Šta je novo?

Potrebna pomoc pri izboru telefona

Wortx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2014
Poena
170
Razmisljam da prodam P20 Lite, jer maltene osim ekrana i novijeg OS nisam dobio puno u odnosu na P10 Lite (uzeo na brzinu zbog 100GB posto sam prodao P10 Lite).

Eh sad, neki od telefona na koje sam bacio pogled su - S7, A8, P10, Nokia 7 Plus. Moze i neka druga preporuka, mada me trenutno, najvise privlaci Nokia.

Poslednja izmena:
Mi Mix 2 :)

S7- star dve godine.
P10-ni po cemu se ne istice, solidan all-around.
A8-nije flagship uredjaj, takodje ni po cemu nije posebno interesantan.
Nokia 7 Plus- Android One, vrh izrada, solidan hardver, dobar dizajn(subjektivno).
Mix 2-SD 835, 6GB ram, dizajn vrh.

N7+ ili Mix 2, u zavisnosti od preferenci.

Poslednja izmena:
Razmisljam da prodam P20 Lite, jer maltene osim ekrana i novijeg OS nisam dobio puno u odnosu na P10 Lite (uzeo na brzinu zbog 100GB posto sam prodao P10 Lite).

Eh sad, neki od telefona na koje sam bacio pogled su - S7, A8, P10, Nokia 7 Plus. Moze i neka druga preporuka, mada me trenutno, najvise privlaci Nokia.
Kupujes na domacem trzistu ili narucujes?
Iskreno, ivanbas ti je grupisao sve sto valja iz tog cenovnog ranga, meni se cini da kupujes kod nas i iskreno ako bih ja birao dvoumio bih se izmedju mi mix 2 i nokie 7+.

Malo vise naginjem ka mi mix 2 zbog dizajna i cipseta, cini mi se da nudi vise za tu cenu, mislim da mu je i kamera bolja.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod nas, direktno od uvoznika. Slazem se, Ivan je lepo grupisao. Nokia me najvise zbog android one privlaci jer sam koristio Nexuse, a Pixel je bio preskup pa sam batalio tu pricu. Mix ima samo 8/128 verzija i preko 400e je, mada meni licno nije najlepsi dizajn + miui, iako je zver pod haubom.
Mislim da ce onda Nokia ostati broj jedan na listi, ali sam ipak zeleo jos koje misljenje.

Hvala :)

Negde sam procitao da ima pixel 1 za tu cenu otprilike, na nekoj od tema sam procitao. Eto mozda da se sa njim dopuni lista.
Ako preferiras android one onda nokia, meni je licno mix lepsi telefon ali ukusi su razliciti.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Ja kao po obicaju dajem preporuke za telefone koje sam koristio. Ne komentarisem one koje nisam koristio jer mislim da je to bezveze i svako od nas moze da pogleda na netu neke informacije pa da daje misljenja po forumima

A8 veoma kvalitetan uredjaj sa dobrom baterijom, nije fluidan bas kao vrhunski modeli, kamera danju odlicna dok za mrak mogu da kazem samo prosecna. Prednja kamera je super, stabilan telefon bez bagova osim po neki lag trzaj u samsung launcheru, ekran je cini mi se bolji nego na nekim dosta skupljim modelima. Mi Mix (ako govorimo o prvom modelu posto ne pratim cene tih telefona) jednostavno taraba i nekako mi deluje kao da ce se slomiti i pri padu od pola metra. Koristio sam ga 10 dana i nebih ga preporucio, pozdravljam specifikacije dragone, ram i te stvari svakako. Lg g6 pozitivno iznenadjenje od lg-a posle duzeg vremena. Koristio sam sve boje i sve varijante, veoma fluidan telefon ( fluidniji od ovog s8 koji sad koristim) kamera zadnja odlicna sve dok se koristi auto mod. Manual mod je imao bug tada sa zrnastom slikom, dali je to popravljeno ne znam, moze da prezivi ozbiljnije padove i maltretiranja, prednja kamera je LOSA ZA TU KLASU. Crni model ima problem sa grebanjem stakla kamere ali to moze da se resi jeftino. Sve ostalo je na vrhunskom nivou i kada bih se sada razmisljao dali cu da platim s8 450 ili g6 350e uzeo bih g6 bez razmisljanja. Na ovom telefonu mozes da instaliras 200 aplikacija i radice kako treba sto nije slucaj sa s8. Takodje dosta hladniji telefon od s8 moram da pomenem.

Mozda ima boljih opcija, ja napisah o ovim telefonima koje sam koristio pa mozda pomogne.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

^^ kako misliš crni model ima problema sa grebanjem stalka kamere? Kakve veze ima koja je boja?
Staklo kamere nema nikakvu zaštitu i grebe se, važi za svaki G6. Kamera na G6 je loša za tu klasu generalno. O softveru da ne pričam, tek skoro su počeli da puštaju Oreo, većina još nije dobila.
Jedino što izgleda ekstra po meni.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ima veze boja. Imao sam 6 komada sivih i jedan crni. Koristio sam svaki po mesec do 2. Na sivim modelima nisam imao nijednu ogrebotinu dok na crnim se pojavile posle nekoliko dana. Moze biti ba da na sivoj ne vide ne znam. Kamera je ok za tu cenu, cak sta vise mogu da kazem da je vrlo dobra dok je prednja veoma losa za tu klasu. O apdejtu nemam komentara, za mene je apdejt, bar u dosadasnjem iskustvu, nesto sto je zaduzeno da od visoku klasu napravi nesto sto je telefon srednje klase, nijedan telefon mi nije radio fluidnije nego sa onim softverom koji je bio na njemu prilikom kupovine. Verovatno ce dobiti i Oreo ali dali ce na njemu bolje raditi nego na ovom koji ima? Ne verujem...Lg g6 je za cenu koliko kosta sasvim ok, sad od konkurencije pa nzm, moze uzeti p10 koji ja nisam razmatrao zbog zastarelog dizajna kao i n8 i s7.. . za druge modele stvarno ne znam nisam koristio pa necu da mlatim

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vrh Dno