Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Nasao zbog cega je bilo dosta suma u mraku - zaboravio da ugasim minimal denoise:D (savet svima: minimal denoise aktivirati po potrebi i to iskljucivo sa dobrim osvetljenjem). Tako da gornja kamera ok odradjuje, ali evo nove ver (+clone) sa full podesavanjima: https://yadi.sk/d/Vh_N0krC3RvFFU
Kod mene sa samsungom radi ok. Rade pixel configs (ja koristim pixel 2017 zsl hdr+ za brz foto) i imaju jednu zanimljivu osobinu: kada uz pixel konfig aktivirate slow shutter - on radi iskljucivo sa prinudnim hdr+, t.j. na auto hdr+ i dalje imate brz pixel'ov zsl hdr+, a po potrebi aktivirate prinudni hdr+ i dobijete slow shutter. +Jos nesto: na bilo kojem konfigu aktivacija\deaktivacija slow shutter ne zahteva restart aplikacije (t.j. cas posla u podesavanjima aktivirate\deaktivirate po potrebi i nastavite da slikate)
Testirajte.

Poslednja izmena:
probaj 5x, 2016 hdr i medium. odradio sam dosta testiranja i 2017+ ima mnooogo vise suma u auto modu, pri tom na 5x razlika izmedju medium i super high ne postoji, cak je medium bolji, a manje treba vremena za slow shutter varijantu. ne znam zasto ali tako je. samsung senzor isto

@slobo2712, ne znam kako tacno je na eng, kod mene je rus ver. U dopunskim podesavanjima 4 odozdo.
@kVu, sutra cu proveriti, hvala. A brzina slow shutter trebala bi da zavisi koji odaberes hdr, default najbrzi, superhigh najsporiji, jer zavisi koliko slika uradi. Sad ne znam kakve su gradacije tacno, ali ranije default je bio 3 snimka, a superhigh 23 (a sad opet zavisi kako je tacno nastelovan slow shutter - jer su mogli to drugacije nastelovati za taj mod).

I sa isključenim HDR+ smoothing, slike su imale malo više šuma sa preporučenim podešavanjima. Sa nexus 5x modelom je manje šuma.

Stara GCam+3.2+last+clone+(no+sound).apk

Možete je instalirati zajedno sa BSG i Arnova.

da da znam to nego sam mislio da nema baš logike da je ista ili lošija slika na super high u odnosu na medium :) uglavnom 5x+2016+medium ftw. imam i brzo i sporo slikanje a kvalitet sjajan i boje su napokon kako treba

Evo sad sam nešto upoređivao. Mogu reći da si ubo sa ovim podešavanjima, slike su dosta dobre, brzo okida, brzo obrađuje (Auto HDR+). Hvala ti. :)

Mozak na leru... Koja tačno kamera app i koja podešavanja, ako može neki settings screen :). Thx

Poslednja izmena:
Odlična podešavanja. Boje su baš nekako lepše i prirodnije, čak i kada je malo slabije svetlo. Hvala najlepše! :)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Dobra verzija kamere, stabilna. Sa datim podešavanjima ne ubija aktivne app [emoji846]
LOS 14.1.

Poslednja izmena:
da da znam to nego sam mislio da nema baš logike da je ista ili lošija slika na super high u odnosu na medium :) uglavnom 5x+2016+medium ftw. imam i brzo i sporo slikanje a kvalitet sjajan i boje su napokon kako treba

Nocu kad budes fotkao videces razliku izmedju medium i super high. Takodje i auto hdr vs hdr forced.

Ja se ne mrdam od 6p i pixel 17 zsl (high podesavanja) taman toliko mogu da sacekam, a opet fotka ce dobro ispasti. Kad mi treba brzo onda drzim na auto i sljaka samo tako.

dal misliš da nisam testirao baš noću i po mraku? ako imaš samsung senzor bar probaj i uporedi, za druge senzore ne znam kako se ponašaju

Ja sam na A1 inace. Testirao sam bio na pocetku onako, sem jedino ako nisu doterivali modele i podesavanja za HDR, pa je sad drugacije.

Nekako sam uvek od pocetka furao 6P + Pixel 17 zsl i nisam mrdao odatle, a razliku izmedju mediuma i super high sam video u boljim senkama.

Ako si vec sve to testirao (za najnoviju verziju), koja je razlika izmedju 5x i 6p i koja je razlika izmedju pixel 16 hdr zsl i 17 hdr+ zsl?

Samo da znate da konfig pixel na auto hdr+ pored velike brzine ima i jednu manu (inace to je osobina zsl, kod prinudnog hdr+ zsl se iskljucuje): nije pun hdr, t.j. dobro obradjuje senke i tamne delove, ali totalno nista ne radi sa svetlim delovima (slikajte nesto danju na ulici, malo protiv sunca i da se vide oblaci, na auto hdr+ i na prinudnom hdr+ - sve ce vam biti jasno).

Poslednja izmena:
Ja sam na A1 inace. Testirao sam bio na pocetku onako, sem jedino ako nisu doterivali modele i podesavanja za HDR, pa je sad drugacije.

Nekako sam uvek od pocetka furao 6P + Pixel 17 zsl i nisam mrdao odatle, a razliku izmedju mediuma i super high sam video u boljim senkama.

Ako si vec sve to testirao (za najnoviju verziju), koja je razlika izmedju 5x i 6p i koja je razlika izmedju pixel 16 hdr zsl i 17 hdr+ zsl?
i ja sam furao to 6p+2017, al pre par dana je neko napisao da se isproba 5x i odmah sam primetio da je tu nešto bolje. odradio desetinu poređenja i došao do ove varijante. ja sam recimo mislio da nema razlike između 2016 i 2017 al je ipak velika u LL

@caridze pa da al tako i treba da radi zsl, nije nikakva greška u kameri

Poslednja izmena:
Moracu da istestiram, sad me mrzi :d

Inace na medium opusteno moze da se puca, brzo je skoro kao zsl.

Cini mi se da Pixel II XL i pixel 17hdr+ vise izvlaci iz senki. Mozda mi je i trip samo?!

Kako niko nije bio zaludan od onih Rusa i Indijaca i probao sve varijante.

Probano je sve. Nego nas telefon ima 3 senzora (sony, samsung, omnivision) + 2 razna stakla (ofilm, qtech), pa s toga tesko je bas sve istestirati. Mnogi se kunu u gcam 3.2 i 4.*, a BSG ih ne voli i fura 5.*. Za mi5s stoji pravilo: model nexus 6p (najvise detalja) + konfig nexus 6p ili pixel 2017 zsl hdr+ (ko sta vise voli). A sad kod nas kako je.. Bili su negde testovi, ako nadjem - dacu link.

Ljudi, da vas nema, trebalo bi vas izmisliti :D Jel' može više tih kamera da se instaliraju odjednom (kao zasebne aplikacije) ili pošto su GCam potiru jedna drugu?

@budababa, moze vise. Ali moraju biti Clone ver. Mogu da okacim klonove na bsg ver ako nekom treba. Ali boljde da pisete koja tacno ver je potrebna, jer ih ima dosta.

Poslednja izmena:
@bobajakuda
@slovak84
Koji vam je senzor?
Proverite tj izbrisite celu aplikaciju a pre brisanja iz podesavanja kada udjete u instalirane aplikacije obrisite kes i data podatke pa tek onda izbrisite aplikaciju, zatim je instalirajte ponovo i opet udjite u instalirane aplikacije i obrisite podatke. Tek omda pokrenite aplikaciju i podesite kao na slici. Trebalo bi da bude onda u redu.

Ovo je sa razlogom jer sam primetio da prilikom igranja sa gcam ma koliko menjao verzije nekako ako se ne uradi na ovaj nacin ostaju neka podesavanja kada je ponovo instalirate koja vuce sa neke prethodne verzije.
Probajte pa javite jeli uspelo.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Samsung je kod mene, uspelo je tako, hvala :)

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod mene nece ni posle tog postupka.
Xiaomi.eu rom ako to ima neke veze.

Upadam ;)
Da li neko zna da li negde u Nisu ima prodavnica koja prodaje 4x sa garancijom? Moze i Cuprija, ali ne verujem da ima. Uzimam za nekog a ne zeli KP ili slicne stvari, vec prodavnica i pisana garancija (cak i ona slj garancija od 6 meseci). Hvala

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno