Šta je novo?

Matične ploče sa 6 i više grafičkih karti

*** pipaš dok ne ispipaš :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Od ryzen tj am4 ploci za 6 grafika koliko ovde vidim samo je potvrdjeno za - Asus Prime X370-PRO ? jel ima jos neka am4 ploca?

Edit: ASUS Z370-P uz 2 m.2 adaptera radi 8 kartica.

Poslednja izmena:
Jedina mana (da tako kazem) je sto najjeftiniji procesor za Z370-P kosta oko 14k dinara (jer podrzava samo 8gen procesore).

Jedina mana (da tako kazem) je sto najjeftiniji procesor za Z370-P kosta oko 14k dinara (jer podrzava samo 8gen procesore).

Isto sam mislio.
Da z370p je 8 generacija i mora takav procesor, zatoa sam i uzeo z270p

Ma sta je ovo nikako da proradi 6ta kartica na Asrock BTC H81 R2 ? Mozda ima neka caka ? Bios je bez mining moda

Ma sta je ovo nikako da proradi 6ta kartica na Asrock BTC H81 R2 ? Mozda ima neka caka ? Bios je bez mining moda

Ubodi hdmi u kartu koja ne poznaje.
Kako force detect, mozda prepoznace.

Znaci ubi me :) aj probacu kad dodjem kuci

I jel radi bez problema 8 gpu sa plus dva m.2 adaptera? Neko je skoro pisao da je ćudljiva ploča i da je sve živo pokušavao da vidi više od 5

Na koju mislis 270 ili 370?

Tako je mene zezao onaj manji deo risera koji ide u plocu (tacnije nekoliko komada) kao i par risera. Zato mora svaki riser posebno da se proba a eto ja bih preporucio da se proba i sa drugim tim manjim delom risera jer mozda i on pravi problem a da je recimo riser dobar.

Poslednja izmena:
Pa vlavot-a sam citirao, pitam za Z270-P. Ona ne traži procesor od 14 hiljada :) a i sama je malo jeftinija, nadam se samo da je ima u nabavci i da nije čest slučaj da baguije i da ne mogu da se poteraju sve karte.

Inače probao sam m.2 adapter na gigabyte h110-d3a stvarno ne vidi karticu, vrti ventove na 100% i ne vidi je win

Jel si ti siguran da ti riser radi kako treba?

Poslednja izmena:
@gadjan - ako uspjes ds potjeras i 7 karticu javi obavezno.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Pa vlavot-a sam citirao, pitam za Z270-P. Ona ne traži procesor od 14 hiljada :) a i sama je malo jeftinija, nadam se samo da je ima u nabavci i da nije čest slučaj da baguije i da ne mogu da se poteraju sve karte.

Inače probao sam m.2 adapter na gigabyte h110-d3a stvarno ne vidi karticu, vrti ventove na 100% i ne vidi je win

Sry za lejt rispons.
Na z270p imam samo 5 karta, i cekam da sitgnu m2 to pcie. 5 karte rade bez problema.
Kad stigne m2 to pci javicu vam dali rade ploca lako sa 8 karta.
Ja se nadam da hoce :)
I da potvrdeno je da h110-d3 ne radi sa m2 to pcie.
Max 6 karta.

Sry za lejt rispons.
Na z270p imam samo 5 karta, i cekam da sitgnu m2 to pcie. 5 karte rade bez problema.
Kad stigne m2 to pci javicu vam dali rade ploca lako sa 8 karta.
Ja se nadam da hoce :)
I da potvrdeno je da h110-d3 ne radi sa m2 to pcie.
Max 6 karta.

H110-D3A, da li si uradio update biosa na zadnji?

Ja nisam menjao bios (mislim da je fabrički f21 nisam siguran) niti sam čačkao podešvanja u biosu jer nisam našao na netu pouzdane informacije da na toj ploči može da radi i sedma karta. Ako imaš neki link daj da pročitam pa ako bude imalo svrhe iscimaću se sa biosom.

Bilo bi idealno ds moze i 7ma karta da radi. Ja cu probati definitivno i sedmu kad dodje vrijeme za to. Updejt biosa pa javljam rez. Ako ne mijenjam plocu.

Poslednja izmena:
H110-D3A, da li si uradio update biosa na zadnji?

Ja nemam licno ovu maticnu, ali puno od mojih drugovi imaji ta maticna. Nz za bios, mislim da je fabricki. Ali znam da je probao sam m.2 to pcie i nisto se nije desilo, samo crn ekran i fanovi rade :)

imam i ja H110-D3A i probao sam preko m.2 i nije htelo...
najnoviji bios naravno

imam i ja H110-D3A i probao sam preko m.2 i nije htelo...
najnoviji bios naravno

Zato sam i uzeo z270p sa 6-7th generation cpu.
Z270a je najbolja ali se ne moze lako naci.
Z370p je isto super, ali mora 8-th generation cpu, a to je skupo.
I istaje z270p.
I naravno biostar pro ona sa 13 slota, ali i to je preskupo, a i onako windows prepoznaje samo 8 gpu.
Ako hoces 13 gpu na jedan os, moras linux, ili simple os.

ne moras linux nego samo pomesas amd i nvidiju

A ja mogao uzeti asroc sa 13 gpu za 150€. Plus rasporodao sve nvidije, citajuci da se ne mogu mjesati amd i nvidija. Bruka.

mogu se mesati, ja imam na toj Ga h110 3x1070 i 3xrx570

Kod mene je Win prepoznao 12 ali AB ne vidi vise od 8. IMG-1ba1b96aadeb234e0ada6d30f2ba2a9d-V.jpg

Krki, zašto se dešava da AB ne radi sa 12 kartica? Problem sa radeonovim drajverima? Koje verziju drajvera imaš?

Poslednja izmena:
To je ograničenje u AB, možda i bude otklonjeno jednog dana, u svakom slučaju postoje druge metode da se kontrolišu klokovi, napon i ventilatori.
Mene više zanima koja je ploča, kako je povezano da li su korišćeni oni "proširivači" 1 pci na više. I kako se napajaju kartice.
Mada rig sa 8 kartica meni deluje nakako optimalno, finansijski a i manje komplikovano da se nabavi sve i namesti

Vrh Dno