Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

@zluu10 Podnesi zahtev za vdsl telefonom.

Divne vesti

Meni digli Upstream max rate na 30 (dosad je bio maksimum 2), ali još nema povećanja. Inače imam brzinu 50-2.

Poslednja izmena:
:D

Na 1,6 km:

7256479757.png

19ms ping cak?
Sem toga, castis!:)

Možda zbog interleaved profila na DSL liniji.

Jeste interleaved, ali pre toga je ping ionako bio veći, oko 25-33 ms. Sad je nešto manji, kao što se vidi.

Imaju u planu da menjaju sve rutera sa Cisco opremom

Sent from my Note 8

Ćitajući priče o povećanju pozabavio sam se svojim VSDL internetom u okviru starog super box paketa. Brzina u ugovoru koji je istekao je 50/2. Međutim speedtest ne prelazi 25Mbps za download. Da li je to zbog interleaved channel type i kome da se obratim da to efikasno promeni. U mojoj zgradi bi trebalo da je ipan. Molim za komentare.

Capture.png

Testiras preko kabla ili wireless?

Kod mene ništa još uvek, nema promene. Jutros i sinoc sam resetovao ruter, pogledao jutro i u podešavanjima, piše: podešeno za 2 up od mogućih 12, i 40 down od mogućih 58. Nekih 650 metara sam od centrale, ako se dobro sećam šta mi rekoše u telekom poslovnici.

Da dodam, poslao sam im mail sa zahtevom da mi puste veći upload, ali nisam dobio odgovor na mail.

Poslednja izmena:
Cudan problem, pusteno je 50mb to je sigurno, da ti neko ne koristi net drugi ili probaj neki drugi uređaj...

Sent from my Note 8

@perafilozof ako si korisnik box3 onda nema ništa. Pozvao sam ih telefonom i rečeno mi je da će nas postepeno priključivati na nove brzine. Prednost imaju novi korisnici.

Koliko je to vremenski ne znaju, i kao po običaju nisu obavešteni.

Još sam stavio i flux :d lemovi se sijaju mogu da se ogledam u njima :))) bar sada znam ako nešto zeza net u budućnosti da nije do moje instalacije ...

Uvek će po njima biti do korisnikove instalacije. Kod mene ruter povezan direkt na ulični priključak, znači eliminasana kompletna kućna instalacija, isto tako je pucao net. Kada sam se žalio RETELu odgovor je bio da je problem u mojoj instalaciji. Tako da ....

@perafilozof ako si korisnik box3 onda nema ništa. Pozvao sam ih telefonom i rečeno mi je da će nas postepeno priključivati na nove brzine. Prednost imaju novi korisnici.

Koliko je to vremenski ne znaju, i kao po običaju nisu obavešteni.

Ne, običan ugovor za ADSL na dve godine, ističe u septembru ove godine.

Opa! Sat vremena nakon sto sam im pisao da ipak nije povecana, zove covek iz MTSa, kaze "prijavili ste problem" :D Ovo su novi momenti!
Line standard VDSL2
Channel type Fast
Downstream line rate (kbit/s) 51197
Upstream line rate (kbit/s) 8192

I jos bitnije: http://www.speedtest.net/result/7254685285
4ms ping! Tako nizak ping nisam imao nikada! I do RV servera je tako: http://www.speedtest.net/result/7254692728

Sta se bre zbiva :D

Pu, pu, DnU! :)
Gde si pisao?
Ocekuju da ce svima povecati u roku od mesec dana, tako su mi rekli.

Poslednja izmena:
Danas im pisao preko chat-a na mts sajtu. Kasnije me zvali.

Ono sto kazu je sledece:
"Promena se odnosi na nove korisnike. Ali ce i kod starih biti povecanja u narednom periodu".

Samo je sigurno da ce biti, kad... niko ne zna.

Bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi protumaci ove parametre, vidim da je maksimalna brzina koju bi mogli da mi daju ovde nekih 44/10 ali me interesuju ostali podaci(errors) jer mi je stabilnost bitnija od brzine.
Ag3T4rw-SM2nQwmCPN715Q.png

A mene su nagradili za 7 godina vernosti, sa 50/2, spustili na 10/2 bez ikakvih najava.

Sve mi se cini, smesi mi se SBB...

Na mai. Prvo sam pitao ka ce cisto, rekose vec je. Rekoh nije :)
Kao Suzana da je reagovala!
Zavrsio i pre nego si mi odgovorio, hvala u sv slucaju.

Danas im pisao preko chat-a na mts sajtu. Kasnije me zvali.

Ono sto kazu je sledece:
"Promena se odnosi na nove korisnike. Ali ce i kod starih biti povecanja u narednom periodu".

Samo je sigurno da ce biti, kad... niko ne zna.
Bice kod starih evo kod mene je povecanje upravo bilo.
Ovo je sad super.

21f200fabe7b07dfa8073b48e4a97335.jpg

f0161bf05aa2669c5461220d05eff383.jpg

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Jok. Gde se žuriš, biće to za samo mesec dana :D Postepeno... da se ne umore prstići na tastaturama.

Bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi protumaci ove parametre, vidim da je maksimalna brzina koju bi mogli da mi daju ovde nekih 44/10 ali me interesuju ostali podaci(errors) jer mi je stabilnost bitnija od brzine.
Pogledajte prilog 250260

Za max brzinu koju ce ti dati na toj parici (20/4 sa ovim UL povecanjem) neces imati nikakvih problema sto se stabilnosti tice.

Mi krajnji korisnici dobijamo cisco.
Pocece prvo testiranje u odredjenim zgradama kako funkcionise a ona ide u celoj zemlji

Sent from my Note 8

Ovo su neki novi momenti... Do sada su furali Havajce i ZTE a sad odjednom prelaze na Cisco.
Nadajmo se da ce nabavljati sa dual band WiFi (2.4 i 5Ghz)

Jel bi mogao da okacis xDSL parametre iz rutera o konekciji. Na istoj sam udaljenosti a patim se vec duze vreme da unapredim trenutnih 10/1..

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Vrh Dno