A druga slika? Koja je bleđa, za nju stoje da je Apple, on je napisao Pixel.
Nije do mene [emoji3]
Skini neki bolji program za citanje Exif. Vidim da te PS razočarao, mada imaš dodatke za njega koji išičitavaju detaljnije info.
Nije bitno koji je program za exif, pronasao sam u medjuvremenu neku skriptu za exif files, pokrece se iz terminala. Istina je da apple inc za tu fotku za koju kaze da je pixel. Za ovu drugu nema takvih informacija.
Mada, i to mi je sve sumnjivo, zar ne bi trebalo da pise koji je iPhone ?
Mozda je samo obrnuto postavio slike. Desave se to. Nemojte odma biti tako okrutni.
Da nije ExifTool? Ima za Mac. Ne piše koji je iP, logično, sklonjen Exif info, za prvu je sve izbrisano, za drugo možemo da nagađamo zašto nije sve sklonjeno. Mislim da je nebitno, videli smo da nas baroniše, što se mene tiče, dosta vremena na ovo, nije jednostavno više vedno.
Da je neki drugi član, pa da pomisli ćovek, ali pošto je on u pitanju, klasičan Apple trovač (pazi, kažem ja koji imam iPhone), pljuvač sve i svja androida do skoro, još piše sa dva nika, nema opravdanja. I kada nešto postaviš, vidiš šta postaviš. I on je to postavio da bi dokazao da je iP bolji, jer je poredio, koliko se sećam.
Dok ne pocnes da koristis neki od aparata pa shvatis. Ti senzori su napredovali jer su napredovali senzori za aparate - ovo je isto kao kad napreduju najjeftiji cpu-ovi u odnosu na najjaci cpu u klasi, i onda ljudi diskutuju i prepucavaju se koji je od tih low end cpu-ova najbolji za renderovanje, a istina je da su svi krs i ako zelis da se bavis renderovanjem uzeces neki high end ili bar visu srednju klasu.Dokle više da telefon nije za slikanje u uslovima slabije osvetljenosti? Šta vam ovo znači? Imate digitron, računa samo do tog i tog broja? Za veće cifre kupite PC? Stvarno?! Odavno su se povećali senzori, softver je napredovao, telefoni daju sasvim zadovoljavajuće slike u uslovima slabe osvetljenosti. Niko ovde sa telefonom ne ide po svadbama da slika i prodaje slike mladencima i gostima, pa da se kaže ne može, mora dSLR i ozbiljnija oprema. Treba li da kupim i poseban MP3 player? Navigaciju? Pa šta će mi telefon koji košta par stotina evra ako sve to ne obavlja?
Dobro, verovatno je Petar razočaran, obzirom koliko košta 8 Plus, očekivao je više, nije da nisu neupotrebljive, bar nisu ove sa moje bivše 7, cenim da nisu ni sa 8, ali daleko da šišaju i čiste konkurenciju, to stoji, još vremešni 5x i 6p čiste iP u uslovima slabije osvetljenosti.
Niko ne govori da ide po svadbama, ali se prepucava oko kamera oko minornih razlika kao da je ko zna sta... Pa te razlike su zanemarljive... Dakle - ako je neko toliko strastven za fotografiju treba da kupi neki aparat. Isto tako sto si pomenuo za mp3 - govoris za player - necu da zalazim sada u kompresiju audio file-ova, ali da, ako si bas bas zagoreli audiofil kupices nesto sto ima jako dobar izlaz, a neces koristiti mobilni za to (mada ako se dobro secam par telefona ima jako dobre izlaze, ali nisam toliki audiofil pa ne znam tacno) - to je poenta citave price...
Niko ne spori da treba imati sve u jednom uređaju ali čovek pokušava da kaže da ništa od toga što je upakovano u telefon neće biti moćno kao zaseban uređaj koji ima samo jednu namenu.
A te razlike u slikama o kojima se polemiše već nekoliko strana su toliko male da su besmislene, bar meni.
Slike su upotrebljive za pregled na telefonu i za postavljanje na drustvene mreze, za sve ostalo tu je dslrNe treba sa bude moćno, mada u mnogim slučajevima tipa navigacije (telefon brze i bolje radi od eksterne navigacije 100-150€) ili MP3 (često mi je telefon sa dobrim DAC bolji od eksternog playera). Niti sam tvrdio da telefon može da se koristi za slikanje po svadbama, pro setove i pravljenje love. Problem je što se tvrdi da fotke sa telefona nisu upotrebljive ! To zaista vređa inteligenciju i pljuje po ovom delu foruma. Davno prošlo vreme digitrona i VGA krompira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari