Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

^jeste po defaultu. Ali na dosta telefona ima fore da se prebaci Messages da radi i bez obilnog neta.

Meni izgleda radi samo kad ukljucim mobilni net.Kada je ukljucen WiFi i kad je iskljucen,nece da posalje,tek kada sam ukljucio mobilni net.

Meni izgleda radi samo kad ukljucim mobilni net.Kada je ukljucen WiFi i kad je iskljucen,nece da posalje,tek kada sam ukljucio mobilni net.
Tako je po defaultu na telefonima. Ali znam da je svaki custom ROM imao opciju da edituje Messages (default SMS softver) da moze i bez mobile data.

"PHONE_MODEL MMS patch" je verovatno dovoljno u Google-u :)

Jel mms ide isto kao sms ili je potreban net?
Nisam siguran kako to funkcionise,mislim na mms.

Koliko znam, MMS zahteva pristup internetu. Ako se ne varam, koristi čak poseban APN. Ili je to važilo ranije sada možda ide kroz isti. U svakom slučaju, mora mobilna mreža, ne može preko WiFi.
Čuveni problem u arapskim zemljama pre nekoliko godina kada su roaming gostima slali reklamne MMS, a čak i telefoni na kojima je isključen data i isključen roaming message auto retrieve, opet su naplacivali po 1-3kb. A pošto je naše tarifiranje bilo na 100kb, odmah se primeti na računu. Telenor je u to vreme uveo tarifiranje da je prvih 5kb nešto smešno jeftino, a onda ide na redovne cene. Nisam do sada čuo za ovu opciju da MMS radi sa isključenim data.

Update: sad sam pogledao, imam poseban APN za MMS na Telenor. VIP mi nije pri ruci, sigurno je isto.

Poslednja izmena:
Tako je po defaultu na telefonima. Ali znam da je svaki custom ROM imao opciju da edituje Messages (default SMS softver) da moze i bez mobile data.

"PHONE_MODEL MMS patch" je verovatno dovoljno u Google-u :)

Koliko znam, MMS zahteva pristup internetu. Ako se ne varam, koristi čak poseban APN. Ili je to važilo ranije sada možda ide kroz isti. U svakom slučaju, mora mobilna mreža, ne može preko WiFi.
Čuveni problem u arapskim zemljama pre nekoliko godina kada su roaming gostima slali reklamne MMS, a čak i telefoni na kojima je isključen data i isključen roaming message auto retrieve, opet su naplacivali po 1-3kb. A pošto je naše tarifiranje bilo na 100kb, odmah se primeti na računu. Telenor je u to vreme uveo tarifiranje da je prvih 5kb nešto smešno jeftino, a onda ide na redovne cene. Nisam do sada čuo za ovu opciju da MMS radi sa isključenim data.

Update: sad sam pogledao, imam poseban APN za MMS na Telenor. VIP mi nije pri ruci, sigurno je isto.

Hvala :)

Meni je podesen Messages da moze MNS bez mobile data.
Ne verujem da ne moze bez ikakvog neta vec :)

Kad se MMS pojavio,niko nije imao data protok,a MMs-ovi su radili bez problema.Tako da "data" ne treba.Jedino ako su nesto menjali zadnjih godina,pa sada treba.Mislim da nisam poslao MMS bar jedno desetak godina.:)

Ima li još nekih vaučera ili fora da se uzme i popust tipa 20-30% ako se uzima i telefon?

Danas aktiviram Net za čet u okviru WA, Viber, fb I fb Messenger aplikacija. Potvrdili su da slanje multimedije (video klipovi i fotografije) je moguće, u okviru aplikacija..tj. ne troše se data. Sada pozovem ponovo, operater kaže mogu fotke, ne može video. Pozovem još jednom, čisto da proverim kod sledećeg operatera, potvrdila je da je slanje multimedije, u okviru aplikacija moguće. Na posletku nisu bili sigurni, pa su proslediti zahtev tehničkoj podršci da oni potvrde.
Wtf.
Da li neko može da potvrdi ili demantuje. Net za čet mi je potrošio 70MB za 2dana samo na slanje video klipova preko Whatsapp aplikacije, a Vip kaže da se slanje multimedije onih sadržaja, u okviru ' Net za čet ', NE TARIFIRA.
Pratio sam stanje u Androidu i u Vip aplikaciji, uredno mi je sve na plaćeno 1:1. Od Vip tehničke podrške sam dobio SMS da je na njihovoj strani sve regularno i po propisu.

Da li neko može da potvrdi ili demantuje. Net za čet mi je potrošio 70MB za 2dana samo na slanje video klipova preko Whatsapp aplikacije, a Vip kaže da se slanje multimedije onih sadržaja, u okviru ' Net za čet ', NE TARIFIRA.
Pratio sam stanje u Androidu i u Vip aplikaciji, uredno mi je sve na plaćeno 1:1. Od Vip tehničke podrške sam dobio SMS da je na njihovoj strani sve regularno i po propisu.
Izvinjavam se, nije 70, već 700MB.

Super je ova ponuda sa 1gb u romingu, baš pred sezonu.

Ja kao neverni Toma moram da postavim par laičkih pitanja pre nego što odem u prodavnicu (prodavcima ne verujem ni reč, često lažu, a još češće ne znaju da daju tačan odgovor).
- Da li je moguće sa ovom ponudom od 1gb nekako napraviti basnoslovan račun? Ne računam da je basnoslovno ako pređem 1gb da platim 1000 dinara za sledeći gigabajt.
- Da li treba nekako posebno podesiti android telefon da bi ovo funkcionisalo kako treba, a ne da se nađete u pravom, skupom romingu?
- Piše da treba podesiti internet na odgovarajućeg provajdera (za Grčku je Vodafon), kako se to podešava, da li pozivi ostaju na VIP, a samo internet preko Vodafona. Kako?

Malo da pohvalim VIP, produzio dvogodisnji ugovor proslog utorak a akcija 1 gb u romingu pocela u sredu, zvali me da mi jave da su mi dodali i 1gb rominga na nov ugovor, jer svakako nov ugovor startuje pocetkom sledeceg obracunskog perioda tj meseca.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Ja kao neverni Toma moram da postavim par laičkih pitanja pre nego što odem u prodavnicu (prodavcima ne verujem ni reč, često lažu, a još češće ne znaju da daju tačan odgovor).
- Da li je moguće sa ovom ponudom od 1gb nekako napraviti basnoslovan račun? Ne računam da je basnoslovno ako pređem 1gb da platim 1000 dinara za sledeći gigabajt.
- Da li treba nekako posebno podesiti android telefon da bi ovo funkcionisalo kako treba, a ne da se nađete u pravom, skupom romingu?
- Piše da treba podesiti internet na odgovarajućeg provajdera (za Grčku je Vodafon), kako se to podešava, da li pozivi ostaju na VIP, a samo internet preko Vodafona. Kako?

1. Kad potrošiš taj 1 gb u romingu, naplata ide kao u VIP mreži, 1 mb za 1 dinar. U principu možeš da nabiješ i ovako račun (ako arčiš youtube), ali i tu ne više od par hiljada dinara. U najgorem slučaju.
2. Koliko sam pročitao na VIP sajtu, neće ti dati da se nakačiš na drugu mrežu dokle god postoji u dometu partnerska mreža.
3 . Ja nikada nisam podešavao bilo kakve parametre u romingu.

3. ako ti je podešeno automatsko biranje mreže pa slučajno izabere drugu ti prebaci na ručno pa izaberi sam vodafone, mada čini mi se to automatsko biranje mreže bira partnersku mrežu
ako treba podesiti apn, user-pass nađi to bolje pre odlaska u grčku na vodafone.gr, ne može da škodi
nisam nikad koristio net u romingu, tako da ne znam da li je radio bez podešavanja, uvek je bio isključen ;)

Sitnica, 30K za Giga u Balkan zoni (BiH, CG, MK), a Grčka koliko vidim 300K...

Edit: moja greška, sad videh da je priča za Neo sa 1GB

MN3

Poslednja izmena:
Ne podešava se APN i sl. Koristiš telefon kao "kod kuće".

Da li si mislio na Vip operatere i one koji rade u Vip prodavnici?

Xiaomi Redmi 5A 1din uz NEO2 tarifu - ispravite me ako grešim, ali deluje mi kao zanimljiva ponuda u low-mid segmentu.

Xiaomi Redmi 5A 1din uz NEO2 tarifu - ispravite me ako grešim, ali deluje mi kao zanimljiva ponuda u low-mid segmentu.

700 din * 24 = 16.800 e sad 2 godine garancije + rate ... ako se stavi na tas :) Ja bih recimo matorcima uzeo ili nekoj sitnoj deci

Poslednja izmena:
Nema nista od "besplatnog" roaminga sto je predstavljeno kao potencijalno moguce, nazalost.
Bice samo od sledece godine snizenje cena nikako ukidanje, tako da ovih 1GB u roamingu kome igra ulogu super.

Jeste ta računica za Xiaomi ali oni kojima je ovaj telefon zgodan su uglavnom ljudi koji teško mogu da izdvoje 100 tinjak eura iz cista mira.

Da ne spominjem što iako daju te pare, realno neće ni primetiti da su dali. Svakako smislenije nego ZTE Blade ili J3... Jedino u tom rangu što izgleda osetno bolje na papiru bolje jeste Motorola E4.

A svakako mora i VIP tu nešto da zaradi :D

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I ti racunas da tim ljudima, koji ne mogu izdvojiti 100e za telefon je normalno da placaju 10e za tarifu? Nije im dovoljna neka od 400-600din ili prepaid?

Jeste ta računica za Xiaomi ali oni kojima je ovaj telefon zgodan su uglavnom ljudi koji teško mogu da izdvoje 100 tinjak eura iz cista mira.

Da ovih 700 mesecno vecini prosecnih kupaca pije vodu .. slazem se, mada ima nesto i toj garanciji sto je po meni i ok da se doplati malo ..

Nije im dovoljno jer ti ljudi uvek prebace najjeftinije pakete. Sad sto se postavlja situacija kao da pričamo o najugrozenijim iz Obrenovca i sto odbijamo da pomislimo da nekome ne treba 4+GB RAM i 8xx SD CPU uz minimum 30 custom ROMova to je već druga boljka celog foruma.

Na kraju krajeva najjeftiniji paketi a i prepaid je i koncipiran tako da te tera da uzmeš nešto jače.

O garanciji ne bih trošio reči - ko misli da prosečnom kupcu ona ne znači očigledno nikad nije prodavao ništa u Srbiji.

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bilo je to sa Giagtornom i ranije. Oba puta je bilo isplativo SAMO ako ti je baš-baš potrebno nešto iz Gigatrona. I obavezno proveri na koju cenu u Gigatronu se kroiti vaučer, da ne bude na cenu pre onih njihovih popusta.

Ispacu glup, ali u vezi Gigatrona. Ako ja uzmem Neo 2, tj obnovim ugovor da li ja Imam i dalje pretplatu od 999 din. I npr, hocu li ja ako uzmem Memoriju od 8gb, nju moci da uzmem free (posto je jeftinija od tih 13.5k) ili kako vec. Ako neko moze da pojasni. Ili npr da ukombinujem mem i napajanje u toj neko vrednosti i eventualno nesto sitno doplatim ?

Nije im dovoljno jer ti ljudi uvek prebace najjeftinije pakete.
Onda nemoj da trose toliko... ako nemaju 100e za telefon, zaista treba na bitnije stvari da trose novac.
Nije omalovazavanje ljudi, vec subjektivan finansijki predlog.
A ni za ostale ljude ne valja (da ovi prvi rade) to, ali je to mnogo sira prica.

Nazad
Vrh Dno