Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Mekane su mi te Arnovine verzije zato što koristi algoritam Pixela. Mnogo su bolje BSG (Nexus 6P)zato što ih radi baš za Xiaomi telefone.

Jel postoji mogucnost da se ugasi osvetljenje na kapacitivnim tasterima?

Može,pisano je o tome.

Citam unazad temu...ovo je telefon od 200$ sta ima da se poredi sa Samsungom i Apple-om, ne moZe da se poredi jer ova dva proizvodjaca nemaju ovakav tel za ove pare! Sto se mene tice planiram da ga uzmem i da se malo poigram sa njim, imao sam do sada samo premium brendove i njihove flagship telefone. Ako me zadovolji ovaj tel bicu pinosan da sam dao 200$ za telefon koji vredi mnogo vise!!! 4gb/64 za te pare sa stock google sistemom jednostavno nema, zanemaricu ekran i kameru i ne boli me glava zbog toga strano!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mekane su mi te Arnovine verzije zato što koristi algoritam Pixela. Mnogo su bolje BSG (Nexus 6P)zato što ih radi baš za Xiaomi telefone.
Ovo mi je bilo onako "pod prstom" pa sam probao. :D
Ću da probam i to, ali i ovaj super radi posao. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Тренутно на Амазону (Италија) 210е
http://amzn.to/2Ebk7Z8 са гаранцијом. Гледам тему месецима, и вазда сам у искушењу да л да опнем ил да скокнем.

Skači čoveče, skači :)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Тренутно на Амазону (Италија) 210е
http://amzn.to/2Ebk7Z8 са гаранцијом. Гледам тему месецима, и вазда сам у искушењу да л да опнем ил да скокнем.
Imas na KP za 215€ A1 64/4 sa garancijom 1 god i neki gde ne pise da ima garanciju za 205€ isto nov... pa vidi da l ti se isplati da skaces
[emoji16]

@proday,мислиш овако:
https://youtu.be/79bpkmJwXRg

Код мене у Италији нема КП, а Амазон има гаранцијy од 2 године је боља од било које гаранције у Србији (нажалост).

Једино ме камера одвраћа. А пошто је сестрин телефон зрео за замену, размишљам да њој дам мој ѕ7е, а ја коначно узмем stock Android.

Lično ne bih ni u kom slučaju išao sa s7e na ovaj telefon ;)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

S obzirom da s7e neces prodavati nego dati sestri, stvarno ne vidim razlog za prelazak na a1... Mozda te vuce stock android, ali s7e je dve klase iznad

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^Kada budes imao A1, dodji u temu pa hejtuj :) do tada idi u RN4 i tamo se igraj.

Samo iznosim cinjenice :) nema ljutnje

Pa nije realno poredjenje, prvo zbog cene.Evo meni je A1 bolji nego S7e.... brzi, fluidniji, bolja baterija.S7e koristim kao drugi fon i ne vidim po cemu je on dve klase iznad A1.

Zato sam i napisao, ako nema nameru da ga prodaje i ustedi neki dinar, ne vidim razlog za prelazak... To sto ti pricas je subjetivno, ja sam bio krajnje objektivan... Al' ok, sve kul :)

No, no... :) pricam kao neko ko koristi oba modela uporedo. To sto se vi volite neralno napucane boje na ekranu i izvikanu kameru, to je vec nesto drugo...Ali korisnicko iskustvo na A1 je mnogo bolje, nego na Samsungu... i to za manje para :) jedino gde skidam kapu na S7e je video snimak...Tu jede Šomija za uzinu...

Poslednja izmena:
Nista, @ceftriaxone predji na A1, evo Deki kaze da je bolji od s7e, a ti se javi kad predjes, bas bih voleo da napises jedno realno poredjenje :) ispade a1 kao zaokruzem uredjaj u rangu pixela

Edit: Deki, vrlo dobro znas sta ja mislim o saomiju, a pogotovo o a1, al bas toliko neobjektivan ne mogu da budem, ***

Poslednja izmena:
Ja nikoga ne nagovaram da proda ili kupi nesto, kao sto se i vidi iz mojih postova na ovom forumu... Ja ne mogu nekome da kazem kupi ovo, kupi ono...Svako zna sta hoce, sta mu se svidja, sta voli...Ko hoce da kupi, ne treba da cita sta ja pisem ili bilo ko, lepo nadje nekog ko ima telefon, poigra se malo sa njim i zakljuci jel mu to odgovara ili ne.
To je najvalidinije...
Naravno da ce neko ko voli Amoled doci i pljuvati A1 kako ima isprane boje... kako ima losu LL kameru.
Ali nece reci, kako fludino radi ovaj A1.
Zato i ne razumem mnoge ljude ovde kada otvore temu "Sta da kupim do 200" i ljudi koje im predlazu modele koji se njima svidjaju...
S7e ima svoje prednosti i mane u odnosu na A1 i obrnuto...A ko ce sta da kupi, to treba sam da odluci. I tvrdim da s7e nije dve klase iznad A1. Voleo bih da cujem argumentovano sta je to sto ga izdvaja da bude dve klase iznad A1.

Poslednja izmena:
"200e" je rec koja mnoge zaintrigira kada pricamo o a1, da kosta 350e, 3% ljudi bi polemisalo da li je bolji od s7e... Opet kazem, zato sam i napisao ako nema nameru da ga prodaje......

Xiaomia jedino pouzdanost yebe, generalno svaki kinez. /Imam jednog kineza kuci, radi i dalje, ali fleke po ekranu, i kad stisnes na krajevima ekrana kao da dodirujes direktno ekran/. Nikad ne znas sta nece raditi ili sta ce i kad 'otici', pojaviti se problem itd.

Dobar je samo sto je do 200e i to je to. Kupio bih i ja naravno, za skuplje tesko.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni su oba Xiaomija bili (i jesu) višestruko pouzdaniji od svih prethodnih "markiranih" telefona.

Dosta ljudi predje preko nekih sitnica, zanemari, i ne smeta mu, nebitno. Medjutim ja sve primjetim i svaka sitnica mi je mana.

I moj stari koristi ZTE, njemu je odlican, alu kuciste ovo/ono, i ni jednu manu ne vidi, sto ne znaci da nema. Sve je bitno ko se koliko zadovoljava. *** imas 'perfekcioniste', meni bi i tackica na ekranu smetala, ili dugme da zacvili itd.

Itd...

Zasto kupujete TV Sony, Samsung...a ne Vivax, Fox i ostale rebrendirane kineze.

I kod svih ostalih stvari...

Pusti te price...

[emoji106]

Ja nikoga ne nagovaram da proda ili kupi nesto, kao sto se i vidi iz mojih postova na ovom forumu... Ja ne mogu nekome da kazem kupi ovo, kupi ono...Svako zna sta hoce, sta mu se svidja, sta voli...Ko hoce da kupi, ne treba da cita sta ja pisem ili bilo ko, lepo nadje nekog ko ima telefon, poigra se malo sa njim i zakljuci jel mu to odgovara ili ne.
To je najvalidinije...
Naravno da ce neko ko voli Amoled doci i pljuvati A1 kako ima isprane boje... kako ima losu LL kameru.
Ali nece reci, kako fludino radi ovaj A1.
Zato i ne razumem mnoge ljude ovde kada otvore temu "Sta da kupim do 200" i ljudi koje im predlazu modele koji se njima svidjaju...
S7e ima svoje prednosti i mane u odnosu na A1 i obrnuto...A ko ce sta da kupi, to treba sam da odluci. I tvrdim da s7e nije dve klase iznad A1. Voleo bih da cujem argumentovano sta je to sto ga izdvaja da bude dve klase iznad A1.

Kamera i ekran su daleko bolji na samsungu i po meni je to ono što je najvaznije i što vredi doplate u odnosu na a1.
Meni je s7e i lepši uređaj na oko, s ovim ne moraju svi da se slože, to je subjektivno.
Verujem da a1 radi fludnije, ima stock android i košta 200e, to su njegove prednosti.
Svako treba da izvaže šta su mu prioriteti pri kupovini telefona.

Zasto kupujete TV Sony, Samsung...a ne Vivax, Fox i ostale rebrendirane kineze.

I kod svih ostalih stvari...

Pusti te price...

[emoji106]

To što uopšte postavljaš ovo pitanje i misliš da je poređenje na mjestu je veliki dio problema.

Fluidnije...fluidnije...cesto procitam tu rec u opisu nekog uredjaja i nikako mi nije jasno sta pisac zeli da kaze. Ne, stvarno...fluidnije - tecnije. Sta to oznacava kada se opisuje rad telefona? Brzinu? Vreme za koje otvara aplikaciju? Ili...sta?

Je li razlika bas primetna?

Ovo mi je bilo onako "pod prstom" pa sam probao. :D
Ću da probam i to, ali i ovaj super radi posao. :)

https://www.dropbox.com/s/8h0oiwpyx...74.41362666_LOS-15.1_A8.1_MI5S_v1a-2.apk?dl=0

Ovo je ta verzija :)

Septi, znas kako vidi se razlika u low light gde izgubis detalje sa pixelom, ali dobijes malo svetliju fotku, a ovde malo tamniju, ali vise detalja. Doduse HDR algoritam odradi svoje, pa svejedno dobijas upotrebljivu fotku sa detaljima.

Xiaomia jedino pouzdanost yebe, generalno svaki kinez. /Imam jednog kineza kuci, radi i dalje, ali fleke po ekranu, i kad stisnes na krajevima ekrana kao da dodirujes direktno ekran/. Nikad ne znas sta nece raditi ili sta ce i kad 'otici', pojaviti se problem itd.

Dobar je samo sto je do 200e i to je to. Kupio bih i ja naravno, za skuplje tesko.

Upravo tako. Škripi na blaži pritisak, pikseli, lepak displeja, crkava zvučnik. Neko može da promeni 3 Xiaomi-a i da ne naiđe na takav problem, a ja do sada 3 i sva 3 bar po nešto od ovoga. Uzmeš 50 Samsunga, Sony, Motorola i 50 Xiaomi. Dosta veći procenat falinki će biti na Xiaomi. U istom cenovnom rangu. I to ne znači da je loš. Dok radi i kad radi sve, on je super ali što čovek reče - nepouzdan. A poređenja sa Samsung kamerama i ekranima ne pije vodu ni sa J serijom kamoli A, o S da ne pričam. Ne znam što ljudi nisu realni i pokušavaju na sve načine da predstave onako kako nije. Koristim i koristiću Xiaomi ali ne mogu da kažem neke stvari koje prosto nisu istinite. Pa da je kako se ovde piše, baš bi ljudi kupovali ove druge marke ako je jedini problem Xiaomi-a kamera. Plus se i ona jelte može napucati famoznom gcam. Večito mi Srbi, hronično siromašni se ne mirimo sa realnošću pa sami sebe lažemo.

Da je bolji od J serije jeste. Da ima bolju kameru, displej, izradu nema. A to kritikovanje Samsung performansi je ostalo još iz perioda onog superteškog TouchWiz-a pa sad po navici pljujemo. A1 donekle i da parira, MiUi verzije ni na AOSP.

I opet kažem neću kupiti, ne branim Samsung samo sam realan. I dosta stvari koje kažem za Samsung važi i za Motorolu, Sony. Motorolin softver je odličan, dosta rade na kamerama, baterija takođe dobra, dizajn i izrada, displej.

Fluidnije...fluidnije...cesto procitam tu rec u opisu nekog uredjaja i nikako mi nije jasno sta pisac zeli da kaze. Ne, stvarno...fluidnije - tecnije. Sta to oznacava kada se opisuje rad telefona? Brzinu? Vreme za koje otvara aplikaciju? Ili...sta?
Ne vreme za koje će se otvoriti aplikacija već samo kretanje kroz meni telefona, skrolovanje kroz aplikacije, na samsunzima često secka, dropuju frejmovi jer ima bloatovan skin.

Vrh Dno