To mozes bar da pokusas da resis, na vise nacina. Ali je tesko napraviti neki univerzalan ''profil'' jer ta naostrenost visokih zavisi i od same produkcije, ako audio fajl iz studija izadje sa secivima u treble podrucju onda nije bas lako redukovati secu usiju
Viper ne koristim na telefonu (imam na kompu ali ni tu bas ne koristim :d) ali su mi poznate mogucnosti.
Lako ces se snaci, najlakse ti je da preko klasicnih EQ (u viperu ili bilo kom plejeru) utisas malo visoke. Mozes i da koristis neki od ''treble reducer'' profila, filtera itd mada meni se uglavnom ne svidja kako to zvuci. Postoji i tube simulator efekat za viper pa mozes i to da probas (
This option defines whether to enable tube simulator effect. V4A tube simulator uses a simplified mathematical simulation of tube effect.
If turned on, will greatly reduce high-frequency odd harmonic distortions, while increases even-order harmonic distortions of tube simulator) ali to verovatno nije dobra opcija za te slusalice.
Zato mislim da je najbolje da koristis klasicne EQ. E sad, neke slusalice reaguju odlicno na promenu EQ pa su dovoljne minimalne korekcije posle kojih nema primetne degradacije zvuka dok neke traze malo ozbiljnije korekcije posle kojih se cuje ''da nesto tu fali''.
(Ovaj grafik nema veze sa Zircon, tu je informativno)
Prema grafiku Zircon imaju naglasenije niske tonove od visokih ali bitno je ono sto ti cujes. Pokusaj da smanjis malo ovaj manji peak izmedju 2-3k (npr. za 1-2dB) a onda utisaj i ovaj veci peak (izmedju 5-7k, za 3dB) pa testiraj sa tim audio fajlovima koji su ti smetali i proceni da li ti odgovara takav zvuk.