Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Proveri permisije tj dozvole za viber mozda ti nije odobreno da app koristi unutrasnje skladiste
Setings, Instaled app, viber, permissions,
Pa vidi

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mislim da nije to, posto se iz apk Photos sve lepo prikazuje.
Svejedno, ne svidja mi se galerija pa cu verovatno da instaliram neku zamensku aplikaciju :).

Najbitnije mi je ono oko powerampa. To nikako ne mogu da namestim. Ne znam u cemu je fora? :)

Listam i listam i hocu i necu :D radoznao sam volim da se igram, a i malo krenuo da zavitlava ovaj miui pa bih da menjam..otkljucan mi je bootl, a trenutna verzija MIUI 9.0.5.0 stable 7.0
treba da odradim root i da stavim custom
Dvoumim se izmedju LineageOS 14.1 i ResurrectionRemix 5.8.5? Jel ok lineage? Nisam uopste zahtevan, poneka slika..sms, poziv, wapp i to je to :D volim kad baterija dugo traje, to mi je fetis hahahah :D svaki drugi dan se iznenadim sto sam docekao da na androidu izdrzim duze od pola dana :D i to na dva cela :D i koji twrp staviti nasao sam ovaj na xda [OFFICIAL][TWRP][Recovery] TWRP 3.1.1-0 [mido]? (a sad sam probao da dl i nema mirror -.-) pa moze neki drugi? ili da mi neko upload ako slucajno ima :)
Lineage je meni na Mi Max bolji. Baterija je bolja, ok, ima manje ono customizacije, ali boze moj. Probao sam i Mokee 3 meseca. Ali LOS 14.1 je najbolji custom rom po meni

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Mislim da nije to, posto se iz apk Photos sve lepo prikazuje.
Svejedno, ne svidja mi se galerija pa cu verovatno da instaliram neku zamensku aplikaciju :).

Najbitnije mi je ono oko powerampa. To nikako ne mogu da namestim. Ne znam u cemu je fora? :)
Play Store pa probaj Better open with ili slicnu aplikaciju za default app...
Edit: uupsss tebi treba audio fajlovi:

b2e185407c2913a5cce456a8401af563.jpg
4c15c369fb0ad695e57fcae9f7e421ac.jpg
549c70d8440570c9cb1ca63530677ad1.jpg
188d3666a9d25d64fb409e8af85c4ee2.jpg

Sent from my Redmi Note 4x
f62fb5f13f204951cd5b80c68cc17689.jpg

Poslednja izmena:
Listam i listam i hocu i necu :D radoznao sam volim da se igram, a i malo krenuo da zavitlava ovaj miui pa bih da menjam..otkljucan mi je bootl, a trenutna verzija MIUI 9.0.5.0 stable 7.0
treba da odradim root i da stavim custom
Dvoumim se izmedju LineageOS 14.1 i ResurrectionRemix 5.8.5? Jel ok lineage? Nisam uopste zahtevan, poneka slika..sms, poziv, wapp i to je to :D volim kad baterija dugo traje, to mi je fetis hahahah :D svaki drugi dan se iznenadim sto sam docekao da na androidu izdrzim duze od pola dana :D i to na dva cela :D i koji twrp staviti nasao sam ovaj na xda [OFFICIAL][TWRP][Recovery] TWRP 3.1.1-0 [mido]? (a sad sam probao da dl i nema mirror -.-) pa moze neki drugi? ili da mi neko upload ako slucajno ima :)

Ubaci zadnji TWRP sa official sajta. https://dl.twrp.me/mido/twrp-3.2.1-0-mido.img.html

LOS 14.1 je najstabilniji ROM, stalno ga unapređuju. Po mom mišljenju najbolji 7.1.2, ima i januarski security patch level.

Zna li neko zašto mi TWRP pokazuje "Unable to mount storage" prilikom paljenja? ...a i kasnije pre instaliranja - konkretno Magisk uninstall-a koji ne uspe da odradi.
Stara verzija Magiska je pa ne može unistall iz same app a ni update pa sam kapirao da uninstall pa flash nove verzije.

Ne znam šta bi moglo biti. Jedino da probaš da flešuješ zadnji TWRP sa official sajta. Bekapuj sve fajlove sa internene, sve fajlove sa data particije (aplikacije itd) i idi u wipe pa izaberi format data (dugme pored advanced wipe).

Par konkretnih pitanja u vezamo za telefon.
Model redmi note 4x; Android 7.0; MIUI: 9.0.5.0

1.kako da promenim veličinu teksta/slova/simbola u status baru? (ako moze bez menjanja roma, roota i sl.)

Možeš menjanjem dpi da menjaš veličinu simbola u status baru, kao i kompletnog UI-a istovremeno. Skriveno je u MIUI-u, pisao sam ovde

Poslednja izmena:
Flešovan je zadnji Twrp, istu grešku je pokazivao i na prošlom.
Sada neće da uninstall Magisk, pa se zato plašim i da uopšte probam novi ROM da flašujem dok je TWRP u tom stanju.

Da li stavljanjem druge sim kartice i koriscenjem jos jedne mreze telefon trosi vise baterije?

Ne, bar ne primetno...

Ne trosi, nema uticaja na bateriju jer ima 1 modem.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Play Store pa probaj Better open with ili slicnu aplikaciju za default app...
Edit: uupsss tebi treba audio fajlovi:

Nece! Probao sam better open with.

Da pojasnim opet.
Instaliran je poweramp, full verzija. Podeseno u settings da bude default aplikacijaca za music.
Ali prilikom izbora pesme iz explorera (ili sličnog programa) ne nudi mi se uopste opcija da je pokrene poweramp, vec ostali playeri koji postoje u telefonu.
Isto to kada zelim da pokrenem muzicki player iz sporttrackera uopste mi ne nudi poweramp za izbor.
Da moguce da je problem to sto je poweramp u full verziji? To mi je nekako bas cudno?

Prilozi

• Screenshot_2018-01-23-10-00-23-908_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-01-23-10-00-23-908_com.android.settings.png
    99.6 KB · Pregleda: 121
  • Screenshot_2018-01-23-09-59-48-709_android.png
    Screenshot_2018-01-23-09-59-48-709_android.png
    147 KB · Pregleda: 117
  • Screenshot_2018-01-23-09-58-45-327_android.png
    Screenshot_2018-01-23-09-58-45-327_android.png
    250.1 KB · Pregleda: 110
Pa dual standby, nije dual active.

Nece! Probao sam better open with.

Da pojasnim opet.
Instaliran je poweramp, full verzija. Podeseno u settings da bude default aplikacijaca za music.
Ali prilikom izbora pesme iz explorera (ili sličnog programa) ne nudi mi se uopste opcija da je pokrene poweramp, vec ostali playeri koji postoje u telefonu.
Isto to kada zelim da pokrenem muzicki player iz sporttrackera uopste mi ne nudi poweramp za izbor.
Da moguce da je problem to sto je poweramp u full verziji? To mi je nekako bas cudno?
Znas sta bih ja pokusao da uradim, da ako imas root da disable-ujes miui music aplikaciju, najbolje sa titanium backup da uradis freeze music aplikaciju, pa onda pokusaj...

Sent from my Redmi Note 4x

Ma dual sim je prava stvar, jos kada ima ovako dobru bateriju... Extra... bolje 1 telefon sa dve kartice, nego 2 sa po jednom :)

Hvala na odgovirima.Koristi li neko jos zadnji xiaomi.eu da li mu prikazuje viber notifikacije na lokskrinu,kod mene ne vise su stvarno poceli je****** sa tim notifikacijama

Koristim i ja poslednji xiaomi.eu rom, imam probleme sa notifikacijama, najvise sa whatsappom, cesto ne prikazuje notifikacije.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ti si prijatelju zalutao u ovu temu ako nemaš root :D

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Izgleda! :d
Pratim temu. Realno 95% postova je na temu modovi, rom, root i sl. I naravno trajanje baterije :d:d

Podnio zahtjev za unlock sad moram cekat 72h sata.. jel a sta je magdisk?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Da li si siguran da je 72h, Kidence je negde pomenuo da je sada 360h?

Pretpostavljam da mislis na magisk, sa njim mozes da rutujes telefon i koristis module napravljene za magisk.

Onoliko je koliko mu piše na miflash_unlock.

Da pardon na magisk mislim..

pise mi na miflash unlock, vas zahtjev za unlock je kraci od 72h sata.

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Pa realno svi su vec otkljucali telefone sad samo ostao mali procenat ljudi koji to do sada nisu hteli da odrade.[emoji41][emoji41][emoji41]

Stigao jutros smart flip cover, prelep je!
0447b44b2fb86452853e19840c45bf95.jpg
04e665a66eb924a1d310ce134d8f72d0.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno