Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Bila je bas velika hajka, imas na netu da se procita o tome, tuzbe bilo za Apple sto nisu hteli da otkljucaju itd itd.

Ajde da razumem nove ljude i koji su od juce u IT-u, ali za vas starije (masamunea i psy) mi je cudno da niste culi za slucaj iz San Bernandina. :)

TLDR

To je protekcija posle tog slucaja, gde niko ne moze da izvuce iz vas pin ili pattern ili sifru (policija ili neke vise instance), dok fingerprint mogu da naslone i otkljucaju telefon.

Pocelo je sa iPhone-om odnosno iOS-om, kasnije je to i Google implementirao.

To nema veze sa tim slučajem, jer je telefon u pitanju bio 5c koji i nema FP.

Ja sam citao da je zbog toga uvedeno. Mislim da je bio 5s. Kao otisak moze lako da se uzme, a pin ne moze nikako, sem da se provaljuje, a ako se unese pogresno x puta brise se sve.

Nisam naleteo na tu vest, zaista. Moraću bolje da slušam na času. :D

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jel zna tko da li su uspjeli riješiti problem kod Gcam-a sa onim crticama na jednoličnim bojama? Vidim da se žale vlasnici više marki koje koriste gcam.
Ja baš danas podosta primjetio taj problem, malo blesavo izgleda.

Можда некоме буде значило, у вези даљинског са фабричке апп, ако имате климу марке Vivax (пошто је нема у листи понуђених), даљински ради са Midea подешавањем, и то 24/81.

У прилогу је фотка модела Вивакс климе и редни број сетинга за Мидеа климе који ради на мојој Вивакс.

Надам се да сам неком помогао. :)
3df6bf9881391c056e5778827e43fb21.jpg
7ed92daf0f55c48281b00a2daa589240.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Само и ја да додам, већина клима и ради као мидеа,јер они праве електронику за све народне климе, са друге стране ја за валиант нема упаривања никако....зи џерманс....

Danas sam nešto kopao po RATEL registru i na kraju otvorih zahteve za Mi A1 i videh da su navedene 3 firme kao podnosioci zahteva: Jupiter GSM, PC Centar i Venkon Technix. Zanimljivo. :d

Poslednja izmena:
Odlična je i sure universal remote app, Ima opciju i za ir i za wifi remote. Kod mene radi za mideu (jedina aplikacija koja kod koje radi i on i off za mideu), lg, cisko sbb box.

Pozdrav drustvo.

Od skoro sam uzeo A1 telefona i vec imam nekih problema.
Problem je dok zovem nekog, sagovornik se javi, ja cujem njega dok on mene ne cuje. Kad prekinem, pozovem ponovo sve normalno.
Koristim 60 mrezu, i u sim 1 je ubacena.

Da li neko ima slicnih problema?

Poslednja izmena:
Za sad izuzetno iritantni problemi.
Kad pričam sa nekim on popali sve što može i blutut ma sve da krenem da pišem i ono što ne znam šta je. Čak i prekine mi poziv. Pizdim zbog toga. Baš me izludjuje. Vrline čuje se u pm dakle pohvala. Malo kao da probija zvučnik kad je baš jako na nekoj pesmi lošek bt na yt al to nije do fona. Kamera podnošljiva danju noćas užas iskreno lošija i od s4 bp baš loša. Imam dlsr tako da mi ne treba al baš smeta. Za sad ovo samostalno kuckanje aplikacija po ekranu dok pričam užasava, kao da mi je uvo *mjau**mjau**mjau* li ga 10 prsta. Slike i video u klasi pre par god možda i gore. Igrice lete nema da koči nigde i to bolje nego na neki skuplji mob i tu sam prezadovoljan. YT oće da koči tj da ukove na sekunde u full hd al to sigurno yt ap prob.
Jaooo i da naj*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*niji moguće mesto gde da stave zvučnik. Alooo kinezi ja držim mob malim prstom desne ruke da mi ne ispadne a on po defoltu jer ga bog tako napravio baš stane na zvučnik. Dl nijemogo da ide levo a sve one gluposti desno? Totalna glupost i zaista ne mogu da verujem da su to predvideli. Za levoruke je ovo mob must have :)
A sad lično treba da je manji 5inči i da mu je figersensor napred ne pozadi totlano nepraktično da je pozadi i prežalio bi ove mane za ove pare. Stok je zakon to mu je veliki + bar meni.
p.s. povlačim da je ekran super. JEste al unutra i kapiram da je 180e mob al na suncu je teško vidljiv. Mada lično meni to ne smeta !

То се и мени понекад деси. Палио ми батеријску лампу нпр. Врв током приче при померању телефона одмакнемо сензор од ува, а онда уво клизним покретом извуче онај мени са шорткатовима за вифи, блутут, локацију, батеријску лампу. Решио тако што сам иконицу лампе померио на другу страну. Не деси ми се често, ал ето. Како сад користим преклопну футролу и поклопим га док причам тих проблема никако нема.

jel ima jos neko problem da mu se power dugme klikce po 2 puta kada se pritisne malo slabije? nisam jedini sigurno,jer sam izguglao da vise njih ima taj problem i izludjuje me. Prvo se ukljucivala kamera stalno, pa sam iskljucio tu opciju (dupli klik za kameru), ali me i dalje nervira jer ja hocu da zakljucam telefon,a ono se odmah ukljuci ekran... ili ako pokusavam screenshot da uradim, iz*ebe me 5 puta za redom...
pa me zanima da li je to neko resio, mozda da otvorim i da procackam dugme, ili sta vec?? razbicu ga jednom o patos, samo da mi pogodi trenutak kad sam nervozan :D

Imam i ja taj "trip" sa duplo pritisnem power taster ali sam se navikao jer cesto i sam koristim kameru pa tako brzo upalim. Navikao sam se.

Uspeo sam da ubodem na onom mi daljinskom za teslu tv al za fox tv nema šanse

Pratim ovu temu već neko vreme i baš sam bio zagrejan za ovaj telefon. Međutim, stalno iskaču neki komentari zbog kojih se zapitam da li ovaj telefon zaista vredi.
Nisam neki zahtevni korisnik, ne zanimaju me romovi, rutovanje i slično, samo da radi za šta je i namenjen. Kakav je zaista ovaj telefon? Da li postoji neka forumska saglasnost? Makar minimalna.
Po ovim komentarima softver je šupalj kao švajcarski sir, što me čudi pošto je original Android. Zbog ovakvih propusta, ako je sve istinito, ne bih želeo ovakav telefon ni svom neprijatelju. Ispada da softver radi po svom, senzori ne valjaju, baterija ne može da preživi jedan dan...
Kakva je kamera? U redu, razumeo sam, danju pristojna, noću krš. Ali, zanima me poređenje sa drugim telefonima sličnog kvaliteta a ne poređenje sa profesionalnim fotoaparatom od 5000 evra. Kakva je baterija u poređenju sa drugim telefonima a ne sa akumulatorom od 20000 mAh? Kakav je ekran u poređenju sa drugim telefonima u istoj klasi, a ne sa najnovijim, najboljim, najskupljim 8k (nešto)led panelima?
Da li je telefon baš zaista toliko osetljiv na padove? Ima Gorila staklo a dokrajči ga jedan pad na zemlju.
Ovo su neke zamerke kojih sam mogao da se setim, ali sam pročitao i da postoji mnogo drugih nedostataka, zbog kojih ispada da je ovaj telefon u potpunosti neupotrebljiv.

Poslednja izmena:
Za sad ništa od ovih problema nisam iskusio, da kucnem u drvo...
Naravno, ne negiram da ljudi imaju problema, samo se kod mene nisu manifestovali. Bar ne za sad. Neka tako i ostane, ja zadovoljan.

Ради оно за шта је намењен. За мене је камера одлична, има бољих али ради посао. Био сам на годишњем, па сам мало путовао, оно што сам сликао и пребацио на комп је мени коректно од слика. Дневне, ноћне нисам правио, оно мало што јесам боље од старе лумие. Екран је добар, не знам шта људи хоће/траже од екрана. Не греје се. За два месеца колико га имам није запуцао ни једном. Сток ром, и без гцам-а. Са две картице ради добро (пре њега сам имао лумиу 640 дуал, и у свему ми је сада бољи А1). Израда одлична. Батерија гура два дана. Кад баш дрндаш онда дан. За око 200 евра не знам који телефон би други узео. Па ни за 250 од других произвођача (меркао сам Самсунг ј7 2017, па сконтао да ми је А1 бољи). То са сензором близине није проблем, дешава се и другим телефонима понекад. Јуче сам био на фрушкогорском маратону, имао је сигнал на местима где другар са нексус 6п мало има па нема. Генерално одличан пријем. Звук одличан.

Softver je kao i na neksusima/pikselima, cist, bez opterecenja. Ako si navikao na samsunge, huaweije, xiaomije i sl i njihove skinove, bice ti "supalj",ako si navikao na cist sistem, bice ti odlican.

Baterija, subjektivni osecaj, zavisi od toga kako ko koristi.

To za padove, isto kao i za svaki smartfon...ne ocekujte za nesto velicine ekrana od 3" pa navise da bude uvek izdrzljivo pri padu..to je staklo, moze da pukne i da padne sa 10-15 cm na neki metal ili beton, ivicu..a moze da mu ne bude nista ako padne sa metar visine.
Tu protiv fizike ne mozes nista.

I ja da kazem sto se tice kamere, sasvim ok za telefon. Sa gcam modom doduse softver malo bolje opegla ali to je to. Uz snapseed ili malo obrade sa stock editom eto istog rezultata.
Ko ocekuje da bude novi Ansel Adams sa plocicom koju ce izvaditi iz dzepa i kliknuti, moze da zaboravi na to.Za profi fotke imam aparat koji tome sluzi, za ostalo fon sasvim dovoljan.

Poslednja izmena:
Баш тако. Колико се само скупљих телефона продаје са напрслим стаклима, види огласе. Једноставно зависи како падне, с које висине и на шта. Оно што сам сконтао људи немају хардверских кварова на овом. Неки убацују кустом ромове па ту буде шароликих мука. Сток ради флуидно и како треба. Колегиница купила А5 2017 па јој за 5 дана отишао екран, сам од себе. Узела у Теленору па јој дали други одмах по провери фона, значи и јачи брендови имају мука. Тако да је ово коректан фон кад се све сабере.

Tcl tv pod 8[emoji3]

Za sad izuzetno iritantni problemi.
Kad pričam sa nekim on popali sve što može i blutut ma sve da krenem da pišem i ono što ne znam šta je. Čak i prekine mi poziv. Pizdim zbog toga. Baš me izludjuje. Vrline čuje se u pm dakle pohvala. Malo kao da probija zvučnik kad je baš jako na nekoj pesmi lošek bt na yt al to nije do fona. Kamera podnošljiva danju noćas užas iskreno lošija i od s4 bp baš loša. Imam dlsr tako da mi ne treba al baš smeta. Za sad ovo samostalno kuckanje aplikacija po ekranu dok pričam užasava, kao da mi je uvo *mjau**mjau**mjau* li ga 10 prsta. Slike i video u klasi pre par god možda i gore. Igrice lete nema da koči nigde i to bolje nego na neki skuplji mob i tu sam prezadovoljan. YT oće da koči tj da ukove na sekunde u full hd al to sigurno yt ap prob.
Jaooo i da naj*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*niji moguće mesto gde da stave zvučnik. Alooo kinezi ja držim mob malim prstom desne ruke da mi ne ispadne a on po defoltu jer ga bog tako napravio baš stane na zvučnik. Dl nijemogo da ide levo a sve one gluposti desno? Totalna glupost i zaista ne mogu da verujem da su to predvideli. Za levoruke je ovo mob must have :)
A sad lično treba da je manji 5inči i da mu je figersensor napred ne pozadi totlano nepraktično da je pozadi i prežalio bi ove mane za ove pare. Stok je zakon to mu je veliki + bar meni.
p.s. povlačim da je ekran super. JEste al unutra i kapiram da je 180e mob al na suncu je teško vidljiv. Mada lično meni to ne smeta !
Ja te skroz kapiram ali meni bas odgovara što je zvučnik u donjem desnom uglu a ne donjem levom, jer isto držim malim prstom ali očigledno nekako drugačije :D jer je meni pokrivena prstom urpavo leva polovina gde nije zvučnik

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Pratim ovu temu već neko vreme i baš sam bio zagrejan za ovaj telefon. Međutim, stalno iskaču neki komentari zbog kojih se zapitam da li ovaj telefon zaista vredi.
Nisam neki zahtevni korisnik, ne zanimaju me romovi, rutovanje i slično, samo da radi za šta je i namenjen. Kakav je zaista ovaj telefon? Da li postoji neka forumska saglasnost? Makar minimalna.
Po ovim komentarima softver je šupalj kao švajcarski sir, što me čudi pošto je original Android. Zbog ovakvih propusta, ako je sve istinito, ne bih želeo ovakav telefon ni svom neprijatelju. Ispada da softver radi po svom, senzori ne valjaju, baterija ne može da preživi jedan dan...
Kakva je kamera? U redu, razumeo sam, danju pristojna, noću krš. Ali, zanima me poređenje sa drugim telefonima sličnog kvaliteta a ne poređenje sa profesionalnim fotoaparatom od 5000 evra. Kakva je baterija u poređenju sa drugim telefonima a ne sa akumulatorom od 20000 mAh? Kakav je ekran u poređenju sa drugim telefonima u istoj klasi, a ne sa najnovijim, najboljim, najskupljim 8k (nešto)led panelima?
Da li je telefon baš zaista toliko osetljiv na padove? Ima Gorila staklo a dokrajči ga jedan pad na zemlju.
Ovo su neke zamerke kojih sam mogao da se setim, ali sam pročitao i da postoji mnogo drugih nedostataka, zbog kojih ispada da je ovaj telefon u potpunosti neupotrebljiv.
Hmmm, zagrijan si za njega a nebi ga ni neprijatelju poželio...
Kao prvo, OS nije šupalj, ima sve što mu treba za brz i pouzdan rad. Kao što su rekli kolege ako dolaziš sa Samsunga ili Huawei-a totalno je drugačije, čitaj čišće i preglednije.
Kamera je ok za te novce, po danu super, po mraku loša. Uz Gcam iz mojeg iskustva to se podiže na višlju razinu, ispadaju mi slike u tamnijem okruženju bolje nego na S7 koji sam imao.
Ekran ko ekran, u toj klasi svi imaju isti, nije loš.
Baterija mi drži 2 dana slabije uporabe ili jedan dan gaženja, sa njom sam zadovoljan.
Ovo za padanje je lutrija i nema veze sa bilo kojom markom mobitela. Možeš imati i Cat mob pa će se razbiti ako "padne kako treba". Uopće nebitna stavka kod odabira uređaja.
Ja bi sada možda pričekao da vidim kako će se razviti situacija sa A2 pa onda odlučiti oko kupovine.
Ali generalno mob je dobar i nije mi žao što sam ga uzeo.

Ja nisam mogao da oprostim onakvo brljavljenje proximity senzora, pa sam se oprostio od A1 posle 4 meseca. Sad sam na Redmi 5+ i zna da se desi ponekad, ali zanemarljivo. Opet, ne mogu da svarim da tolika kompanija ima godinama isti problem i da ne mogu nikako da ga rese. Da imaju i drugi razumeo bi, ovako cu verovatno da razmislim sta za sledeci telefon (mozda opet LG).

Sto se rada tice, i jedan i drugi lete bez problema, a baterija im negde podjednako drzi bez obzira sto je u 5+ mnogo veci kapacitet.

Softver je kao i na neksusima/pikselima.

Google to bolje (bug free, i ne moras stalno factory resete raditi) odradi za svoje telefone, đe isto batača...

Alo bre, 4/64+ kakav takav azuran stock, 150€ (i manje), pa da je od gov@n@ vrijedi...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja npr do sada na mi a1 nijednom nisam radio factory reset.Dokle god ne brljas po kodu i ne zabada, nema potrebe.

Vrh Dno