Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Uh, iscitah od 20. (da preskocim najave) do zadnje prethodna 3h i 99% uzimam i ja ovaj fon, bio sam pre za neku economy klasu ali posto ga ima za vec 195€ 32GB nek ide zivot.
Ili se tripujem ili je neko ovde napisao da je kamera ili Sony u najmanjem broju slucajeva, ili Samsung mozda svaki 5. a resto Omnivision, jel moze na neki nacin da se probere Sony ili bar Samsung, negde sam nekad citao da po nekim siframa na kutiji moze, ili... ?

Drugo pitanje je za Global verziju, mislio sam da to znaci nas punjac ali ispade da ne nego da ide adapter samo, mada vidim pominjani su par puta, Djilkos bese koju stranu iza i neko oko polovine teme, i cak sliku bacili klasicni punjac za EU, on mi je u toj prici manje bitan nego ako nadjem sa EU punjacem spram UK jel to znaci i 800MHz band samim tim, presao bih na VIP verovatno, dosta je MTS-u bilo 15 godina, a tamo me naplasise dobar deo baznih stanica bas te hercaze posebno kod nas u "ruralu", ili nije tako?
Ko zna gde ima sa Sony ili bar Sami kamerom i jos ako je EU a ne UK punjac nek pusti PP (makar bio i 64GB model)...
Bez obzira na punjač global verzija je sa LTE b20(800mhz)

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Jel konstatovao vec neko da je posle januarskog update-a charging rapidly postao opet samo charging..Makar kod mene od sinoc.?
2.
3b4fc8f8e73c1ecd4012fa07b5918837.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Lepo kaže stavka 2. Remove the "Quick...". Značiii, Quick Charge je tu samo ne obaveštava više!
Ja punio jutros i za pola sata fon nabio 50%-60%, otprilike, i posle lagano do 100% (ali ne znam koliko je gurao vremenski taj ostatak do 100%).

Poslednja izmena:
Uh, iscitah od 20. (da preskocim najave) do zadnje prethodna 3h i 99% uzimam i ja ovaj fon, bio sam pre za neku economy klasu ali posto ga ima za vec 195€ 32GB nek ide zivot.
Ili se tripujem ili je neko ovde napisao da je kamera ili Sony u najmanjem broju slucajeva, ili Samsung mozda svaki 5. a resto Omnivision, jel moze na neki nacin da se probere Sony ili bar Samsung, negde sam nekad citao da po nekim siframa na kutiji moze, ili... ?

Drugo pitanje je za Global verziju, mislio sam da to znaci nas punjac ali ispade da ne nego da ide adapter samo, mada vidim pominjani su par puta, Djilkos bese koju stranu iza i neko oko polovine teme, i cak sliku bacili klasicni punjac za EU, on mi je u toj prici manje bitan nego ako nadjem sa EU punjacem spram UK jel to znaci i 800MHz band samim tim, presao bih na VIP verovatno, dosta je MTS-u bilo 15 godina, a tamo me naplasise dobar deo baznih stanica bas te hercaze posebno kod nas u "ruralu", ili nije tako?
Ko zna gde ima sa Sony ili bar Sami kamerom i jos ako je EU a ne UK punjac nek pusti PP (makar bio i 64GB model)...
Ja ima privatnu sim karticu na Vip-u a službenu na Telenoru.
Radi 4g internet na obe savršeno,bez ikakvih problema.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Spasibo svima drugari.

Za slucaj da ga ukinu, ja ga skidam :d

Meni i sa starim tj. prvi OTA koji je došao nema problema, vratio na fabriku tada + januarska nadogradna, zatim odradio root i magisk. Sa januarskom zakrpom nema ni BT buga koji je bio kod mene (samo kada se koristi BT, ja koristim svaki dan većinu dana). Zvuk u toku video snimanja sredžen bez fix sa fabričkom kamera app, slike su za nijansu bolje takođe fabričkom kamerom, zateglu su to fino, naravno ni blizu fotkama sa GCam. Zvuk na slušalicama je isto malo bolji + njihovi modovi koje su dodali za slušalice i zvuk, zvuk u toku razgovora još glasniji (ne znam koji bi ga fon nadjačao, možda htc one m8 ili iP8+).

Poslednja izmena:
Da li treba da odradim factori? Nisam ga radio posle update-a na Oreo. Mozda zbog toga?

Ko zna šta si za****, nemoj da gubiš vreme na traženje. Iz početka sa XiaoMiFlash ubaci nov Fastboot, evo ti linka, gde imaš sve potrebno, i čitaj lepo, nemoj ovde da pitaš nego lepo pročitaj da nešto ne za****š jer je prosto:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?406958-Xiaomi-Mi-A1/page149&p=5384886#post5384886

Ako to nije verzija sa januarskom, onda lepo isforsiraj da je dobiješ metedom koja je ovde pisana. Kada dobiješ OTA za januarski i instaliraš, ide root ovom metodom:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/root-mi-a1-oreo-8-0-disabling-ota-magisk-t3728654
I OTA instaliraš posle ovako bez gubitka root:
https://github.com/topjohnwu/Magisk/blob/master/docs/tips.md#ota-installation-tips

Module za Magisk sam ti postavio, vrati se malo nazad. Aj sad polako, subota, sve skockaj i napravi kako treba iz početka, tako je najbolje. Ne juri sto verzija uputstava, praveći nekog Frankeštajna.

Poslednja izmena:
Tom metodom sam i rootovao,nisam najbolje razumeo taj text kad stigne OTA,pa sam pokusao da unrootujem. Izgleda lose...[emoji19]

Ko zna šta si za****, nemoj da gubiš vreme na traženje. Iz početka sa XiaoMiFlash ubaci nov Fastboot, evo ti linka, gde imaš sve potrebno, i čitaj lepo, nemoj ovde da pitaš nego lepo pročitaj da nešto ne za****š jer je prosto:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?406958-Xiaomi-Mi-A1/page149&p=5384886#post5384886

Ako to nije verzija sa januarskom, onda lepo isforsiraj da je dobiješ metedom koja je ovde pisana. Kada dobiješ OTA za januarski i instaliraš, ide root ovom metodom:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/root-mi-a1-oreo-8-0-disabling-ota-magisk-t3728654
I OTA instaliraš posle ovako bez gubitka root:
https://github.com/topjohnwu/Magisk/blob/master/docs/tips.md#ota-installation-tips

Module za Magisk sam ti postavio, vrati se malo nazad. Aj sad polako, subota, sve skockaj i napravi kako treba iz početka, tako je najbolje. Ne juri sto verzija uputstava, praveći nekog Frankeštajna.
Mislim da nije dobar link?
Kad ubacim nov Fastboot,jel gubim podatke?

Koji link nije dobar?! Kod mene se svi otvaraju. Kod MiFlash dole desno imaš opcije, i da, treba ti čista instalacija, podatke sačuvaj, zato sam ti rekao da sve iz početka podesiš. Na prvom linku imaš da skineš rom i uputstvo sa za fleš roma.

Cuva sve, i app i internu... Dobijes fon kao sto je bio, samo odradjen update :) U prevodu, flesuje samo System particiju.

Koji link nije dobar?! Kod mene se svi otvaraju. Kod MiFlash dole desno imaš opcije, i da, treba ti čista instalacija, podatke sačuvaj, zato sam ti rekao da sve iz početka podesiš. Na prvom linku imaš da skineš rom i uputstvo sa za fleš roma.
Da,vidim tek na kompu kad sam otvorio. Za sad sam vratio root,pa cu se zezati drugi put

Da'l sam lud ili šta je, ponovo mi se, čudom, izgubila LED notifikacija za Gmail. Sve drugo se uredno LED notifikuje samo GMail *ebe kevu.
Mislim da se notifikacija izgubila otključavanjem b/l-a i instaliranjem Magiska i čak sam siguran u ovu tvrdnju "ali nemam bore da to i dokažem" :d

Neki savet za GMail LED ili šta već inače odo' u pm :( !!!

Poslednja izmena:
Mi Flash u svakoj verziji koju sam probao (2016.x.x, 2017.4.25 i 2017.7.20 <- najnovija koju nadjoh) na Refresh dugme daje grešku

"Length cannot be less than zero
Parameter name: length
"

Telefon je u Fastboot režimu i povezan je s računarom, adb.exe i fastboot.exe vide telefon i stavljeni su u Path, al' Mi Flash nema šanse da mrdne od ove greške.

FLEŠOVANJE BEZ MI FLASH - radite na svoju odgovornost
Kako je Mi Flash samo fasada za pokretanje odgovarajućeg .bat fajla, ako imate instalirane drajvere za telefon i dovoljno nove adb i fastboot programe (one koje vide Mi A1), onda vam nije ni potreban:

Butujte telefon u Fastboot režim (upaliti držeći istovremeno VolumeDown + Power), povežite ga na USB s računarom i potvrdite da ga računar vidi (command-line prompt, pa komande fastboot devices i fastboot getvar product -> treba da piše "tissot" za Mi A1).
Uvek je dobra ideja da se bekapuju korisnički podaci na računar pre flešovanja.
Skinete ROM image fajl koji želite i otpakujete ga u neki folder. U njemu je nekoliko .bat fajlova, a za flešovanje svega, sem korisničkih podataka, treba nam flash_all_except_storage.bat.
Da bi flešovanje počelo - dvoklik na pomenuti .bat fajl, gde je prethodno putanja do adb.exe i fastboot.exe mora da bude upisana u Path parametar Windowsa. Ako nije, prekopirati ta dva .exe i prateće .dll u folder u kojem se nalazi.bat fajl.
2x kliknuti na bat i sačekati kraj operacije.
Sistem je flešovan.

Isto ovo uradi i Mi Flash, samo sa malo lepšim prikazom. PLus niste ograničeni na Windows OS, s tom razlikom što bi se komande iz.bat fajla pokretale ručno u npr. Linux Terminalu.

Poslednja izmena:
Kako da snimim ekran gde god hoću, u app koje su to isključile? Reacimo u paypal ne mogu da snimim.

Prilozi

• Screenshot (28.01.2018. 09_51_03).png
    Screenshot (28.01.2018. 09_51_03).png
    55 KB · Pregleda: 245
Da se upisem i ja, konacno stigao :)

Pogledajte prilog 245302

E sad imam pitanje oko update, trenutno mi je avgust 2017 i dobio sam decembarski od 1085mb...da li da prvo instaliram sve update koje dobijem(mozda bude i oreo pa factory) pa tek onda instal aplikacija ili je svejedno koji je redosled?
I drugo pitanje, da li za ona dole 3 tastera ima da se upali ton kada se pritisnu?

Poslednja izmena:
Posle factory reseta će se obrisati sve aplikacije(vraćanje na fabrička podešavanja) tako da je sve jedno...

Da, odradi sve nadogradnje sa v8 Oreo, januarska zakrpa, posle toga odradi vraćanje na fabrička podešavanja, zatim podešavaj i instaliraj.

Da se upisem i ja, konacno stigao :)

Pogledajte prilog 245302

E sad imam pitanje oko update, trenutno mi je avgust 2017 i dobio sam decembarski od 1085mb...da li da prvo instaliram sve update koje dobijem(mozda bude i oreo pa factory) pa tek onda instal aplikacija ili je svejedno koji je redosled?
I drugo pitanje, da li za ona dole 3 tastera ima da se upali ton kada se pritisnu?

I ja to htedoh (ostala mi navika da mi kvrcka), al rekose da je prevazidjeno :)

Navigacioni tasteri nemaju zvuk,samo vibracija.

Hvala svima na info. Za navigacione tastere znam da je bilo reci ali nisam mogao da pronadjem sta je pisano. Pa dobro, radice i bez zvuka, manje bitno :)

Vibracija sasvim dobro završava posao.

Baterija sasvim korektna na oreo (januar)

4cc5a7c3df161c81768eb53c9242e520.jpg
2dea6be09eb3d9fdbe4817c3a4d08e55.jpg

Svaka cast kako izgurate toliko. :)

Ne igram igrice, adaptive je osvetljenje, malo wifi, malo 4g, posto je na 25% racunaj minimum jos 2 sata ekrana :d

Fascinantno je kako ovaj telefon "drži" 4G mrežu,kao terijer...,)

Nazad
Vrh Dno