Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko od starih korisnika, uspeo da onaj cisco retardirani modem, zameni za ovaj Ubee, vidim da im 5Ghz?
Malo pre zvao skotove, kazu cak i ako produzim ugovor, ne dobijam taj modem. I sad cu posto nisam u ugovoru, da vratim opremu i ponovo se prijavim, i posle ih pozovem da im kazem da su glupi kao k... Kakvo je ovo izdrkavanje ovolike godine svaki mesec im ostavim po ~4000rsd, a za uzvrat ne mogu da mi daju modem, kao sto ce dati nekom Mongolcu sto dodje sad i prijavi se za neki paket..

Na sajtu im stoji da sve pakete pocev od Gold-a sleduje Ubee: https://sbb.rs/paketi/paketi ... Besmisleno da to vazi samo za nove korisnike.

Koliko je bolji taj UBEE od Tehnicolor/Cisco modem/rutera? Vidim da ima i 5Ghz, ali ne znam koje su jos razlike...

U call centru su mi krajem godine kada sam pitao za Ubee, rekli da je nesto brzi uredjaj ali da je bilo vise problema i zalbi korisnika na njega.

Koji je tacan naziv tog Ubee uredjaja?

Poslednja izmena:
Valjda postoje 2 modela:
Ubee EVW32C - starija verzija
Ubee EVW327 - novija verzija

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kakav god da je od ovog cisca tesko da moze da bude gori..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Screenshot_39.png

Da li neko zna da li je ovo CG NAT u pitanju i da li to uopšte može da se "skine" na SBB mreži? Za IKOM znam da su u jednom prelaznom periodu skidali NAT, ne znam kakva je situacija sa SBBom.

Jel znas mozda u cemu je razlika izmedju njih?

EVW32C - http://www.ubeeinteractive.com/sites/default/files/file_resources/EVW32C_Data_Sheet_061716.pdf
EVW327 - http://www.ubeeinteractive.com/sites/default/files/file_resources/EVW327_Data_Sheet_070616.pdf

EVW32C (starija verzija) vs EVW327 (novija verzija)

DOCSIS 3.0 and EuroDOCSIS 3.0 certified vs EuroDOCSIS 3.0 certified
Frequency Range: 108MHz ~ 1002MHz vs Frequency Range: 108MHz ~ 1006MHz
RF Output Power per channel (5 or 8 channels bonded): TDMA: +17dBmV to +52dBmV, S-CDMA: +17dBmV to +53dBmV vs nema ili bar ne piše
Power: 12V / 2.5A vs Power: 12V / 3A

Kakav god da je od ovog cisca tesko da moze da bude gori..

+1

Poslednja izmena:
pa skidaju dok placas staticku.

Ubee EVW327 je daleko bolji od EVW32C , imao sam ranije noviju verziju i nikad problema nisam imao. Dok ova stara zna da baguje , svremena na vreme zatupi kompletno net , mora da se resetuje , ne izvlaci punu brzinu downloada nekih 70-80 od 100Mbit na 5Ghz wireless. Verovatno cu traziti da mi daju novi modem uskoro

U SBB akcijskom cenovniku za januar i februar sad vidim da stoji jedno objašnjenje koje mnoge zanima:
Postojeći pretplatnik
Postojećim pretplatnikom će se smatrati  svaka punoletna
osoba, kao i njegova deca, roditelji, bračni drug, braća i
sestre sa adresom prebivališta na istoj adresi, koji čine
članove jednog porodičnog domaćinstva.
Navedena lica imaju pravo korišćenja aktuelnih akcija za nove
korisnike, izuzev u slučaju kada neko od navedenih lica koji je već
pretplatnik usluge SBB-a raskine postojeći ugovor, a drugi član
porodičnog domaćinstva podnese zahtev za zaključenje novog
ugovora uz akcijsku ponudu za nove korisnike.
U ovom slučaju, navedena lica koja bi se inače smatrala
postojećim pretplatnikom mogu zaključiti nov ugovor uz
akcijsku ponudu za nove korisnike tek nakon isteka 3 (tri)
meseca od raskida ugovora ukoliko ista bude važeća.

https://sbb.rs/Binary/10556/sbb_standardni_akcijski_cenovnik_01_2018.PDF

U SBB akcijskom cenovniku za januar i februar sad vidim da stoji jedno objašnjenje koje mnoge zanima:

https://sbb.rs/Binary/10556/sbb_standardni_akcijski_cenovnik_01_2018.PDF

Jednom mi je drug koji radi u SBB rekao, zar stvarno misliš da bi SBB čekao 3 ili 6 meseci da nekom da priliku da tebe uzme kao korisnika ako si raskinuo ugovor i odeš kod drugog operatera? Ovo je samo zvanično da bi se zaustavila masovna odjavljivanja i potpisivanje ugovora u istom domacinstvu. Praksa je uvek "malo" drugačija, tako da svako ko hoće da iskoristi akciju za nove korisnike to može i da uradi.

Da li samo ja imam problema sa rutetom Cisco EPC3928sV2.5? Naime wireless je očajan, na metar od uredjaja jedva da imam 15Mbps dok preko lan kabla imam mak 70/4. Nisam sturčan ali pokušavao sam na sve načine da povećam brzinu. Da li neko zna rešenje?

Imam isti problem, kada sam pitao ljude koji su izasli na teren drugim povodom, rekli su kako oni garantuju brzinu samo LANom i da zovem tehnicku podrsku. Pisao sam mail tehnickoj podrsci i odgovor dobio posle nedelju dana. Odgovor je glasio :

"Izvršeno je podešavanje modema za rad u wifI režimu, zamolićemo Vas da ne resetujete Vaš modem kako bi se zadržali postavljeni parametri."

Posle ovog vrlo dugorocnog resenja sa njihove strane, umesto 15mbps imam 30mbps ako stojim na metar pored rutera, dok po izlasku iz sobe ta brzina opet pada na ispod 20mbps. Imam wifi repeater u hodniku izmedju sobe u kojoj je ruter i svoje sobe, i cak i sa njim jedva dobaci 15mbps.

Mislim da je jedino resenje kupiti normalan ruter i lanom ga povezati na ovaj njihov ...

Poslednja izmena od urednika:
Da li ti je ovako podesen wifi?

Probaj da rucno setujes drugi kanal...

d52c4f8d93ac436e423a9e0a58e4f61a.jpg

Sent from my iPhone X using Tapatalk

@salecg

Ovako stoje podesavanja :

ibCCIV5_RbqwRAiQTzzF9Q.png

Pokusavao sam i ranije da menjam kanale sam, ali ne pomaze mnogo.

Stavi channel width na auto.

Pa ništa, preklapaće se sa navedenim 1, 6 i 11.

Ovako kada setuješ 1, 6 ili 11 makar nećeš imati preklapanja sa 2-3 ili više kanala, kao što bi to imao sa kanalom 8 naprimer. Nekada to nije problem kada su ruralne sredine u pitanju, ali u zgradama ili posebno zagušenim etrima zna da pravi problem sa brzinom/pingom.

YUDKv8s.png

To jeste. Inace 12-13-14 ne vide svi uredjaji, pa nemojte te da koristite

Žarkovo, crko net:

Poslednja izmena:
Pokusavao sam i ranije da menjam kanale sam, ali ne pomaze mnogo.
Код мене је најбоље радило са ауто/40MHz каналом а још сам укључио WMM (тако некако се зове ... мада је могуће и да сам га искључио) и пробао канале редом. На каналу 8 сам извлачио 75Mbps на лаптопу у другој соби (зид пуна цигла) мада је то било на EPC3925 ... не знам како је са другим уређајима. Свако друго подешавање је давало слабији резултат.

Nije resenje u urbanim sredinama ni jedan kanal jer vecina ljudi ima podeseno auto šaranje po kanalima. Tako da ti namestiš na naprimer 8 u tom trenutku nema nikog na tom kanalu. 15 minuta kasnije ima ih jos petoro. Jedino kvalitetno resenje za urbane sredine je kupovina kvalitetnog ac rutera jer u tom opsegu još nema gužve. Ubee ima opciju AC tako da mozeš da koristiš samo AC i pogasiš sve ostale opsege. Naravno pod uslovom da i tvoji ostali uredjaji podrzavaju AC.

Код мене је неколико месеци 8. канал био ОК, вероватно никоме није пало на памет да га користи или сам само имао срећу са комшијама код којих и није било много бежичних уређаја.

Zato ja i trazim ovaj 5Ghz ruter ali ne daju.. Traze mi da predjem na veci paket ili da im platim ~5000 rsd za njega.. Za te pare vec moze da se nadje 5ghz ruter i po prodavnicama, tako da svakako ne bi njima dao pare...

BG, Žarkovo, pukao net, ne radi im od 6. Navodno im je ekipa na terenu i sređuje. Kablovska je počela da secka i kasni užasno.

U Žarkovu je ušao kritičan šum. E, kad će rešiti, jutros mi je preko wifi normalno radilo, nisam palio TV da vidim ima li smetnje, a počele su one kockice i kašnjenje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno