Šta je novo?

Huawei P10 lite

Probao sam na Googleu da nadjem resenje, rezultat donese jednu temu sa xda foruma sa istim pitanjem (c185 to c432), ali nema odgovora.
Mislim da ti ovo treba.
http://ministryofsolutions.com/2017/10/huawei-p10-lite-rebrand-convert-dual-sim-free-method.html

Ne ukkjucujem se u ovu temu vezano za debrand jer nisam probao sa p10l iz prostog razloga sto sam c432 i dual sim pa nisam imao potrebe to da radim. Inace sam uspesno debrandovao u dual sim p9l i p10 plus ili ako zelis apsolutno isti je pistupak za iz promenu regiona.

U principu ti treba oeminfo file C432 i servisni rom koji mozes skinuti ovde https://forum.xda-developers.com/p10-lite/help/original-service-rom-huawei-p10-lite-t3688097
Mada je taj servisni rom mislim isti kao na onom prvom linku.
Mislim da sa tim mozes uspeti. Bilo je i uputstvo i na xda ali su ga nesto maknuli. Imas ga na htcmaniji.
A za osnove fleshovanja i otkljucavsnja boitloadera mozes pogledati moje uputstvo za p9 lite
https://youtu.be/BTzNNRV9B50
Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Treba mi mala pomoc, savet. Od pre nekoliko dana, baterija na telefonu je vidno losija. Izdrzavala mi je dva dana bez problema, sada ne moze da sastavi ni jedan dan. U medjuvremenu se nista nije promenilo, koristim ga isto kao i ranije, nemam nikakve nove aplikacije, igrice nemam i ne igram, iskljucen gps i sve te neke stvari koje mogi da trose bateriju malo vise, nisam zahtevan korisnik ni malo. Telefon je kupljen u Mts u maju. Inace radi savrseno. Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude. Hvala unapred!

^
Koja ti je verzija software-a?Jesi li mu radio hard reset?

@sandra5
Neka aplikacija ti jede baterija u stanju mirovanja. Odeš u bateriju, nivo potrošnje pa vidiš od softvera šta je stalno pokrenuto I kad ne koristiš telefon.
I napiši koliko ti je sati uključen ekran.
Baterija-nivo potrošnje-harver-ekran

26160429f2ae7f9464e0bb1511c4253d.jpg

Poslednja izmena:
^
Izvini sestro :) I kod tebe jos uvek nema update-a na B191 i B193,kao i kod mene.Sacekaj,bice za neki dan.Mozda se sve sredi.Ako neces da cekas onda hard reset,pa vidi.Samo da znas brise se sve iz telefona i vraca se na fabricko stanje.Ovako se radi https://www.youtube.com/watch?v=z__xDnOuKx0 A,kao sto i covek rece,proveri aplikacije.

Poslednja izmena:
Odradio sam sve po nekom skraćenom uputstvu sa XDA i, gle čuda, uspeo sam :)
Sada mi je fon WAS-LX1Ac432b192 (b192 poslednji apdejt za EU region).
Zaključao se b/l nakon flešovanja i odmah je primio OTA apdejtove (na fon mislim) i sve fercera besprekorno. Čak mi valjano radi i HiCloud :)
...

HVALA NA POMOĆI (svakako).

Kada budem imao vremena opisaću celu proceduru sa svim potrebnim fajlovima (za moj slučaj)...

@sandra5
Po SOT ekranu, to je otprilike u normali, kad ti baterija bude na oko 10% pogledaj koliki je SOT, ako je oko 5 sati onda je OK. Ali u jednom danu.
Verovatno sad oko praznika ga malo više čačkali nego inače pa ti deluje da kraće traje baterija.

Kod mene npr jedva izvuče 12 sati, ali zato SOT 5-6 sati.

@sandra5
Sve je u redu sa baterijom kod tebe.Taj update B185,kod mene je srozao dosta stvari na telefonu.Malopre se setih za prednju kameru.Posle update-a na B185,pravi mnogo lose slike.Skoro pa crno-bele.Uporedjivao bas danas sa drugom na njegovom telefonu.Njegov fon je dual sim,na B194 je valjda.Neuporedivo su bolje slike sa prednje kamere kod njega na telefonu.Podesavanja potpuno ista.Napominjem da je pre update-a na B185,sve bilo ok.

Od reci do reci se slazem sa kolegom gore a pogotovo ovo za prednju kameru. Cim nije osvetljenje prirodno i perfektno kamera se skoro pretvori i monohromatsku. Takodje fokus na zadnjoj kameri je spor i neprecizan a pre to nisam primećivao.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Evo bas sada gledam slike sa prednje kamere dok je fon bio na B127 i sada na B185.Nebo i zemlja.Ovo sada kao da je kamera sa telefona od pre 5 godina.I nigde u tim njihovim famoznim update-ima ne pise da su bilo sta cacakali oko kamera ,baterije i dr.Vec samo tu VoLTE mrezu,oko koje se ubise.Hvala im.Odavno sam prestao da se nerviram oko gluposti ove kompanije.Definitivno su me oterali od sebe.

Poslednja izmena:
Od reci do reci se slazem sa kolegom gore a pogotovo ovo za prednju kameru. Cim nije osvetljenje prirodno i perfektno kamera se skoro pretvori i monohromatsku. Takodje fokus na zadnjoj kameri je spor i neprecizan a pre to nisam primećivao.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
To sam i ja vec potvrdio prvog dana kad sam dobio telefon. Cak i na prethodnim verxijama je kamera uzas pogotovo selfi. Jos tek sad vidim beauty mod i ne funkcuonise kod mene na b192, a o bojama da ne pricamo. Skoro pa crno belo. Huaawei y6 2017 koji jw duplo niza klasa od p10l pravi neuporedivo bolje fotke kao i p9l cije su fotke mnogo bolje sa prednjom a i sa zadnjom kamerom su prirodnije boje.
Ali nekome kamere nisu bitne i generalno sve ostalo je ok i prihvatljivo. Sem kamere, koja je meni bitna, ostalo je sasvim pristojno za ovaj telefon. Radi ok bez zakucavanja, procesor ok ne greje, multitasking radi lepo i tt.

Poslednja izmena:
Kada stignu ovi novi update-i,ne znam sta da radim.Dok ne izbace Oreo,plasim se da mi od fon-a ne naprave peglu :D Videcemo,sta ce biti i Oreo kada stigne ;) Toliko ga cekamo svi sa nestrpljenjem,kao da ce da nam napravi Note 8 od telefona :D

Poslednja izmena:
Kada stignu ovi novi update-i,ne znam sta da radim.Dok ne izbace Oreo,plasim se da mi od fon-a ne naprave peglu :D Videcemo,sta ce biti i Oreo kada stigne ;) Toliko ga cekamo svi sa nestrpljenjem,kao da ce da nam napravi Note 8 od telefona :D
Nece Oreo pre marta. Za p10 plus jos rolaju za Aziju ko zna kad ce za C432, a tek jos za p10l....

Šta je taj Oreo toliko bitan da su ljudi tako nestrpljivi? Meni je Nougat odličan. :)

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Kako napricaste ovo za kameru, pa ja necu ni da update - ujem ovaj 170 onda. [emoji3]