolji nego na Mi Mix 2
-Iskreno, meni se vise svidja sto ima metal iza, a ne keramiku, koja izgleda lepse, ali kada ti fon ispadne, samo se nadas da je pukla kicma.. :D plus su i delovi za RN5 3x jeftiniji... :D

Naravno, Mi Mix 2 ima bolje sve ostalo...procesor, graficku, izradu, kameru u slabijim uslovima, itd...e sad, koliko god je telefon lep, malo je nepraktican zbog prednje kamere, a i iskreno, meni su lepsi telefoni koji i gore i dole imaju identican okvir...sta cu, volim simetriju... :D

Zanimljiv ovaj note 5 pro, da li vredi doplatiti za mi mix 2 ili ne?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Redmi Note 5 AI na gsmarena, to je ovaj model. Kucaj Pro da uporediš, biće jasnije. Mix 2 je lepši i kvalitetniji uređaj, bez obzira što mu je slabija podrška, nema ni A1 još v8.1, kao RN5, RN5 je skoro izašao i u ovom trenutku ispada da ima bolju podršku. Jedini razlog zašto sam odustao od Mix 2 je položaj prednje kamere, ispizdeo sam, šaka uvek preko kamere, okreći telefon, samo sam čekao kada će da zvizne na beton.

što se mene tiče prednju kameru mogu i da ukinu. ili što neko već reče kakva god da je ja neću biti lepši nego što jesam

što se mene tiče prednju kameru mogu i da ukinu. ili što neko već reče kakva god da je ja neću biti lepši nego što jesam
Zar nije lepo slikati se sa svojom lepsom polovinom, klincem, porodicom, prijateljem? Mislim na selfi, zabavno je. Ja se skoro nikada sam ne slikam, odnosno opalim koju kada probam kameru i proverim da li sve radi ok i da li fercera hdr+.. Za viber, skype i ostale video pozive necu ni da pricam o neophodnosti prednje kamere...

Mislim da su na Mi Mix seriji vodili se logikom za prednju kameru , da se sve vise koriste oni selfi stapovi, :) Sto jest mnogo bolji selfiji se mogu napraviti, sa klincima, lepsom polovinom, ili jacom :)

Znaci ovo kod nas je redmi note 5 ai verzija? koliko Ram memorije imaju kod nas?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno