Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ajde , da cujemo bug-ove mi koji ne koristimo taj telefon...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Eh sto nisi napisao malko ranije, ja se već dogovorio sa kidetom da uzmem jedan za sebe, uf al sam se zeznuo [emoji6][emoji39][emoji24]

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja volim kada neko nesto tvrdi , da to i dokaze...
Evo npr. kolega je tvrdio da je los ekan na A1, a ispostvilo se da je bio los ekran na njegovom primerku.
Ja me kazem da nema bug-ova i problema na A1, ali tvrditi da je MIUI bolji zato sto se nekome licno vise svidja , nije dokaz da je nesto bolje ili losije...

Dobro, kapiram da ima problema prijavljivano je svasta na xda, od ekrana, preko zvucnika i zvuka u slusalicama do baterije i random restarta..ali s obzirom da nemam softverskih problema, a ni drugi sa teme, definitivno imas defektan uredjaj.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ljudi MIUI je zakon, kakav android one. Ako ga ne restartujem na par dana brljavi nezna gde je, pre njega sam imao Mi Max, bez restarta je bio po 250-300 sati i to se restartovao samo kad se baterija isprazni, a radio ko sat. Čekam Max 3 i prodajem ovo gov*o.
Inače na njemu je januarski oreo, urađen hard reset posle updajta, nije rootovan.

Od kud sad ti sa time. Niti jednom restartao osim kod updejta, baterija drži 2 dana, čak mi je i kamera već sada ok kad se nauči slikati. Radi brzo i bez zastajkivanja, jedini mob koji sam imao a da ne prtljam po njemu da brže ili bolje radi. Jednostavno radi kako treba i ne razmišljam dalje oko toga.

Clan od novembra 2009, napravio u tom periodu 7 poruka i to sve danas odnosno sad vec juce :d

Imam jedan malo čudan problem od pre par dana.

Kada sam odradio ažuriranje sa Nougat-a na Oreo imao sam oko 7.5h sot-a. Odradim skoro hard reset i baterija kao da više nije ista. Ranije mi je na 70% bilo oko 2 ili 2.5 sata sot-a, a sada oko 1h, a na 40% jedva 4h sot-a.
Ništa nisam u međuvremenu menjao, navike su ostale iste, kao i aplikacije. 4G signal pun na mestu stanovanja, uglavnom samo wi-fi koristim. Fejs, messenger i ostale žderače baterije ne koristim.

Clan od novembra 2009, napravio u tom periodu 7 poruka i to sve danas odnosno sad vec juce :d
Dobro si primetio. Jesam se registrovao 2009, ali nisam bio na forumu. Kad sam instalirao na telefonu tapatalk pre 5-6 meseci, verovatno zbog iste mail adrese mi je ponudio i ovaj forum. U suštini ne znam zašto je to bitno, ali ajde. Svi postovi su na ovom delu o A1. Iskrenu pratim par tema, ali sam ovde najviše, svaki post od početka sam pročitao. Jednom sam postavio screenshot o bateriji A1 gde je SOT bio oko 8 sati, to je bilo tad i nikad više, sad istera 5-5.5 sati.
Nisam neki balavac imam 37 godina i nisam ovde da bio "ložio" U mom okruženju sam svima preporučivao Xiaomi i sada ga većina mojih prijatelja ima, ali nikad nikom neću da preporučim A1.
Bag 1 - kada je povezan handsfree preko bluetoota ne pali ekran kad vas neko zove, već samo zvoni telefon
2 - baterija se ne puni uvek istom brzinom i takođe ne prazni istom brzinom. Nekad od 90-100 puni 20 minuta, nekad 10. Nekad za 2 minuta padne od 100 na 96, a nekad i posle pola sata stoji na 100%
3 - kad izvadim telefon iz torbice treba mu pola minuta da svati da je svetlo jako i da pojača osvetljenje ekrana
4 - senzor ekrana pali ekran tokom razgovora, ovo je već standarna boljka Xiaomija
5 - često izbacuje da se neka aplikacija ugasila
6 - pokretanje kamere klikom na power taster traje 7-8 sekundi (kod Max-a bilo skoro trenutno)
7 - često neće da se poveže na već uparene bluetoot slušalice
8 - vibracija to je tek čudo, ako se uključi da vibrira kada se kuca na tastaturi to zvuči kao da je kao da ga miševi jedu iznutra
Ne mogu sve ni da se setim, ali dodaću kasnije.
A sad izvolte sa pljuvanjem, zato što vam kudim ljubimca, čast izuzecima.

A ja povremeno razmišljao da ga uzmem kao drugi telefon, pored S7...posle pročitanog...ni pod razno!
Moto Z će najverovatniji izbor biti..

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока

@a.c.a, to sto nisi balavac ne znaci da moras da znas nesto sada. Kao i na celom forumu, postujem poruke odredjenih ljudi, ali svako ima pravo da pise sta hoce. Samo mene licno ne interesuje misljenje takvih ljudi ovde.

Sada malo razmisljam o ovim stavkama koje si napisao i zapitam se da li imamo uopste isti telefon. Od ovih stavki mogu da se slozim jedino za senzor kada se prica telefonom, da hoce nekada da zabaguje. Svakako ti mi nije stavka koja me nervira, bitno mi je telefon radi super brzo i fluidno i sasvim mi odgovara.

Od ove liste većina ne važi za mene. Broj 1 nije bag, pošto mi apsolutno ne treba da mi se pali ekran u džepu kad me neko pozove. Senzor pojača svjetlo za par sekundi, isto koliko traje paljenje kamere na dugme. Nikad mi se ne pali ekran pri razgovoru. Vibracija je subjektivna, isto kao i punjenje/pražnjenje. Javlja mi samo za jednu igricu da se ugasila, što je problem aplikacije, ne telefona. Ostalo sve radi. Bluetooth uparivanje isto zavisi od bluetooth uređaja. Desi se da se ne poveže na sluške sam jedino ako sam u međuvremenu kačio na druge uređaje.

Ali ono, nema ovdje branjenja uređaja po svaku cijenu, samo nije u redu da se pojavljuju "padobranci" s pričama bez podloge.

Bag 1 - kada je povezan handsfree preko bluetoota ne pali ekran kad vas neko zove, već samo zvoni telefon
2 - baterija se ne puni uvek istom brzinom i takođe ne prazni istom brzinom. Nekad od 90-100 puni 20 minuta, nekad 10. Nekad za 2 minuta padne od 100 na 96, a nekad i posle pola sata stoji na 100%
3 - kad izvadim telefon iz torbice treba mu pola minuta da svati da je svetlo jako i da pojača osvetljenje ekrana
4 - senzor ekrana pali ekran tokom razgovora, ovo je već standarna boljka Xiaomija
5 - često izbacuje da se neka aplikacija ugasila
6 - pokretanje kamere klikom na power taster traje 7-8 sekundi (kod Max-a bilo skoro trenutno)
7 - često neće da se poveže na već uparene bluetoot slušalice
8 - vibracija to je tek čudo, ako se uključi da vibrira kada se kuca na tastaturi to zvuči kao da je kao da ga miševi jedu iznutra
Ne mogu sve ni da se setim, ali dodaću kasnije.
A sad izvolte sa pljuvanjem, zato što vam kudim ljubimca, čast izuzecima.
1. Ne koristim pa ne znam
2. Puni mi uvek za manje od 2h od <10% do 100% i 7h SOT mi ne gine, a baš sam stoka sa app
3. Kod mene par sekundi
4. Desilo mi se dva tri puta i to samo pod određenim uglom
5. Ni jednom do sada
6. Dve sec u vrh glave
7. Ne koristim pa ne znam
8. Koristim vibracije na svemu što mogu i nisam primetio nikakav problem

Ja takodje nemam ni jedan od navedenih problema. Meni se ekran tokom razgovora nikada nije palio, a telefon imam od oktobra, i ne zakljucavam ga na power dugme kad pricam. Sad sam probao kameru na power, otvara za sekundu kada je telefon zakljucan, ja sam stavio da mi otvara gcam. Ja ne znam zasto toliko pljuvati po telefonu od 200e, ja licno mislim da do 300e ne postoji bolji telefon od ovog. Drug kupio s8 pojavio mu se burn in, i sad on treba da dodje na forum i kaze ljudi nemojte da kupujete s8 to je najbece g***o.

A ja povremeno razmišljao da ga uzmem kao drugi telefon, pored S7...posle pročitanog...ni pod razno!
Moto Z će najverovatniji izbor biti..

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Možeš slobodno da uzmeš. Pošto sam pročitao gde on ima neke greške koje može da sredi, ali pošto on zna, ne vredi pričati.

Pisao sam skoro u poređenju sa S7E, pa baci pogled.

U kojoj temi?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

U redu. Hvala!
Pogledaću...

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Baterija [emoji367]
5352c24af96166c61a73d2f86c87858e.jpg

Mogao si i graph da pokazes, jer tih 10h je sci-fi

Mogao si i graph da pokazes, jer tih 10h je sci-fi

Što graf i što sci-fi? Pojma nemam kako I da li je bilo toliko (nisam merio, ali jesam ga dosta koristio) , ali to je pokazao nakon drugog dana uveče, skinut sa punjača sa 100% baterije

Graph i app usage. 10h SOT deluje kao malo mnogo za ovaj tel.

Ne koriste svi isto. S malo aplikacija i gašenjem neta može 10h bez problema.

Izvukao sam ja 10 sati isto, ali to je bila kucna varijanta, bio bolestan za vikend i eto 10 sati. Doduse na nekih 15h telefona, posto sam zaboravio da ga stavim na punjac, nego sam zaspao, probudio se i ono pise dan i sat vremena i onda ispada 10 sati na 24 sata, a uopste nije tako bilo.

Bez gasenja neta.

Da, bila je vise kucna varijanta ... ali ipak dosta koriscenja , aplikacija stotinjak imam... u cemu je zapravo razlika kuci i van ... kuci ga drzim na 2G jer mi je los signal na 3G ... e sad znam da kazu da na 2G manje trosi bateriju

^ pa upravo to, kući si na wifi+osvetljenje u minusu, napolju 4g+max osvetljenje

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Da, kod MTS-a mora da se zove call centar da se trazi da aktiviraju 4G. Ipak je to MTS, sto bi moglo prosto, kada mora komplikovano.

Rekao bi da se to odnosi na skoro sve u Srbiji :/ Btw ima li neko savet za sisteci zvuk iz mikrofona pri video razgovoru na Viberu ( ono sto mi je cudno da na Skype je ok )
Sve u svemu zadovoljan sam telefonom posle visegodisnjeg koriscenja Nexus 5 ... mada mislim da je 5,5 ipak preveliko , ili tacnije sto rece jedan covek sve preko 73 mm sirine je mnogo .. desavam mi se da cesto stisnem dlanom Back , a pri kucanju poruka Enter ...

Stigao case juče naručen 3 februara.
Malo deblji kome treba malo veća zaštita, ne kliza, prijatan na dodir. Deo oko tel I deo oko kamere je mekši silikon a ostatak gde je tekstura je malo tvrdja plastika.

Toraise For Xiaomi Mi A1 Case 360 Full Protection Soft Frame Hard PC Cover Case For XiaoMi Mi 5X Funda Capa For Xiaomi Mi5X MiA1
http://s.aliexpress.com/Jriq2YFR?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)
a6748c9af30a4e91a58a4230ae8b7346.jpg
b7fae7dd525d0c54d1df391ddb8550d5.jpg
200ec516fbfb18459c90f9a0f6bdfa38.jpg
e83f6713fd13f5da000849d5976d505d.jpg
a95c3a82308144fc72f9c6fabbb16ef1.jpg

Vrh Dno