Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Ja ne verujem Darko da si imao 9 sati SOTa, impresivno za tu novu bateriju. Kako si menjao samu bateriju?. Jel se skida ekran i sve ostalo da bi dosao do nje?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Zanimljivo bi bilo da Darko testira koliko ce izvuci SoT-a u regularnom koriscenju kad se telefon ne koristi "iz cuga" kao ovaj put kad je bio doma, vec ono tipa 24h ili duze sa kombinovanim 4G i wifi, fotke, video, yt... uz stand by drain pa da vidimo score na kraju.
Ocekujem da bi moglo biti 6h, mozda i vise, sto je u ovom rezimu tooop !

Bogami je neka muka, grip ili slicno na Darka cim se ne javlja na poruke ni ovdje u temi...
Nadam se da je bolje i da ce biti ok uskoro.

Hvala. Evo danas:

14b65a00521feb75401e53f26944a14d.jpg

Jel ti skida i dalje mobile network standby?

Darko, drago mi je da si se javio, ok si nadam se.
Ovo je SoT, da kazem normalnog koriscenja(kad nije "iz cuga") i jako je dobar takodje. Jel kombinovan 4g i wifi ili ? Ovih bezmalo 3h bi mi, u najboljem, imali na 50% baterije, sto znaci da ti izvalcis na OmniPS (koji je koliko vidim i najbolji sa ustedom baterije - nadam se bez vidnog uticaja na performanse) nekih 25-26% vise od najboljeg naseg skora i to je odlican rezultat.
Na onom linku za drive Sergejov nema nista nakon 24/03, ima li kakvih nagovjestaja gdje za novi stable, prodje dosta... ?
Inache saznah da na OmniPS radi sad slowmotion ali zato sto ne koristi novi hal i OSS kameru kao svi Oreo romovi vec staru i zato radi, medjutim kaze @infrag zato nema full gcam funkcionalnosti a pomenuta je f-ja tap to focus. I zbilja kad sam testirao nakratko prije par noci OmniPS 07/03 notirao sam to.
Bzv lako je zrtvovati SM samo da radi focus i da je ful funkcionalnost. Sumnjam da bi svi bili na toj OSS kameri da nije bolje.

Poslednja izmena:
Prešao na DU od infraga, nisam merio bateriju, upoređivao kameru sa AICP, ali AICP mi je više odgovarao, jedinu prednost kod DU vidim da je Google certified.
Nedostaje mi kontrola lokacije preko toggle, manualna sinhronizacija, nisam pronašao do sada da prebacuje na 2G kad isključi ekran.

Instalirao sam malopre omni 0703 ne znam zašto ga toliko hvalite, meni užasno sporo radi. Otvara wa i viber po 2-3 sekunde, nekako je sav usporen. Zatim ne može faceunlock, tj prepozna lice ali onda treba manuelno da se otključa.

Pritom instalaciju sam odradio clean.

Ovaj 2403 zadnji Omni je def. brži od 1703 i nekako uglađeniji. Aicp i DU od @infraga su odlični oba, s tim da je ipak Aicp najkompletniji.

Aicp je skroz OK, samo nisam uspeo da pronadjem camera fix. Sto se ostalih stvari tiče stvarno sve super funkcioniše plus ima pregršt opcija.

Samo navedite koja varijanta AICP-a i koji build, cisto da se zna (official/unofficial)...

Prešao na DU od infraga, nisam merio bateriju, upoređivao kameru sa AICP, ali AICP mi je više odgovarao, jedinu prednost kod DU vidim da je Google certified.
Nedostaje mi kontrola lokacije preko toggle, manualna sinhronizacija, nisam pronašao do sada da prebacuje na 2G kad isključi ekran.

Kamera stock ne radi (trazi sd karticu) tako da imas Gcam a ona radi isto na oba roma...Nema podesavanje da prebacuje iz 4G u 2G u stand by. Manuelno sinhro moze kao i svaki rom, iskljucis AU ainhro pa udjes u nalog pojedinacno, sinhronizujes i disable po svrsetku. Nema ni opcija za ukljucivanje podataka voltaze na lock screen dok se puni tel, samo detektuje automatski brzo i sporo punjenje (rijecima ispis).
Inache nema savrsenog roma, svakom po nesto fali.
Sto se tice baterije zakljucujem da nema razlike Oreo custom romovi (izuzev omni koji je PS bas) spram eui/eui bazirani na MM, tako da 20% bolje na oreu sto je neko pisao ne stoji.

Instalirao sam malopre omni 0703 ne znam zašto ga toliko hvalite, meni užasno sporo radi. Otvara wa i viber po 2-3 sekunde, nekako je sav usporen. Zatim ne može faceunlock, tj prepozna lice ali onda treba manuelno da se otključa.

Ja sam ga probao i brzo ga makao zbog nekih force closing-a.
On ima akt koji smanjuje malo performanse da bi ustedjeli bateriju i zato je na njemu SoT najbolji.
Po default dodju animation na 1X pa udjes i odradis skalarom na 0.3X i rom je onda vidno brzi. (Omogucis developer options prethodno, naravno)

Aicp je skroz OK, samo nisam uspeo da pronadjem camera fix. Sto se ostalih stvari tiče stvarno sve super funkcioniše plus ima pregršt opcija.

