Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da odgovorim samo na prvo pitanje, na ova ostala ako odgovorim, ponovicu sve ovo sto sam vec napisao. Nije samo kriminal razlog zbog kog neko zeli da bude anoniman prilikom kupovine.
Ako bi to sa terorizmom bilo tacno, onda bi upotreba novcanica bila besmislena na ovom svetu, bar u drzavama koje poseduju infrastrukturu za elektronsko placanje. Jer koliko znamo, gotovinom na kasi kada palacas-niko ne zna ko si , a karticom se zna. Cak i u Skandinavskim drzavama koje imaju najmanju upotrebu novcanica u opticaju -ipak koriste novcanice. A zbog cega? Pa zbog ljudskih prava , prava da svako ima izbor da li zeli da bude anonima prilikom kupovine ili ne. Smisao Cryptoa je vec @forum1nick napisao, da se ne ponavljamo. A ti @stainlessfrenky bolje odgovori na poruku iz inboxa [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ Slazem se stobom ali pitanje i dalje ostaje zasto bi neko zeleo da bude anoniman prilikom kupovine necega?
Po meni crypto i jeste negde izmedju kesa i kartice, dodjes lepo na kasu i platis cryptom, prodavacica a i svi ostali pojma nemaju ko si jer placas wallet adresom, ukoliko se ukaze potreba nadleznih organa da provere ko si oni to lako mogu uraditi preko te wallet adrese a kasirka opet nece imati pojma ko si.
A ovo za ljudska prava se ne slazem, ne vidim na koji nacin su bilo kome ugrozena ljudska prava ako kupuje karticom, zato sto ce CIA znati sta je kupovao? pa nek zna i treba, ako ce to da obezbedi opstu sigurnost ne vidim razlog zasto se ne bih odrekao tog dela svoje privatnosti.
Natera me u offtopic. :d
Elem, uvodjenje regulative i kontrole u cripto ce da cenu samog crypta lansira u nebesa, zivi bili pa videli, samo treba cuvati do tada. ;)

Sve je to lepo ako pretpostavljaš da su država i njene službe dobroćudne organizacije, a to često nije slučaj.
Pitaj ljude u Venecueli kako se osećaju povodom toga

Teski smo offtopic napravili. Bolje otici lepo u Krypto opsta diskusija.
Dolar, stancovanje para zbog nafte i ostalih resursa koje amerika dobija za cenu papira kojim stampa novcanice i nametnuta svetska valuta uz pomoc US army...veze nemaju sa diskusojom o cenama :) dolar ce biti jak sve dok je Us army vodeca vojna sila. Isto tako ce krypto biti jak sve dok ima svojsta tajnovitosti i kripcije i netransparetnosti. Ko ce toliko placati jednu valutu koja ima svojstvo samo jednog obicnog dinara ili dolara koji elektronski ide sa racuna na racun??? Ali i o tome je diskutovano nebrojano puta ovde na forumu...
Izvinjavam se za Off

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ Slazem se stobom ali pitanje i dalje ostaje zasto bi neko zeleo da bude anoniman prilikom kupovine necega?
Po meni crypto i jeste negde izmedju kesa i kartice, dodjes lepo na kasu i platis cryptom, prodavacica a i svi ostali pojma nemaju ko si jer placas wallet adresom, ukoliko se ukaze potreba nadleznih organa da provere ko si oni to lako mogu uraditi preko te wallet adrese a kasirka opet nece imati pojma ko si.
A ovo za ljudska prava se ne slazem, ne vidim na koji nacin su bilo kome ugrozena ljudska prava ako kupuje karticom, zato sto ce CIA znati sta je kupovao? pa nek zna i treba, ako ce to da obezbedi opstu sigurnost ne vidim razlog zasto se ne bih odrekao tog dela svoje privatnosti.
Natera me u offtopic. :d
Elem, uvodjenje regulative i kontrole u cripto ce da cenu samog crypta lansira u nebesa, zivi bili pa videli, samo treba cuvati do tada. ;)

Bacam peglu..

Jel može čovek makar na ovom topiku da bude poštedjen sistemaških s.ranja i ideologije.
Ima nas još koji ne želimo da nam sistemaška administracija, pogotovo naša, glupa, zla i pokvarena, viri u krevet i novčanik. A vas koje to pali, odskakutajte na opšte diskusije.

Poslednja izmena:
Da li ste ispratili ovu mahinaciju na ETH Danas oko 7.30 po nasem vremenu .
Cena ETH na bitfinex.com je otisla na 492.35 usa$ dok je u tom trenutku na nekoliko drugih berzi bila oko 530-540 usa $

Ja trgujem na platformi sa CFD cenom i mogu da idem u Short ETH

Cena je tu poludela jer je izgleda pratila taj pad Na bitfinex.com .

Sve u svemu ja sam tu short pozicije zatvorio na oko 500 i usao u long dok je cena za to vreme na drugim berzama lagano padala od 545 prema 525 :)

sve u svemu razlika na berzama u ceni je bila oko 50 usa $ za ETH :)

Mislim da se radi o smisljenoj manipulaciji na toj berzi kako bi se pokupili stop losovi ispod 500 za ETH i kako bi se neko napunio sa cenom od 500 ETH .

Pogledajte grafikon ETH na 1 h i videcete da je to stabilizacija do 61.8 od skoka 380-830 . Sad je moguci scenario da dolazi novi talas rasta ETH ovog puta na cenu 1000-1100 usa $ a i da je ova jutrosnja manuipulacija uvod u to

ja recimo sad na nekim berzama ne mogu da kupim ispod 555 usa $ eth Binance graf pokazuje jutrosnji minimum 523.61 USA$ za ETH :)

Da li ste ispratili ovu mahinaciju na ETH Danas oko 7.30 po nasem vremenu .
Cena ETH na bitfinex.com je otisla na 492.35 usa$ dok je u tom trenutku na nekoliko drugih berzi bila oko 530-540 usa $

Ja trgujem na platformi sa CFD cenom i mogu da idem u Short ETH

Cena je tu poludela jer je izgleda pratila taj pad Na bitfinex.com .

Sve u svemu ja sam tu short pozicije zatvorio na oko 500 i usao u long dok je cena za to vreme na drugim berzama lagano padala od 545 prema 525 :)

sve u svemu razlika na berzama u ceni je bila oko 50 usa $ za ETH :)

Mislim da se radi o smisljenoj manipulaciji na toj berzi kako bi se pokupili stop losovi ispod 500 za ETH i kako bi se neko napunio sa cenom od 500 ETH .

Pogledajte grafikon ETH na 1 h i videcete da je to stabilizacija do 61.8 od skoka 380-830 . Sad je moguci scenario da dolazi novi talas rasta ETH ovog puta na cenu 1000-1100 usa $ a i da je ova jutrosnja manuipulacija uvod u to

ja recimo sad na nekim berzama ne mogu da kupim ispod 555 usa $ eth Binance graf pokazuje jutrosnji minimum 523.61 USA$ za ETH :)
Sad gledam, ne verujem, na CEXu je najnize bio na 528, ali je CEX uvek nešto viši u odnosu na ostale.... Što se tiče tvoje procene da ide na 1100, da ne bude u skladu sa narodnom "što je babi milo..." :D

MN3

Moju procenu da moze da ide prema 1000 uzmite sa velikom rezervom .
Naravno da bi to meni odgovaralo iz vise razloga , Prvo imam odredjenu kolicinu ETH iskopanog proslog meseca . Drugo kupio sam sad vecu kolicinu CFD na oko 500 usa$ postavio stop los na neki mali profit i videcemo kako se ta pozicija bude razvijala .

Ono sto bi trebalo imati u vidu kao jake argumente za eventualni rast ETH osim tehnicke analize bilo bi i to da se isplativost kopanja ETH sad na ceni od oko 500 usa $ jako smanjila a to je jedino isplativo kopati sa grafikama .
Nvidia je objavila da ocekuje veliki pad prodaje grafika minerima u ovom kvartalu jer je to cinjenica i oni imaju izvestaj iz prve ruke .

kineske masine za mining koje kopaju ETH imaju slicnu karakteristiku kao i cenu jeftinog riga . dakle dosli smo bar za sad u pat poziciju .
Vec mesecima se ne povecava znacajno ukupna snaga kopanja ETH a tezina raste .
Dakle nece imati ko da prodaje ETH ili jednostavno nece hteti jer mu niej ensto isplativo da ga prodaje ako ponovo padne na 350 .
Ukupna kolicina novca u grafikama na planeti za kopanje ETH je oko 10 milijardi dolara .

Sve u svemu ako sledecih dana budemo videli vesti pozitivne za ETH i cripto uopste to je to . Veliki su se ponovo napunili i spremaju novi skok :)

Do sada su vesti sile u smeru bitkoin i kripto su u padajucem trendu ...... medvedi su nadjacali i bla bla

Dakle sad ako u sledeca dva dana glasnogovornici krenu u svalospev iu da gostuju na velikim svetskim televizijama , ako se nadje nova primena ETH i BTC itd krenite da kupujete ETH , ako to izostane onda nista :)
A moje savete ne uzimajte za ozbiljno , da posle ne bude ja vam kriv :)

Da bi bio Eth 1000 Btc bi morao biti cak i vise od 12000 dolara mozda cak i 13000 dolara...Pa ti vidi koliko je to realno...

Ovo za menjacnice nije prvi put da se desava i ne mora da znaci da je kraj ovog bear-a trenutnog....

U svakom slucaju ove nedelje bice jako zanimljivo jer smo jako dugo u bear-u a deluje da se ova cena jedva odrzava da ne ode dole.

@techno prije će BTC da stigne na 1000 nego ETH

Moze da bude ali ne mora da znaci :)

ETH BTC su imali i odnos 0.12 u jednom momentu sto znaci da za ETH na 1000 us$ BTC moze da bude oko 8200-8500 usd.

Po meni sve ove regulative , ulazak regularnih berzanskih igraca kao i prodor do sve veceg broja korisnika koji se stalno desava moze vrlo lako da dovede do novog skoka valuta ,

Evo dacu vam jednu primenu koju ja koristim a koja kad zazivi a desice se vrlo brzo dovesce do velikog skoka potraznje za cripto vodecim valutama.
Deponovanje i podizanje novca u brokerskim kucama gde se onda dalje trguje velikim brojem finansijskih instrumenata dok novcici su depozit.

Postoje miljarde otvorenih racuna po razlicitim brokerskim kucama . Trenutno najelegantniji nacin je deponovanje kripto valutama . Pogledajte koje sve brokerske kuce primaju ETH i BTC kao depozit i iznenadicete se da ih je sve vise . O tome se bas ne prica previse ali postoje liste lako ih je naci .

Dakle sa vaseg novcanika za nekoliko minuta deponujete ETH ili BTC na svoj racun i moze da krene trgovanje razlicitim instrumentima . ja konkretno trgujem tako forex-om i CFD na kriptovalute :)

Lepo je sto brokerske kuce prihvataju Btc i Eth ali nedovoljno je to za znatno podizanje cene....

Trebaju nam veliki investitori koji ce odjedanput kupovati hiljade btc-a...

Pa mozes tako da racunas da se altovi nisu ozbiljno izduvali pri svakom padu izduvavaju se sve vise lepo je sto si optimistican ali budi malo i realan prodje i april i maj nikakav pocetak bull-a ne vidosmo plus se dva puta odbio od 10k...Ja sam stvarno vise izgubio svaku nadu ove godine za neki bull.

kad mislite da je sve najgore i propalo , e onda se kupuje, i sada je tako , samo sto ceovaj put to ici jos brze, a i ove neverne tome neka se ne nadaju nece btc vise ni blizu 1k $ biti (bice tu mnogo nula posle jedinice)

Procitah negde da su EOS-ovci dumpovali eth koji su skupili tokom ico-a...zato se sve ovo desavalo sa ethereumom danas...

Kako je ovo najgore kad je btc isao vise puta ispod 7k?

Mislis da sada nece ispod 7k?

Da li je neko video neki razlog za danasnji skok ETH a i ostalih valuta , Ja se trudio da citam vesti ali nista nigde ne pise ili nisam pronasao :)

Ništa ozbiljno. Trenutni pomak, evo već je nastavilo na dole.

Ne vredi hajp a ni mračenje. Kripto diše nekim svojim manijakalnim tempom koji nema šanse da ljudi mogu da predvide u kontinuitetu, jer je iracionalan i divlji. Zato neko pobegne od te živuljke, neko je veže lancem i zaboravi u walletu a neko voli da se poigrava i začikuje pa ili postane heroj ili ga živuljka dohvati i samelje finansijski. Diskusija o cenama je diskusija o bezbednim rastojanjima od živuljke i kada prići korak bliže a kada korak dalje. Sofisticirana rabota.

Da li ste propustili danasnji skok ETH do 600 usa $ i BTC do 7666. BTC je prosao liniju otpora od 7500 a ETH je takao psiholosku granicu 600 usd :) nikakvi komentari danima .

Ja sam sortovao ETH na 598 pa sad videcemo rasplet situacije :)

Pa kako da se ljudi oduševljavaju sa cenom koja je 38% od cene zbog koje je bilo najveće interesovanje. Pogotovo nema ljudi koji su "pukli" kada su ušli po najvišoj ceni verujući u ideje o 100k.

Ne moze na menjacnicama da se shortuje . Ja trgujem CFD u brokerskim kucama koje imaju kriptovalute , Vec sam pisao o tome .

Da ne ispadne da nekog navodim na zlo ukucajte u google CFD bitcoin ili nesto slicno . Izazice liste brokerskih kuca koje su uvele criptovalute pa pogledajte . Ima svega , od nerazumnih uslova do prevara itd ali i korektnih brokera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno