Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Od martovskog update-a, kada zvoni telefon nema obavestenja na telefonu da se desava nesto, nista bukvalno sem zvona, nigde dugme za javljanje i prekidanje, kao da zabode framework, to mi se ranije desavalo na Mi 5 na Lineage OS 15.1 sa Google framework-om za pozive. Ista je prica i kada nazovem nekog, javi se osoba ali ni traga da se nesto desava, niti mogu da prekinem. Zna li neko resenje. P.S. ovo nije konstantno, ali desilo se par puta...
Settings > apps > default phone app podesi na phone i trebalo bi reši problem.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

zabo mi skroz malo pre, udjem u chrome i stisnem da pretrazim nesto al ne izlazi tastatura probam po ekranu da stiskam random i uopste nista ne reaguje, reko mozda app nesto prsla, probam back home nista, reko aj da zakljucam pa odkljucam kad crn ekran nista ne reaguje, slucajno stisnem 2x power i osetim da je zavibriao da pali cam al nista se ne pali, probam na punjac i sija led al se opet nista ne pali, vec se tu presekao da je nesto otislo skroz al skinem ga sa punjaca dugo drzim power i restartuje se i upali normalno.. :trust::smash:

Мени се то скоро догодило исто у хрому...

Sent from my iPhone using Tapatalk

И мени је забо по први пут уопште за ових месец и по што га имам, исто у хрому, отпуцао се после двадесетак секунди. Мислим да је до хром апликације, није то ни на компјутеру идеалан претраживач. Мени се десило јуче око, односно између 13и 14х..

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ja sam chrome disable.. Extremno je trošio bateriju i drljao non stop u pozadini.. Od kada sam ga disable baterija bruka dobra.. Nije A1 ali verujem da je tako kod svih..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pozdrav svima, a najviše bivšim sapatnicima sa WM10 ( neću više off topic ).
Pošto se vraćam na android platformu, potrebna mi je pomoć da rešim jednu dilemu. Kod žene sam uspešno izvršio tranziciju sa WM10 na android i kupio sam joj P10 lite, a meni nekako najviše odgovara ovaj zverko MI A1.
Da li je ovaj telefon pouzdan ? Nekako mi deluje, čitajući ovu temu, kao Alfa Romeo. Mnogo pruža ali zna i da zahebe stvar....npr. isprane boje na ekranu, mada ja ne volim over saturated colours, takođe neko je rekao da ga sagovornici čuju drugačije nego na ranijim telefonima i sl.
Ja telefone koristim 3-4 godine, ne menjam ih tako često, pa me interesuje da li ova zver može da me posluži. Nisam zahtevan korisnik, ne igram igrice, telefon koristim za multimediu, internet, čitanje poslovnih email-ova i sl.
Hvala ;)

Ja sam chrome disable.. Extremno je trošio bateriju i drljao non stop u pozadini.. Od kada sam ga disable baterija bruka dobra.. Nije A1 ali verujem da je tako kod svih..

Chrome nisam apdejtovao verovatno preko 12 meseci (uopste nije cudno da apdejtovi upropaste neku aplikaciju), mozda zato toliko brzo i stabilno radi i to bez fantomske potrosnje baterije.

Firefox je takodje odlican a jedan od naizgled dobrih a u stvari bagovitih pretrazivaca koji sam probao (zna da usporava i zabode) je Lightning, deluje kao light izmenjena verzija Chrome-a i stvarno radi veoma brzo ali su pomenuti problemi moguci mada to mozda zavisi i od verzije androida, fabrickog UI, verzije programa itd.

O pozudanosti mozemo samo na osnovu ovih nekoliko meseci koliko posedujemo fon..do sada nisam imao problema.

Boje zavise od ekrana koji ti zapadne.

A ako potraje, u naredne 3-4 godine ocekuj da radi kao i nexusi/pixeli...3 godine podrske i sistemskih azuriranja a sto se tice rada, zavisi najvise od aplikacija i njihove tezine za te 3-4 godine.Jedno je sigurno, radice bolje od bilo kog danasnjeg fona koji je izasao.[emoji3]

Da li je ovaj telefon pouzdan ? Nekako mi deluje, čitajući ovu temu, kao Alfa Romeo.

Не дирај Алфу :)

Ево мојих утисака после 25 дана.
Брз, не багује, не кочи, батерија одлична, камера врло добра (gcam), шта више савршена за своју ценовну категорију.

Ја сам нашао две мане.
1. Тих звук саговорника - нисам још гледао да ли за ово постоји решење.
2. Искривио се :/ не знам ни сам како. Ја нисам ни приметио, него мој најбољи друг загледао телефон и каже: буразеру, па овај тел је крив! У задњем џепу га сигурно нисам носио. Не сећам се да сам легао на телефон. Апсолутно немам идеју како сам то урадио. Исто десило са ip6 пре пар година (заменили су ми тел одмах), и од тада сам екстремно пажљив где и како носим телефон. Тако да заиста немам никакво рационално објашњење.
Видим да су се на неким форумима још неки жалили, али врло мали број људи.
Да ли је фелерична серија, или сам га ја заиста некако испресавијао, немам појма. Углавном, телефон је од првог дана у футроли...
Телефону од 600+ е се то не сме опростити, а овом коме је цена на сајтовима 150е+... Па мислим да да :)
Ако ме неко пита за савет, ја бих га препоручио.

Ekstremno je tanak a nije sav slijepljen unutra kao... neki, tako da je poprilično lako ga saviti ako baš hoćeš. Kontam da se moglo i slučajno desiti.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne znam kako ti je sagovornik tih kada urla toliko da ljudi pored mene čuju ,[emoji15]

Ja sam presao sa WM10 na Mi A1 i neces da se pokajes, telefon je skroz pouzdan, cist android, u svakodnevnom radu (poziv, viber, messenger, poruka...) neces da vidis razliku nikakvu u brzini ni sa mnogo skupljim telefonima tj flagship modelima. Zvuk u slusalici ne znam kome je slab, kada je na najjace pojacana slusalica, cujem sa 2 metra razdaljine sta ko prica. Kamera vise nego sto sam ocekivao i to nemam gcam jos uvek. 4K video, zvuk sasvim ok snima. Zvucnik nije prejak po meni, ali je zvuk kvalitetan. 3.5mm jack daje prvoklasan zvuk. Baterija meni izvlaci izmedju 6 i 8h SOT-a zavisi da li ga mucim igricama i YT-om mnogo, bilo je slucajeva i po 9+h. Ekran je po meni super, ako sa Lumie prelazis bice ti fantastican. S obzirom na cenu ja ne vidim nista bolje sta moze da se uzme i pouzdanije (izuzev RN4X koji je malo jeftiniji ali i losiji nijansu) od bilo kog proizvodjaca...

Људи, је л ћете ви мене да учите и убеђујете да ли је звук на мом уређају тих или не?!?
Сваки дан слушам срчане шумове, ваљда умем да разликујем тихо и гласно.
То што је мени тихо, не мора да буде вама, или је просто мој уређај другачији од ваших. Да сам први који се жалио, па и ајде, забо сам фелеричан телефон. Али нисам. Било је још људи су се жалили.
У сваком случају је тише него што ми је било на ѕ7е.

1. Тих звук саговорника - нисам још гледао да ли за ово постоји решење.

To ti je do druge strane. Ja bukvalno moram da drzim na pola, nekad cak i na minimum stavim, da oko mene ljudi ne bi culi razgovor.

Хоћеш да кажеш да је квалитет мреже бољи у срб него у ит? :D
Сутра идем кући па ћу да проверим да ли је до мреже, саговорника или звучника.

Ne bih znao reci, nisam u ITA nikad koristio njihove mreze :)

Ja sam podesio na telefonu 3G/LTE, 2G ne koristim, nikad nisam ostao bez signala, ujedno sam uvek na 3G kad pricam, pa kontam da je i do toga (zbog HD zvuka na Vipu (3G))

Мени је стално упаљен 4г.
Тврдим да је звук исти и кад причам преко воцапа и кад телефонирам. И врло често, ако не сваки пут, махинално покушавам да појачам звук јер не чујем довољно гласно, било у стану, било напољу.
С друге стране, кад пустим музику да трешти, морам да утишавам, јер је тај звучник прегласан.

Nisi me razumeo. Upaljen je i meni 4G, nego namestio sam da ne postoji 2G, odnosno da ne pada na 2G ako sam negde gde je slabiji 3G (kad odem negde van grada (hoce nekad da padne na 2G i onda je losiji kvalitet razgovora))

Mozda da flesnes custom kernel, pa da pojacas headphone gain?

Chrome nisam apdejtovao verovatno preko 12 meseci (uopste nije cudno da apdejtovi upropaste neku aplikaciju), mozda zato toliko brzo i stabilno radi i to bez fantomske potrosnje baterije.

Firefox je takodje odlican a jedan od naizgled dobrih a u stvari bagovitih pretrazivaca koji sam probao (zna da usporava i zabode) je Lightning, deluje kao light izmenjena verzija Chrome-a i stvarno radi veoma brzo ali su pomenuti problemi moguci mada to mozda zavisi i od verzije androida, fabrickog UI, verzije programa itd.
Ja sad koristim Firefox Focus.. Ne znam što, ali ok mi je za sada. Ako imaš neki dobar predlog za što lakši broswer izvoli [emoji16]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

А то. Па, нисам приметио никакву разлику у квалитету разговора у односу на место где се налазим. Углавном сам последњих недеља био тамо где је сигнал одличан.

Кажем, картица која је била у ѕ7е, је сад у Mi A1, и гласноћа није иста.

Mozda da flesnes custom kernel, pa da pojacas headphone gain?

Могао бих. Што да не. Имаш неку препоруку?

Људи, је л ћете ви мене да учите и убеђујете да ли је звук на мом уређају тих или не?!?.

Ne uzbuđuj se, stvar je u tome što je telefon poznat upravo po tome što je mega-glasan u svakom pogledu. Ja kad razgovaram bukvalno vibrira čitav telefon iako nije volume do kraja. Na speakerphone kad stavim to je tek apokalipsa... Zazvoni mi na poslu i svi poskaču koliko je glasno.

Meni se na max cuje slusalica kao da je na speakerphone [emoji23]

Meni je jedina primedba na ovaj telefon vibracija, nekako mi je na proslim telefonima bila jaca, ali i to je subjektivno..

Поздрав свима
Двоумим се између А1 и RN5+.
Скапирао сам да XIAOMI користи две врсте екрана, односно од два произвођача.
Јел можете да ми кажете од ког произвођача је екран квалитетнији и како да проверим чији је екран на телефону?
Планирам да тел узмем у Handy-ју.
Унапред хвала

Поздрав свима
Двоумим се између А1 и RN5+.
Скапирао сам да XIAOMI користи две врсте екрана, односно од два произвођача.
Јел можете да ми кажете од ког произвођача је екран квалитетнији и како да проверим чији је екран на телефону?
Планирам да тел узмем у Handy-ју.
Унапред хвала

A1 bolji zvuk na sluskama, zvucnicima dosta, Stock android i portret mod na kameri. Rn 5 veci ekran i manji bezeli, bolja baterija, bolja stock kamera(iako je isti senzor kao na a1) pogotovo snimak, ali nema portret mod. Pa sad sta preferiras uzmi, chipset je isti. Kazem iz iskustva jer sam oba imao, trenutno sam na A1 zbog Stocka i zvuka koji je bas kvalitetan...

Гугл оне уређај нема сертификат...за Гугл апликације....ВТФ....
84a30ca7a090c1f2dc0cf596b511ff67.jpg

To je zbog magiska cini mi se. Uglavnom bice sve vise problema sa kineskim telefonima, najvise sa kineskim verzijama.

Nazad
Vrh Dno