Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Pa ne vidim, al pratim recimo pola sata ili malo vise i ne izgleda mi da ima ovakvih dropova kako pool prikazuje. Pa se mislim da malo kradu i reko da provjerim sa vama ostalima jesu li bar slicnog izgleda ovi grafikoni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ne vidim, al pratim recimo pola sata ili malo vise i ne izgleda mi da ima ovakvih dropova kako pool prikazuje. Pa se mislim da malo kradu i reko da provjerim sa vama ostalima jesu li bar slicnog izgleda ovi grafikoni.

Ovaj plavi bar (current effective hashrate) i treba ovako da varira, može da ide i do +-50% u odnosu na reported hashrate. A average stalno ide gore dole, pošto se računa poslednja 24h. Više to i ne gledam :D

Poslednja izmena:
496d8bea68801f0bf6af1164e29712a2.jpg

O ovom ti pricam. Ajde vidi jel i ti imas ovakve dropove. Na poolu prikazuje ovako, ali ja u majneru ne vidim da imaju bas ovoliki dropovi i ovako cesto.

Meni Clay prikazuje 93.465 a vidi prosek na slici. Takvo nenormalno stanje je jedno 3-4 dana.
50c985f7cf864f21f57031ba2f2290d9.jpg

Mozes proveriti sa hwinfo programom da li ti grafike bacaju error-e, ja sam imao dosta veci hash na clay-u nego na coinotronu, posle skeniranja sa hwinfo sam video da imam mnogo gresaka skoro na svim grafikama, jer su bile bas nategnute sa klokovima, i kada sam smanjio malo klokove i greske su se smanjivale, a i hash se dosta priblizio coinotronu kada sam greske smanjio na 0.

Imam samo na jednoj grafici greske zapao me felerican primjerak ***. Al ona svakako baca najmanje oko 26.
Ostale su bez gresaka tu i tamo po neka grafika ima po koju.

Valjda ovi grafici trebaju biti takvi sta da se radi.

treba kopati solo, kakvi poolovi :d

Pa preko cega kopas bilo solo bilo dual nego preko poola. Malo si pobrkao pojmove. ;)

Nije pobrkao, imas i solo mining, iskopas sam ceo blok i cela nagrada je tvoja. E sad kada ces ga iskopati i da li ces ga iskopati... [emoji23]

Sent from my HUAWEI P8 using Tapatalk

upravo, samo ovi novi ne znaju sta je solo, a sta pool mining. Kome smetaju poolovi neka predje na solo pa niko nece da ga krade :d

elem @richa
snaga ti je toliko mala, da kad uzmes u obzir: da ti miner uzima fee (1 ili 2%), pool uzima fee, ne hvatas svaki share istom brzinom, a pogotovo ako padne poneki stale uvek ces imati ovakva brda i planine i average ce ti biti manji od reported. Sto je i normalno. Sada cekamo za jedno mesec dana da neko postavi isto pitanje :)

Poslednja izmena:
Bitno da smo dosli do toga da je normalno i da se svima tako desava.

Moze li neko da mi kaze sta znaci ovo u CCmineru sto sam obelezio strelicom na slici ispod?
Unapred hvala...

http://prntscr.com/io8vf0

Provukao mi win apdejt na svim masinama.. metoda iz services.msc NE funkcionise nek je svima za nauk. Izludeo sam

Hahahaha, to je meni tako jos prosle nedelje bilo, tvoje okasnele.
Ja sad gasim i ona cuda i iz gpedit.msc, ne znam dal uspeva ali posle nisam imao problema.

Koja čuda, jel misliš na ono sve sa tenforums linka što je neko skoro kačio? Sačuvao sam to u bookmarks.
Da brže bolje odradim svuda pre nego što i meni sve pobrljavi. Do sada mesecima nisam imao problema da kucnem u drvo, a samo je u servisima ugašen win apdejt. Ni ona fora da se zabrani apdejt drajvera mi ne funkcioniše, ne dozvoljava mi da "prevent installation of devices..." postavim na enable.
Dobijem poruku "No entries were added to the list. Make sure that you add an entry to the list"

Okacite taj link za podesavanja.
I meni je na jednom rigu povukao update, bacio masinu u safe mod i nema drivera za graficke.
INteresantno da od paranoje raznih ljudi da nece raditi miner, nece ovo nece ono, gle cudo kad sve radi posle update. To je bio win10 iz 2016 preactivated.
Neverovatno koliko me nervira ovaj win10.
Win7 vec jedno 7 godina i nikakvih problema.

Win7 nema problema sa apdejtima. Gpedit.msc metoda je trenutno dobra jer ona brani apdejt drajvera (koji zapravo u okviru apdejta wina prave probleme kod amd masina) ali ni to nije nije konacno resenje

Wub tool i znas kada povuce update vise u zivotu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nesto se mora raditi ovo je haos opsti

Pazi kad je i meni juce trazio update win 10... A naravno sve bilo ugaseno i nista pomerano na masini od septembra... Update win i par restarta, ponovo zabranjivanje updejta i ****** koja je sam popalio i sad opet radi isto, nisam reinstalirao drivere za grafe, ostali su

Kazem sa wub-om nema tih muka. Nema privilegije sistem da ukljuci update, znaci ne moze da promeni u servisima sa disable na manual, ne moze ni rucno da se promeni dok je tool aktiviran.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

^A gde nalazis blockchain drivere za Win 8.1?

sta ce ti blockchain kad mozes sa standardnim, samo ukljucis compute mode i isto ti je

Jel probao neko Claymore 11.3? Ja sam na 10.4 još uvek...

Probao 11.3, ok radi...

Što se Windows 10 update-a tiče, u registry promenite da vam mrežu vidi kao 3g i kraj priče.

Mogao si staviti i neko uputstvo za to ako ti nije problem tj kako doci do te opcije za 3g ..

Koliki procenat ljudi koristi win7 i win8 za majning? Ja sam čak čuo i da sa 10kama ima problema kada je više kartica u pitanju, tipa 8 valjda, da nije dovoljno ni da je win 10 nego mora baš neka od novijih verzija desetke. Ako je to tačno onda sigurno win7 i 8 ne bi videli 8 kartica. Ali da, najviše bih voleo sedmicu da koristim, zapravo da je svi koristimo, jer ja se držim onoga što i većina radi lakšeg rešavanja problema. Kud svi tu i mali Mujo. Desetka je stvarno katastrofa po nekim pitanjima. Inače ovako lepo radi, ali... A i koju verziju stavljate? Ja sam nedavno probao sa media creation toolom svukao najnoviju ali je to prepuno nekog bloata, igrica svačega, nije da smeta ali nervira me. Držim se enterprise 1607 verzije, samo još uvek nisam stigao da je isprobam na biostar btc+ ploči sa osam gpu

1709 mislim da je to poslednja iz januara, meni sve radi uredno bez problema

Nazad
Vrh Dno