Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
molba, imam ogranicen budzet za klimu namenjenu vise grejanju nego hladjenju, 12, znaci inverter

ova je najjeftijija koju nalazim, neki vivax http://www.neptun.rs/vivax-cool-m-d...arch=klima inverter 12&sort=p.price&order=ASC

da li je OK ili sta bolje za par hiljada vise. pozdrav hvala.

Ja imam http://www.coolshop.rs/vivax-klima-uredjaj-acp-12ch35aesi i sasvim je OK ali moj ti je ipak savet da uzmes MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW moze da se nadje za 47k , isplati se dati koju hiljadu vise

Nema potrebe kupovati LG i bacati 750€ ja sam uzeo Candy CS4 1372 D3 7kg 1300 obrtaja A+++ kostala me 250€ a imas i jeftinijih modela da nadjes za 200.
Dobra stvar je sto Candy redovno ima na sajtu produzavanje garancije sa 2 na 5 godina sa registracijom pa i da se pokvari posle 5 god to je meni sasvim ok , kupis novu i opet si miran 5 god :)

nema to brate kod nas samo markirana roba https://technoshop.ba/

narode samo da dodam ovo mi treba za javni prostor ne zanima me dizajn wifi i funkcije, samo da moze da greje bez gasenja 24h. samo izdrzljivost nista drugo i da ne kosta bubreg.

Svaka moze da greje 24h, ali pitanje ja kako. Opisi objekat, cime se grejalo do sad, ima li izolacije, kvadratura. Dobro i jeftino ne postoji.

MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW + kupis zasebno wifi adapter koji kosta 6000 din , znaci oko 53000 din.

MIDEA MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW + kupis zasebno wifi adapter koji kosta 6000 din , znaci oko 53000 din.

cemu sluzi wifi adaptor

trenutno se grejemo na teslu 18, obicnu, ona pokriva oko 90m2 otvorenog prostora bez pregrada sto nije dovoljno, pa hocu da sa inverterom 12 grejem 30m2 pozadi sa otvorenim delom ka glavnom prostoriji. OK je izolovano, standardna visina 2.5m.

da prosirim pitanje, koliko dugo klima sme da bude upaljena da greje. 24 sata, krace, duze? nemojte samo da mi odgovorite dok se ne pokvari, to znam i sam.

hvala

ovo je ono kad uleti neko ko nema pojma o klima uređajima i onda unese nemire među forumaše :smash:

isplati se u kom smislu? bolje grejanje i hladjenje ili samo dizajn, komfor. rekoh da me ne zanima to nego samo operativni kvalitet.
Prvo bi ti možda pomoglo da izlistaš temu, ima jako puno korisnih stvari koje možeš naučiti i odatle izabrati šta ti paše najbolje. Ovako teraš ljude da šilje čiji je veći... Večita priča kinez vs. japanac a suština je da ima razlike.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

isplati se u kom smislu? bolje grejanje i hladjenje ili samo dizajn, komfor. rekoh da me ne zanima to nego samo operativni kvalitet.

dizajn i komfor su dvije posebne stvari, a što bolje grije to je i komfornije jel tako?

za male pare ne nadaj se nekoj sreći, operativni kvalitet probaj sa fujitsu, daikin, mitsubishi itd.

Prvo bi ti možda pomoglo da izlistaš temu, ima jako puno korisnih stvari koje možeš naučiti i odatle izabrati šta ti paše najbolje. Ovako teraš ljude da šilje čiji je veći... Večita priča kinez vs. japanac a suština je da ima razlike.

ako će već na kineza preporuka opet ide za Gree Eco Viola, samo 30 kvadrata sa otvorenim djelom je puno za ovu klimu, tako da ne preporučujem, ali možeš probat pa nam javi :D

kog kineza za manje od 45k dinara predlazes?

Koliko sam ja upoznat, ljudi imaju AESI ili AERI, i zadovoljni su. AEMI je noviji model, pa verovatno niko ne zna šta da ti kaže.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ja mogu da govorim o Vox-u.... Imam ih dve i zadovoljan sam.

Ja imam Vivax AEMI 12-ku inverter, grejem 45 kvadrata prizemlja i sprat od 40 kvadrata. Kada sama klima radi zagreje do 22c, ali moram da stavim zadatu temperaturu 26c. Da napomenem da imam i centralno grejanje pa se dopunjuju. Zima do sada nije bila hladna, tako da tvojih 30 kvadrata će grejati. Klima mi je uključena non stop, samo noću smanjim na 22c.

zahvaljujem to je dovoljno konkretan odgovor koji sam trazio. bilo mi je bitno da ne dobijem alarm da je klima sklona ovim ili onim losim stvarima. ne kupujem za kucu, ovde trosim 1 fujitsu inverter i 1 panasonic ne inverter na 90m2 za dopunske radnje zimi i hladjenje leti ali samo preko 35C. pozdrav svima i hvala jos jednom.

btw apropo rada non stop tesla ima neko samoiskljucivanje kada se krilca malo uvuku i umesto temperature na displeju pojavi dB a znak da je upaljena blinkuje. tako bude neko vreme pa onda ponovo krene. kapiram da je to neka interna zastita, mozda gresim.s

btw apropo rada non stop tesla ima neko samoiskljucivanje kada se krilca malo uvuku i umesto temperature na displeju pojavi dB a znak da je upaljena blinkuje. tako bude neko vreme pa onda ponovo krene. kapiram da je to neka interna zastita, mozda gresim.s
Defrost :D

Da, odmrzavanje spoljne jedinice, baci pogled kad to radi da vidis da li ima leda na spoljnoj jedinici.

pogledacu ali ne bi trebalo da ga bude na plus 2-3 napolju, to sam video sinoc oko 5 u beogradu.

Na +2℃, +3℃ se i stvara najviše leda, pogotovo ako je velika relativna vlažnost vazduha.

Na +2℃, +3℃ se i stvara najviše leda, pogotovo ako je velika relativna vlažnost vazduha.

meni je Nokrija znala ulazit u defrost i na temperaturi od 5 stepeni i to naročito ujutro, najgadnije je kada pada ledena kiša a vlažnost preko 90%.

Temperatura freona u isparivacu je nekoliko stepeni (zavisno od snage kojom uredjaj radi (inverter)) niza od spoljne temperature.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Defrost je na neki način i ok, jer očisti vanjsku od prašine, zemlje, dima ako neko okolo loži itd, zna voda bit crna i puna zemlje ako je ono zemlja?

Čađ. Inače, freona je na -XX℃, tako da je normalno da zabeli spoljni izmenjivač, pa mora i defrost da se odradi,.da se otopi taj led.

OK, hvala za odgovor.

Prevodio mi je google translate sa tog ruskog sajta pa sam "pohvatao" ponešto. :)

Ko zna kojim dilom je investitor došao do tih klima, a google na upit uglavnom izbacuje ruske sajtove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno