Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

@bmibmc
Pa i pisem vec vas par upada sa teskim FUD-om bez imalo informacija, naravno da imate interesa ako znamo koliko se ljudi nakotilo oko MTS-a i telekoma, kao slucajno, ma da.....

Bio sam i na SBB-u i da resili su mi sve probleme jer sam ih uvek cimao do vrha (da nisam nikad ne bi bilo reseno) a pre toga za celu zgradu nisu mogli da reshe prekida jer eto i kod njih se u tehnickoj podrsci javljaju likovi koji znaju samo da odvrnu pojacivac signala i prave se ludi

MTS i Telekom snobove ne zelim da komentarisem, drugo je sto adsl je generalno tehnologija stara 20 godina i jedino joj je potrebna dobra parica da bi radila OK

Takodje kako mislis da Orion i svi drugi ne izgube primat na trzistu ove nododjije kad SBB i Telekom imaju duopol za koji i vrabci na grani znaju?

I ne ja ne kazem da je Orion super samo da MTS i SBB nisu bolji i kod njih a pogotovo MTS podrska je NULA (ili ubrzano pada)!

Vec ne dosli ste ovde da trolujete jer su se odvazili da daju 100Mbit za 1499din za nesto sto monoplisti traze 2-3x vishe, e to boli sendvicare najvise

Poslednja izmena:
Ti se registrovao takoreći juče i sad smo svi mi sendvičari i "došli ovde" tebi da trolujemo?

@mex87 Bio sam na Beogridu sigurno 8 godina i raskinuo sam ugovor zbog dve stvari: slabe brzine u odnosu na konkurenciju za to koliko ih naplaciju i zbog povecanja pretplate od nove godine zbog "povecanih troskova odrzavanja mreze". Ja nisam ****** pa da mi neko prosipa pricu da ima vece troskove, a pritom nista nisu menjali zadnje 2 godine sigurno niti planiraju. Sto se tice podrske, Beogrid je bio top topova dok je bio Beogrid. Sad, kada je clan SBB-a, primeti se da je tehnicka podrska losija, mada nije toliko losa kao kod Oriona.

Znaci, presao sam sa Beogrida na Orion iskljucivo jer dobijam 100/10 za manje para nego ovamo 30/30. Nemam nikakav interes i mogu reci da je podrska u Orionu ****** tesko iz mog iskustva u poredjenju sa Beogridovom. Za MTS ne znam i nekako su mi oni uvek bili za izbegavanje. A ti tvoje sendvice ostavi po strani, koliko ih forsiras, mozda si ti upravo taj sendvicar.

Pa ima jedan problem ja iza svako svoje opaske cu navesti sta mi je kod svakog provajdera smetalo i to ce biti iskustva moja ili mojih najblizih, vas nekoliko ovde uopsteno se bune na podrsku koja je kod SVIH pruzalaca usluga ocajna, tako da poredjenje bas nema smila kad neko napljuje neke bez argumenata i tako takoreci da lazno ubedjenje da MTS ili SBB imaju daleko bolju podrsku

Sa orinom nemam dugo iskostva ali ide ovako:
- Svaki put kad sam ih zvao cekao sam manje od 30 sekundi da dobijem operatera
- Kad sam dobio informaciju da ce uskoro biti optika u zgradi najavili su kraj godine i bili su tacni
- Kad sam ih pozvao za prikljuceneje bila je nova godina i rekli su da je rok za pod zivodjace da dodju 7 dana, 5 dan me je poizvodjac zvao rano ujutru i ja sam odlozio termin tako da su dosli nakon 2 dana u poslepodnevnim satima
- Zvao ih sledeci dan i dobio sifru za pristup portalu sto je trajalo 20sek
- Zvao sam ih opet da mi forwarduju 15 porta sto je ukupno trajalo oko 2-3min, tu su mi objasnili da se za sad ruter sihranizuje sa njihovim serverom i za te promene da bile stalne moram zavti tehnicku podrsku

Za SBB sam vec napisao da sam morao prakticno 2 nedelje se borit sa zicarima da rese problem do cele zgrade, cak mi je i jedan smrad koji je visi na lestvici rekao ovim recima: "KO SAM JA DA MI TREBA NET u 4AM"
Za MTS imam iskustvo zeta koji su resili za tacno 5min kad je sestra na kraju nazvala podrsku za poslovne korisnike (posto imaju i privatnu i poslovni ugovor na dva broja) i zena sa druge strane joj rece da ni njoj nije jasno sto nisu imali NET 2 nedelje kad je samo trebao port da se ukljuci koji je greskom iskljucen u centrali i po njozi jos joj je manje jasno kako su 3 ekipe koje su isle na teren nisu prijavile problem kako treba, a da ne pricamo bezobrazluk drugih smradova koji rade tamo ako treba u MTS temi mogu da napisem sta se sve desavalo i njima i meni kad imam posla sa njihvom sluzbom
Samo cu reci da sam ih zvao zbog problema da njihov SMTP ne radi sa outlook-om jer je problem 100% do njih, dobio sam odgovor da od pre mesec/dva oni imaju webmail i da ako on radi za NISTA DRUGO ne garantuju, na pitanje da li je moguce resiti ikako problem, dobio sam, ponovno isti odgovor da ne pitam uopste vise i da ne postoji nijedan moguci nacin da se dobije informacija vishe
Na srecu posle par promeni lozinki njihov server se odglavio a ja sam stranci rekao da pod hitno promeni provajdera za pruzenja email usluge jer joj ovi isto vise ne garantuju ako ikad jesu

Poslednja izmena:
Niko se ne žali na optiku, više puta rečeno u zadnjih par stranica.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sa orinom nemam dugo iskostva ali ide ovako:
- Svaki put kad sam ih zvao cekao sam manje od 30 sekundi da dobijem operatera
- Kad sam dobio informaciju da ce uskoro biti optika u zgradi najavili su kraj godine i bili su tacni
- Kad sam ih pozvao za prikljuceneje bila je nova godina i rekli su da je rok za pod zivodjace da dodju 7 dana, 5 dan me je poizvodjac zvao rano ujutru i ja sam odlozio termin tako da su dosli nakon 2 dana u poslepodnevnim satima
- Zvao ih sledeci dan i dobio sifru za pristup portalu sto je trajalo 20sek
- Zvao sam ih opet da mi forwarduju 15 porta sto je ukupno trajalo oko 2-3min, tu su mi objasnili da se za sad ruter sihranizuje sa njihovim serverom i za te promene da bile stalne moram zavti tehnicku podrsku...
1. Čekanje na javljanje po 30minuta:V aš poziv je sada 15.u listi čekanja...Operater će se javiti uskoro.
2. CC ne radi uveče posle 8 kada kreću muke tantalove
3.Pojma nemaju, imao sam preko 30 poziva za 3 dana, svi su me znali tamo, isključili me a plaćeno sve bilo.
4.5x menjali wifi antenu na zgradi download nekad bio i 0.03 kbps
5.Tehnicka podrska? Iskljucite pa uključite ruter.
6.Za 3 meseca 7x slate reklamacije na umanjenje računa - na kraju račune plaćao po 300-400 din
7.nisu davali tada wifi ruter
8.naplaćivali aktivaciju usluge - hit hitova kada svi daju za 1 dinar više meseci kod njih se plaćala aktivacija po 6-7 000 dinara
9.plicari
10.lopovi
11.nesposobni
12.oduzeti dozvolu za rad

NULA

Pa to je tako kad se stekas na wifi.... ja ne znam ni jednog krstenog wifi operatera da ima pouzdanu uslugu, nekad ljudi imaju malo srece pa radi zadovoljavajuce ali wifi u urbanom mestu je nono

I kao neko ko je davno bio ~2 godine na dva wifi provajdera i *****izmu kako samih njih a pogotovo i ludih korisnika koji su se tada kacili sa kantama jer su retardirane budale, mogu da napisem knjigu od 100 strana i to zlo ne zelim ni neprijatelju!

@DynDNS
NTU-RG-1421G-Wac

Za sada nisam imao problema sa istim, svi uredjaji su mi na wifi od 5Ghz i pice 200Mbit.... jedino sto za menjanje parametra zoves tehnicku podrsku jer se isti vuku sa njihovog servera pa je tako i wifi podesen od strane istih

Poslednja izmena:
Nema veze na kom si internetu, kada ne možeš doći do operatera po trideset minuta
A i ovo za štekanje si bezobrazan, ima ljudi kojima je to jedina mogućnost nekog solidnog interneta

