Šta je novo?

Problem sa "The New Collosus"

scandalli

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
intel 2.0 boxer
Matična ploča
msi
RAM
2gb
GPU
nvgf4
Storage
80gb inter + 50tb exter
Zvuk
ketron
PSU
p4
Kućište
noname
Monitor
15 tft
Miš & tastatura
a4T & samsung
Ostale periferije
honda
Mobilni telefon
samsung x200
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
:wave:
Pozz Svima!
U igrici Wolfenstein The New Collosus, se javlja cudan problem sa tekstualnim delom igre (i u meniju sa podesavanjima i u samoj igri), koji je 100% necitak, deluje poput nekih "hijeroglifa". Sama igrica radi "glatko", ali ovo plese po ganglijama!:wall:
Da li je moguce resiti taj problem i kako?
Mislim da sam kao negde procitao da je jos neko imao isti problem, ali sad nikako da nadjem u kojoj je temi.
Ako sam promasio "sobu", ne zamerite.
Hvala unapred!
:wave:

Sorry ja sam je igrao do kraja pre nekoliko meseci, ali nije bilo nikakvih ganglija u meniju sve čisto....ako se sećam nije bilo čak niti bagova barem ja nisam naleteo ni na jedan......

desavalo je se meni, al sam nesto cackao po podesavanjima grafike i posle nisam imao problema. uglavnom znam da sam smanjio malo grafiku ili nesto ugasio i posle se nije desavalo.

desavalo je se meni, al sam nesto cackao po podesavanjima grafike i posle nisam imao problema. uglavnom znam da sam smanjio malo grafiku ili nesto ugasio i posle se nije desavalo.

Evo kako to izgleda kod mene. Mapa je skroz necitka, konzola kao sa nekim kineskim slovima. Nikad u toku igre neznam kolicinu municije, helt-a, mapu kao i da nemam.

Podesavanja grafike od "low" do "ultra" na hd rez, nema nikakve promene, skoro najnoviji drajveri za grafiku, visual c ++ komplet instaliran, probano sa dve jace graficke od gtx 660 (ako si igrao sa njom), nema razlike. I primetio sam jos kod svih scena gde su prisutna neka "isparavanja toplog vazduha / gasa", ista su prikazana u straftama.

Prilozi

• 20180228_144753.webp
    20180228_144753.webp
    120.6 KB · Pregleda: 120
  • 20180228_144758.webp
    20180228_144758.webp
    165.1 KB · Pregleda: 116
  • 20180228_144830.webp
    20180228_144830.webp
    169.4 KB · Pregleda: 101
  • 20180228_145316.webp
    20180228_145316.webp
    108.2 KB · Pregleda: 78
  • 20180228_152506.webp
    20180228_152506.webp
    115.3 KB · Pregleda: 80
Evo kako to izgleda kod mene. Mapa je skroz necitka, konzola kao sa nekim kineskim slovima. Nikad u toku igre neznam kolicinu municije, helt-a, mapu kao i da nemam.

Podesavanja grafike od "low" do "ultra" na hd rez, nema nikakve promene, skoro najnoviji drajveri za grafiku, visual c ++ komplet instaliran, probano sa dve jace graficke od gtx 660 (ako si igrao sa njom), nema razlike. I primetio sam jos kod svih scena gde su prisutna neka "isparavanja toplog vazduha / gasa", ista su prikazana u straftama.
Isto tako. ja koliko se secam smanjim malo detalje, resetujem igru i posle bude ok.
Pa ne znam meni je menjanje grafike resavalo problem. Da, na 660 sam igrao

Sent from my P10 lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Isto tako. ja koliko se secam smanjim malo detalje, resetujem igru i posle bude ok.
Pa ne znam meni je menjanje grafike resavalo problem. Da, na 660 sam igrao

Sent from my P10 lite using Tapatalk

Gtx 770 i Gtx 780, ista desavanja i sa jednom i sa drugom.
Restart i igrice i racunara nije resio problem.
Uradjena zakrpa "update 4, bez poboljsanja.
:wall:

Nisam licno probao, ali vidim da je ljudima resilo problem - u konzoli ukucas is_poolSize 384 (ako ti je vec smanjen settings na low). Problem je valjda sto graficka nema 4gb memorije.

Nisam licno probao, ali vidim da je ljudima resilo problem - u konzoli ukucas is_poolSize 384 (ako ti je vec smanjen settings na low). Problem je valjda sto graficka nema 4gb memorije.

Hvala!
Probao i to sa konzolom, radilo je ok samo prvi i jedini put nakon unosenja te "sifre".
Ukoliko je 4 gb vram potrebno, onda ce Blashko sacekati neko "novtchanije" vreme.

Ne znam, trebalo bi da ostane sacuvano kad ukucas prvi put (samo jednom i treba da kucas). Ako igras na steam-u ima jos par caka, ako igras narodnjaka ne znam sta bi jos mogao probati... Eventualno probaj ovu komandu jos - r_enableAsyncCompute 0.

Probao i tu mogucnost, bez promena, sem sto ovaj put zakuca nakon minut dva, uz poruku AppHang B1. Offline varijanta.

Odigrao igricu i nikakvih problema nisam imao....par puta krasovala nakon spustanja u taskbar i nije mogla da se vrati....

Ako ti nije oridjidji potrazi drugi rip 🙂

Jedna novost za mene u vezi colosusa. Sta je to "Vulkan RT instaler (API)"? Negde procitah, da ova igra ima implementaciju u sebi za pomenuti Vulkan, koji je modernija verzija naspram Open GL i Direct 3D, i ujedno omogucava "bolje perfomanse" na istom set-ap-u. Na nativnim DX 12 grafikama bolje funkcionise, od onih koje su DX 11. To je neko moje laicko tumacenje ovog "problema", ne zamerite, ako sam se ovim nalupao kojecega. Da li ce mozda moj problem nestati ako budem koristio DX 12 grafiku (kod colosusa, je akcenat pre na Ati, nego na Nv)?
Na jednom mom kratkom videu, moze se zapaziti da je na pocetku ucitavanja scenarija sve ok, pa i tekstualni deo, neposredno cim igra "krene", slova "pobrljave"!

Probaj sto su ti predlozili da skines drugu igru, i gledaj da ne skidas one repakove i slicne stvari nego full jer bolje da duze skidas igru nego da je posle odpakujes i da ti se prilikom instalacije igra jos dodatno raspakuje i da instalacije se otegne na sat dva veremena.

Naravno ako to vec nisi uradio?

Probaj sto su ti predlozili da skines drugu igru, i gledaj da ne skidas one repakove i slicne stvari nego full jer bolje da duze skidas igru nego da je posle odpakujes i da ti se prilikom instalacije igra jos dodatno raspakuje i da instalacije se otegne na sat dva veremena.

Naravno ako to vec nisi uradio?

Jeste, probana je, cini mi se, jedna repack verzija i jos jedna codex. Nije problem duzina skidanja, to ide relativno brzo.
Potrazicu onda neku u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*.
Hvala! :wave:

Nazad
Vrh Dno