Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Izasao 11.2...testiram...

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Kod mene na Etheriumu ne vidim nikakve promene. Struja ista mh/s isti. Radi jedno sat vremena.

A stale shares? Developer kaže da će navodno biti manje

Sent from my HUAWEI P8 using Tapatalk

Ja mislim da je rano još uvek za info. 0 je trenutno. Ja inače nisam imao mnogo sa 10.1 verzijom videću za 10-15 sati.

Misljenje o nicehash, jel bolje preko njega kopati ili direktno odredjeni coin?
Koliko sam upucen nicehash kopa uvijek najisplativiji coin, medjutim da li je to tako , ima li neka caka?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ko bi trebalo najtačnije da očitava temperature GPU-a? Claymore, Afterburner ili GpU-z?

Instaliras Win10 poslednju verziju bez interneta.

I onda kreneš redom:

1. Disable-ujše Update Service
2. I sve živo uradiš što ovde piše

https://www.tenforums.com/tutorials...e-automatic-updates-windows-10-a.html#option1

(Eventualno iz izguglaš negde da li ima još neka opcija, recimo WinServer ima extra opciju koja ubija Update na nulu).

Iz mog iskustva najbitnije je: Option One: To Enable or Disable Automatic Updates using Group Policy
Ali namestiš i ostale opcije.

Ja na mom PC-u, nikad nisam imao problem da je Win10 krenuo sam da skida update-uje pa da instalira update i da samara za restart, uvek samo ja kad mu dozvolim (i to nema skidanja ni u pozadina bez dozvole).
Sa ovim group policy sam to sredio.
Jedino ne znam kakva je priča ako stavite neku baš stariju verziju i to počne da tera svoje i da na silu možda forsira ove Creators, Anniversary i te veće update. Ali group policy bi to morala da spreči, jer inače čemu služi.

3. Restart
4. Proverite da li je Widows Update service stvarno ugašen i da to što se podesilo dalje stoji.

BONUS: Isključite automatsko instaliranje drivera, jer to hoće da gazi one blockchain AMD drivere.

5. Spojite net
6. Profit?

PS: Ako i dalje Win10 je "tvrdoglav" onda kao što @Stormbringer_bg piše Win7, Windows Server (2016), linux ...
Win10 je zlo koje je napravljeno za obično korisnika i M$ je cilj da gura svoju poslednju verziju jer tima krpi sistem i dobija što brži povratni feedback šta valja a šta ne, i prati/sprečava ko ima gusarske verzije.
HVALA..Probacemo

Misljenje o nicehash, jel bolje preko njega kopati ili direktno odredjeni coin?
Koliko sam upucen nicehash kopa uvijek najisplativiji coin, medjutim da li je to tako , ima li neka caka?

Amd karte na Eth direkt ili ako je nVidia- pustis na Zec ,i to ti je to za pocetak. Batali nicehash...

Zanimljivo za disable updates ....ima li pomoci ako je vec odradio update i ostala njesra???
Meni kavlja da imam od 120 GB space SSD samo 50 MB slobodno,ima li leka,iskreno ubilo bi me ponovo instakirannje svih programa minera i ostalog?

Da li neko zna podesavanja u afteru za 1070 karte za Neoscrypt?Ne mogu da dobacim vise od 5800 za 6 komada.Moze li bolje ili je to maximum?

Poslednja izmena:
http://prntscr.com/immna2
http://prntscr.com/immnew
http://prntscr.com/immnzv

Pokusao sam da promenim ovo sto ste pisali da niko ne pokusa da uradi nesto bez mog znanja,tj da ubacim -mport 0 nakon toga mi se javlja ovaj problem.Usao u BAT obrisao tu komandu i pokusao ponovo i sad opet isto njesra mi se desava,sta da radim?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kakav bag!!!Restartovao rig i radi normalno...koja BOLEST :d

Poslednja izmena:
Zanimljivo za disable updates ....ima li pomoci ako je vec odradio update i ostala njesra???
Meni kavlja da imam od 120 GB space SSD samo 50 MB slobodno,ima li leka,iskreno ubilo bi me ponovo instakirannje svih programa minera i ostalog?

Da li neko zna podesavanja u afteru za 1070 karte za Neoscrypt?Ne mogu da dobacim vise od 5800 za 6 komada.Moze li bolje ili je to maximum?

Možeš i da ga isključiš kad si mu već dao da se update-uje, samo ispoštuje sve korake, i obavezno proveri posle restarta (preporučio bih ti da to uradiš sa iključenim netom na rig-u).

Čoveče šta ti radiš na rig-u, koristiš ga kao i file server, ili multiboot? :d

PS: pokušaj restart, ako to ne pomaže, uvek držiš backup .bat scripte za minera, baš zbog ovakvih nebuloza, ili još bolje .zip od celog minera sa tvoj .bat koji radi.
I kad se zezne samo ga obrišeš i uzmiš taj što znaš da ti radi iz .zip. :)

Nisam mu dao bas :d drugar je je preko TW pobrisao o pogasio neke stvari ali ocigledno nije sve jer ja tada nisam znao,mada ni sad jos ne znam...
Sto se tice riga i koriscenja,nisam bas najbolje razumeo :-d pitanje?

Ima li sta poput ETHmonitoringa za pracenje riga,batalio bi malo ETHmonitoring a TW me smara jer moram svaki put da se logujem itd,ovako zgodnije je preko aplikacije za fon kliknem i odma izbaci sve sta treba i svakako vidim da li rig radi normalno.Sto sam nasao na google,nije mi se nesto preterano svidelo a ne znam sta vecina koristi.ETH mi bio dobar jer ima dosta coina ali mi deluje kao da za nijansu daje manje kad preko njihovog sajta to radim nego kad pokrenem direktno iz foldera.Ne znam mozda gresim.

Pa šta ti zauzme toliko na 120gb SSD.

Sam sistem ne može više od 35GB, plus propratni programi.

Ako si radio update, reci drugu da ti uradi disk clean up (sistemski tool) i da počisti "repove" od update-ova, mada ni to ne može da popuni disk mnogo.

Kapiram da rig ti služi za kopane samo, a ne i kao PC ili server za sve i svasta.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Ako si radio update, reci drugu da ti uradi disk clean up (sistemski tool) i da počisti "repove" od update-ova, mada ni to ne može da popuni disk mnogo.

Kapiram da rig ti služi za kopane samo, a ne i kao PC ili server za sve i svasta.

+1
To se i ja pitam...naravno samo za kopanje.
Sto je najcrnje od svega par giga zauzimaju neke IGRICE tipa majnkraft i ostala smeca koja ne znam ni odakle su i kako su tu dospela,da li sa update ili sa win 10 dolaze,zaista ne znam ali ne mogu nikako da ih obrisem a u USER zauzeto 2-3 GB naravno kad udjem tamo i oznacim sve foldere pise da nemaju zajedno 50MB pa mi nije jasno odakle prijavljuje tih par GB.
Drugaru....uh...tesko...kada sam mu rekao on mi je odgovorio samo RUSENJE SISTEMA :d a to mi je za sada zadnja opcija...
Ovo sto si pominjao u postu iznad,ima detaljno na YT ili da izguglam,nije komplikovano tj necu ******* nesto mnogo vise i vrednije sa HDD?

Naravno da ima veze jer je to aplikacije za Ethermine pool.

BONUS: Isključite automatsko instaliranje drivera, jer to hoće da gazi one blockchain AMD drivere.

Kad sam prvi put to radio mislim da je prošlo bez problema ne sećam se više. A evo sad vidim na više rigova ne dozvoljava mi da podesim ili nešto ne radim kako treba. Kada želim u polisama "Prevent instalation of device non described by other policy" da postavim na "enable" dobijam poruku "no entries were added to the list. Make sure that you add an entry to the list." Win 10 je Enterprise 1607

Druze jedno pitanje...a da li ti to znas da uradis...patim se kao Isus...pookusao sve i svasta da obrisem i ne ide.Non stop isto,sad pise 15 MB slobodno pa posle restarta 0 free space...uzas!
Ne mogu prokleti MINER da prebacim na HDD...BOLEST!!!

http://prntscr.com/in6w8o

Pogledaj ovo a u folderu USER-... pise zauzeto 9.9 GB ja udjem unutra a ono nema nista...
Da li bi mogao ako znas da mi pomognes ili neko drugi ko bude procitao poruku,nije problem samo da mi ne obrise sve sa bookmarks sa chrome i desktopa to mi je najbitnije.
Preko TW!?

Ako neko bude rapsolozen,tu sam za sat....i naravno da se poiskljucuju update i ostala smeca.

Evo dok sam pisao poruku udjem u my computer kad ono...

http://prntscr.com/in6yfn

starasno...menja se kao vreme iz minuta u minut...

http://prntscr.com/in6z2s

Poslednja izmena:
Jel normalno da pool (konkretno ethermine) average hs dobrano smanji.
U clejmoru na jednom rigu mi je hs oko 86 (skoro pa konstantno)na drugom oko 120 uz poneki drop na 90ak Mh. E sad na ethermine average hs prikazuje oko 192. Meni to nekako nije logicno. Jel to OK il da se trazi neki drugi pool?
I koliki je fee na ethermine?

Ethermine ne prikazuje trenutno stanje. Nekada će ti pokazivati više od realnog nekada manje. Ogromne su to količine podataka da ti prikazuje realno trenutno stanje.

Ne treba mi trenutnp realno. Nego average na osnovu 24h ne prikazuje dobro, odnosno umanjeno je dosta od onog sto vidim u clejmoru.

To je malo komlikovanija tematika....Ja nisam video da se na velikim pulovima to poklapa. Kako upoređuješ? Koje cifre?

Pa na poolu vidim average hs i pogledam u majnere koliko bacaju. I stvori se razlika od oko 15mh manje na poolu

Ali i na majneru kada obratiš pažnju svaki sher nije urađen sa istom brzinom. Zar ne? Hoću da ti kažem, ti svakako vidiš cifre u decimalu ali da sve izračunaš i da ti se poklopi - nema šanse.

496d8bea68801f0bf6af1164e29712a2.jpg

O ovom ti pricam. Ajde vidi jel i ti imas ovakve dropove. Na poolu prikazuje ovako, ali ja u majneru ne vidim da imaju bas ovoliki dropovi i ovako cesto.

A kako vidiš u Claymoreu average na 24h?

Nazad
Vrh Dno