A ne ne... Wifi net je odličan. Pogotovo tamo gde nisam imao ništa drugo osim te mogućnosti - dok sam bio na KBC netu ili Veratu jedno vreme sve je radilo odlično. Jedino Orion wifi je bio krš krševa. Tj kompletna usluga je krš teški od podrške, tehničara, zaposlenih u poslovnici, same usluge. Plicarska firma koja u kol centru za tehnicku podrsku ima studente preko omladinske koje placa po 15- 16.000 mesecno koji na svaki problem odgovaraju da iskljucis i ukljucis modem a prosecno trajanje razgovora za vreme resavanja problema je 15-20 min jer pojma nemaju. A kada dodje tehnicka ekipa prodje 5 6 dana, sve rokove su krsili. Cudo da nisu izmenili opste uslove da im stoji rok za resavanje reklamacije na uslugu je kad nam se cefne, s obzirom da su iste toliko puta menjali na stetu korisnika da to nije realno. Uostalom sa svih napisanih strana ovde kad sve saberes imas 1 % pohvale i 99% pljuvanja i kritika. Operater koji je najvise napljuvan od kako pratim ISP - ove u Srbiji od 2006.godine kada sam uveo ADSL - ORION. U kategoriji najgorih ubedljivo 1.mesto.

Wifi net je mozda bio odlican pre 10-ak godina dok se nije nakotilo bezbroj wireless provajdera. Danas to moze da radi ljudski u vecim gradovima samo u prigradskim naseljima i okolnim selima jer je frekvencijski opseg toliko zauzet da ne moze igla da se provuce a sto jedni druge ubijaju frekvencijama da ne pricamo. Retko ko ima srece da mu to radi u gradu bez problema. Ovo vazi ne samo za Orion nego za sve wireless provajdere.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa evo kod mene su testirali wifi, da nisi lenstina pročitao bi unazad šta sam pisao, brzine su više nego solidne, oko 8 megabajta u sekundi, a novi beograd, ne može biti gušće naseljeno, pa radi, ali radi dok radi, ako se nešto zabaguje, najebao si dok dobiješ podršku

Pa ja sad ako za svaku temu treba da vrtim 10-20 strana unazad sta je ko pisao... Napisao sam da retko ko ima srece da mu lepo radi u sred grada nisam reko da nikom ne radi, nadam se da pravis razliku izmedju ta dva.
Kad nesto radi i radi dok radi nije isto.

Ja sa njima raskidam u junu, posle mnogo godina korišćenja, ali da trenutno na novom beogradu ok radi wifi, radi
A da jedva čekam da ih se otarasim, jedva čekam

Wifi net je mozda bio odlican pre 10-ak godina dok se nije nakotilo bezbroj wireless provajdera. Danas to moze da radi ljudski u vecim gradovima samo u prigradskim naseljima i okolnim selima jer je frekvencijski opseg toliko zauzet da ne moze igla da se provuce a sto jedni druge ubijaju frekvencijama da ne pricamo. Retko ko ima srece da mu to radi u gradu bez problema. Ovo vazi ne samo za Orion nego za sve wireless provajdere.

Naravno ali ti to objasni nekom ko nimalo strucan nije, 5ghz je popravilo situaciju i bolja oprema, ali wifi nikako nije za velike brzine jer se ceo etar deli sa svim korisnicima na istoj opsegu koji medjisobno dele mogucu maximalnu brzinu...
Kod istog vazi sto provajder ima manje korisnika to bolje radi uglavnom, ali ne vredi ovde neki dolaze samo da iznose svoj gnev jer ne razumeju zasto je wifi stekanje jedino kad se mora!

Najgore od svega je sto provajderi na baznim stanicama stavljaju duplo vise AP-a nego sto treba a ako se na istom mestu nalazi i neki drugi provajder to je pokolj. Takodje na AP se povezuje umesto 10-20 korisnika koliko treba neretko i po 30-40 pa i 50 korisnika i opterecuje se oprema koja nije namenjena tolikom broju korisnika. Zatim se koriste i korisnicke antene kao AP sto tek nije na mestu. To sve moze da radi ali ta oprema cesto brljavi.
U ovakvoj situaciji wifi ne da nije za velike brzine nego ni za minimalne i ako nema alternative nuzno zlo je.

Poslednja izmena:
Inace da se vratimo na temu, poenta je da je Orion underdog i sto se tice optike rade odlicno!, tehnicka sluzba odgovara daleko brze od konkurencije i svako pisanje da nije tako je cista laz!
Jedna velika prednost oriona je CENA jer za 1499din dobijas 100/10 a za 1899din 200/20 i to radi SUPER, i podrzavam ih prevenstveno sto su danas underog u optickom tami ove lude zemlje

Poslednja izmena od urednika:
Pre nekoliko meseci prestao mi je ADSL sa radom zvao njih, probali su sve svoje metode i napisali nalog za izlazak na teren i pitam ih kada ce doci, kaze pa u narednih NEDELJU dana. Sreca uzmem fiksni da proverim i vidim da nema signala i pozovem telekom, covek je dosao za 2 sata. Tako da je problem bio do njih, ja bih bio nedelju dana bez neta i tv-a. O njihovoj podrsci ne mozemo suditi na osnovu mog, ali ni na osnovu tvog pojedinacnog slucaja, ali mozemo suditi na osnovu pisanja vise nas. Na osnovu velike vecine postova podrska je losa i to je to druze, pomiri se vec jednom s tim.

Nemoj neargumentovano, ja sam u Zemunu koristio KBC net pre 3 godine sa brzinom 5/1 nijednom stucnuo nije osim kad nestane struja pa nemam agregat u stanu za ruter.
Dok sam se sa Orionom u istom naselju napatio dok nisam na kraju pripretio svim cim sam imao da bi mi raskinuli ugovor.

Nemoj neargumentovano, ja sam u Zemunu koristio KBC net pre 3 godine sa brzinom 5/1 nijednom stucnuo nije osim kad nestane struja pa nemam agregat u stanu za ruter.
Dok sam se sa Orionom u istom naselju napatio dok nisam na kraju pripretio svim cim sam imao da bi mi raskinuli ugovor.

Sta je neargumentovano?

Meni su u istom danu bili i SBB i Orion promoteri. Pocela otimacina za ex IKOM korisnike.
Moze li neko da mi odgovori na par pitanja vezano za Orion optiku:

1. da li pustaju analogni TV signal ili je potrebno da se dokupi dodatni STB za svaki TV
2. da li postoji mogucnost da se dobije CAM modul za TV?
3. da li daju javnu IP adresu ili iz privatnog opsega (CGNAT)

Ponuda koju imaju za 1000/100 Mb/s+fixni+TV~ 3500 din. uz neki popust deluje jako primamljivo za one kojima je upload prioritet. Pitanje je kakva im je infrastruktura i da li uopste mogu da podrze te brzine. Jos ne znam ni jednog komsiju da je odlucio da se prebaci kod njih. Ovde koliko vidim hvalite optiku. Steta sto u TV ponudi nude samo 6 HD kanala. HBO nije ni opcija.

1. ne
2. ne
3. da

@BojanBG
Kod optike nema zagusenja sve do glavnog linka... a glavni link za sad nije opterecen jer Orion jos nema puno korisnika

Takodje te brzine mozes ostavriti samo ako tacka na koju se povezujes i put to nje nema zagusenja... pa ces tako videt ovde masu koja kuka da torrent ne moze postici maxinalan DL sto je razumljivo ako se ne nakacis na brze seedere koji mogu da izguraju to sto ti imas
Takdje imas i trio akciji od 1899din sa TV+ 200/20Mbit

Tako da ce biti masa prituzbi ljudi koji nisu svesni da ceo internet danas nije ni blizu 1Gbit brzine i da samo odredjeni serveri mogu da izdrze isti, a vecina i kad moze ce limitirat konekciju

Poslednja izmena:
Sta je bilo sa ovim arenama na kraju, za “stare” korisnike je besplatna? Vidim da mi je i posle isteka promo perioda upaljeno svih 5 arena, a one neke nove decije kanale su ugasili i izaslo je obavestenje da se naplacuju 100 dinara.

Bolje bi im bilo,ionako su im kanali jako losi,a sportski pogotovu.

Tako da ce biti masa prituzbi ljudi koji nisu svesni da ceo internet danas nije ni blizu 1Gbit brzine i da samo odredjeni serveri mogu da izdrze isti, a vecina i kad moze ce limitirat konekciju

Ali je mnooooogo dobro kad pustim da se skine film sa privatnog trekera, taman imam vremena da odem i otvorim cips...

Ako skidam 4k mogu da stignem i kokice za 3min da napravim :D

U svakom slucaju, moja preporuka. Migrirao sam sva svoja dokumenta na onedrive, upload oko 60mbps (koci me moj wireless).

Počeli sa reklamomom u Žarkovu, nude optiku. Nude i 20% na ove cene, zaboravih koliko reče meseci. Da nemam ugovor sa SBB, prešao bih.

Prilozi

• IMG_20180215_084859_2.jpg
    IMG_20180215_084859_2.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 211
Za korisnike Orion optike, pitanje u vezi opreme:

1. Citao sam da su nekima dali samo konvertor optika na ethernet umesto ONT-a, zna li neko model konvertera?
2. Za TV preko optike, pretpostavljam da ide dodatni STB koji se kaci preko etherneta, jer koliko vidim ONT nema DVB izlaz. Koji STB je u pitanju?

Nazad
Vrh Dno