Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Zanemarite ova dva posta iznad,prijavio sam kao spam( ne znam kako da ih izbrisem) mislim da sam shvatio
Samo me zanima,jel treba neke drivere za tel da skinem pre svega ovoga?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Predlažem da ne diskutujemo o cenama telefona, jer ovo nije Domaće tržište ili Onjaln kupovina podforum. Ko je zainteresovan, naći će cene.

Sinoć 80 % baterije, a jutros 19%. WiFi nehotice uključen cele noći, a Bt standardno radi uvek...

Usputbudirečeno, gde može da se vidi popunjenost RAM-a na Oreu?

Поред свих багова на ореу ја немам тај са блутутом, чак сам га држао и укљученог преко ноћи али није дивљао...мора да га нешто покреће што ја не користим....

BT ja držim uključen, zbog automobila, i ne crpi bateriju ništa specijalno, ali izgled da na WiFi mora da se obraća pažnja.

Predlažem da ne diskutujemo o cenama telefona, jer ovo nije Domaće tržište ili Onjaln kupovina podforum. Ko je zainteresovan, naći će cene.

Sinoć 80 % baterije, a jutros 19%. WiFi nehotice uključen cele noći, a Bt standardno radi uvek...

Slažem se, samo sam hteo da naglasim da to i nije neka akcija i da ima je redovna cena niža, pošto ovo ne čitaju samo ljudi koji imaju A1 već i oni koji bi ga možda kupili (kao ja naprimer).

Ono što mene kao potencijalnog kupca zanima je kakav je telefon pri korišćenju jednom rukom? Ja sam fan kompaktnijih telefona i sve preko 5 inča mi je preveliko osim ako nema baš tanke ivice. Osim ove stavke i možda kamere sve ostalo mi odgovara.

Poslednja izmena:
Ono što mene kao potencijalnog kupca zanima je kakav je telefon pri korišćenju jednom rukom? Ja sam fan kompaktnijih telefona i sve preko 5 inča mi je preveliko osim ako nema baš tanke ivice. Osim ove stavke i možda kamere sve ostalo mi odgovara.
Nije nemoguće, ali nije zgodno. Za mene je 5,5 inča sa ovim odnosom stranica preko maksimuma za ugodnu upotrebu. 5 inča mi mnogo bolje leži.

Ne bi smelo da wifi skine 60% preko noci. Verovatno je bio drain druge prirode.

Da li je dobio neko januarski SP

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Moze, to je root za oreo .
1. Skini min adb i fastboot i potrebne fajlove, a to su ti magisk manager apk (instaliraj na fon) i patchovan boot.img (Extractuj u folder gde ti je adb)
2. Omoguci dev options i cekiraj oem unlock i usb debugging
3. Ugasis fon, udjes u fastboot (volume down i power dugme) i povezi tel sa racunarom
4. Otvori minimal adb i fastboot i kucaj komande :
fastboot oem unlock
kad zavrsi, a to je odmah kucaj
fastboot boot patched_boot.img
Restartovace se telefon
5. Otvori magisk manager i instaliraj magiks direktnom metodom i to je to. Posle mozes da dodas module za camera2api (enable) i selinux permissive script (imas ih par postova iznad u opisu videa), ovo naravno ako hoces gcam.

Da li briše podatke iz telefona?

Ako imas root, daj mi bbs dumpfile, pa cemo da vidimo. Ako ti se gubi signal moze biti da je do toga, ako je los signal ili ako ti nije ukljucen automatski da se kaci kada je telefon u sleep-u.

Sto se tice RAM-a u developer settings-u. 7 puta tapni na build number i otvorice ti se nova kolona u settings-u.

Da li je dobio neko januarski SP

Nije jos izbacen.

@Djilkosh_Ns
Izašao je januarski 89mb. Bar sam tako video. Kod mene još ništa.image.jpg

Sc8eR jednom rukom možeš da telefoniraš, napraviš brze slike (verovatno mutne pošto uređaj nema optičku stabilizaciju), da skroluješ po sajtovima, proveriš mejl i vesti, i to je, uglavnom

što se spomenute prodavnice na L tiče, priča kao i kod KP prodavaca. isrpaviće me neko ako grešim. ja sam kod njih kupio 2005. čuveni MPx200 koji je i dan-danas ispravan (ne znam u kakvom je stanju baterija)

Da li je neko sa 6p presao na A1 i kakvi su utisci?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@krele90

Nexus 5x je baš reprezentativan primer koji si trebao da navedeš, nov kada sam uzeo tvrdio sam da krš, radi jako loše, baš se videlo da mu fali RAM, ni blizu kako se očekuje od nexus-a, zvuk loš, baterija loša, plus vodi u večna lovišta. Što se tiče 6P, dobar fon za svoje vreme koji sam sa uživanjem koristio, jedino mu je falilo snage na izlazu za slušalice, A1 bolje radi od njega, nemam tu nikakve dileme! Plus A1 ima DAC, naravno A1 duplo jeftinije sam platio od 6P. Pixele porediti ne mogu, nisam ih imao, ali cenovno su daleko od A1, posle A1, pitanje je vredi li neki fon i blizu te love a da nema DAC! Zaista je nije realno iskeširati za neki fon i 1e više a da nema DAC, zvuk na A1 je fantazija. Ne morate da slušate muziku, dovoljno je da telefon koristite za pozive i da vaša mreža podržava HD (VIP i Telenor), onaj ko ne razgovara preko telefona može da kupi i digitron, mislim tablet, koji će moj telefon.

Sc8eR jednom rukom možeš da telefoniraš, napraviš brze slike (verovatno mutne pošto uređaj nema optičku stabilizaciju), da skroluješ po sajtovima, proveriš mejl i vesti, i to je, uglavnom

što se spomenute prodavnice na L tiče, priča kao i kod KP prodavaca. isrpaviće me neko ako grešim. ja sam kod njih kupio 2005. čuveni MPx200 koji je i dan-danas ispravan (ne znam u kakvom je stanju baterija)

Hvala na odgovoru, to je otprilike ono što sam i mislio, a pošto su meni do skoro i 5-inčni telefoni bili veliki, verovatno ću tražiti manju alternativu.

Šta znači ista priča kao i kod KP prodavaca? Upitna garancija ili...?

Ako imas root, daj mi bbs dumpfile, pa cemo da vidimo. Ako ti se gubi signal moze biti da je do toga, ako je los signal ili ako ti nije ukljucen automatski da se kaci kada je telefon u sleep-u.
Nemam root.
Sto se tice RAM-a u developer settings-u. 7 puta tapni na build number i otvorice ti se nova kolona u settings-u.
Je80te, je l' nekome jedini posao u Guglu da šeta mesto gde se ovo nalazi sa svakom novom verzijom Androida?

Pređoh i ja na A1 64gb posle crknutog 5x... Nisam stigao da rutujem, na poslednjem ota 7.1.2 update-u sam. Ne svetli mi led za whatsapp poruke. Ne videh u pretrazi rešenje, jel ima neko ideju šta da pogledam?

*Prvi utisak je nerealno glasan zvučnik na max nivou za dolazne pozive i poruke.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Baterija na Oreo
Ja prezadovoljan
95% na 4g internetu 5% na wifi
c737ec7388494988749cf78dbcc78789.jpg
32d9e10591af21e96a735b8f8dd6b0b2.jpg
65f176a4e7f72953fa1c6182c8de5a6c.jpg

Ako ste vlasnik Xiaomieva Mi A1 ili to namjeravate postati, znajte da je Xiaomi upravo povukao nedavno puštenu Oreo nadogradnju za taj inače vrlo zanimljiv uređaj. Razlog: neočekivana hrpa bugova.
Nedavno je Mi A1 dobio Oreo, a upravo je taj mnogima slastan keksić, mnogima pokvario korisničko iskustvo. Prijavljivani su bugovi po pitanju performansi, rušenja aplikacije Telefon, nestanak gesti preko čitača otisaka i nekontrolirano curenje baterije s Bluetooth vezom.

Zbog te silne količine problema, Xiaomi je odlučio zasad povući Oreo nadogradnju za taj uređaj

smartphonehrvatska

Bitno da su oni ispunili obećanje do ng ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ako ste vlasnik Xiaomieva Mi A1 ili to namjeravate postati, znajte da je Xiaomi upravo povukao nedavno puštenu Oreo nadogradnju za taj inače vrlo zanimljiv uređaj. Razlog: neočekivana hrpa bugova.
Nedavno je Mi A1 dobio Oreo, a upravo je taj mnogima slastan keksić, mnogima pokvario korisničko iskustvo. Prijavljivani su bugovi po pitanju performansi, rušenja aplikacije Telefon, nestanak gesti preko čitača otisaka i nekontrolirano curenje baterije s Bluetooth vezom.

Zbog te silne količine problema, Xiaomi je odlučio zasad povući Oreo nadogradnju za taj uređaj

smartphonehrvatska
Kasnis jedno nedelju dana, ali šta sad.

Inače ispravljeno je 90% bagova. Pušten je januarski update za stable korisnike.

Nexus 5x je baš reprezentativan primer koji si trebao da navedeš, nov kada sam uzeo tvrdio sam da krš, radi jako loše, baš se videlo da mu fali RAM, ni blizu kako se očekuje od nexus-a, zvuk loš, baterija loša, plus vodi u večna lovišta. Što se tiče 6P, dobar fon za svoje vreme koji sam sa uživanjem koristio, jedino mu je falilo snage na izlazu za slušalice, A1 bolje radi od njega, nemam tu nikakve dileme! Plus A1 ima DAC, naravno A1 duplo jeftinije sam platio od 6P. Pixele porediti ne mogu, nisam ih imao, ali cenovno su daleko od A1, posle A1, pitanje je vredi li neki fon i blizu te love a da nema DAC! Zaista je nije realno iskeširati za neki fon i 1e više a da nema DAC, zvuk na A1 je fantazija. Ne morate da slušate muziku, dovoljno je da telefon koristite za pozive i da vaša mreža podržava HD (VIP i Telenor), onaj ko ne razgovara preko telefona može da kupi i digitron, mislim tablet, koji će moj telefon.
Kad smo vec kod HD zvuka, koristio sam na kratko bratov rashodovani S7 edge na MTS mrezi i na nekim pozivima mi je pokazivao ikonicu HD, pri cemu je zvuk bio nerealno dobar. Sad sam u dilemi posto na A1 nisam video isto to, da li MTS podrzava HD zvuk ili ne?

Ja nikad nisam video HD ikonu na S7edge, a znam da vip podrzava. Telenor takodje, mts nisam siguran da podrzava.

Lepo radi ovaj Or'o, Djilke ajde prelazi... mada Xiaomi opet povukao fastboot rom...Carevi, ni sami vise ne znaju sta rade :)

Edit: samo da se ogradim, ja sam presao fastboot metodom, nisam OTA... za sada bez problema...Baterija oko 6h, kao i na N.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno