Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Probaj preko PC-a...

• Like
Reagovanja: M J
Meni nece da otvori: The webpage at https://orion-marketing.net/anketa/public/survey.php?name=anketa_korisnici_sept2017_final might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

Uglavnom, zovu me danas da mi ponude 200/20, kablovsku sa svih 5 arena i telefon sa 200 besplatnih minuta za 2800din. Nije lose ali nesto mi je sumnjiva njihova kablovska, a fixni mi ne treba

Kablovska i net 200/20 kosta 1900, ne znam bas da li arene i 200 minuta vrede 900 dinara

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako radi Orion opticki net na NBg, blok 45?
Onaj Targo je $#W#@@!!#$$# svaki treci dan nema neta.
Uzeti Orion ili nesto drugo?

Ja sam uzeo pocetkom januara, odmah nakon nove godine 100/10 i zadovoljan sam. Torrent skida u full brzini, na speed testu izmeri oko 96Mb/s.

Mislim da za 1500din nema bolje ponude trenutno ali opet, razmisli jer im je tehnicka podrska katastrofa. Inace, kada su mi uvodili net, niko iz kompanije nije imao da mi da broj telefona od ekipe na terenu jer to radi druga firma. Kada sam uspeo da saznam broj, cudili su se i pitali me, kako :D

Pa tehnicka podrska je u MTS jos 3x (ono su tek konji neopisivi!) gora a u SBB mora da ih pljujes nedelju dana na forumu da srede mrezu
Ne znam o cemu vi pricate osim ako ovde neki ne hatuju namerno

Ja sam ih zvao za portforwarding uradili za 2min, na pozivima se ne ceka uopste kao kod drugih... stvarno ne razumem kakve probleme imate, pogotovo sto ih niste naveli, naravno opticara u ovoj nedodjiji ima na prste i isti rade i za MTS i Orion takod a je usluga ista! (jedino MTS stavlja kutija na svakom spratu i vodjice postavlja metalne u hodniku a ovi stavljaju plasticne)

Ja sam do sad imao samo prekida kod promene IP od 1-3min par puta mesecno, wifi signal je dobar i 5ghz vatam jace nego sa SBB rutera 2.4, inace mi i na 5ghz wifi pici 200mbit

Sto se tice wifi lepo kazu ljudima da ne mozete samo menajti mrezu i sifru da se ruter prilikom sihronizacije opet povuce podesavanja sa servera! ko je imao sa time problem treba da zna da je za sada tako!

Pa tehnicka podrska je u MTS jos 3x (ono su tek konji neopisivi!) gora a u SBB mora da ih pljujes nedelju dana na forumu da srede mrezu
Ne znam o cemu vi pricate osim ako ovde neki ne hatuju namerno

Ja sam ih zvao za portforwarding uradili za 2min, na pozivima se ne ceka uopste kao kod drugih... stvarno ne razumem kakve probleme imate, pogotovo sto ih niste naveli, naravno opticara u ovoj nedodjiji ima na prste i isti rade i za MTS i Orion takod a je usluga ista! (jedino MTS stavlja kutija na svakom spratu i vodjice postavlja metalne u hodniku a ovi stavljaju plasticne)

Ja sam do sad imao samo prekida kod promene IP od 1-3min par puta mesecno, wifi signal je dobar i 5ghz vatam jace nego sa SBB rutera 2.4, inace mi i na 5ghz wifi pici 200mbit

Sto se tice wifi lepo kazu ljudima da ne mozete samo menajti mrezu i sifru da se ruter prilikom sihronizacije opet povuce podesavanja sa servera! ko je imao sa time problem treba da zna da je za sada tako!

Pa ako ih toliko ljudi kritukuju za podrsku,ne znam sta treba dalje da se objasnjava,to je opsti utisak i iskustvo vezano za Orion podrsku.

Problem sa tehnickom podrskom je to sto nista ne znaju. Ne znaju kada ce doci covek koji treba da mi uvede net, ne znaju njegov broj telefona. Govore kako vide u sistemu da treba da dodje u 19h, ja reko super al sta to meni znaci? Kazu, ne mozemo vam pomoci, jedino da ga cekate jer mi ne mozemo da ga kontaktiramo. I onda na kraju uspem da nadjem broj preko totalno druge osobe i kaze mi lik da ce doci u 21h, a ja izasao ranije sa posla da bih bio tu.

Ja sam imao taj problem i zvao sam 10x i svaki put su imali iste glupe odgovore tako da mogu samo da zamislim sta ce biti ako budem imao neki problem sa netom.

Drugi su isto pisali da imaju lose iskustvo sa njihovom podrskom tako da je opsti utisak da im je tehnicka podrska losa. Na stranu, optika im radi dobro, al evo ja imam problem sa wi fi, gubi se povremeno i telefon ne moze da nadje mrezu. Sve sto treba da svetli na ruteru, svetli. Onda moram da restartujem ruter da bi se ponovo pojavila mreza. Toliko me nesto mrzi da ih zovem, a bas nisam imao problem sa tim dok sam bio na Beogridu jer znam kad ih pozovem, da ce ili resiti problem ili ce poslati nekog, a ovi mi ne ulivaju takvo poverenje.

Moram da delimicno stanem u odbranu podrske iako se slazem da vecina nema pojma ali generalno su za to krivi poslodavci jer su plate tehnicke podrske bezobrazno male tako da se radnici stalno smenjuju i uvek su tu neki novi koji nemaju pojma. Mene kao korisnika koji redovno izmiruje obaveze to ne treba da zanima ali ne mogu da krivim nekog tamo iz podrske sto je pao s marsa.

Sto se tice postovanja termina takodje se slazem da treba da se postuje tudje vreme ali taj terenski posao je jako nepredvidiv tako da se nikad ne zna koliko ce se radnici zadrzati na nekoj prethodnoj intervenciji ili mozda iskrsne neka prioritetnija stvar koja zahteva hitno resavanje pa se kasni po koji sat vise. Zato treba da postoji neka koordinacija izmedju podrske i terenskih radnika kako bi korisnici imali pribliznije informacije o vremenu dolaska ali toga naravno nema.

Generalno sto se tice provajdera u Srbiji situacija sa tehnickom podrskom je jako losa.

Poslednja izmena:
Slazem se da je terenski rad nepredvidiv, ali daj bre, imate moj broj telefona, znate kada je zakazano. Ako treba da dodje u 19h, a on je u Mirijevskom Bulevaru(tamo je bio), on realno vec u 18:30 zna da nece doci na vreme i moze to da javi. Al problem je sto niko iz Oriona nema njegov broj(??? i dalje mi ovo deluje nerealno), pa ne mogu da mi daju da ga nazovem(kao da ja treba licno da zovem i pitam kada ce stici) i da se dogovorimo kada moze da dodje.

To mi deluje tako fuš i odmah mi je bilo jasno sa kakvom kompanijom imam posla. Da niko iz celog Oriona nema broj tog decka koji je na terenu i radi posao za njih, nebitno sto je iz druge firme, nismo u dobu goluba pismonosa...

I pored toga uvedem net i za sada radi kako treba. Decko deluje da je strucan u tome sto radi, izvadio onu masinu za spajanje optickih kablova, spojio to, napravio malu kutiju da stiti kabl, odradio sve za pola sata.

Ja sam napisao zasto je to tako, opticari sa 5 grama mozga svi rade vani... ostalo je par ekipa koji rade za privatne firme koje su podizvodjaci za MTS i ujedno i Orion, MTS jos ne radi uvlacenje optike po domovima a da krenu sutra sitacija bi bila 10000% gora jer obucenih ljudine name!
Svatite vi da smo mi skroz propali za to nije kriv orion ili SBB vec je krivica kolektivna i vazi za celu zemlju i balkan, ko ista zna bezi iz ove nododjije! e to je prava realnost

I da orion tehnicka podrska zove njih i dogovara ali ti ljudi sto su podizvodjaci su daleko od ustaljene ekipe, plus ovde su zgrade radjenje nakaradno, sve i kablovi se moraju proturat gde se stigne, u takvoj situaciji ni nemac se ne bi snasao vec bi digao ruke
Kome je kutija u zgradu, tada ce ici brze, ali nedostatak ekipa neverujem da ce iko nadomestiti jer ko je otisao vani tog da platis is 2-3x taj se nece vratiti

Takodje tip koji je bio kod mene, rece nemoj me pitat kako stizemo, meni posao krene ujutru a od 10 njih kad pozoves svi zahtevaju da dodjes posle podne jer su na poslu, a posto su podizvodjaci bacaju ih odma na druge poslove

Poslednja izmena:
Tako je, u svakoj firmi koja radi optiku ima i to mozda 2-3 ekipe koje znaju posao i koji su obicno zaduzeni za resavanje gorucih problema i za vece poslove a ovi sto rade povezivanje korisnika su obicno poprinauceni i rade posao kako rade. Naravno ima i medju njima ljudi koji znaju posao ali vise je onih koji traljavo to rade. Jos kad uzmemo u obzir da se u nekim firmama radi na ucinak a ne za fiksnu platu njima je u cilju da danas uvedu sto vise ljudi a to je s brda s dola i traljavo i taj radnik nikad nece doci da odradi posao pedantno i valjano.

Poslednja izmena:
Orion

Evo kako je bilo kod mene. Sve uredno placano i placen jedan mesec preko da bi se prelaz kod drugog ISPa izveo glatko. Razduzena 'oprema' jos ranije. I kod razduzivanja je bilo neprijatnosti. Nije gdja videla tel.kablic, pa htela da naplati neku besmislenu cifru. Ej, za kablic od 50din je tamo ciganija. A videla lepo da kutija za opremu nikad nije ni otvorena jer sam koristio sve svoje.
Elem, oni i pored najave i dogovora i bez izdatog MIKa daju nalog za demontazu porta. Ja to ne mogu drugacije da shvatim nego kao osvetu ili glupost pojedinca. Medjutim, nisu hteli da reaguju i posle ovog razgovora je port i skinut nakod dan-dva. Ostavljam vama na zakljucak da li je greska ili 'greska'
Ima toga jos jer sam kod njih jos uvek imao onaj WiFi stick ili kako se zove. I opet su bili bezobrazni van svake mere i logike.
Po prelasku na Beotel, svaki problem sa konekcijom je nestao jer nije bilo do linija ili Telekoma.

orion.gif

Koji uređaj (ruter wifi) se dobija uz orion optiku i kako se pokazao?
Može li neko sa oriona da pinguje npr. hetzner.de, koliki je odziv?

Evo kako je bilo kod mene. Sve uredno placano i placen jedan mesec preko da bi se prelaz kod drugog ISPa izveo glatko. Razduzena 'oprema' jos ranije. I kod razduzivanja je bilo neprijatnosti. Nije gdja videla tel.kablic, pa htela da naplati neku besmislenu cifru. Ej, za kablic od 50din je tamo ciganija. A videla lepo da kutija za opremu nikad nije ni otvorena jer sam koristio sve svoje.
Elem, oni i pored najave i dogovora i bez izdatog MIKa daju nalog za demontazu porta. Ja to ne mogu drugacije da shvatim nego kao osvetu ili glupost pojedinca. Medjutim, nisu hteli da reaguju i posle ovog razgovora je port i skinut nakod dan-dva. Ostavljam vama na zakljucak da li je greska ili 'greska'
Ima toga jos jer sam kod njih jos uvek imao onaj WiFi stick ili kako se zove. I opet su bili bezobrazni van svake mere i logike.
Po prelasku na Beotel, svaki problem sa konekcijom je nestao jer nije bilo do linija ili Telekoma.

Pogledajte prilog 245857

Teški govnari.

Koji uređaj (ruter wifi) se dobija uz orion optiku i kako se pokazao?
Može li neko sa oriona da pinguje npr. hetzner.de, koliki je odziv?

ping.png

Inace, sad skidam neki torrent sa dosta seedera i dosta dugo mu treba da dodje do 10MB/s. Bukvalno ga drzi na oko 1-2MB/s jedno 5min pa posle polako ide ka gore. Da li je to normalno ili ne?

Secam se ranije da mi je stizalo do maksimalne brzine vrlo brzo, a isto tako kod drugara koji koristi Vektor, dosta brzo se popne na 7MB/s

Poslednja izmena:
Verovatno nije na seedboxu retko ćeš kad od samih korisnika dostići max brzine

Pogledajte prilog 245857

Po tvojoj komunikacija sa njima vidim da imas nesto licno...... evo moj zet iz stana u stan u istoj zgradi od stoke iz telekoma ceka da mu prebace liniju i adsl port vec 10 dana, naravno ***** je vec popisao nov ugovor, bile 3 ekipe i nista nisu uradili sad ceka 4-tu jer je neko skinuo port za centrale i oba prikljucka ugasio (jos su ga terali da ide da potpise raskid ugovora sa starim vlansikom stana koji vec 2+ godine zivi u australiji (stan koji je kupio)), i ti se ovde cudis na orion pa vidis da ista firma sve ludaci i pijandure rade u PTT/Telekom ne funkcionise, kako onda ocekujes da funkcionise kad to rade orion+ptt+xxx :D

Nemojte krivo da me razumete ali ima ovde vas koje neko placa da sirite dezinformacije i hajtujete jer onace ko ce da plati 4000din optiku MTS-u na primer, tako da vecina neke postove uzme sa rezervom :)

Poslednja izmena:
Posto me plaćaju na svakoj temi - Orion ni najvećem neprijatelju ne bih preporučio. Za 1 dinar da mi daju 2 godine - neka hvala. Dok živim u ovoj zgradi Orion neće ući ni sa antenom za wifi ni sa optikom sve i da svima podele besplatno net.

Može li neko da napiše kakva je realna brzina za neki ADSL paket (npr. 10Mbps) kod njih, ukoliko je sama centrala realno veoma blizu (digitalna + optički medjugradski kablovi i obične bakarne zice i "parice" do svakog korisnika)? Znam pouzdano da je 10Mbps realno dostižno bez ikakvih problema, ali ne znam konkretno za njih.

ADSL brzina realno varira, ali brzina protoka do 10/20Mbps ne znači ništa, odnosno može realno da znači i 0Mbps, a plaća se bez razlike kao za maksimalni transfer.

Poslednja izmena:
Ja u stanu “imam” do 20Mb/s, realno max do 14, uglavnom oko 12, a kod telekoma imam tehnicke mogucnosti za 50/2Mb/s sto znaci da sam blizu centrale. Od sledece nedelje planiram da krenem da ih ganjam zbog neta, ali mi treba psihicka priprema za razgovor sa njihovom podrskom. Moj ti je savet da njihov ADSL zaobidjes ako mozes.

danas vidim neke momke buse nesto po zgradi, rekoh sta je to, kazu optika orion...vidim da se ovde zalite na njih, a pored toga jel to znaci da su oni sad "zauzeli" ovaj prostor, ili ce i drugi moci takodje da razvlace optiku po kraju? verovatno ce brzo poceti da nude pakete, da li da uzimam nesto kod njih ili da ipak sacekam?

• Like
Reagovanja: M J
Niko se ne zali na optiku, zalimo se najvise na tehnicku podrsku. Optika radi dobro hvala Bogu i nadam se da ce tako i ostati.

danas vidim neke momke buse nesto po zgradi, rekoh sta je to, kazu optika orion...vidim da se ovde zalite na njih, a pored toga jel to znaci da su oni sad "zauzeli" ovaj prostor, ili ce i drugi moci takodje da razvlace optiku po kraju? verovatno ce brzo poceti da nude pakete, da li da uzimam nesto kod njih ili da ipak sacekam?

Zale se neki na adsl ili troluju ipak se dele sendvici sa mesom u telekomu........
optika radi super iako sam ja napumenuo sta je glavni problem a to da je po stanovima razvlaci kurta i murta jer niko obucen nece raditi za 250-400e optiku... tako da jedini problem mogu biti da neko sece instalaciju ili je cupa jer je lose sprovedena kroz zgradu, ali ovo ce vazit za svaciju optiku podjednako

Trolamo za sendviče od novembra 2017.

Treba monter da zaradjuje kao doktor jer mora ici 6 godina u skolu, pa staziranje, pa... E, tek onda može da buši rupe, postavlja kanalice i ormariće u ulazu. Posle 3 godine u poslu, unapređuje se da uvodi instalaciju u stan.

Via RN4x

Ne treba ali ni krezub covek kad mu neko kaze da ima 2x bolje uslove vani i to bez papia i 5x vecu platu pokupi se i ode.... ovi sto ostanu ili su neradnici ili alkosi kao 90% bagre u telekomu/ptt koji jedva zavrnu zicu sa zicom....
Eto zetu vec dve nedelje 4 ekipe prebacuju liniju iz stana u stan koji je kupio pre mesec dana i obavestio ih i opet ne znaju gde su zeznuli i kako su oba telefona iskljucili, cak su besnili da i oni sad imaju podizvodjace koji je kao celu zabunu napravio (a i nov ugovor koji su potpisali da je radjen od starne lica koje ne radi za njih vec eto i tu imaju agente)...... cak su im dostavili racun za raskid ugovora od 10K dinara a oni prenose liniju u istoj zgradi stan pored stana :D
Da nije smesno bilo bi tuzno koji je to nivo nemara i ludila po drzavnim ustanovama

I Orion bar ima statistiku dostupnosti mreze pa se moze videt kako je:
orion.jpg

Poslednja izmena:
Sta meni ta Telekom prica treba da kaze, ukoliko je uopste istinita u detaljima koje navodis?

Mi smo svi nekad bili na Sezamu (orionu) da ne bi bili na Telekomu. Medjutim, prica se promenila. Doveli se menadjeri koji sve kao znaju. Koliko dobro rade, u Beogradu se sveli na jednu poslovnicu. Vidim da sad imaju jos jednu. Dakle, dve za Beograd. Meni to mnogo vise govori od tabele ciji su oni autori.
Podrska je nepostojeca. Sve sam L1. Svoje neznanje i nemoc menjaju za bezobrazluk.

Ono sto se ponavlja i sto je generalno korisnicko iskustvo sa orionom je: Dok radi - uzivaj. Ako se desi kvar i pocnu da te vozaju - menjaj provajdera! Ne veruj da ce ti popraviti ista i ikad. Budi siguran da ce bez ikakve najave u nekom momentu da ti povecaju cenu ili ti ukljuce nesto sto nisi trazio, pa ti onda pokusaju naplatiti uz nebulozne izgovore.

E sad, ti si ovde od skoro, a ljude koji se ne slazu sa tobom (zbog njihovog iskustva sa orionom) nazivas sendvicarima. Prepun si sebe (ja, ja, ja sam...), predrasuda (krezubi, pijandure itd.) i neznanja. Upristoji se. Pisi o svom iskustvu sa Orionom i to je to.

Sta je bilo sa ovim arenama na kraju, za “stare” korisnike je besplatna? Vidim da mi je i posle isteka promo perioda upaljeno svih 5 arena, a one neke nove decije kanale su ugasili i izaslo je obavestenje da se naplacuju 100 dinara.

Vrh Dno