Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Dosta je bagovit nov 8.0 android na s8+, i deluje mi da sam izgubio jedno pola sata SoTa, ali videcemo, nisam siguran. S druge strane, dosta novih opcija donosi Oreo, te je po mom misljenju obavezan update. Odavno nisam imao Samsung telefone pa me zanima koliko dugu podrsku mozemo da ocekujemo? Hoce li biti novih apdejta OSa?

Verovatno još jedan, za jedno godinu i po dana. Za s7 je najavljen oreo pa će tako i s8 dobiti Palačinku :)

Evo ga oreo i za MSR (telenor)

Poslednja izmena:
Jel neko rootovao Oreo?

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Do sada ga nisam rutovao ali sada mi ne radi Adhell pa bi ga samo zbog toga rutovao

Jel se može sa orea nazad na nougat ili opet u bl blokirali?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

jos jedno laicko pitanje: sd kartica i prebacivanje aplikacija na nju, da li ima smisla, sta se dobija tim, da li se tako stedi telefon? posto na telefonu imam mesta jos dosta...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

ako imas dovoljno memorije nemas potrebe to da radis. aplikacije na memorijskoj ce verovatno sporije raditi.

Sent from Galaxy S8

Jel se može sa orea nazad na nougat ili opet u bl blokirali?

Ja se vrnuo nazad jučer, baterija fantazija na Nougatu. Jutros u 7 sa punjača, evo sada (20:35) 40%. Jučer na oreu u 15:00 sam ostao bez struje a telefon nisam dirao.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Super, eto rešenja za sve koji su nezadovoljni...bar samsung nije onemogućio povratak kao ranije na nekim verzijama ;)

Losija 5-10% kod mene. Ali ne znaci mi, jer imam 5h SoT i od ujutru do uvece izgura sa 10% preostale baterije. I da je 20% ne bi mi mnogo znacilo. Ili dan ili dva-to je razlika, dan i 1/8 je nebitno :)

Zar moze da se vrati na nugat? Kako?

Odin, sammobile i udri

A ja kao zadovoljan baterijom na v8. Kažete da treba bolje?
S8+ dual, sve popaljeno, pogasio par app koje ne koristim.

Prilozi

• Screenshot_20180315-135359_Settings.jpg
    Screenshot_20180315-135359_Settings.jpg
    343.3 KB · Pregleda: 173
  • Screenshot_20180315-135414_Settings.jpg
    Screenshot_20180315-135414_Settings.jpg
    181.4 KB · Pregleda: 180
Jel ima negde kod nas da se uzme dobar clear case ili neka dobra futrola, a da nije nillkin ili silikon??
P.s. ako neko ima neku futrolu, a da mu nije potrebna ili prodaje nek mi posalje poruku [emoji16]

Kad sam azurirao sistem na 8.0, preko kompa i Smart Switcha vratio sve podatke koje sam prethodno backup-ovao, vratile su mi se i aplikacije medju kojima je bio Package disabler koji sam koristio na 7.0 androidu.

Usao sam u Pack. Disabler, i ponovo pogasio sve aplikacije koje ne koristim, bez problema.

Medjutim, malopre sam uzeo nov S8, i pre prodaje starog odradio prebacivanje svih podataka sa starog na novi S8, preko Smart switcha (oba na 8.0)... i sada mi package disabler ne radi.
A, radio mi je na proslom S8 8.0 100%.

Cak sam malopre pre prodaje, odradio export .xml fajl, da ne bih ponovo listao i gasio aplikacije.
Izbacuje mi ovo:

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk
6aaba6a247aa02911edf70f5b06cc6f8.jpg

Poslednja izmena:
Konacno stigao Oreo.Imam jedno pitanje vezano za back up:
Da li posle factory resetada vratim sve aplikacije(instalitane sa play prodavnice) preko google profila ili da odaberem kao sve iz pocetka?Ne bih da se mucim ako nema neke velike razlike izmedju ova dva.

Nisam radio factory reset,6 sati sot na s8 oreo(12 sati bez punjenja) . 50 posto osvjetljenje,

2-3 posto gubi tokom noci za 8 sati
7-8 posto always on display preko noci

Poslednja izmena:
Čuvaj taj unikat ;)

Do sada ga nisam rutovao ali sada mi ne radi Adhell pa bi ga samo zbog toga rutovao

Radi SAMS na samsung oreo bez roota. Imas. Temu na xda i tutorial kako se instalira. Isti interfejs kao adhell, a mnogi kazu da bolje blokira reklame.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Što unikat? Meni, koji zadnjih par godina nikako nisam zadovoljan sa baterijama (toliko da sam počeo da sumnjam da mi da g mejlom nešto nije u redu jer nemam objašnjenje da drugaru svaki telefon drži ko lud a moji nema šanse), ovo ne deluje kao nemoguća misija. Meni je problem što za dan i po ne može više od 4 sata SOT-a (tipa od popodne prvog do uveče drugog). 12 sati telefona (ne SOT-a) nije ceo dan. To je recimo do 7 uveče. 50% ekran, verovatno samo wifi, moguće dobar signal, deluje to dostižno. Meni, 2 SIM-a, na poslu nemam wifi, a signal na obe kartice krš, osvetljenje auto, pozovi, pola sata-sat, upaljen telefon 24h i izgura 4 sata SOT uvek (ostane bar 25%).

...malopre sam uzeo nov S8, i pre prodaje starog odradio prebacivanje svih podataka sa starog na novi S8

Imao si S8, prodao si S8 i uzeo novi S8.
Zasto si uzeo ponovo S8 umesto neki drugi telefon?
Mozda je bolje pitati zasto si prodao prvi pa opet uzeo drugi?
Mogu razumeti zasto prodati, mogu razumeti zasto kupiti ali imati i prodati pa uzeti isto odma, e to mi je malo nejasno izuzev ako ti boja nije odgovarala. :p

Zato sto sam nov, neotpakovan uzeo za 450€, a sinoc svoj 4 meseca star prodao za isto toliko, 450€.

Sa S8 sam prezadovoljan, i nemam za koji bolji da menjam. Note 8 mi je veliki, a telefoni drugih proizvodjaca me ne zanimaju.
S9 je preskup, tako da ne planiram da ga kupujem sigurno do kraja godine, sem ako ne budem imao povoljnu ponudu kao sada za S8.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem sa oreom, nadam se da neko zna resenje..
Posto cesto koristim one Quick decline poruke za odbijanje poziva, svaki put kad to uradim on doda taj poziv u reminder koji koristim za druge stvari. Zna li neko kako se to gasi?

Btw, interesantan feature sa Reminderom (ne znam jel bio na nougatu) je taj da moze podsetnik da se stavi na AOD, samo steta sto stoji samo 30min..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moram da pohvalim otključavanjem licem. Ništa posebno nisam očekivao, uključio da probam u trenutku dosade opciju. Više ne koristim otisak prsta koliko dobro radi.

mislis na Iris ili bas Face unlock? ovo drugo jeste brzo ali kazu ne bas bezbedno i ne radi nocu..

Sent from Galaxy S8

Da, zato koristim iris. Malo je sporije od lica ali i bezbednije.

Meni se cini da iris radi mnogo brze od face.

Vrh Dno