Šta je novo?

Koji budzet TV

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poena
865
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X3D, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elite
Monitor
LG 32GQ950-B
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Laptop
Macbook Pro 14" M1 Pro 32/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25 Edge
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prijateljica trazi TV, budzet ~20.000. Sta preporucujete? Dijagonala barem 32".

Moze polovno, pod garancijom, ako se dosta vise isplati od novog. Pretpostavljam da FullHD nece ici u ovom budzetu(na ITSvetu nalazi jedan FhD 32" TV za 20K, medjutim greska je, tv je 1366x768).

Edit:

Nalazim neke Vivax 40-43" FullHD za 24-26.000, pretpostavljam da je to za izbegavanje, iako je cena dosta zanimljiva..

Poslednja izmena:
Druze, za te pare nista normalno ne mozes kupiti, a sve žnj marke su kineske. Ja sam kupio na akciji vivax 42" fhd za 27.000din i posle 2 dana smo videli da ima neku belu traku preko ekrana i reklamirali smo ga i posle nekih 15-ak dana su me zvali da kazu da nemaju ni kod dobavljaca taj isti tv i ponudili su mi da nadjem na njihovom sajtu drugi koji zelim. Ja sam odlucio da zbog cene to bude adler isto 42" pa sam morao da doplatim jos 4000din.

E sada ide vrhunac price 😀

Radi ovaj adler i dalje kod mene, ali kinezi koji ih prave su bili lenji pa su napravili bukvalno identican daljinski za vivax i adler hahahhaha Da puknes od smeha. Sve je to *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koje proizvode kinezi i samo lepo promene ram od tv-a i zadrze isti daljinac 😀

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Imas u emmiju filips 32, 26k 4 god gar..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ja imam par vox-a rado ko sat vec 4 godine. Jedan se ne gasi uopste... Pre njega sam imao Toshiba koji je crko posle 3 meseca i od tada idem logikom sto manja cena a veca garancija... Sve je to manje vise isto

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ja isto imam vox 32' vec 4godine i sljaka bez problema tada ga platio cca 24k na 6 rata 🙂

Bolje je dati duplo manje para za tv nego uzeti "kvalitetnu marku" pa strepeti da li ce odmah po isteku garancije da ode u vecna lovista.

Moj prijatelj je kupio cini mi se neki smart 3d philips za 600e i bukvalno 2 nedelje po isteku garancije se celom sirinom ekrana pojavila bela traka sirine 30cm. Otisao je panel, a posto tv vise nije bio u garanciji mogao je samo da se slika.

Poucen njegovim iskustvom odlucio sam da kupim cistokrvnoe kineze kada su tv u pitanju jer manje boli kada se to desi na tv-u koji kosta 30-ak hiljada nego ako se dogodi na tv-u koji je bukvalno duplo skuplji.

Ja imam tog novog adlera od 42" kog sam kupio u emmi-u za 31.000, a imam i matorog fox-a od 32" koji ima skoro 5 godina i koji radi kao sat.

Mana ovih kineza sto se bas dugo pale. Citava vecnost prodje dok se pojavi slika, mada se stafi fox mnogo brze pali od ovog adlera

Ovo za.paljenje je tacno. Mojim voxovima treba po 10 sek da se upale... Inace pravilo da ako platis vise duze ce trajati ne postoji vise. Sve se sada pravi da traje neko vreme pa da kupis nov.. moj prijatelj ima sony debeli tv star 20 god koji i dalje radi i sahranio je jedno 4-5 lcd a... Toga nema vise sada sve traje manje vise 3-5 god i popravke se ne isplate dakle napravljeno da odradi neko vreme pa da ti orodaju nov... Dakle sto jeftinije sa sto duzom garancijom i to je to

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Od tih jeftinijih ja bih gledao neki Vivax model. Pokazali su se kao najbolji od tih kineza.

edit: Sad videh, ima Hisense HE32M2165HTS, malo preko 20k kosta. Ocene online odlicne, eto mozda najbolji deal.

Poslednja izmena:
Danas je na brzinu uzet TV u Emmezeti. Obisao sam prethodno najveci WinWin u gradu i Home center, gomila izlozenih televizora.

Zakljucak je sledeci, subjektivno:

-Vivax i Vox imaju isprane boje, ono ne bih ni najgorem neprijatelju preporucio.

