@yooyo
Pretpostavljam da je na Semi-Annuak channel i odložen feature upgrade bar na nekoliko dana? Trebalo bi da vidi gde je zapelo, pa da taj update instalira ručno. U suštini, to sa rollback-om je dobra stvar, svakako bolje rešenje od lošeg update-a koji je prošao pa pokarabasio sistem, kao što se dešava na linuxu. Sada i SLED/openSUSE ima sličnu mogućnost. Ali jeste problem što ti update sistema oduzme ceo dan. Neverovatno je kako nisu uspeli da reše da se sve odvija u pozadini i da je sve što ti oduzme vreme najobičniji restart, kao što je slučaj sa linuxom.
Inače, to sa propalim update-om i oduzimanjem vremena nije specifično za Win 10. Desilo mi se više puta i na Win 7 i na Win 8. To je problem sa Microsoft-om 🙂
Što se AV-a ziče, na poslu imam Kaspersky, kod kuće samo Defender. I nikakve razlike nema kada je sigurnost u pitanju. Jedino što mi Kaspersky često blokira sumnjive stranice koje su po dosadašnjem iskustvu sigurne i što je me pustio da otvorim zaraženi link koji je kolega poslao preko Skype-a kad je pokupio neki virus. Obično proverim dvaput, ali ovo je bilo od jednog od dvojice ljudi u firmi koji zapravo znaju nešto i PC-u i sigurnosti :d Daleko od toga de je Defender najbolje AV rešenje, ali je zdrav razum daleko bolji od bilo kog AV-a 😀