Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Stvarno... Ja sam kad sam tek uzeo A1 ponekad samo držao i listao menije jer mi je jako prijatan ekran, iako je na Note 3 Pro bio blago zasićeniji, najviše crvene nijanse.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da se zvanično i ja upišem u temu.
Uzeo juče od Kidence-a. [emoji3]

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
d79ecf29b2aafe7ba3f4212fe424db1c.jpg

Poslednja izmena:
Šta si uzeo? Kutiju od telefona? :d :d :d

Polako , ali sigurno A1 tema postaje glavna na forumu :) Širi se porodica :) :) :)

Šta si uzeo? Kutiju od telefona? :d :d :d

:d:d

- Moj prošli telefon Honor 8 Lite je barem za dve klase bio iznad, što se tice slikanja u uslovima slabijeg osveteljenja. Baš ima previše šuma.

Gcam rešava ovaj šum ili ga samo minimalno "ublaži" ?

Kako me nervirate. Izgleda da će ovaj iz potpisa u penziju.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Gcam pravi u LL za dve klase bolje slike... ako volis da se igras i znas sta hoces, uz odredjena setovanja, slike su neuporedivo bolje nego na stock kameri.

Poslednja izmena:
Kad se vec potegla tema, zivo me zanima da li su ALS/PS senzori isti kod svih (ili je jedan senzor za oboje)?
Kod mene je oznaka LTR579

EBBG DISPLAY objašenje :d

EBBG means Eyeball Business Group->which is part of Hon Hai Group, more known as Foxconn and isplay is of great quality...

Sa MIUI foruma...

Šta god da je, meni funkcionaniše perfektno i nemam žalbi TNX @Kidence!

Poslednja izmena:
EBBG i kod mene. Slika oštra da oštrije ne može, a boje su meni sasvim dobre. :)

Moj prošli telefon Honor 8 Lite je barem za dve klase bio iznad, što se tice slikanja u uslovima slabijeg osveteljenja.

Ja sam prešao sa honor 8 lite. Kod njega je bila prednost što je Shutter Speed išao i do 8s, dok je ovde limit 1/15s i onda diže ISO do plafona, a što veći ISO to je više šuma. Dnevne fotke na MI A1 su odlične. :)

Pa kada kupujete originale, ovi sto kupuju kopije ... neka se zale :) hahaha :)

Jes, kupite kod kidenceta ili necete dobiti "original" [emoji846]

Ahahahaha :)

Bilo je panike u RN4 temi oko orginalosti Xiaomi telefona kod nas , pa mi slatko uvek da se nasalim na tu temu... :)

Ahahahaha :)

Bilo je panike u RN4 temi oko orginalosti Xiaomi telefona kod nas , pa mi slatko uvek da se nasalim na tu temu... :)

Secam se, nesto na foru provere na mi sajtu. Nmg da se setim tacno ali mislim da je to. E moj Kide, ko bi rekao da ces poceti da valjas xiaomi [emoji23] mada se dalo naslutiti po par onih rn3 pro special editiona [emoji23]

Ja to malo radi hobija, volim Šomija..pa dobro je kada se spoji lepo i korisno :)

Evo da se i ja upišem u temu uzet od Kidence-a, upravo skidam oreo. Evo malo gledam taj ekran što toliko pišete i meni je taj "mutniji" i ovo je kristalno jasno.

A evo i ovog testa memorije, nije mi Samsung već ova druga
6ede999a2aa3be65a80bc6fed8efc450.jpg

Poslednja izmena:
И ја сам нашао да је ЕББГ у ствари фоксон, дисплеје су почели да праве зато што су купили неки проценат ШАРП-а па отуда дисплеји из фокскона...то му дође Шарп...
Дисплеј на миа1 је драстично бољи него на рн4х, ја сам свој продао због дисплеја, исти је био очајан и на крају је пустио и лепак...по ћошковима...

Meni memorija piše micron, a gde se radi onaj test brzine memorije?

@Kidance glavni snabdevač,uzeo i moj ortak kod njega A1 [emoji23][emoji6]

Poslednja izmena:
Meni memorija piše micron, a gde se radi onaj test brzine memorije?

A1 SD Bench je aplikacija koju sam ja koristio za test.

Dajte za preporuku neki kejs, koliko se sećam ovde se pominjao Cafele I video sam onaj kao tepih kejs. Sad za prvu pomoć imam neki Makavo al dugmići su užasno tvrdi

Da li jos nekom treperi video na gcam u 1080 i 4K ? Čim fokusiram sliku ona pocne da treperi. Na stock kameri je sve ok

Дисплеј на миа1 је драстично бољи него на рн4х, ја сам свој продао због дисплеја, исти је био очајан и на крају је пустио и лепак...по ћошковима...

Otkud znas da i ovde nece 'pustiti' lepak. [emoji13][emoji3] Isti proizvodjac, isti dobavljaci, pa isti hw, isti kvalitet...

Ne bih ja rekao da tu ima neke drasticne razlike. Vrijeme ce pokazati.[emoji106]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Citah sad neke rumore za A2. Pominje se 5.7' 18:9 displej sa mnogo tanjim bezelima, sto bi bilo cool. Kamere bi trebalo da budu rasporedjene vertikalno sa strane i verovatno malo poboljsane. Procesor Snapdragon 640, memorija manje vise ista. Cenu procenjuju na 260-270$.

Dajte za preporuku neki kejs, koliko se sećam ovde se pominjao Cafele I video sam onaj kao tepih kejs. Sad za prvu pomoć imam neki Makavo al dugmići su užasno tvrdi

Ja koristim Lephee crni i odgovara mi. Tanak je, čvrst, odlično pasuje a dugmići su odlično legli. Tekstura je mat onako mekana gumasta, nema nikakve neravnine. Ako neko traži skroz non slip možda treba ove hrapavije da gleda.

Ja sam uzeo Nilkin Frosted Shield. Mat crna, ima lepu teksturu nazad koja ne klizi, odlično obuhvata telefon. :)

@Roy Fokker
Lephee nije losa, jel joj prelaze ivice preko ekrana?

@pshnd
Jel ta nillkin ona sa otvorenim delom gore i dole i kod dugmića, imao sam takvu na nexusu 4 I mnogo je dobra na dodir

Ne prelaze ivice, tačno su do stakla, taman iznad nivoa ekrana za djelić milimetra da ne leži na staklu ako se stavi naopako na sto.

Cafele Matte TPU Phone Case for Xiaomi MI 5X ( A1) Ultra-thin 0.6mm Anti-fingerprint TPU Cover for Xiaomi A1
http://s.aliexpress.com/y2uYB3y6?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

for Xiaomi A1 Case for Xiaomi MI 5X Case MI5X MIA1 MI5 X MIA 1 Pro Prime 3/4 32/64 GB Xiomi Phone PC Shockproof Back Cover
http://s.aliexpress.com/vUF3eiyi?fromSns=Copy to Clipboard

TOMKAS Case For Xiaomi Redmi 4X 4A Note 4 4X 5A Mi A1 Mi 6 Case Cover Silicone Glitter Fitted Conque Cases For Xiaomi Mi A1
http://s.aliexpress.com/fiyYZB7F?fromSns=Copy to Clipboard

Ja mogu za ove tri da potvrdim da su odlične.

Nazad
Vrh Dno