-HiSense za ~20k je okej, nisam mu nasao zamerku.

-Adler i Grundig mi nisu bili interesantni u tom cenovnom rangu.

U WinWinu je bila izlozena gomila televizora, koji imaju odgovarajuci cenovni rang, Fox je (po meni)davao najlepse boje. Tamo nema HiSense modela doduse. HD Ready rezolucija.

Na kraju uzet u Emmezeti Fox 32DLE262 za 17k na akciji, na ITSvetu najjeftinije u Emmiju 17.5K. Nisam mogao da primetim da izlozeni HiSense od 20k ima (subjektivno)lepse boje, a nije mala razlika, ~20%.

TV je lagan, nema ni 5KG, tanak, lep na izgled, boje su (subjektivno)dobre za taj cenovni rang, 3g garancije.. po specifikacijama osvetljene 500 niti i 100Hz osvezavanje, kao i DirectLED osvetljenje, koliko je tacno ne znam jer nemam nesto iskustva da uporedim, a nisam pored TV-a, nakon kupovine, bio ni 15min. Kad budem sedeo neki dan, napisacu iskustva.

Poslednja izmena:
Imam Fox i kod sebe kuci, mada nije to razlog zbog kojeg sam uzeo. Kada smo mi uzimali, takodje je bila primetna razlika u ceni u odnosu na Samsung/Sony/LG i evo radi TV normalno vec ~2 godine. Takodje je i tada bilo 3 godine garancije.

Uzeo sam ga jer kao sto sam rekao, od izlozenih je imao najbolje boje(subjektivno), jedino je HiSense imao slicne, mozda za nijansu bolje, a kostao je ~3.000 vise.

Edit:

http://foxelectronics.rs/sr/led-tv-32dle262

Poslednja izmena:
Imam ja jedan takav FOX nesto malo preko 2 godine, ok je TV za te pare. Imao je cini mi se 2 mrtva pixela u gornjem levom uglu kad sam ga kupio (neprimetno pa ga nisam ni vracao ili reklamirao) , i pre par meseci crkao eprom ( garancija je uvazena, i opravljen je za 10-ak dana, i ta dva mrtva pixela su takodje nestala 😀 )

Obavezno smanjiti pozadinsko osvetljenje pri prvom paljenju, jer fabrički dolaze najčešće na 100% pa brzo rikne LED... Naučio sam ovo na teži način 🙂

Juče videh u Temišvaru u jednom šoping centru Myria kinesku marku, bukvalno od telefona, slušalica, kućnih aparata pa do televizora, sve prave. Bežični miš izađe 250 din 😀 jeftinije nego na Aliju. Ne znam kakvi su im televizori, do sada nisam čuo za taj brend...

Edit: sad vidim da je u Rumuniji Myria kao kod nas Tesla.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Nije to samo na kinezima, meni se na Samsungu 2x desilo (u garanciji), kralj nisam podesio osvetljenje, ostalo na 100% navikli oči i eto.... Zato kad se drugi put vratio iz servisa, odmah skinuo na 50% i da kucnem u drvo, sad je sve ok. Sledeći put uzeo LG malo za promenu, i odmah smanjio i nema greške.

Glavni problem je sto se na tv-u gleda analogna televizija, bice promenjeno uskoro, pa i kvalitet nije na zavidnom nivou :d

Nije to samo na kinezima, meni se na Samsungu 2x desilo (u garanciji), kralj nisam podesio osvetljenje, ostalo na 100% navikli oči i eto.... Zato kad se drugi put vratio iz servisa, odmah skinuo na 50% i da kucnem u drvo, sad je sve ok. Sledeći put uzeo LG malo za promenu, i odmah smanjio i nema greške.

Znaci tvoj predlog je da se obavezno osvetljenje stavi na 50%? Moram da pronadjem tu opciju. To je pozadinsko osvetljenje

Samo da nije na 100% jer će brzo izdahnuti. Recimo meni je na LG na 14/100 (backlight).

Drugar koji radi u servisu i privatno se bavi time, kaže da najčešće zvekne pozadinsko... I na skupljim i na jeftinjim... Na nekima je ubacivao obične led trake umesto originalnih jer nije bilo isplativo... Šljaka i dalje, samo se izgubi mogućnost regulacije osvetljenja.
Znaci tvoj predlog je da se obavezno osvetljenje stavi na 50%? Moram da pronadjem tu opciju. To je pozadinsko osvetljenje

Glavni problem je sto se na tv-u gleda analogna televizija, bice promenjeno uskoro, pa i kvalitet nije na zavidnom nivou :d

Pa to vec zavisi od kablovskog operatera, ima analognih kanala koji super izgledaju, a ima i onih sa smetnjama. Kada bi svi bili bez nekih smetnji, izgledalo bi to ok. Ali naravno sto pre na digitalnu ako se moze, analogna je proslost vec...

Samo da nije na 100% jer će brzo izdahnuti. Recimo meni je na LG na 14/100 (backlight).

Drugar koji radi u servisu i privatno se bavi time, kaže da najčešće zvekne pozadinsko... I na skupljim i na jeftinjim... Na nekima je ubacivao obične led trake umesto originalnih jer nije bilo isplativo... Šljaka i dalje, samo se izgubi mogućnost regulacije osvetljenja.

Cim dodjem kuci sa slave smanjicu pozadinsko osvetljenje. Ocigledno se sa tim ne treba zezati, a proizvodjaci znaci namerno stave da bude na 100%

Ja sam u februaru uzeo Alpha 32AR1100 iako pise u specifikacijama da je 1366x768 meni je 1920x1080 kada stavim "Show desktop only on 2" , ali generalno nisam zadovoljan , boje su jake nisu mnogo ciste kao da probija osvetljenje , najverovatnije je u njemu neki Aliexpress kineski panel , srpski TV je naravno.

Imam Fox i kod sebe kuci, mada nije to razlog zbog kojeg sam uzeo. Kada smo mi uzimali, takodje je bila primetna razlika u ceni u odnosu na Samsung/Sony/LG i evo radi TV normalno vec ~2 godine. Takodje je i tada bilo 3 godine garancije.

Uzeo sam ga jer kao sto sam rekao, od izlozenih je imao najbolje boje(subjektivno), jedino je HiSense imao slicne, mozda za nijansu bolje, a kostao je ~3.000 vise.

Edit:

http://foxelectronics.rs/sr/led-tv-32dle262

Znači po tebi najbolju sliku budžet 32 hd ima taj?
Planiram da uzmem jedan budžetski, opcije su:
https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-led-fox-32dle262.11.html?productId=54364
https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-led-vox-32dig470b.11.html?productId=68321
https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-led-vox-32dis289b.11.html?productId=62441
https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-led-vox-32dis470b.11.html?productId=62416
https://www.emmi.rs/televizori-tv-32-led-vox-32dsa303b.11.html?productId=62898

Da li si možda imao priliku da vidiš sliku uživo nekog od ovih Vox-ovih?

Bukvalno, uzmite onaj koji ima nalepši daljinski (najlakši za korišćenje) i eventualno menja brzo kanale. Sve ostalo je isto ili neznatno drugačije kod tih modela (a garancije iste).

Nisam obracao paznju na oznake, jer sam gledao prvenstveno po bojama i izgledu TV-a. Bila je gomila Vox-a i Vivax-a, sve mi je ono delovalo isprano.

Sutra cu biti pored ovog TV-a, imam na usb-u BR film(SW-A New Hope 😀), pa cu napisati jos malo utisaka.

Ova tema mi je zanimljiva pošto keva gleda prastari Kopernikus CRT TV (ja lično ne gledam TV već par godina) i kad konačno rikne (TV, ne keva) moraću da potražim neki jeftini TV za nju...

Ne budi mjau, kupi majci televizor 😀

Imao toshibu platio 50 hilj skoro trajala 5god,crkla ploca koja emituje sliku na panel i zamena tesko zbog godina proizvodnje a deo ako s emoze naci 100eu minimun. Vox tv posle 3 godine crklo pozadinsko osveljenje zamena 4000hilj i to je to. Bolje kupiti vox,telefunken ili slicno ima sada za 17-18 hilj hd ready i to je to 3 god garancija ili 2 traje koliko traje jer niko ne garantuje skuplje bolje u ovo vreme vec kako ti se zalomi.Buraz uzeo Fox evo 4 godina radi .

Nazad
Vrh Dno