Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Zao mi samo sto su potpali pod 18:9 *****izam. A kakvi su kinezi i indijska sirotinja...mogli bi u buducnosti ocekivati i iphone x poremeceni ekran s branikom na android one projektima.

Meni se sviđa dual cam, iskreno. Gcam s jednom kamerom je jedno kad je Pixel u pitanju, ali s taj nivo nećemo gledati u ovom cjenovnom rangu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa MIUI kamera ima strasno loš algoritam, zato su i lose slike u LL... Dok Gcam pegla neverovatno dobro šum, zato nam i treba , da bi A serija bila jos bolja :)

Ne, ok to, nego volim dual cam fizički da imam. Low light me ne nervira toliko pored mirrorlessa, ali mi znači da ne kropujem slike. Plus portrait mode radi dosta dobro, plebs se pali na te fore. :D

Стигао најлон
1cde4ede495726b05239d66b71104e92.jpg
fae192e3f751a9b714d10e4e57e3ef81.jpg

Ja nfc nisam nikad nešto preterano koristio, ali sto se tice ostalih stvari po mom kriterijum ovaj mob ima skoro sve,
Dual sim
Slot za memorijsku
Stock Android
Ok bateriju
Ir blaster
Alu izradu
Ulaz za slušalice sa donje strane
Glasan zvučnik

Mene nervira sto je sa donje strane. Vise mi odgovara gore

Vidim zašto bi tebi odgovaralo sa gornje strane, sve do korišćenja.

Evo jedna meni zanimljiva slika, slikano sa nekim macro stipaljkom za kameru i max zumom, pretpostavljam da većina zna šta je slikano
7018b034a2e7ae51061a0fcd1725eb8b.jpg

Samo Sony senzor i fabrička Google app na A1, odmah idu na 3 mesto :D

Чекајте људи...шта фали ОВ сензорима.....
Ја сам одушевљен фотографијама које настају са гцам софтвером у буквално свим условима.
Софтвер камере је лош, оптика је више него прихватљива.

Hm, pojavilo mi se na sred ekrana neki krug kao fleka, u razlicitim nijansama kao prelamanje boje, misllim da je zastitnk staklo popustilo necu da ga skidam jos jer ne smeta dok se koristi... nadam se da je zastitno staklo u pitanju. Kada prelazim prstom preko njega pomera se ta fleka, kada je ekran crn to se vidi kada je upaljen ne vidi se..

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

To je do zastitnog stakla, pojavi se kada se zagreje telefon...kao vodena fleka...
Ja lepo pricam da nema krsteno staklo, a vi bacajte pare i dalje :D

Jedino ona kratka sto se ne lepe skroz, ali ruzno izlgledaju.

Predpostavio sam da je to, kao dugine boje neke :)... sta znam dobro je drzalo tri dana hahah.. folija je bila ok i drzalaje sve vreme ali mi nije neka zastita, imam jos jedno u rezervi ako me ovo bude nerviralo zamenicu ga...

To je i mene nerviralo, kao nafta izgleda. Onda sam zalepio foliju i evo tako koristim.

Jeste da se folija bolje lepi i lepši je mob sa njom nego sa staklom ali brzo se oštećuje i oseća se da je plastika pod prstima.

Igrebala se malo, ali to se vidi pod nekih uglom. Ne smeta to meni.

Hm, pojavilo mi se na sred ekrana neki krug kao fleka, u razlicitim nijansama kao prelamanje boje, misllim da je zastitnk staklo popustilo necu da ga skidam jos jer ne smeta dok se koristi... nadam se da je zastitno staklo u pitanju. Kada prelazim prstom preko njega pomera se ta fleka, kada je ekran crn to se vidi kada je upaljen ne vidi se..

To verovatno ovako izgleda, slika je sa Aliexpress kod jednog stakla za A1.
7b87ae9f23255194a66bfcdc7bf70d2b.jpg

Izmedju ovoga i par mikro crtica na ekranu, biram par mikrocrtica.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Da tako nesto, s tim da je meni u obliku kruga, lepse izgleda hahahah

Kakve vi to folije lepite, ja na max 2 neku od 200 dinara sto uopste nije ni namenjena za njega i nikad ovako nesto nisam video...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Kakve vi to folije lepite, ja na max 2 neku od 200 dinara sto uopste nije ni namenjena za njega i nikad ovako nesto nisam video...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Zato i nisi video :-D verovatno je bolja ... i da nije u pitanju folija

Чекајте људи...шта фали ОВ сензорима.....
Ја сам одушевљен фотографијама које настају са гцам софтвером у буквално свим условима.
Софтвер камере је лош, оптика је више него прихватљива.

Sa Sony bi pucali fotke bolje od S8 ili Pixel, bez obzira što imaju veće senzore i boij softver obrade, bili bi na trećem mestu u svetu.
Takođe zadovoljan sa GCam, izvlači zaista dosta. Mane su što dugo traje obrada ako želite bolju sliku, takođe nije brzo slikanje (vrti krug dok snimi). Zato staviti na neka lakša podešavanja i podnošljivo je. Sve u svemu, GCam pravi čuda ako ima svetla, gde nema uopšte svetla tu nema pomoći, mora veći senzor (S7 i ostala kompanija ga tu šišaju).

Ipak previse ocekujemo od telefona od 200€.
Odlican je i ovako.

što se tiče tih stakala, ja sa chyi već dva meseca nemam naftnu mrlju niti mislim da će se pojaviti. e sad, čistio sam ekran do imbecilnosti dok ga nisam zalepio, sigurno jedno dvadesetak minuta pa je možda i do toga. obavezno temeljno pranje ruku i temeljno čišćenje ekrana pa možda i uspe. ne znam koliko to ima veze ali u mom slučaju je sad sve savršeno sa staklom :D rn4x je u pitanju al kapiram da je isto zakrivljeno i na a1

Ја стално држим укључен night light mode невероватно колико ми прија очима то жутило...

Nazad
Vrh Dno