Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Carina i porez može biti od 0 do 2000rsd za taj telefon ako ne pomisliš da si pametniji od carinika

Za moj nisam platio ništa, a još jedan da sam naručio, garantujem da ne bi platio više od 1000 rsd

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pričam za ovaj 3-32

Za koji god da pricas placas dazbine oko 5000 din,o cemu pricas ti?Naravno da moze da se posreci kao tebi na primer pa da ne platis nista ili nesto manje,ali sve posiljke vrednosti preko 100e platis od 3000-5000..

Dečko, što bi pisala pošiljka 230$, rn5 ima jeftinog brata blizanca redni note 5A, ista kutija razlika u jednom slovu, cena 94$, carinik ti neće naplatiti više od 1000rsd i da otvara paket, neće provaliti, a vrlo moguće neće naplatiti ništa.
Masa kineskih telefona od 90-118$ i kod poznanika je išla oko 800rsd-1200

.....mada sa takvim stavom, ne bi me čudilo da ti naplati i 10k

Dečko, što bi pisala pošiljka 230$, rn5 ima jeftinog brata blizanca redni note 5A, ista kutija razlika u jednom slovu, cena 94$, carinik ti neće naplatiti više od 1000rsd i da otvara paket, neće provaliti, a vrlo moguće neće naplatiti ništa.
Masa kineskih telefona od 90-118$ i kod poznanika je išla oko 800rsd-1200

Ah naravno,pa ti radis kao carinik ili imas svoju privatnu carinu,pa sve dobijas ispod cene a ponajvise i besplatno..Sto odmah ne kazes,vozas nas ovde jer svi znamo koliko se plate dazbine na odredjenu vrednost posiljke pa smo zato malo zbunjeni..Uzivaj dok mozes da ne dajes ni dinara drzavi..

P.S.Edituj svoj post koji si iznad pisao,nemoj ovako post za postop pisati na svakih 2 minuta.

Duk malo nerealno pricas za carinu, nije to bas tako kao sto si napisao, a da je lutrija to vec jeste :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Iskoristite gužvu, državni aparat spor u zapošljavanju a carinicima se duplira posao na 6 meseci, iskoristite to [emoji16]

@spaxon verovatno nije sve kako sam zamislio ali čvrsto verujem da sam jako blizu istine

Poslednja izmena:
Hah,Duk pravi si mafijas,toliko trikova u rukavu kako zahebati drzavu da im se ne plate dazbine..Da nisi slucajno premostio struju sa bandere do glavnog strujomera u kuci pa koristis free elektricnu energiju..??Cenim da je osoba sa tvojim sposobnostima tako nesto doprinela sebi,posle toga punis bateriju na svom RN5 besplatno i samo se kikoces kako si vest da izigras drzavu..Bravo care!

Ja kakav sam meni bi i na masku naplatili pdv i carinu da narucim [emoji23]

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Isti slucaj. Mada nije uopste losa ideja da se kaze kinezu da oznaci kao Redmi Note 5A, ako se vec placa onda bar nek bude duplo manje

Poslednja izmena:
Zaboravili ste da carina prati forume. Pretraga po reči CARINA daje zanimljive rezultate. Bolje prekinite sa objašnjavanjem

Nemaju pametnija posla nego da se bakcu sa mobilnim telefonima od 100 i kusur eura.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Isti slucaj. Mada nije uopste losa ideja da se kaze kinezu da oznaci kao Redmi Note 5A, ako se vec placa onda bar nek bude duplo manje
Moze on da napise sta hoce, carinik ce da otvori kutiji, videce rn5 note, pogledace cenu na internetu i lupice pdv+carinu. Uglavnom, nije ovo tema za ovo, imate posebno temu za carinu pa pisite tamo.
Uglavnom, sad vidim na Kp cena ide 230-40e za 4/64. Sta mislite, bice to oko 200 ili cak ispod 200 za par meseci? Razmisljam tamo oko septembra da se uzme nesto, mada cekam da vidim sta ce od A2 biti. Pa da prelomim.

Nemoj lagati ljude po forumu da ce ih izaci telefon toliko..Prvo cene preko Alija i drugih slicnih sajtova su u dolarima.Drugo,hoce ako odes u Kinu avionom i kupis u njihovom Shopu,to je ta cena o kojoj ti sufliras.Ako narucis preko Alija na prodajnu cenu dodaj i porez,carinu (sto vec svi znamo),a to ti opet dodje isto kao da si kupio preko KP.To sto si ti nekim cudom izbegao placanje dazbina je 1:5000 slucaj..
Imaš cene i u dinarima
4bfca6cde3418594d3eea9e1069ed55c.jpg

Redni note 5A levo bez maske, RN5 desno sa maskom
98b334eac599662802cfd24f367088f7.jpg

Mikro USB naspram USB C, 6 naspram 4GB Ram, SD 660 naspram SD 636, stereo zvucnici na MN3... Kao sto neko napisao nema ni jedan razlog da kupis MN3 a i redmi note 5 pro ima 18:9. Takodje u MN3 stavljaju sharp i jdi ekrane u redmi barem do sada bilo lutrija sta ces da dobijes. Losa stvar na MN3 je sto nema dobri podrsku za global rom ( oficijalni).

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Ta verzija što je skuplja 30e od note 5 4/64 je mi note 3 od 4gb ram al opet smatram da je i to dovoljno. U fazonu sam, ili 3/32 note 5 ili mi note 3 4/64. Tu je već 60e razlika. Smorio me debelo MTS, nudio je dobre pakete sa netom što mi treba a nisam imao pravo na potpisivanje istog jer sam i dalje pod nekim ŠLJ ugovorom... Ovako ću verovatno čekati septembar pa možda tad uzmem neki

Imaš cene i u dinarima
4bfca6cde3418594d3eea9e1069ed55c.jpg

Znam da se moze promeniti valuta i prikazivati kao sto si postavio sliku u dinarima,dolarila,evrima,rubljama,ali prvenstveno su cene izrazene u dolarima..

Da se nadovezem na gornji tvoj post oko pracenja carine ovog foruma kao da im ne odamo neku tajnu kako naruciti neki paket da bi prosli sto jeftinije,itd..Zar zaista mislis da su carinici toliki tupani koji ce nasesti na razne fore kupaca i prodavaca?Svakodnevno se susrecu sa stotine posiljki,paketa,imaju iza sebe bogatog iskustva i sad ce nasesti na foru jer je na paketu pisalo Remi 5A a u kutiji Redmi Note 5,pa ga manje oporezovali.To sto prodju pojedine posiljke kako prodju sa carinom i pdv prodje,svaki slucaj je za sebe,mozda se carinik iscimao taj dan previse pa je samo udario pecat da nema dazbina kao sto je to slucaj sa Dukom i njegovim RN5,ovi drugi sto dobiju manje dazbine isto tako,iskljucivo zavisi kakvog je raspolozenja carinik,hoce li se baviti 100% paketom ili ne..Nisu oni indijanci pa cemo ih mi nadmudriti i kao da ne pricamo "fore" na forumu jer cemo se tako otkriti..

Naravno, ali uvek neke novine saznaju sa foruma. Mislim da se u nekoj temi jedan i javio

Poslednja izmena:
Ahh svaka cast ovom rusu, najmanje sto zasluzuje je subscribe... Ako zelite da vidite rastavljanje telefona (dobro, uvek ima gomila videa o tome na yt) i kako izgledaju svi cipovi tj ceo SOC uvecan u macro, sve je to lepo snimio, a na 10:20 mozete videti kako izgleda procesor SD636. Ps, bas ima dobar pribor za otvaranje telefona, konkretno safcigercic mi se svidja. :) https://youtu.be/xfkdG-Jhbb4

Poslednja izmena:
Ima jedan Indijac koji je to davno uradio sa RN5 pro, u sustini isti telefoni.

Drugari, planiram uzeti nov telefon pa se dvoumim izmedju Galaxy A5 2017 ili Xiamija Redmi Note 5 pro, budzet mi je znaci tih nekih 30k stim da cekam da xiaomi dodje kod nas.Sta je bolja solucija? Najbitnija mi je zadnja kamera pa onda sve ostalo :D

Pro je za Indij(an)ce, kod nas ga nece biti. Kupujes RN5 Global. Vec ga ima kod nas za manje od 30.000. 4/64. Bolji je telefon od A5 17.

Evo nasao sam kod nekog preprodavca na kp za 220e 3/32 dzaba covece, jos ce ici dole sigurno.Ima li neko informaciju kad stize u emmi ili win?

Zvanično u Srbiji maj/jun najverovatnije. Cena oko 300e.

Vrh Dno