Šta je novo?

LG Nexus 5X

Telefon na 8.1 mi ocajno radi. Multitasking maltene da ne postoji.
Recimo listam tapatalk i udjem na link sa imdb pa se vratim u tt i pocne ponovo da ucitava. Chrome bas lose radi, instagram laguje kao nikad. Bilo koju aplikaciju da ukljucim kroz koju ulazim u kameru, maltene svaka zabada i vraca me na pocetni ekran. Sve stuca i nexus osecaj se skoro skroz izgubio.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Apsolutno se slazem. U isto vreme kad se updateovao, se provlacila ona vest za apple i namerno usporavanje uredjaja, pa mi nesto pade na pamet..
Sise..
Ko da furam mid range samsung.

Poslednja izmena:
Uđoh ovde da čujem šta ljudi kažu o novom update na 8.1.0, pošto već neko vreme mi stoji obaveštenje da pređem na njega.
Međutim posle dva sata listanja i čitanja ove teme, skoro na svakoj strani se javi neko sa butlupovanim telefonom...
Moj je star godinu dana, crna verzija od 32 GB.
Interesuje me moguće li je prodati ga trenutno i za koju cenu?

Ako moze neko da postavi SS od 5x koji je na Oreo (8 ili 8.1) Zanima me ss Running services u developer options, tacnije screen gde se vidi koliko System zdere ram memorije.

Hvala ;)

^ evo screenshoot.
45bd524354733a9911d4a72f1bdcc6d7.jpg

^ evo screenshoot.
45bd524354733a9911d4a72f1bdcc6d7.jpg

E to hvala puno, cisto da uporedim sa Nokijom 5 , isto ima 2GB rama i do 900MB ide zauzece (ram) sistema na Oreo.
Ovako u proseku oko 700.

Hvala jos jednom [emoji16]

Poslednja izmena:
Ček ček ček!
Znači li da će svaki Nexus 5X pre ili kasnije "Umreti" od bootloop-a?
Moj je proizveden u Oktobru 2015, kupljen je pre nešto više od godinu dana, garanciju više nemam.
Treba li da imam razloga za strah?
Već sam se *sro od brige, drag mi je ovaj telefon, ne bi ga ni zašta menjao.

Molim da mi neko odgovori.
Pozdrav svima!

Мени се екстремно успорио фон данас. Типа трокира док улази у поруке у вајберу

Meni je danas posle punjenja poceo ekran da igra i da u odredjenim delovima crni na delic sekunde. Izgleda da su dani kada ce da crkne u pitanju.

^^^ da, svaki će da crkne kad tad. Vidiš da bukvalno na prste jedne ruke možeš da izbrojiš ljude ovde kojima nije crkao(još uvek)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Steta zaista za ove 5x, odlicni telefoni ali eto...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Interesuje me zbog čega vi koji ste još uvijek vlasnici 5X, i dalje držite telefon kod sebe? Pošto je sasvim izvijesno da će svi primjerci kad-tad otići u vječna lovišta, a koliko vidim iz vaših postova, na novijim verzijama radi sve lošije. Osim toga (bar meni), autonomija baterije nakon nešto manje od godinu dana korištenja postala je katastrofalna, a i RAM menadžment je poprilično loš, doduše, sa 2GB se ne može ni očekivati ništa spektakularno.

Ovaj telefon u svoje vrijeme je definitivno bio best buy, ali ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg ga se ne biste riješili u što kraćem roku, znam da nema najsrećnijih alternativa, pogotovo u pogledu kamere, ali ako ništa drugo, tu je makar Xiaomi Mi A1.

Interesuje me zbog čega vi koji ste još uvijek vlasnici 5X, i dalje držite telefon kod sebe? Pošto je sasvim izvijesno da će svi primjerci kad-tad otići u vječna lovišta, a koliko vidim iz vaših postova, na novijim verzijama radi sve lošije. Osim toga (bar meni), autonomija baterije nakon nešto manje od godinu dana korištenja postala je katastrofalna, a i RAM menadžment je poprilično loš, doduše, sa 2GB se ne može ni očekivati ništa spektakularno.

Ovaj telefon u svoje vrijeme je definitivno bio best buy, ali ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg ga se ne biste riješili u što kraćem roku, znam da nema najsrećnijih alternativa, pogotovo u pogledu kamere, ali ako ništa drugo, tu je makar Xiaomi Mi A1.
Ko bi kupio telefon koji će sigurno crći i koliko realno možeš dobiti za tempiranu bombu?

Svaka roba nađe kupca, ja sam za svoj prije nešto više od 4 mjeseca dobio 225€ (kupljen za 265€). Istina, bez najmanjeg traga korištenja, a bilo mu je ostalo i nešto kratko garancije. Koliko god da se dobije za njega, u svakom slučaju je bolje od cigle koja će ti ostati nakon bootloopa.

Svaka roba nađe kupca, ja sam za svoj prije nešto više od 4 mjeseca dobio 225€ (kupljen za 265€). Istina, bez najmanjeg traga korištenja, a bilo mu je ostalo i nešto kratko garancije. Koliko god da se dobije za njega, u svakom slučaju je bolje od cigle koja će ti ostati nakon bootloopa.
Slažem se , ali pre bih ja da završim sa tom ciglom nego da me neko vija za bačenih 200€. Nije ekonomično, ali je bar moralno

Ja sam svoj prodao za 100 €. Model sa 32GB. Kupac upoznat sa problemom i opet ga je kupio.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ovaj bootloop udari iz cista mira ili tokom igranja/apdejta i slicno? Moj je ziv i zdrav jos od aprila '16, sad ne znam bi li ga prodavao... Mada opet, striko je u pravu sto se stavova tice...

Slažem se , ali pre bih ja da završim sa tom ciglom nego da me neko vija za bačenih 200€. Nije ekonomično, ali je bar moralno

Kao što rekoh, moj je još imao i garanciju, tako da nisam imao tih moralnih dilema. Nikada ne bih prodao neispravan telefon, i naravno da dozvoljavam sve moguće provjere na licu mjesta, ali smatram da je i dužnost kupca da se upozna sa svim potencijalnim manama uređaja prije kupovine, u suprotnom kupuje mačka u džaku, o čemu god da se radi. A eto, više nego korektno je i ovo što je uradio @scouser.

Ovaj bootloop udari iz cista mira ili tokom igranja/apdejta i slicno? Moj je ziv i zdrav jos od aprila '16, sad ne znam bi li ga prodavao... Mada opet, striko je u pravu sto se stavova tice...

Često se dešava tokom OTA apdejta, ali nije pravilo, može se desiti u svakom trenutku, pri najmanje zahtjevnim radnjama.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, moj je još imao i garanciju, tako da nisam imao tih moralnih dilema. Nikada ne bih prodao neispravan telefon, i naravno da dozvoljavam sve moguće provjere na licu mjesta, ali smatram da je i dužnost kupca da se upozna sa svim potencijalnim manama uređaja prije kupovine, u suprotnom kupuje mačka u džaku, o čemu god da se radi. A eto, više nego korektno je i ovo što je uradio @scouser.
Ne bi ga dao za 100, jedino kao zamena uz doplatu za recimo 5T ;)

Od svih 5x na KP jedini sam ja napisao za taj problem, ostali ćute. I još me neki lik ladno zezao preko poruka oko toga. ***, kad ja mislim da svi čitaju benč....
Dao sam ga za 100, imam U11, šta da radim sa njim. Ako se prodaje, po meni je to poštena cena, imajući u vidu rizik.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kojih 200€? Možda bi nekom nesrećniku koji nije upoznat (ako uopšte ima takvih) sa bootloop problematikom 5X-a, uspeo da ga prodaš tj. uvališ za 140-ak €. Ako je 16GB verzija, onda vredi još manje. 5X je već dosta dugo na lošem glasu zbog tog problema i mislim da manje-više svi znaju za isti, pa ga retko ko i uzima u razmatranje za kupivinu.
Imao sam 5X (32GB) godinu dana, kupljen u oktobru 2016-e, prodao sam ga (za 165€) početkom novembra prošle godine, tak što mu je istekla garancija. Telefon je bio u mint stanju, full oprema, radio bez ikakvih problema. Koliko će dugo raditi novom vlasniku, to već nije moj problem, a možda je već i fasov'o bootloop. Dodao sam 100€ i preko paketa u Vip-u, uzeo Honor 9.

Sent from Honor 9 using Tapatalk

Kojih 200€? Možda bi nekom nesrećniku koji nije upoznat (ako uopšte ima takvih) sa bootloop problematikom 5X-a, uspeo da ga prodaš tj. uvališ za 140-ak €. Ako je 16GB verzija, onda vredi još manje. 5X je već dosta dugo na lošem glasu zbog tog problema i mislim da manje-više svi znaju za isti, pa ga retko ko i uzima u razmatranje za kupivinu.
Imao sam 5X (32GB) godinu dana, kupljen u oktobru 2016-e, prodao sam ga (za 165€) početkom novembra prošle godine, tak što mu je istekla garancija. Telefon je bio u mint stanju, full oprema, radio bez ikakvih problema. Koliko će dugo raditi novom vlasniku, to već nije moj problem, a možda je već i fasov'o bootloop. Dodao sam 100€ i preko paketa u Vip-u, uzeo Honor 9.

Sent from Honor 9 using Tapatalk
Verzija od 32gb, star 18 meseci bez garancije naravno - lupio sam cenu, naravno da ne bi dobio 200, al ga ne bi dao za 100.
U suštini, da se ne ponavljam, ne bi da prodam "bolestan" telefon, iako je u odličnom stanju

Vrh Dno