Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

[emoji3]

Pa znadem, uzeo sam staklo, samo jurim neko bolje, a ti si me zainteresovao za ovo crno.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Od ponedeljka sam ponosni vlasnik ove makine.
Telefon sam uzeo u Hendy-ju u varijanti 4/64.
Uvek sam kupovao uredjaje u ovom cenovnom rangu vodeći računa o odnosu cena/kvalitet.
Za sada mislim da nisam pogrešio što sam se odlučio za R5plus a ne za Samsunge J ili Huawei P9/10/mate Lite.
Dizajn, ekran, fotke, memorija, baterija su extra za moje potrebe.
Jedinu zamerku imam na ton i kvalitet zvuka zvučnika za notifikacije i multimediju, za moj ukus malo je slabiji i "tanji".
Zvuk na sluškama odličan.
E sad, s obzirom da prvi put koristim uređaj sa MI platformom interesuje me sledećih par stvari.
Na predhodnom uređaju, P8lite, sam mogao da isključim neke od preinstaliranih aplikacija koje nisam koristio tipa Google music, Google drive, Hangouts i sl.
Da li i kako to mogu da uradim i na R5plus?
Takođe na predhodnom telefonu sam mogao aplikacije preuzete sa prodavnice da smestim na SD karticu, jel i ovde postoji takva mogućnost?
Za kucanje SMS i Viber poruka koristim preinstaliranu Google tastaturu s tim da sam odmah ubacio srpsku latinicu i koliko sam mogao da se snadjem pogasio sve korekcije, predloge, spelovanje reči.
Međutim i dalje se dešava da mi fon promeni otkucanu reč.
Jel sam trebao još nešto da ugasim?
I još jedna stvar koju nisam mogao sam da rešim je da mi često u notifikacijama izbaci obaveštenje da je u aparatu SD kartica te da kliknem da bi je otvorio u fajl eksploreru!
Jel ima neko idejui kako to da otklonim?
I recite mi zašta služi MI nalog i da li je neophodan?
Inače ovu masku sam naručio još pre nego sam nabavio telefon i mogu vam reći da se baš lepo uklapa:
https://www.aliexpress.com/item/ZNP...32845336441.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.I4RgUQ
Unapred hvala ;)

Poslednja izmena:
Od ponedeljka sam ponosni vlasnik ove makine.
Telefon sam uzeo u Hendy-ju u varijanti 4/64.
Uvek sam kupovao uredjaje u ovom cenovnom rangu vodeći računa o odnosu cena/kvalitet.
Za sada mislim da nisam pogrešio što sam se odlučio za R5plus a ne za Samsunge J ili Huawei P9/10/mate Lite.
Dizajn, ekran, fotke, memorija, baterija su extra za moje potrebe.
Jedinu zamerku imam na ton i kvalitet zvuka zvučnika za notifikacije i multimediju, za moj ukus malo je slabiji i "tanji".
Zvuk na sluškama odličan.
E sad, s obzirom da prvi put koristim uređaj sa MI platformom interesuje me sledećih par stvari.
Na predhodnom uređaju, P8lite, sam mogao da isključim neke od preinstaliranih aplikacija koje nisam koristio tipa Google music, Google drive, Hangouts i sl.
Da li i kako to mogu da uradim i na R5plus?
Takođe na predhodnom telefonu sam mogao aplikacije preuzete sa prodavnice da smestim na SD karticu, jel i ovde postoji takva mogućnost?
Za kucanje SMS i Viber poruka koristim preinstaliranu Google tastaturu s tim da sam odmah ubacio srpsku latinicu i koliko sam mogao da se snadjem pogasio sve korekcije, predloge, spelovanje reči.
Međutim i dalje se dešava da mi fon promeni otkucanu reč.
Jel sam trebao još nešto da ugasim?
I još jedna stvar koju nisam mogao sam da rešim je da mi često u notifikacijama izbaci obaveštenje da je u aparatu SD kartica te da kliknem da bi je otvorio u fajl eksploreru!
Jel ima neko idejui kako to da otklonim?
I recite mi zašta služi MI nalog i da li je neophodan?
Inače ovu masku sam naručio još pre nego sam nabavio telefon i mogu vam reći da se baš lepo uklapa:
https://www.aliexpress.com/item/ZNP...32845336441.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.I4RgUQ
Unapred hvala ;)

1. Brisi sve sto ti ne treba ako ne moze i ne moras samo nemoj nikad pokretati.
2. Nema potrebe prebacivati nista na memorijsku karticu kad napunis unutrasnju memoriju ako je napunis brisi sta ti ne treba.
3. Dobro opet prodji sva podesavanja nesto si preskocio.
4. A cemu ti u ovakvom telefonu koristi sd kartica pored 40 i kusur Gb?
5. Mi nalog i mozes i nemoras ako budes trebao da otkljucas bootloader napravi ga ako neces cackati nista ne pravi ga i uzivaj.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Otkljucan mi je bootloader i pokusavam da instaliram gcam,ali posle fastboot boot twrp.img i restarta fon nece posle onog mi znaka,samo stoji. Sta da radim?

Evo sredio sam sad mogu da koristim telefon,trebalo je da instaliram lazyflasher.Da pokusao sam kako je kidence napisao ali kad odradim fastboot boot twrp.img i posle toga adb devices telefon se ne pojavljuje na listi.

UPDATE: Na kraju nisam uspeo kako je kidence napisao i otisao sam yolo sa root,i evo vec vidim da je bilo vredno.Kamera je izvanredna.Taman mogu jos nesto da istaliram sto sam imao na starom telefonu a trazilo je root.

UPDATE: Na kraju nisam uspeo kako je kidence napisao i otisao sam yolo sa root,i evo vec vidim da je bilo vredno.Kamera je izvanredna.Taman mogu jos nesto da istaliram sto sam imao na starom telefonu a trazilo je root.
Ja sam napomenuo da sam koristio deo @kidence komandi posle instalacije twrp-a, nadam se da si video deo tog posta. Znaci sam sam instalirao twrp vratio ga na fabricka podesavanja imstalirao noverity i onda iz twrp-a odradio poslednji deo komandi od @kidence i dobio hal3 liniju negde nije bitno ni gde. Znaci radi mi gcam a build.prop nije diran sada cekam juli juni kako rekose da ce biti novi apdejt da vidim da li radi oem update ili ce morati peske da se updejtuje telefon.

Mada imao sam par puta pucanje gcam 3 verzije ko je bio postavio da je najstabilnija ali samo kad sam bio nemaran pa pucao sliku za slikom i onda ne cekajuci da zavrsi ulazio u galeriju da pregledam i onda dodje do prekida rada gcam. I mislim da je pucala isto na prevelikoj kolicini svetla slike na suncu....
Ne znam ja sam zadovoljan samim kvalitetom slika sa gcam 3 evo cisto jedne u ll uslovima.
d6b61a85c209bff2edb362988d615337.jpg

Juče sam nabavio R5+ devojci i utisci su odlični. Zanima me da li se može kontrolisati LED lampica? Instalirao sam light flow ali uopšte ne radi. Jedino sam video lampicu da sija dok se puni i to belom bojom.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Samo belu ima koliko sam skontao.

Da samo bela, trebalo bi da radi za poruke, propuštene pozive. Za ostale aplikacije uključiš u notifikacijama posebno za svaku aplikaciju ako nije uključeno.

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Ovi iz Xiaomija resili da pokore svet bez "ispaljenog metka" u reklamu. Skoro 2.5 puta su napravili skok u odnosu na proslu godinu. Ovo se zove uspon.

gsmarena_002.jpg

zna li neko jeli u redmiju 5 sad samo omnivision senzor kamere? nema više kao na rn4/4x tri senzora?

Redmi 5, otključan BL, može li se instalirati Gcam bez prethodno instaliranog TWRP? Ako da, radi li posle toga OTA update?

Pozdrav svima.
Od subote sam ponosni vlasnik Xiaomi redmi 5 plus, crni, 4/64.
Išao sam preko MTS, malo sam se iscimao, skoro odustao od njega ali na kraju sam uspeo. Stari mts paket u pitanju, mix XL, akcija 100 gb neta...prvo su mi mts prodavci prodavali priču da ne mogu kod ovlašćenih mts dilera da uzmem telefon pa sam zvao mts telefonom i oni mi objasnili da mogu, iako je stari paket. Oni nemaju Xiaomi a ja sam hteo Xiaomi i tačka! Procedura prebacivanja telefonskog broja iz telenora u mts je započeta 7.aprila, dok je trajala akcija, ali me zezao telenor, 9 dana nije hteo broj da mi prebaci kod njih.

Telefonom sam prezadovoljan, pored njega imam Motorolu Moto E4 plus. Što se tiče kamere, opasno šije motorolu, pogotovo u uslovima slabije vidljivosti. Moto E4 plus mi deluje da ima svetliji ekran (neznatno) ali i prilično žućkastiji prikaz ekrana plus je oštrina slabija jer je HD Ready na 5,5 inča. Na ekran 18 : 9 sam se navikao u roku od sat vremena.
Posebno sam testirao video zapise, apsolutno nema više onih čudnih metalnih audio zvukova. Telefon je naravno global rom jer je domaći uvoz (pc centar), 2.god. garancije. Vidim pozadi na kutiji da je iz fabrike izašao u martu ove godine.
Prvo sam bio poručio Xiaomi mi a1 4/64, pa su im greškom poslali 4/32, pa se u međuvremenu pojavio kod njih redmi 5 plus te sam otkazao mi a1 i uzeo redmi 5 plus. Ko je bio na bateriji od 5.000mA kao ja (moto e4 plus) njemu je teško da se sroza na 3080mA :) (Mi A1)
Izvinjavam se ako je bio odgovor, ali da li znate gde/na koji način mogu pogledati koje su mi kamere (omnivision, samsung ili sony) u telefonu?
edit: pronašao sam. oba puta omnivision kamera, ekran je tianma.

Poslednja izmena:
strašno koliko su ova dva fona podložna bendingu, savijaju se kao prutevi... put yt klipova o tome.

Jel moze da se ubaci gcam onom metodom bez rutovanja sto je kidence postavio, na redmi 5+?

I da li drajveri za win 10 koje sam koristio za a1 odgovaraju i za 5+ ili moram da instaliram druge?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jel moze da se ubaci gcam onom metodom bez rutovanja sto je kidence postavio, na redmi 5+?

I da li drajveri za win 10 koje sam koristio za a1 odgovaraju i za 5+ ili moram da instaliram druge?

Ne radi ta metoda na poslednjem updejtu

A hoce li da radi ako flesnem fastboot rom sa prethodnom verzijom, pa onda ubacim gcam, i probam ota na najnoviju verziju? [emoji3]

Pozdrav, drugari! Nov sam na forumu, sto ne znaci da vas citam od juce :) Ovaj forum mi je resio mnoge dileme iz proslosti, pa se nadam da ce i ovu. Planiram da uzmem neki od aktuelnih Xiaomi telefona, a za oko su mi zapali Mi A1 i Redmi 5 Plus. Sta mi preporucujete kao bolju soluciju? Unapred hvala!

Pozdrav,
Za oko mi je zapao Redmi 5 (znaci obican 2/16GB). Zanima me, da li se moze ocekivati OREO na njemu?

Prijatelj je uzeo redmi 5 i žali se da nema srpska latinica (samo ćirilica). Da li je tako kod vas?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Prijatelj je uzeo redmi 5 i žali se da nema srpska latinica (samo ćirilica). Da li je tako kod vas?

Da naravno u srbiji je ćirilica sluzbeni jezik a kod komsija je latinica sluzbeni jezik pa neka bira sta zeli.

Da naravno u srbiji je ćirilica sluzbeni jezik a kod komsija je latinica sluzbeni jezik pa neka bira sta zeli.

Ako nemaš ništa pametno da kažeš onda bolje ćuti.
Pixeli 2 xl nudi obe opcije za jezik i pismo. Da li Xiaomi redmi 5 ima tu mogućnost?
bd6d8c25cf76a7773f72666b47dbf9b4.jpg

Dobro, da li možeš da pogledaš u redmi 5 i proveriš da li postoji mogućnost izbora srpskog jezik sa latinicom?
Stvarno me ne zanima rasprava o ćirilici i latinici.

Nema latinice, samo ćirilicu nudi kao opciju.

5268b2bcb9cf25963de4478c4969ae8a.jpg

Poslednja izmena:
Hvala

Nazad
Vrh Dno