Pa da si instalirao posljednji aicp unofficial vidio bi da je unutar roma vec kernel sa focus fixom a na moju molbu je prije neki dan (iako je stopirao dalji razvoj tog roma) postavio i kernel bez focus fixa za one kojima nije potreban (moj slucaj)

Ja sam probao unofficial 30.03.

AiCP unofficial 30.03. NE POSTOJI.
Unofficial je by @infrag j posljednji je 20.03. sa implementiranim focus fixom unutar roma-kernela, kako sam ti gore objasnio.

P.S. Lijepo je to sto je OK zadnji aicp by infrag, ali tu je stopiran dalji razvoj i nije za koriscenje na duge staze, nece biti par fixeva koji jos trebaju, nece biti novih security patch, safynet na magisk vec ne prolazi jer je doslo do promjena (iste je odradio na DU) i td...dakle zakljucak je da nije pametno na zatvorenoj ulici voziti, vec preci na njegov drugi rom koji redovno razvija a to je DU, ukoliko ne pase ici na Omni, eventualno Aosip (posto je ovaj @kuran aicp truba) Ovo vazi i kao pojasnjenje na post zadnji od @gogo.

Poslednja izmena:
Naravno, da napomenem, svaki test roma je isao i ide sa clean install.

Na DU vredi preci za 2 meseca dok ga infrag ispegla, ovako njegov poslednji aicp i to je to

Nikakvih usporenja nemam, naprotiv performanse su odlične. Pa ja prvi dramim ako nešto ne valja :) A veruj mi ne pada mi na pamet da koristim neki drugi rom. Što se ove druge stvari tiče, faceunlock koliko znam ne radi sa gapps pico, mora sledeći, ne znam koji je, nano?

Darko, mora da nisi vidio u nekom od prethodnih postova sam te pitao ima li sta gdje novije od omnija 24/03 i vrijedi li taj bas probati posto je meni 07/03 bio "bagovit" odmah po clean install-u, imao sam neke force close...

Nikakvih usporenja nemam, naprotiv performanse su odlične. Pa ja prvi dramim ako nešto ne valja :) A veruj mi ne pada mi na pamet da koristim neki drugi rom. Što se ove druge stvari tiče, faceunlock koliko znam ne radi sa gapps pico, mora sledeći, ne znam koji je, nano?

Tako je, od nano kreće facelock, sve ja to podesim i sredim samo neće da otključa [emoji2] hajde ukoliko ti imaš nano probaj da namestiš pa javi utiske.

Izbacio je Sergej upravo, nakon malo duze pauze, OmniPS stable build - 30/03 , probacu to kasnije nocas.

Probaću i ja, ako ne valja, vraćam se na AICP, dok DU malo ne stasa.

Meni je bolji DU vec sad od aicp. (ne kazes na koji mislis, stopirani by infrag ili od ovog nesrecnog @kuran...)

Probao sam sinoc, tokom noci, zadnji OmniPS 30.03. i mogu reci da veceg sr...a nisam u telefon ubacivao !
3 puta sam radio clean install ne vjerujuci da se rom raspada odmah na prvo setovanje, u carobnjaku, force close system process i, tako sva 3 puta... Za ne povjerovati da je covjek postavio takav build za preuzimanje :smash: Eto nedostatka toga sto nema temu za rom, recimo na xda, siri krug testiranja i td.
Onda sam ubacio stari OmniPS 07.03.
On je ok, sa nedostatkom par stvari tipa SS na buttons, nema da se ukljuci prikaz voltaze na zakljucanom ekranu i jos nesto cega se sad ne mogu sjetiti.
Medjutim na 07.03 imam strasan problem, bug, naime kad se udje u mobilne podatke i karticu koja se koristi za mobile data, pa u napredno da odaberem preferirani mod, gsm only (2g) NE RADI, tj kad se to stisne ukljuci se LTE only :crash: i jos par opcija gdje je neka druga deskripcija samo se ukljuci lte ! Jel moguce da ovo niko nije primijetio a mjst have je da radi. (tipa kada se zeli koristiti mobilni net da se uklj 3g ili 4g a kad se koristi wifi da se ukljuci 2g na obije kartice radi manjeg trosenja baterije)
Darko, ako ti nije tesko provjeri ovo kod tebe pa baci feedback sa SS.

p.s. Ne znam sto reci kao neki zakljucak nakon testiranja znacajnijih custom oreo romov sem da su, manje vise, sve poluproizvodi, nista nije odllicno.
Kad uporedim stock based rom i njegov rad i ove custom mogu reci da prvi radi stabilnije, sa boljom default kamerom i ne vidim neke pretjerane benefite ovih drugih (u oreo f-jama koje
se fakticki ne primijete) sem gcam i ko ima naravno neke posebne preferencije a da nisu moguce na mm i veca mogucnost personalizacije roma.

Poslednja izmena:
Predzadnji omnips 2403 je kod mene imao oko 6 h SOT-a, a ovaj 3003 testiram i nakon dirty flasha je sve apsolutno ok bez rušenja i laga na x820 4/32

Nazad
Vrh Dno