Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Nije htelo. Probao sam. Instalirao sam twrp i supersu. Sve ispocetka. Ubacio build. Opet me zeza GCam. Prosli put sam nasao neku koja radi i ne puca...sada sam probao par zadnjih i sve pucaju.

Stavio sam ovu za sada radi.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
ea7ace25cd6aeff994f3cdf84f7a5c4a.jpg

Poslednja izmena:
Nije htelo. Probao sam. Instalirao sam twrp i supersu. Sve ispocetka. Ubacio build. Opet me zeza GCam. Prosli put sam nasao neku koja radi i ne puca...sada sam probao par zadnjih i sve pucaju.

Stavio sam ovu za sada radi.

ea7ace25cd6aeff994f3cdf84f7a5c4a.jpg
Tu i ja koristim oce ponekad da zatrokira tj pukne ali ok nisam jos uspeo da je testiram skroz.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Jel ima neka koja radi stabilno.. i ova mi puca cesto. Na RN4x radi i dan danas bez problema.

^ Najstabilnija dosad od svih koje sam probao je MGC_3.2.045_FINAL_3.4 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/MGC_3.2.045_FINAL_3.4.apk
Nešto niža verzija sa manje opcija ali daje kvalitetne fotografije.

Pored ove inam trenutno instaliranu i:
ModGoogleCamera_5.1.018_R4X_v.4.0
Kod koje radi portret mod i na prednjoj kameri ali je manje stabilna.

Inače primjetio sam da sve verzije gcam-a imaju najveću sklonost da pucaju pri jakom dnevnom osvjetljenju.

Ja jos nisam stigao da probam ostale danas sam instalirao ovu kao prvu i navodno sigurnu na kojoj radi sve ostale su falicne te ne radi ovo te ono. Videcemo ima vremena.
I evo jedne u LL od veceras.
620371f8710ebe25d53526f3dad3e1b3.jpg

^ Najstabilnija dosad od svih koje sam probao je MGC_3.2.045_FINAL_3.4 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/MGC_3.2.045_FINAL_3.4.apk

Inače primjetio sam da sve verzije gcam-a imaju najveću sklonost da pucaju pri jakom dnevnom osvjetljenju.

Imas neka specijalna podesavanja za ovu mgc 3.2.045?
Nije meni potrebno gomilu podesavanja ali volim lepe slike. Nesto poput *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*a samo stiskaj a da ne mora da se cacka puno.

Evo jos jedna sa 3.2.045 u LL iz kuce.

466b8d30b4a5783d1fe6feb72ed4d830.jpg

Poslednja izmena:

Hvala ti instalirao sam je radi. Ni meni ne trebaju neka specijalna podesavanja. Bitno je da ima dobru sliku i da ne puca.

Ne znam da se ovde provuklo, ali vidim da je u temi za A1 bila diskusija oko brzog punjenja i kako funkcionise..da li jeste ili nije.
Za pocetak bilo bi dobro znati da postoji vise standarda, ali kada se kaze QC obicno se misli na Qualcomm quick charging, jer je najzastupljeniji. Pored njega tu je i Samsungov AFC ili Adaptive Fast Charging, Huawei-jev FCP, Google i Apple-ov Power delivery itd. Sto se A1 tice, jeste da se puni brzo (zamenio ga skoro, sa originalnim punjacem ide do nekih 1700-1800mah), ali nema nijedan od navedenih standarda (odnosno nema Qualcom qc). Redmi 5+ koji sada koristim, po GSM areni nema brzo punjenje, ali u praksi se pokazalo da ipak ima. Prvi znak da je u pitanju quick charge je kruzic oko munje kada je na brzom punjacu, a drugi, da kazem dokaz, je stari dobri usb tester. Nisam imao vremena da pratim od pocetka kako menja napon (da napon, posto je neko u temi A1 pisao da se gleda samo jacina struje, sto je brutalno netacno), ali u momentu kada sam merio na nekih 30% baterije napon je bio 8.45V na 1.45A, sto je nekih 12.5W snage. Ovo odgovara Qualcomm QC 2.0 standardu, ali mozda je kasnije podogao i na 12V, sto bi znacilo da ima i 3.0, ali za to ne garantujem.

Ja imam QC 3.0 i pojavljuje se kruzic kad se puni i brzo puni.

Pa kruzic moze da znaci i 2.0 i 3.0. U tom smislu ne pravi razliku, nego ga verovatno ukljucuje kada detektuje da je napon visi od atandardnih 5V. Ja sam doduse veceras koristio punjac koji ima QC 2.0 tako da nisam ni teoretski mogao ocitati vise od 9V.

@plamingo82
Ne mogu da ti odgovorim na poruku a ni da ti posaljem pm pa cu ovde slobodno pitaj niko te nece pojesti.
1. Moras otkljucati bootloader
2. Kad otkljucas bootloader moras omoguciti api2camera
3. Posle toga instaliras bilo koju gcam i uzivas
Ja nisam rutovao telefon nego sam koristio polovinu @kidence komandi i omogucio api2cam gde nemam pojma ali radi.
Ako treba jos nesto samo pitaj.

Evo i ja sam se ponovio sa Redmi 5 Plus,mogu reci da sam za ovih nekoliko dana koliko ga koristim prezadovoljan.
Kamera,MIUI,memorija,dizajn, sve mi se svidja. Kupio sam ga u Emmi ga za 28000,nazalost beli model jer nema crni sa 4/64. Videcemo kako ce se pokazati kasnije jer planiram da ga zadrzim bar 2 godine. [emoji39]
18631a907237885edb9c2753f0a2ffbe.jpg
306bc74897a5167758ed343e20985afa.jpg

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Neka je sa srecom. Ja svoj belo-plavi 4/64 platih 22500 sa sve dostavom i 12m garancije. Stigao u vakuumu.

Ja čekam da se pojave stakla bez velikog izreza oko senzora, a imam jedno takvo i baš zbog toga neću da ga postavljam.

Folija do daljnjeg...

Šta mislite, je l dovoljan upgrade sa p9 lite 2016 na ovaj?
Je l bi trebalo da je r5+ dosta bolji?
Pozz

Ja čekam da se pojave stakla bez velikog izreza oko senzora, a imam jedno takvo i baš zbog toga neću da ga postavljam.

Folija do daljnjeg...

Ja narucio takva dva sa Ali-ja, ali nisam mogao da cekam. Zeznuo sam se sto sam povukao malo foliju iz dva razloga:
Prvo, kad sam video displej bez folije odusevio sam se i hteo odmah da je bacim,
Drugo, nisam mogao da je vratim nazad bez mehuricao, sto dodatno uticalo da odmah potrazim staklo.
Uspeo sam da nadjem Comicell na Kp (valjda se tako pise) i jeste da ima zub oko senzora, ali je bolje nego sto sam ocekivao. Uspeo sam da ga namestim milimetarski precizno, a ima dobar premaz, tako da klizi savrseno i ne ostavlja mnogo otiske.

Meni nekako nepotrebno to staklo, šta znam, možda se varam...

Folija do daljnjeg...

Nillkin staklo je bas vrh. Ne ebay-u ih ima. Mislim, tamo sam kupio Nillkin staklo i maskicu jer ih smatram dosta kvalitetnim.

Poslednja izmena:
Meni nekako nepotrebno to staklo, šta znam, možda se varam...

Meni je bilo potrebno zato sto kad sam gledao displej na 5+ kroz foliju i posle toga na prastarom G3 koji je pred crkavanjem, tuga me hvatala. Da se razumemo, displej na G3 je jedan od najboljih koji se tada pojavio, ali proslo je dosta vremena. Vec bez mat folije je druga prica, lice jedan na drugi. Staklo furam samo zbog buduce prodaje, ne zato sto se bojim da ce da pukne displej.

I ja sam narucio neko belo staklo sa kp,ima rupice za senzore,meni ne smeta. Ova mat folija i maska sto dolaze uz telefon su stvarno ocaj,maska je kao magnet za masnocu,bukvalno posle 5 minuta drzanja imam osecaj kao da sam premazao masku slaninicom.

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Sudeći po debljini mat folije koja dođe na telefonu ne vjerujem da je uopšte predviđena da se nosi ka zaštita. Čini mi se da je tu samo do raspakivanja telefona. Sad čitam ovdje da je ljudi koriste kao zaštitu. Što se tiče maski preporuka za "gumene" "cafele" i "mofi" generalno za sve vrste maski-futrola.

Sve jasno, ali hoću da stavim staklo koje ima iste izreze kao folija, za svaki senzor, zvučnik i kameru pojedinačno, a ne onu sa velikim izrezom na vrhu.

Kada sam uzeo fon, uzeo sam i staklo za 500 dinara na slepo, pa sad jurim neko koje mi odgovara. Ako ne nađem, kad se folija ofuca zalepiću ovo.

Poslednja izmena:
Otprilike, može i klasično, providno [emoji3]

Klasicno, tj.providno ne pokriva do ivice zbog 2.5d ekrana.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Je li to staklo što kolega @vasa_s pominje, samo crno, za 650 dinara sa KP?

I valja li? [emoji2]

Mat folija koja dolazi na ekranu nije za koriscenje, to je folija koja "oznacava" da je uredjaj nov i stiti od ostecenja ekrana tokom pakovanja. Folija nije za zastitu dok se koristi uredjaj nakon otpakivanja.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno