Šta je novo?

LG G6

Mene danas "iznerviralo" kad mi je i zvanicno LG potvrdio da ne vazi garancija i jos sad ovaj pametnjakovic nazovite da vidite dal ovi daju, ne ne daju meni su dali kilo musmula samo sto sam ja to pomesao sa telefon.
Prvo sto sam uradio kad mi je s7 propustio vodu poslao poruku na face da cujem njihov stav, rekli su mi da odnesem tel u servis, posto nisam bio zadovoljan odgovorom nazvao sam Samsung na broj sa njihovog sajta, javila mi se operaterka sa Madjarskim akcentom i rekla da se garancija uvazava, da telefon nije smeo da propusti vodu da odnesem tel u servis i da ce me nazvati za pola sata da spremim imei broj i datum kupovine da bi pratili dokle je tel stigao da ce biti u kontaktu sa servisom kako ne bi bilo problema i o ishodu ce me obavestiti, jedna zanimljivost sto mi je rekla je to da ce me zvati sa sakrivenog broja da znam da su to oni kako bih se javio. Stvarno nazvala i zapisala podatke. Sutra sam odneo tel u VIP i trazio zamenu telefona a ne popravku, posle dva dana me zovu iz Samsunga ovog puta operater takodje sa sakrivenog broja i Madjarskim akcentom bas je nabadao srpski al smo se sporazumeli samo mi je rekao da je tel u servisu i da ce mi iz servisa javiti ishod i da se garancija uvazava.
Moja greska je bila sto sam odneo u VIP a oni salju u Begram umesto da sam odmah odneo u Promobi.
E sad ovi u Begram servisu su izvrsili popravku bez mog odobrenja....uglavnom zovem organizaciju za zastitu potrosaca jer je izvrsena popravka, saljemo mail VIPu o tome sto je zakon prekrsen, VIP mene zove posle tri dana da je odobrena zamena, nema vise sivi s7 na stanju mogu da biram koji hocu i eto uzeh LG G6 tel je stvarno super i tu nema reci al ovo za garanciju mi se ne svidja i svakako ce ici na prodaju.

Poslednja izmena:
Pitanjce.. Kad sam uzeo tel,pre 5mes..Gurao sam 5 sati SOT-a,lagano..Sad ne mogu vise od 3,5.. Imam ja brdo app,ali ni jenda ne vuce u pozadini.. Sta to moze biti? Jel se desava jos nekome..Nisam pametan..da me ne mrzi,uradio bih factory reset..Ali ko ce da olpodesvaa sve mail naloge iz posteka pa aplikacije..Sifre,ludila ..

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

@Dakii

vodi malo računa o rečniku...iskustva iz servisa očito nisu univerzalna...kao što se vidi iz tvog dodatnog objašnjenja nije to baš bilo po principu evo upao mi u vodu, evo gospodine odmah novi, bilo je tu cimanja i popravki i angažovanja organizacija za zaštitu potrošača pre nego što si dobio nov telefon...očito kod naših servisa sve radi na gurku pa i ostvarivanje garancije...

a da kupuješ novi telefon i da ćeš ovaj da prodaješ i nikad više lg smo čuli i prvi put...

Covek je bio sasvim korektan i lepo objasnio situaciju. I mene bi iznerviralo da sam imao licna iskustva sa necim, a da me neko ubedjuje da nije to tako. A cimanja je bilo zato sto su mu popravili telefon, a on je zahtevao nov (i na kraju ga i dobio). E da LG oce bar da popravi...a o novom moze samo da se sanja. Mnogo su se iskvarili...i sto se tice kvaliteta i sto se tice same usluge, a nekad su bili ozbiljna firma i rado sam kupovao njihove modele.

@Dakii

vodi malo računa o rečniku...iskustva iz servisa očito nisu univerzalna...kao što se vidi iz tvog dodatnog objašnjenja nije to baš bilo po principu evo upao mi u vodu, evo gospodine odmah novi, bilo je tu cimanja i popravki i angažovanja organizacija za zaštitu potrošača pre nego što si dobio nov telefon...očito kod naših servisa sve radi na gurku pa i ostvarivanje garancije...

a da kupuješ novi telefon i da ćeš ovaj da prodaješ i nikad više lg smo čuli i prvi put...

Da sam odneo odmah u Promobi dobio bih odmah nov telefon sto mi je iz njihovog servisa i potvrdjeno kad sam ovaj posle preuzimanja u Begramu gde su vratili sa pokvarenom kamerom i zvucnikom jer je i to stradalo odneo na doradu u Promobi jer mi je to bilo "bezbolnije", u Promobiju su mi rekli da ovi nisu smeli da popravljaju telefon i da su morali da mi daju nov, zbog toga sam se onda obratio organizaciji.
Mene je kupio taj servis, odradili su popravku kamere tj zamenu iste za dva sata i stavili novi poklopac baterije, kad sam otisao po tel rekli da je i zvucnik pokvaren i da ce ostati telefon na testiranju do sutradan do kad su sve zavrsili i da sam pogresio samo sto nisam odmah dosao kod njih.
Nikad ja nisam rekao nikad vise LG meni su oni svi isti, nemam nikakve koristi od njih niti od bilo kog drugog proizvodjaca da bih bio neciji fan, bitan mi je odnos prema kupcu i garancija onoga sto reklamiraju jer za to dajem licno zaradjene pare. Ako Samsung i Promobi kao jedan od ovlascenih servisera znaju maksimalno da ispostuju kupca naravno da cu kupiti njihov proizvod i biti miran tih dve godine.
Ne zalim se na ovaj model on radi odlicno ali se zalim na proizvodjaca jer mi ne garantuje ono sto reklamira.
I jos ovo za Oreo kao da imaju 30 telefona pa ne stizu da odrade softver, na kraju ce ispati tacne tvrdnje da ce Oreo stici na G6 u junu mesecu. Imas 4 telefona L30, L20, G6, G5 i treba ti od septembra prosle godine da sredis softver, po meni to nije u redu.

Poslednja izmena:
Ne da nije u redu, nego nema dalje što se mene tiče ako stvarno stigne u junu.
Bukvalno za 4 telefona treba da izbace.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako pisase i za februar mesec i to napisao operater sa italijanskog LG sajta al na kraju patka. Ostaje ono cuveno, ne verujem dok ne vidim. :)
Sve mi se cini da ce biti jun mesec i to sa verzijom 8.1

Poslednja izmena:
A v20 ništa.
Pazi, telefon izašao krajem 2016., a prvi apdejt će dobiti sredinom 2018(mesečne zakrpe ne računam).

LG šampion.

Jel moze da se otkljuca bootloader na modelu koji se kupi VIP-u? I koji je model kod njih?

Jel vam se desava da vam telefon uspori,krene da zabada do te mere da mora da se restarruje.. Meni se to nije desvaalo ni sa g4,a sa ovim za posl 2ned ,tri puta.. Kao da se potrosi sav ram i da nema dalje..Iako killujem sve app,ne pomaE..samo restart

Za sad mi se nijednom nije to desilo, radi lepo fluidno.

Mozda sam natrpan sa app..Ali ne verujem.. Pre neki dan dok je bilo lepo vreme,izasao sam da fotkam..Zabode mi cam,i morao sam na silu da ga restartujem...Ne svidja mi se to..

Probaj hard restart, koliko je star LG, samo fali da je ostala stara LG boljka pa da posle god ipo rikavela telefoni.
Doduse moj je kupljen u Januaru i pun je app

Star je 4,5meseca..E pa doga se i ja plasim da nije stara boljka..Ali imam garanciju oa ako crkne,menjam ga momentalno

Poz svima interesuje me da li ima noviji update od v10m-HKG-XX za model lg H870DS?

Svi dobise Oreo jedino LG nema nameru da izbaci.

Ja se cudim i ne verujem...Kad li misle..P ce izaci a mi nista...

Ljudi, kakva je kamera na G6 u odnosu na V20, da li je ista, bolja ili losija? Posto po specifikacijama nisu iste kamere..

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Ja se cudim i ne verujem...Kad li misle..P ce izaci a mi nista...

Nesto sam citao malopre kao izbacili za LG H871 i jos neki...uglavnom za Americko trziste i za Kanadu i da se ocekuje uskoro, neki optimisti se nadaju tokom sledece nedelje za ovaj nas nesrecni h870. Al to su sve predpostavke, sto kazes tacno ce izaci P a mi cemo Oreo dobiti svecano za Novu god 5sec. pre ponoci da nas pocaste.
Na kraju ce stvarno biti jun mesec. :)

Kamera V20 je bolja od G6???

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Pardon..Permutovah sa V30 :D ..za V20 ne znam...V30 je ubica

V20 ima veći senzor, softver je manje-više isti, trebalo bi da je v20 bolji.
Tj bolji je sigurno..

A nema veze da li je senzor veci ili nije..Apsolutno nema..Nisam uporedjivao nikada g6 sa v20.. Znam da je v30 za klasu bolji,ali nije toliko reklamiran i eto.. Jefini koji snima log file.. Cak sam gledao poredjenje snimka sa v30 i red kamerom..Nema sanse da se provali rwzlika..A razlika u ceni par hiljada eura.. Ako imas pare uzimaj v30 :) pusti v20

Nisu mnogo velike razlike izmedju V20, V30 i G6 primarnih kamera, V20 ima malo veci senzor ali je LG kroz ''softver'' izvukao maksimum iz drugacijih senzora na novijim V30 i G6.

V20 primarna kamera - IMX298 (16MP, 1/2.8", 1.12 μm, pdaf, f1.8, OIS), wide angle - najverovatnije IMX219 (8MP, 1/4'', f2.4, nema AF ni OIS)
G6 primarna - IMX258 (13MP, 1/3.06", 1.12 μm, pdaf, f1.8, OIS), wide angle koristi isti 13MP senzor ali sa f2.4, bez autofokusa i bez OIS-a.
V30 primarna - IMX351 (16MP, 1/3.09'', 1.0 μm, pdaf, f1.6, OIS), wide angle - IMX258 (13MP, 1/3.06", 1.12 μm f.1.9m, bez AF-a i OIS-a) i navodno poboljsano socivo sa manje distorzija.

Najvece razlike su kod wide kamera pa je V30 tu u prednosti u odnosu na V20 zbog veceg senzora i boljeg sociva, u odnosu na G6 ima to malo bolje socivo, senzor je isti.

U ovom testu S9 su ubacili i semplove sa G6 i V30 pa pogledajte, korisnije je od podataka sa papira: https://www.anandtech.com/show/12520/the-galaxy-s9-review/9
A tu su i alati za poredjenje kamere/kamkordera, npr: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8238&idPhone2=8712&idPhone3=8466

G6 ima 13mpx senzor..A ovde gde si citirao pise 16.. Ovde su oba po 13,jedaj sa ois jedan bez

Greska u kucanju, ispravio sam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno